LEDER: Korps-Arendal blir urettferdig behandlet

AMPUTERT KORPSGLEDE: Musikkorpsene elsker å vise seg frem, men i år blir de fleste korpsene bedt om ikke å si hvor og når man kan oppleve dem på 17. mai. Det oppleves urettferdig. ArkivfotoAMPUTERT KORPSGLEDE: Musikkorpsene elsker å vise seg frem, men i år blir de fleste korpsene bedt om ikke å si hvor og når man kan oppleve dem på 17. mai. Det oppleves urettferdig. Arkivfoto
Annonse:

Tromøy skolemusikkorps får spille og marsjere på 17. mai, men ikke opplyse om hvor og når.

Nasjonaldagen nærmer seg med taktfaste slag. I år som i fjor vil skolekorpset sørge for 17. mai-stemning på Tromøy, men i en mindre skala. Å spille på brygga på Gjeruldsnabb på Revesand har korpsledelsen bevisst valgt bort på grunn av smittevernhensyn. For det er strenge regler knyttet til arrangementer. I Arendal kreves det at det sperres av, registreres hvem som er til stede og at det er tilstrekkelig plass til å holde avstand. Det er ikke mulig for korpset å gjennomføre et slikt regime på den trange bryggekanten.

I år tør ikke korpset annonsere hvor og når det skal marsjeres og spilles. Det er blitt frarådet av kommunen, fordi det ikke er ønskelig at folk stimler sammen for å se. Det selv om det ikke er forbud mot korps i kommuner hvor arrangementer ikke er forbudt av smittevernhensyn. Er det et arrangement når korpset dukker opp og spiller på den store, åpne plassen i Tromøys største friluftsområde i tide til at “Ja, vi elsker” synges over hele landet? Er det et arrangement når korpset marsjerer på fylkesveien ved Kongshavn på ettermiddagen?

Det er flere kilometer med plass. Det er utendørs, og passer godt med det helsetoppene i landet kommuniserer om smittefare knyttet til koronasituasjonen.

I det offisielle 17.mai-programmet for Arendal kommune opplyses det at to korps som deltar, med både tid og sted. Det fremstår som lite gjennomtenkt av kommunen å offentliggjøre det når ikke andre korps tør gjøre det samme, etter at de skal ha fått beskjed om at årets høydepunkt for korps da kan bli pålagt stanset av myndighetene.

Tromøy skolemusikkorps har med seg gjester i år, og får følge av drillklubben Panthers. Det fører også musikkorpset over på naboøya tidlig på formiddagen, hvor de skal markere nasjonaldagen ved en institusjon på His. Det synes drillerne er leit at ingen egentlig skal få vite.

Etter at korpset har sørget for 17.mai-stemning på His, kjøres musikantene til en sentral plass på øya for å marsjere til Kolbjørnsvik og herfra transporteres spillende sjøveien over byfjorden til Skilsøy.

Måtte det skje uten inndragning av trommestikker og trompetbeslag på dagen hvor vi feirer landets grunnlov!

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

 

 

 

 

Lokalavisen Geita

Annonse: