LEDER: Endelig vender festivalen tilbake

HOVE MUSIC FESTIVAL: Når den en gang kommer, neste sommer, skal vi atter på festival igjen. Foto: Esben Holm Eskelund
Annonse:

Hove Music Festival med sterke lokale røtter. Det kan bli bra!

Fredag slapp nyheten endelig ut i offentligheten. I 2019 blir det nye festival på Hove. Det har vi venter på i snart fem år. Forhåpentligvis kommer festivalen tilbake for å bli. Forhåpentligvis blir den bygget med krefter som har samme innstilling som festivalgründer Benedikte Nilsen. Hun sier til Lokalavisen Geita at festivalen endelig er tatt tilbake. Det er det grunn til å tro er tilfelle.

Gjennom årene med festival frem til det var slutt etter 2014 gjorde noe med arendalittene. Det gjorde noe med tromøygeitene. Det bygde en identitet og en stolthet; hos oss har vi en festival som fører den ene verdenskjente artisten og bandet etter den andre opp på scenen, på vårt Hove! Så var det plutselig bråstopp. Tegnene var tydelige allerede i løpet av den siste festivalen, der det var langt færre publikummere enn normalt. Det var glissent i festivalgatene, fokuset lå på tidligere års svineri, fyll og måkenes etterfest – det var i alle fall slik det ble beskrevet i mediene.

Det er superlett å dra frem konflikt og kritikk, mens man glemmer det store bildet. Skylden ble lagt på bookingene, men i realiteten handlet det mest om at de yngste ungdommene etter anbefaling fra politiet ikke fikk telte på samme camp som de eldre. Da lot de heller være å komme.

Den nye festivalen på Hove omtaler seg selv som noe nytt. Mens de fleste mediene skriver om at Hovefestivalen kommer tilbake, har Lokalavisen Geita fått høre i mange måneder om at festivalen som nå kommer, er noe nytt og noe annet. Det hadde vært fristende å gjøre som flere medier gjør, å melde at Hovefestivalen gjenoppstår, men det skal altså ikke være riktig. Aldersnivået skal noe oppover og det skal også gjenspeiles i festivalprogrammet.

18-åringene som for ti år siden hadde tidenes sommerdager på Hove kommer kanskje tilbake nå, som 28-åringer med litt andre krav til komfort enn telting på et gjørmete jorde. Men de liker fortsatt musikk, og det er ingen grunn til å tro at bookingene vil bli dårlige. Forhåpentligvis vil et litt mer pengesterkt publikum også legge mer penger igjen lokalt. Med det kan Hove Music Festival bidra til nye, positive økonomiske ringvirkninger langt utenfor Tromøy.

Hove Music Festival har knyttet til seg sterke lokale krefter. Lokalavisen Geita håper disse personene vil gjøre sitt beste for å bygge en best mulig festival. De vil sannsynligvis gjøre alt for å lykkes på hjemmebane. Det er jo det vi ønsker alle sammen, at festivalen på Hove er noe vi alle kan smykke oss med og si at er vår. Det skal også være lokale investorer med i den økonomiske kabalen. I festivalbransjen må man ha garanterte penger for å dra de store navnene. Og det er det en festival på Hove nå må bevise at den klarer.

I juni neste år er det bare å håpe at det er en «gullrekke» av artister som skal gi oss flotte Hove-opplevelser igjen.

Gratulerer og lykke til!

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.
Annonse: