Trauma-juniorene er klare for å møte sin største rival

LOKALOPPGJØR: Trauma Jr 2 er klare til å ta imot Grane på hjemmebane på Hove, og håper på mange publikummere på kampen, som laget mener blir årets begivenhet. Foto: Esben Holm EskelundLOKALOPPGJØR: Trauma Jr 2 er klare til å ta imot Grane på hjemmebane på Hove, og håper på mange publikummere på kampen, som laget mener blir årets begivenhet. Foto: Esben Holm Eskelund
Annonse:

Trauma-juniorene lover årets begivenhet når de tar imot rivalene fra Grane på Hove kunstgress.

Førstkommende tirsdag kveld er det duket for fotballoppgjør på kunstgresset på Hove. Da får Trauma-juniorene besøk av juniorlaget fra over broa. Kampen mot byguttene handler helt klart om hvem som er best.
– De er helt klart de største rivalene, sier Mats Svenningsen Skaare, til Lokalavisen Geita.
Sist mandag kveld var det klart for nok en treningsøkt før det ble spilt kamp mot Hisøy dagen etter. Men vent nå litt. Hisøy? Hvorfor er ikke laget fra denne øya tromøyguttenes argeste motstandere? Normalt er jo den litt syrlige tonen forbeholdt lag fra øya i vest. For disse ungguttene er det Grane som må vokte buret.

Det er personlig

– Det er litt rart det der, forklares det.
Ifølge William Cornebo Gundersen og Skaare handler det som noe så åpenbart som personlig tilknytning og kjennskap.
– Vi kjenner en del på det laget, så det er vel det som gjør det, sier Skaare.
Derfor er det nok heller å riktig å betegne kampen som et «elsk-oppgjør» fremfor det motsatte.

Les også: Trauma-talentet på treningsferie i Molde

Ønsker publikum

TRAUMA JR: Bak (f.v.) Thom Kristian Simonstø, Fredrik Egeland, Mats Svenningesen Skaare. Foran (f.v.) Kristian Byholt Gundersen, William Cornebo Gundesen, Håkon Monsen og Alexander Banda, er klare til kamp sammen med resten av laget tirsdag. Foto: Esben Holm Eskelund

TRAUMA JR: Bak (f.v.) Thom Kristian Simonstø, Fredrik Egeland, Mats Svenningesen Skaare. Foran (f.v.) Kristian Byholt Gundersen, William Cornebo Gundesen, Håkon Monsen og Alexander Banda, er klare til kamp sammen med resten av laget tirsdag. Foto: Esben Holm Eskelund

På Facebook er det opprettet en gruppe knyttet til akkurat dette oppgjøret. Målet er å spre budskapet mest mulig, slik at flest mulig kan komme og få med seg når tromøyguttene og byguttene barker sammen i jakten på ballen i oktoberkvelden på Hove.
– Det som er planen er at flest mulig kommer, sier Gundersen.
Håpet er minst 150. Helst flere. De viser til at det til tross for krav om koronaavstand er god plass til folk på den nye tribunen, i tillegg til at det er god plass rundt hele banen til å stå rundt og heie frem sitt favorittlag.

– Nytt kjøtt

William Cornebo Gundersen har vinneroppskriften klar for det kommende oppgjøret.
– Vi har fått nytt kjøtt, sier han lattermildt.
Flere nye spillere har kommet til, med andre ord, og ungguttene har ligget i hardtrening siden august. I flere måneder har det vært fint lite fotballspill, som følge av koronasituasjonen, men de forsikrer at de ikke har glemt hvordan man spiller kamp. Skaare mener det ikke har hatt så mye å si. Gundersens versjon er at laget har fått opp sulten etter å vinne.
– Vi har trent jevnt og trutt nå i det siste, og det har ikke påvirket kampene så mye, mener Skaare.
Guttene må nok sette sin lit til at lagets nyrekrutteringer kan hjelpe dem med å få kula i motstanderens mål. Det har vist seg å være vanskelig så langt denne sesongen.
– Fotball er ikke matte, slås det fast i bua.

Les også: Trauma ledet til pause – så hentet Arendal seg inn

Trenger støtte

For tromøyguttene ville matematikkstykket gått i minus.
– Du må ikke se på tabellen, altså.
Den forteller om tap i samtlige av kampene som er spilt siden midten av august. Og i bunn og grunn er jo statistikk matematikk. Det største tapet gikk Trauma Junior 2 på da Jerv 2 var på besøk på Hove i slutten av forrige måned og banket inn tolv mål, mens Trauma ikke fikk inn et eneste. Møtet mot Øyestad i august ble også svært målrikt for – Øyestad. Tirsdag denne uken var det som nevnt Hisøy som var motstandere Kampreferatet vitner om kamp – med både straffespark, advarsler og rødt kort. Oppgjøret for Trauma på bortebane endte med at gjestene fra naboøya kunne dra hjem med 3-2 som resultat.
Laget har med andre ord absolutt stor nytte av å bli heiet frem på hjemmebane på Hove neste uke, som er sesongens nest siste kamp.

Årets begivenhet

For tromøyguttene er det viktigst å vinne. For når man vinner har man det gøy. Men de mener at kampen som skal foregå tirsdag blir gøy uansett. Spektakulær kan en få inntrykk av. Spillerne lover at publikum ikke kommer til å kjede seg.
– Vi lover god fotball, god stemning, harde dueller og jeg vil påstå at det er årets begivenhet, sier Gundersen.
Laget har også planer om en entré på banen på en minneverdig måte, uten at de vil røpe noe om hva det innebærer.

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 3 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.
Annonse: