LEDER: Året som likevel ikke gikk helt skeis

GOD SOMMER: Lokalavisen Geitas sommerutgave er distribuert på papir på Tromøy. Foto: Esben Holm EskelundGOD SOMMER: Lokalavisen Geitas sommerutgave er distribuert på papir på Tromøy. Foto: Esben Holm Eskelund
Annonse:

Sist oppdatert kl. 08:54 5. juli 2021

Digitalavisen for Tromøy er inne i sin fjerde årgang. Med den årlige sommeravisen på papir er håpet at du velger å bli abonnent digitalt for å holde deg oppdatert på ditt nærmiljø.

Denne lederartikkelen står på trykk i årets sommerutgave av Lokalavisen Geita, som nå er distribuert på Tromøy.

I fjor på denne tid så det faktisk lyst ut med tanke på koronapandemien, som hadde lammet verden og traff Norge med full kraft fra 12. mars. Smittesituasjonen var heldigvis oversikte­­lig og de fleste av oss kunne boltre oss på relativt stor plass uten å føle oss innestengt.

Samtidig er det nok mange som har følt på nettopp det å være isolert og innestengt i de mange månedene som har gått siden. For Lokalavisen Geita var det en reell bekymring da pandemien kom at det ville bli færre arrangementer og færre møtepunkter. Det kunne fort ha blitt langt vanskeligere å drive lokalavis.

Det viste seg å være en unødig bekymring, ettersom lokalsamfunnet vårt har fungert relativt godt til tross for strenge restriksjoner.

Noe av det Lokalavisen Geita setter aller høyest er nettopp det å ha mulighet til å være til stede på de sosiale møteplassene, som arrange­menter representerer. Heldigvis har både innbyggere og politikere sørget for å gjøre sitt til at det finnes viktige, vesentlige og interessante temaer og historier å formidle og fortelle, til tross.

I 2020 publiserte Lokalavisen Geita over 1.100 artikler om stort og smått i relasjon til øya vi bor på. Det er faktisk slik at det ikke finnes en kjedelig dag på Tromøy – i alle fall ikke journalistisk. Antallet sidevisninger og såkalt unike brukere er i stadig vekst oppover, og tallene for inneværende år ligger betyde­­lig høyere enn fjorårets. Men nå er det en gang ikke slik at det er antallet klikk, «likes» og oppslag som finansierer journalistikk.

For en liten lokalavis som på Tromøy, er det helt avgjørende å ha abonnen­­ter, som er villige til å betale for å få innblikk og kunnskap om lokalsamfunnet sitt på en måte som ikke har vært gjort tidligere.

Derfor er det gledelig at de fleste stadig velger å forlenge sine abonnementer og at det samtidig er en jevn vekst av nye abonnenter. På nettsiden geita.no/avishylla kan du også tegne abonnement på digitalavisen, som tar Tromøy på alvor.

Det er inspirerende å møte på folk ute, som uoppfordret forteller at når de skal oppdatere seg på politiske temaer, som angår Tromøy – da er Lokalavisen Geita å foretrekke, fordi de da får informasjon nok til å forstå hva sakene handler om. Det finnes ikke noen tydeligere tilbakemelding om at en stor del av innholdet i avisen er både riktig og viktig.

Helt på tampen av 2020 bestemte Lokalavisen Geita seg for å søke medlem­skap i Landslaget for lokalaviser (LLA), en interesse­organisasjon for lokalaviser her i landet. Medlemsskapet ble innvilget og Lokalavisen Geita er nå stolt medlem i avisfamilien for de mindre og små avispublikasjonene i Norge.

Målet med medlemskapet er å ettertrykkelig fortelle leserne at Lokalavisen Geita har en seriøs forankring i journalistikkens grunnvoller. Det leserne får servert er ikke kjøpt og betalt. Avisens holdning er at det som skrives skal være uavhengig, troverdig, vesentlig og balansert, samtidig som det er et mål å skulle skape engasjement.

Det mener undertegnede å ha lykkes med.

Denne sommeren skjer et det etter planen mange kulturbegivenheter på øya vår. Det er det all grunn til folk å støtte opp om. Hoffleverandøren av nasjonale musikkskatter, Studio Spornes, har tilpasset seg korona­virkeligheten og varter opp med artister fra øverste hylle gjennom både Spornesfestivalen og en lang rekke enkeltstående konserter gjennom sommeren. Det er bare å applaudere!

Arendal Herregaard gjør også sitt for å bidra til gode kulturelle opplevelser gjennom nyskapingen Tromøyfestivalen, som så dagens lys for første gang denne sommeren.

Utover høsten foreligger det planer om gjenoppliving av Gulrotfestivalen som tok pause under koronautbruddet i fjor, da det dro seg til med smittesitua­sjon­­en og gjennomføring ble umulig. I tillegg er det å håpe at møteplasser som lag, foreninger og mange andre samlingspunkter representerer, får anledning til å starte opp igjen slik at folk kan samles bekymringsfritt.

Det er også et stort ønske at bredde­idretten igjen skal få lov til å sette i gang med sine aktiviteter. Ikke bare er det på høy tid at man igjen kan få gå på fotballkamper, men det er helt avgjør­ende for folkehelsen på så mange plan at ballen får begynne å rulle.

God lesing og god sommer!

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 2 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.
Annonse: