– All grunn til å tro at det er Ørjan Solum

AGDER POLITIDISTRIKT: Politistasjonen på Stoa i Arendal. ArkivfotoAGDER POLITIDISTRIKT: Politistasjonen på Stoa i Arendal. Arkivfoto
Annonse:

Avdøde ble funnet i en av Steinsås-gruvene i Arendal, der søket etter savnede Ørjan Helmer Solum Gundersen startet mandag.

Oppdatert 20. mai kl. 16.50:
Politiet i Agder har onsdag ettermiddag mottatt en foreløpig rapport etter obduksjon av personen som ble hentet opp av Steinsås-gruvene tirsdag. Ifølge en pressmelding er det all grunn til å tro at den døde er savnede Ørjan Solum, selv om det ikke foreligger DNA-svar som bekrefter dette. Familien skal være informert.
–  Den foreløpige obduksjonsrapporten gir ingen entydig konklusjon i forhold til dødsårsak, sier politifaglig etterforskningsleder, Tor Inge Omland.

Funnet tirsdag

Ifølge etterforskningsleder Tor Inge Omland settes funnet i sammenheng med den savnede 25-åringen, som har vært borte siden før påske. De pårørende til mannen er varslet om funnet, opplyser politiet.

Tirsdag ettermiddag var avdøde fortsatt ikke identifisert.

Les også: Åsted Norge fikk inn tips i Ørjan-saken

Tirsdag ble det satt i gang søk i de nedlagte, gamle gruvene på Steinsås i Arendal. Kort tid etter klokken 12 tirsdag ble det gjort funn.

– Det var dykkere som gjorde funnet, sier Omland.

Les også: Politiet søkte etter person på Tromøy

Ifølge politiet blir den avdøde brakt til Oslo for obduksjon og det skal gjøres ytterligere undersøkelser på stedet.

Også på Tromøy ble det tidligere i vår gjort søk etter den savnede mannen etter tips om observasjoner.

Ifølge Agderposten var den avdøde personen ikke hentet ut av gruva da politiet holdt pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

– Den døde person er ikke tatt ut. Vi håper å få vedkommende opp i løpet av ettermiddagen eller kvelden, sier Omland til avisen.

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 2 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Annonse: