VALG 2019: – Sånn vil jeg ikke at Tromøy skal bli

VALG 2019: Tanja Javnes Sandåker er tiendekandidat på Arendal Aps liste til lokalvalget, der kun to kandidater er fra Tromøy. Hun håper på bystyreplass. Foto: Esben Holm EskelundVALG 2019: Tanja Javnes Sandåker er tiendekandidat på Arendal Aps liste til lokalvalget, der kun to kandidater er fra Tromøy. Hun håper på bystyreplass. Foto: Esben Holm Eskelund
Annonse:

Hør intervjuet med Tanja Javnes Sandåker, som er fremste listekandidat for Arbeiderpartiet på Tromøy ved kommunevalget i Arendal.

TUROMRÅDER: Å gå tur, som her med hunden Lucky på Hove er viktig for Sandåker. Hun ønsker å bevare grønne lunger på øya og innføre markagrenser for å forhindre fremtidig utbygging. Foto: Esben Holm Eskelund

TUROMRÅDER: Å gå tur, som her med hunden Lucky på Hove er viktig for Sandåker. Hun ønsker å bevare grønne lunger på øya og innføre markagrenser for å forhindre fremtidig utbygging. Foto: Esben Holm Eskelund

9. september er det kommune- og fylkestingsvalg i Norge. Frem mot valgdagen vil Lokalavisen Geita publisere intervjuer i lydformat med kandidater som står øverst på listene fra de ulike partiene, og som vil representere Tromøy i bystyret. Rundt 50 listekandidater fra øya har valgt å si ja til å gå for fire års politisk arbeid i kommunen. I salen er kun 39 stoler ledige, og med Hovelistas inntreden i valgkampen går det mot det mest spennende lokalvalget i Arendal siden Barbu-aksjonen for ca. ti år tilbake.

Les også: Henter ungdomsklubbråd fra Eydehavn

Ungdom og natur

I 23 år har Tanja Javnes Sandåker vært bosatt på Tromøy, etter at hun flyttet fra Hisøy. Hun har et brennende engasjement for at ungdom skal få gode fritidstilbud på øya, og støtter initiativet som er tatt for å få etablert et ungdomshus i den gamle barneskolebygningen på Roligheden. Tilgangen til turområder er også noe hun ønsker å bevare, og mener markagrenser også bør innføres på Tromøy.
– Man ser jo hvordan det har vært på Hisøy. Der kom de inn, men det var jo litt seint og sånn vil jeg ikke at Tromøy skal bli, sier hun.

I dette 22 minutter lange intervjuet stiller Lokalavisen Geita en rekke spørsmål som er relevante for Tromøy i arendalspolitikken, og som listekandidaten må svare på.

Les også: To plasser til Tromøy

Hør hele intervjuet:

Arbeiderpartiets listekandidater

På lokalpartiets liste er det to navn fra Tromøy, som er mulig å stemme på. Valgreglene åpner for at det er lov å sette kryss ved personnavn du vil gi en ekstra stemme på listen. Er ikke dine favoritter på partiets liste, kan du føre disse opp som såkalte slengere. Det gjør man ved å skrive kandidatens navn på stemmeseddelen til det partiet du velger å gi stemme. For Arbeiderpartiet fra Tromøy stiller disse kandidatene:

10. Tanja Maria Javnes Sandåker
23. Tor Jacobsen

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 2 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Annonse: