Leter etter landets kjappeste gulrotskreller

GULROTFESTIVALEN: Mange lokale aktører står bak Gulrotfestivalen på Tromøy, som trekker til seg mange besøkende. I år lokker Line Buer (t.h.) og co med mesterskap i gulrotskrelling. Foto: Esben Holm EskelundGULROTFESTIVALEN: Mange lokale aktører står bak Gulrotfestivalen på Tromøy, som trekker til seg mange besøkende. I år lokker Line Buer (t.h.) og co med mesterskap i gulrotskrelling. Foto: Esben Holm Eskelund
Annonse:

Gulrotfestivalen på Tromøy inviterer til uoffisielt norgesmesterskap i skrelling av gulrot.

<b>ROTEN TIL ALT:</b> Gulrotjordene til Øystein Fredriksen på Gjervold er roten til festivalen, som har som mål å vise frem hva Tromøy har å by på. Fredriksen og Line Buers hund lar ikke sjansen for å tygge «gullerøddå» gå fra seg. Foto: Esben Holm Eskelund

ROTEN TIL ALT: Gulrotjordene til Øystein Fredriksen på Gjervold er roten til festivalen, som har som mål å vise frem hva Tromøy har å by på. Fredriksen og Line Buers hund lar ikke sjansen for å tygge «gullerøddå» gå fra seg. Foto: Esben Holm Eskelund

Festivalen som har utgangspunkt i Smag og Behag Bjellandstrand (gård) på Tromøy arrangeres til helgen. Bak står driftige krefter som ønsker å skape en festival der lokale næringsdrivende, lag og foreninger får mulighet til å vise seg frem. Nå er det igjen klart for en ny festival der jordens gule gull står i sentrum. Stadig er det utvikling i programmet og årets nyhet er at det skal gjennomføres NM i gulrotskrelling.

Skal kåre mester

– I år arrangeres uoffisielt NM i gulrotskrelling for første gang. I tillegg skal vi kåre den beste gulrotkaka, forteller Line Buer til Lokalavisen Geita.
For å melde seg på skrellekonkurransen kan man kommentere på et innlegg på Gulrotfestivalens Facebook-side, eller man kan melde seg på selve festivaldagen. For å stille må man ha med egen skreller og følge reglene. De er ganske enkle – verken tupp eller ende på gulrota skal fjernes, men det skal skrelles så langt inntil disse som mulig.
Tradisjon tro skal de beste gulrotkakene kåres og det deles ut premier til de tre beste.

Les ogsåGulrotfestivalen satte besøksrekord

Helt gratis

Med unntak av parkeringsavgift som går til Tromøy skolemusikkorps koster det ingen ting å besøke Gulrotfestivalen. Her vil et 20-tall lokale utstillere være på plass med stand og salgsboder, og det er konkurranser av ulike slag, natursti, hesteridning og underholdning. Ole Kelly Kvamme, kjent som en habil bassist, tar med seg sitt alter ego «Ola Gnelly» og en gørrgammel kontrabass og stiller med show tilpasset barna. Tromøy skolemusikkorps spiller også.

I fjor satte Gulrotfestivalen besøksrekord i sitt andre år, med anslagsvis over 2.000 besøkende. Arrangørene håper på godt vær og en minst like godt besøkt Gulrotfestival førstkommende søndag.

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 2 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Annonse: