LEDER: Folkevalgtopplæringen bør skje på Hove

FOLKEVALGTOPPLÆRING: Arendal kommune fikk kritikk for å legge folkevalgtopplæringen til Kristiansand. Den neste delen bør finne sted i eget hus eller i Hoveleiren. ArkivfotoFOLKEVALGTOPPLÆRING: Arendal kommune fikk kritikk for å legge folkevalgtopplæringen til Kristiansand. Den neste delen bør finne sted i eget hus eller i Hoveleiren. Arkivfoto
Annonse:

– En skulle tro at politikerne ikke trengte å dra så langt som til Noas Ark, når skrinet med det rare i, ligger like ved deres føtter på Hove.

Folkevalgtopplæringen, som Arendal kommune gjennomførte i forrige uke, ble raskt gjenstand for kritikk og det ble stilt spørsmål ved nødvendigheten av å dra utenbys. Arendal kommune hadde booket Dyreparken Hotell i Kristiansand forrige mandag og tirsdag, for kursing og opplæring av bystyrets medlemmer for de fire kommende årene. Det er viktig at kommunen bruker nødvendige penger på opplæring av folkevalgte, ettersom det jo er lett å spare seg til fant.

Noas Ark, som Dyreparken Hotell også heter, har jo plass til alle, så det var rikelig med rom til både rådmann, kommunalsjefer og nyvalgte ombudsfolk. Samtidig er det jo lurt med et måtehold, sett i lys av at kommunen må spare inn 100 millioner kroner på budsjettet for neste år. Da tar det seg ikke så bra ut å ta inn på hotell med sjiraffer i gangene, apekatter bak gardinene og piratene i Abra Havn lurende på Grashavet like utenfor. Lokalavisen Geita mener det hersker liten tvil om at samlingen med fordel kunne ha blitt lagt til Arendal.

Det er i Arendal kommune de 39 er folkevalgte. Kommunen burde støtte opp om det helt lokale næringslivet, når man først velger å dra på overnattingskurs. Som man ofte sier når man drar på tur med de helt små barna – det viktigste er ikke hvor langt man går, men at man er på tur. Det er ikke det minste vanskelig å forstå at man kan ha store fordeler av å legge slik samlinger utenfor bystyresalen, hvor man kan bli kjent utenfor de faste rammene. Dog er det altså et; Men …

En skulle jo tro at politikerne ikke trengte å dra så langt som til Noas Ark, når skrinet med det rare i, ligger like ved deres føtter på Hove.

I etterpåklokskapens ånd bestemte ordfører Robert C. Nordli seg for å utsette avgjørelsen om hvor den andre delen av opplæringen skal finne sted. Det er satt av en dag, 25. november til den andre samlingen. Den kan legges til bystyresalen og gjennomføres uten særlig store kostnader, eller den kan eksempelvis legges til Hoveleiren. Faktisk burde den legges nettopp dit, til området som praktisk talt er årsaken til at bystyret i Arendal frem til 2023 ser ut som det gjør akkurat i dag. Der er det i alle fall nok kommunalt husrom.

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

 

 

 

 

 

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.
Annonse: