LEDER: God påske

KORONAPÅSKE 2.0: Det går mot lysere tider, men også i år blir påsken ikke helt hva den var. ArkivfotoKORONAPÅSKE 2.0: Det går mot lysere tider, men også i år blir påsken ikke helt hva den var. Arkivfoto
Annonse:

Det går visstnok mot lysere tider.

Påsken 2021 så vi alle frem til skulle være som før. Med hyttetur for en god del av oss, en tur på langrenn eller i alpinbakken med kvikklunsj og appelsin. En deilig tur i påskesol i rullesteinene i Raet. Hyggelige og sosiale lag med gode venner og familie. Ekte påskestemning uten overhengende bekymring.

Over ett år etter at koronaviruset tvang på oss en helt annen måte å være samme på, er det vel hakket verre i år. Noen snakker om covid-20 – at den muterte virusvarianten med opphav på øylandet vest for oss, i bunn og grunn egentlig er et nytt virus.

Lokalt er vi inne i pandemiens verste smittemåned. Det er påvist noe over 60 koronapositive innbyggere i Arendal kommune i mars måned. Forsvinnende få sett opp mot andre steder i landet, men vi bidrar så godt vi kan til smitterekorder i Norge. Som respons svarer samfunnet med isolasjon, ventekarantene og husstandskarantene. Isolasjon har vi hørt om, men noe sliktno’ som de to andre variantene av inngripen i folks liv hadde vi ikke i fjor.

Det skal være effektiv for å slå ned smitteutbrudd. Hadde norske myndigheter reagert strengere og tidligere hadde vi trolig ikke hatt det som vi har det nå. Det hadde trolig et stort flertall i et lydig norsk folk akseptert. Nå har vi tisket oss gjennom 2020 og tre måneder inn i 2021 og har fortsatt til gode å slå ut covid-19.

Men det er typisk norsk å være etterpåklok.

Vaksinasjonen av samfunnets mest sårbare har kommet et stykke på vei. De gamle som vi var fryktelig bekymret for i fjor, skal være sikret mot alvorlig sykdom. Nå er det de yngre som blir syke. Foreldrene til de som er barn og ungdom i dag. Noen helt unge blir også hardt rammet av alvorlig sykdom nå. Det er faktisk mer bekymringsfullt enn for de som har levd et liv.

Det går visstnok mot lysere tider. I helgen ble klokken stilt for oss. Heldigvis ringer de ikke. Å gå inn i sommertid et sikkert tegn på at det går mot den lette årstiden for de fleste av oss. Der fremme ligger et håp om at alle nordmenn som tilbys vaksine er blitt vaksinert og vi igjen kan puste uten munnbind og både gi og få en klem.

God påske!

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

 

 

 

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 1 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Annonse: