Minneord: Tellef var en som knyttet folk sammen

MINNEORD: Tellef Tobias Christensen omkom i padelulykke utenfor Tromøy. Her hedres han av sine mange venner. Foto: Torald B. KatteraasMINNEORD: Tellef Tobias Christensen omkom i padelulykke utenfor Tromøy. Her hedres han av sine mange venner. Foto: Torald B. Katteraas

Sist oppdatert kl. 15:58 5. februar 2024

Du etterlater deg et enormt tomrom. Dette vil aldri kunne fylles.

«Hei min gode venn …». Slik begynte gjerne meldinger fra Tellef når han inviterte hjem til seg for en hyggelig kveld med god drikke og pizzabaking eller kompelag i bua.

Her var både barndomsvenner, venner fra nyere tid, familie samt ansatte, kunder og samarbeidspartnere fra jobben samlet. Tellef var en som knyttet folk sammen. På slike kvelder kunne man se hvilket store nettverk han hadde, og hvilket inntrykk han gjorde på menneskene rundt ham.

En gjennomført karakter med lun humor. En raus, vennlig og frimodig mann. Dette noen ord som beskriver deg. Det å etablere nye vennskap, samtidig som gamle ivaretas er en egenskap som få er forunt, men som du i høyeste grad hadde. Det var lett og bli venn med deg, fordi du var interessert i menneskene som du møtte og pratet aldri vondt om noen. Selv samtaler med et alvorlig tema som utgangspunkt kunne du få til å ende med glede og humor.

Du bydde virkelig på deg selv; enten med konkurranser som å dra fingerkrok eller håndbak eller lage show på egen bekostning, og med å fortelle gode historier. Historier som gjerne var basert på sannhet, skrøner og selektiv hukommelse ble, med din fortelleregenskap så morsomme at folk lo så tårene trillet, selv lenge etter du var ferdig.

Disse gode personlige egenskapene, i kombinasjon med faglig dyktighet og god forretningsteft er nok også årsaken til at du bygget opp en suksessfull byggmesterbedrift. Alle som møtte deg, forsto at bedriften var viktig. Men ikke fordi du likte å prate høyt om verken den eller deg selv.

Du var heller rask til å ville høre hva andre holdt på med, og var raus med komplimenter når noen hadde lykkes og støttende til de som ønsket å få til noe. For mange unge byggmestere som vil satse selv, kommer du til å stå igjen som et godt eksempel på at ærlig, hardt og målrettet arbeid lønner seg.

Du har satt preg på omgivelsene, og dine venner vil ha gode minner og historier som er skapt sammen med deg som kommer til å huskes i alle år fremover. Du etterlater deg et enormt tomrom. Dette vil aldri kunne fylles.

Vi lyser fred over Tellefs minne.

Håkon Holt, Ricardo Gran Messel og Kjell-Magne Nesland

Og flere titalls venner av Tellef

Lokalavisen Geita