LEDER: En annerledes feiring

ANNERLEDES NASJONALDAG: 17.mai 2020 blir totalt annerledes enn hva vi er vant med, men skolekorpset gir alt for å skape den gode nasjonaldagsstemningen der tromøyfolk bor. ArkivfotoANNERLEDES NASJONALDAG: 17.mai 2020 blir totalt annerledes enn hva vi er vant med, men skolekorpset gir alt for å skape den gode nasjonaldagsstemningen der tromøyfolk bor. Arkivfoto

Søndag 17. mai 2020 blir en nasjonaldag for historiebøkene.

Denne dagen skal vi nordmenn feire vår grunnlov og frihet på egenhånd og på en meters avstand. Det har ikke skjedd siden krigsårene, da det attpåtil var straffbart å feire det norske flagget. Heldigvis er det ikke så ille fatt nå. Vi kan fortsatt offentlig synge ja vi elsker så høyt vi bare vil, selv om vi ikke kan feire dagen sammen.

Normalt sett ville folk i tusentall fra alle deler av Arendal strømmet til sentrumsgatene for å se barnetog, russetog, skolemusikkorps, drilloppvisninger for så å dra til lokale tilstelninger på skolene.

Slik blir det altså ikke 17. mai 2020.

I pandemiutgaven av feiringen kan vi fra Tromøy dra ut i båt og bli med i båtparade mot sentrum og det gamle rådhuset fra Revesand og Hastensund, eller bli med underveis innover Tromøysund og Galtesund.

Vi kan velge å stå på broa i forskriftsmessig avstand til hverandre for å vinke til sjøfarende, på Omsodden på Skilsøy kan vi bræke, som bare tromøygeiter kan, om å få bli med. Vi kan stille opp langs veiene helt vest mot Galtesund og se båtene tøffe i parade innover mot byen.

Eller vi kan velge å være hjemme i våre egne hager og våre egne gater. Det er det sannsynligvis mange som kommer til å gjøre i år. Heldigvis fikk Tromøy skolemusikkorps, som andre korps i landet, mulighet til å delta i nasjonaldagsfeiringen. Korpset har lagt opp til at mange kommer til å holde seg hjemme, og har laget et vanvittig dagsprogram for sine rundt 30 musikanter som kommer til å spille og marsjere i en gate eller plass nær der du bor.

Den evnen til å tilpasse seg og ta ansvar for 17.-maifølelsen for tromøyfolk på, er det bare å rope et høyt hurra! for. Fra litt før kl. 13 på nasjonaldagen befinner skolekorpset seg ved flaggstanga i Hove-leiren. Da skal nasjonalsangen fremføres samtidig over hele landet, og at det på Tromøy skjer i en tidligere tysk militærleir, mangler ikke akkurat på symbolikk. I smittevernets ånd er det også tenkt at på Hove vil det være plass til at en god del mennesker kan stå i riktig korona-avstand til hverandre for å delta.

Gratulerer med dagen!

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

 

 

 

 

 

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 1 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Annonse: