Foxxfest byr på gratis ungdomskonserter

Foxxfest: Emma Steinbakken er headliner på Foxxfest 2021. Fredag spiller hun gratiskonsert i Arendal. PressefotoFoxxfest: Emma Steinbakken er headliner på Foxxfest 2021. Fredag spiller hun gratiskonsert i Arendal. Pressefoto
Annonse:

– Hvis du vil at det skal skje noe i Arendal er dette din mulighet, sier festivalsjef Kirsti Kobbeltvedt ved Blåsen kunsthavn, som står bak nyvinningen Foxxfest.

Denne uka sparkes Foxxfest i gang, et sidespor til Barnekunstfestivalen, som startet i forrige uke. Bak står festivalsjef Kirsti Kobbeltvedt og Blåsen Kunsthavn, som drives fra Tromøy.

I pressmeldingen som er sendt ut beskrives Foxxfest som ungdommenes uke. Det er et unikt tilbud innen musikk, dans, film og ulike kunstuttrykk.

Les også: Barnekunstfestivalen vokser – inkluderer ungdom

Gratis konserter

<b>FOXXFEST:</b> Gratis konserter og ulike workshops står på menyen for Foxxfest 2021. Pressefoto

FOXXFEST: Gratis konserter og ulike workshops står på menyen for Foxxfest 2021. Pressefoto

Allerede onsdag kveld står Tacobitch på scenen på Kraftverket Scene i Kulturkammeret i Arendal.
– Tacobitch sprengte alle grenser for hva et liveshow kan være på by:Larm i 2019. Det interdisiplinære kollektivet har siden skapt endeløse køer på Klubb Øya, Vill Vill Vest, Trondheim Calling og bla. solgt ut Carte Blanche i Bergen. Debutsingelen «Stitch Face» ble sluppet i fjor sommer, og debut EP´en «Humami» ble spektakulært fullendt med musikkvideoen til singelen «Haijamen». Kollektivet er klare med den nye EP´en «Jumami» – som slippes snart – og de har nå skapt deres største forestilling så langt! Tacobitch bruker masker på scenen for å rette fokuset mot musikken og danseuttrykket, ikke på seg selv som individer, heter det i pressemeldingen.
Fredag kveld er det Emma Steinbakken som er headliner i Kulturkammeret.
– Emma Steinbakkens første låt «Not Gonna Cry» har streamet over 18 millioner ganger. Siden den gang har karrieren skutt rekordfart. I 2019 spilte hun sin aller første konsert på by:Larm, slapp debut-EP-en og ble signert både til Tyskland og USA. Hun har 605 906 månedlige lyttere på Spotify. Nå kommer hun til Arendal! Få med deg vennegjengen og kom på konsert, oppfordrer Kobbeltvedt.

Begge konsertene er helt gratis, men krever at alle som skal delta må ha avlagt negativ covid-19 test før konsertene starter. Testingen forgår i et eget telt ved Kulturkammeret. Aldersgruppen som inviteres på konsert er unge mellom 13 og 25 år.

Workshops

Underveis i Foxxfest-dagene onsdag og fredag pågår det også ulike workshops, som man kan delta på. Noen av dem er allerede fullbooket, mens det skal være ledig plass på kurs i å lære dragsminke. Man trenger ikke å være drag for å lære slik sminketeknikk.
– På dette kurset kan du lære mange gode sminketips du kan få bruk for til neste halloween- eller kostymeparty. Her får du lære de beste teknikkene av Sørlandets nye dragstjerne: Artica, melder Foxxfest.
Der også ledig plass på dansekurs for nybegynnere i hiphop og wacking. Det er Ida Louise Sundby fra dEEp doWN dopEiZM, som holder kurset i dans.

FoxxFest er en utvidelse av Barnekunstfestivalen og produseres av Blåsen Kunsthavn AS. Den gjennomføres i samarbeid med Kulturkammeret, Ung Kultur Møtes, Arendal kommune – DKS, Heidrun Sangvik, og Dansenett Norge. Støttet av Norsk Kulturråd, Fløystad Stiftelse, Arendal kommune, Agder fylkeskommune, Scenekunst Sør, og Blåsen Kunsthavn.

Lokalavisen Geita

Annonse: