Koronasmitte på Roligheden skole

COVID-19: Rektor varslet torsdag foreldre og foresatte om smitte hos en medarbeider ved Roligheden skole. ArkivfotoCOVID-19: Rektor varslet torsdag foreldre og foresatte om smitte hos en medarbeider ved Roligheden skole. Arkivfoto

Sist oppdatert kl. 20:04 19. november 2020

Rektor ved Roligheden skole varslet foreldre og foresatte torsdag formiddag.

I 11-tiden torsdag gikk det ut en digital melding til samtlige foreldre og foresatte tilknyttet Roligheden skole. Ifølge meldingen Lokalavisen Geita ble tipset om, har en kantinemedarbeider på skolen fått påvist covid-19.

Fredag 13.

– Hun har ikke hatt nærkontakt med elever, opplyser rektor Hans Georg Toreskaas i meldingen.
Til Lokalavisen Geita sier han at det er en medarbeider ved kantinekjøkkenet som har fått påvist korona. Hun var sist på arbeid på skolen fredag 13. november, og har i ettertid testet positivt.

To i karantene

To medarbeidere som har jobbet sammen med den smittede er satt i karantene frem til mandag som følge av situasjonen. Disse to har ifølge rektor tatt koronatest torsdag, og venter svar på denne.
– Elevkantina vil derfor være stengt til og med mandag 23. november, sier han.

Bekymret for maten

Ifølge Toreskaas har skolen vært bekymret for at maten som har blitt laget ved kantinekjøkkenet potensielt skulle være smittekilde til videre smittespredning.
– Det har vi vært bekymret for, men vi har vært i kontakt med smittevernteamet som har sagt at maten ikke er det.
Han forteller videre at han er litt bekymret for at de to medarbeiderne som er satt i karantene også skal være smittet av koronaviruset.
– De har hatt større kontaktflater, sier han.

Strengere tiltak

Mandag denne uka innførte skolen strengere krav til smittevern, etter nasjonale og lokale smittevernretningslinjer. Det innebærer strengere fokus på håndvask og avstand. Både de tradisjonelle julegudstjenestene og adventssamling for barnetrinnet er avlyst, og det skal heller ikke holdes skoleavslutning med foreldre på kveldstid. Utviklingssamtaler knyttet til elever og foreldremøter klassevis kan fortsatt holdes.

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 3 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.