LEDER: Hvor tilrettelagt skal det bli

TID FOR INNSPILL: Har du meninger om tilrettelegging og ikke tilrettelegging i Raet nasjonalpark er tiden inne nå. ArkivfotoTID FOR INNSPILL: Har du meninger om tilrettelegging og ikke tilrettelegging i Raet nasjonalpark er tiden inne nå. Arkivfoto
Annonse:

Det er nå du har mulighet til å gi innspill til Raet nasjonalpark.

Frem til 15. mai ligger veien åpen inn til nasjonalparkens forvaltning, hvor man kan komme med innspill om tilrettelegging i Raet nasjonalpark. Foreløpig er det ikke kommet inn spesielt mange forslaget i det digitale kartverktøyet, men det er også mulig å sende inn et e-postskjema med innspill. Uansett hvilken måte man vil foretrekke å komme med sine meninger på, er det viktig å si ifra – om man har en mening. Det digitale kartet tatt i betraktning, ser det ikke ut som om det flommer over av meninger.

Nå hører det med til historien at mange har kommet med innspill under møter nasjonalparkforvaltningen har holdt i både Grimstad, Arendal og Tvedestrand, men også meningene fra de som ikke har for vane å troppe opp på slike møter, har høy verdi.

Det skal utarbeides en besøksstrategi for nasjonalparken. Arbeidet er kommet godt i gang, og når strategien er vedtatt kan det åpne pengesekken hos statlige myndigheter for tiltak. Det kan bety tiltak som tilrettelegger for at langt flere kan komme seg ut til rullesteinene, svabergene og naturen rundt oss som i sum kan smykke seg med det sterkeste vernet av alle – nasjonalparkstatus.

Men hvor tilrettelagt ønsker vi at det skal bli? Graden av tilrettelegging kan man også mene noe om, men det har liten verdi om meningene ikke kommer frem til rette myndighet. Ønsker man tilrettelagte ramper for som også kan brukes av rullestoler og rullatorer helt ut på svaberget på Spornes og Hove? I vår tid med krav til universell utforming kan fort være slik at det må bygges i nasjonalparken for at alle skal få ta del i opplevelsene. Det skulle bare mangle at ikke alle skal få ha samme mulighet, men da er det ytterst viktig at det tilrettelegges med kløkt og i pakt med naturen. Det er tross alt naturen som er grunnlaget for hele nasjonalparken.

Bør det innføres faste grillplasser, bør bålbrenning forbys i rullesteinene, skal det settes ut benker, skal det innføres parkeringsavgift og restriksjoner, bør det åpnes for telting og campingvogner i lengre perioder, skal det bygges toaletter, brygger og renovasjonsløsninger – og ikke minst hvor bør det tilrettelegges?

Nå har Raet nasjonalpark utlyst muligheten for å komme med innspill frem til midten av mai. Da kan du melde inn hva du synes er bra, hva som er mindre bra og også hva du synes ikke fungerer i nasjonalparken. Det bør vi alle benytte oss av.

Her finner du verktøyet du trenger (kartløsningen fungerer best på datamaskin/nettbrett)

 

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

 

 

 

 

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 3 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Annonse: