4 steder å oppleve på Tromøy

TUROPPLEVELSER: Blåmannen ligger på stedet, som ikke er et alt for kjent turmål i Raet nasjonalpark på Tromøy. ArkivfotoTUROPPLEVELSER: Blåmannen ligger på stedet, som ikke er et alt for kjent turmål i Raet nasjonalpark på Tromøy. Arkivfoto
Annonse:

Her får du forslag til flotte steder å legge turen din på øya.

Hver uke skriver Lokalavisen Geita om steder på Tromøy, under vignetten Trammen. Her kan man få mer kunnskap om navneopprinnelsen til de ulike plassene, som finnes i hundrevis på øya. Mange av stedene er flotte turmål, eller steder å passere på tur. I denne oversikten finner du fire forslag til turmål, noen kjente og andre mindre kjente, og mindre brukt.

Les om enda flere steder å legge sommerens ekspedisjoner til på Trammen.

Hoveodden TurguideDesidert et av de mest besøkte område på øya. Her kan du gå tur på folkestien, eller ta avstikkere ut i rullesteinene. Store deler av Hoveodden er innlemmet i Raet nasjonalpark. I hele Hove-området finnes det mange installasjoner fra krigens dager. På Hoveodden finnes overnattings- og campingmuligheter, kafeer og klatrepark.

Les mer: Ukens sted: Hove gård (abo)

Bottstangen TurguideEt mindre berørt område i Raet nasjonalpark. På stedet finner du fjellknausen Blåmannen, og du har fri sikt til vakre Skagerrak. Når du drar mot Bottstangen finner restauranten Bjellandstrand gård på veien, og tar du heller av ved den røde steinen på veien kan du derfra finne veien til Lille Danmark og ferskvannet Botnetjenn. Øst for Bottstangen ligger Tromlingene.

Les mer: Ukens sted: Blåmannen (abo)

Vardåsen TurguideDet høyeste punktet på Tromøy. Hit kan man ta seg til fots, store deler på en ny gang- og sykkelvei fra parkeringen i Spillemannsbakken ved Færvik bo- og omsorgssenter. Man kan også ta seg til Vardåsen via det nye boligfeltet Marisberg. Det høyeste punktet på øya rager 95 meter over havet. Ny i utsikten er nye Roligheden skole, som ligger vest for åsen.

Les mer: Ukens sted: Vardåsen (abo)

Ugelsmyr TurguideStedet finner du mellom Hastensund og Skare. Her kan du følge en nylig oppgradert turvei gjennnom flott skogsterreng. Turen egner seg godt både sykkel og med barnevogn. Tar du deg en avstikker mot sør på veien, kan du nyte vakker utsikt over Tromlingene, for eksempel. Turveien er de av den gamle hovedveien på østerenden av øya.

Les også: Ukens sted: Jacobs fall (abo)

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.
Annonse: