KORONA-SITUASJONEN: 64 i karantene i Arendal

KORONAOPPDATERING: Kriseledelsen er satt og jobber gjennom helgen for å forsøke å få kontroll på smitteutbruddet i Arendal. Foto: Esben Holm EskelundKORONAOPPDATERING: Kriseledelsen er satt og jobber gjennom helgen for å forsøke å få kontroll på smitteutbruddet i Arendal. Foto: Esben Holm Eskelund

Se i opptak: Flere skoleelever er satt i karantene i Arendal. Kriseledelsen i kommunen informerte lørdag ettermiddag om situasjonen.

<b>HAR KONTROLL:</b> Kommuneoverlege Helene Rakeie i Arendal kommune, mener det er god kontroll på smitteubruddet og -oppsporing. Foto: Esben Holm Eskelund

HAR KONTROLL: Kommuneoverlege Helene Rakeie i Arendal kommune, mener det er god kontroll på smitteubruddet og -oppsporing. Foto: Esben Holm Eskelund

Fredag ettermiddag ble det kjent at flere skoleelever ved Nesheim skole er satt i karantene frem til 27. september i forbindelse med koronasmitte. Også lærere er satt i karantene. Til sammen ble det i går meldt om tre smittetilfeller, deriblant en elev ved denne skolen. I tillegg opplyste kommunen om enkeltelever ved andre skoler i kommunen, som kan være berørt. Enkelte ansatte i en ikke navngitt bedrift i Arendal er underrettet og satt i karantene.

Etter pressekonferansen kl. 17 opplyser kommunen på sitt nettsted at ytterligere én person er bekreftet smittet lørdag kveld, men har vært i karantene siden onsdag.

KORONAUTBRUDDET: Karantene etter flere smittetilfeller

Smittekilde fra Østlandet

Ordfører Robert C. Nordli opplyste at situasjonen i Arendal vurderes som et utbrudd. Det startet med en kvinne som ikke var klar over at hun var smittet, og som var på besøk i forbindelse med et lite privat selskap i kommunen 13. september.
– Foreløpig har tre personer fått påvist smitte. Ingen er alvorlig syke og alle som var i selskapet er underrettet og er i karantene, sa Nordli.
Totalt er 64 personer nå i karantene som følge av hendelsen. Kommuneoverlege Helene Rakeie opplyste at kommunen vil være i kontakt med Folkehelseinstituttet om situasjonen. Hun opplyste videre at det ikke er nødvendig at alle 64 blir test, men alle som har hatt nærkontakt med en bekreftet bærer av covid-19 skal uansett være i karantene i ti dager.
– Jeg føler at vi har god kontroll på situasjonen, sa hun.
Til sammen er nå 26 av 29 nærkontakter testet, og kommuneoverlegen minnet om at dersom man tar prøven for tidlig er det en risiko for falske positive prøvesvar og at testen må tas på nytt ved utvikling av symptomer.
– De som har klaget på symptomer har klaget på hodepine og vondt i halsen, sa Rakeie.

Hold meteren

<b>DROPP KLEMMEN:</b> Ordfører Robert C. Nordli oppfordrer til å droppe klemmen og holde meteren og følge smittevernrådene. Foto: Esben Holm Eskelund

DROPP KLEMMEN: Ordfører Robert C. Nordli oppfordrer til å droppe klemmen og holde meteren og følge smittevernrådene. Foto: Esben Holm Eskelund

Nordli minnet om at smitten sprer seg veldig raskt og at det er alle som bor i kommunens oppgave å bidra for å stoppe den.
– Husk at en klem kan være nok til å spre smitte. Ikke glem meteren, sa han og oppfordret folk til å ikke klemme på hverandre med mindre man bor sammen. Han råder også alle til å loggeføre kontaktene man har i løpet av en dag slik at man har oversikt over kontakter.
– Vi må berømme de vi har vært i kontakt med de siste dagene, de har vært veldig flinke, sa han.
Ordføreren sa at det er for tidlig å si noe om omfanget av hendelsen og om dette utbruddet kan utvikle seg til et stort utbrudd.
– Vi vil følge dette tett fremover. Det ble satt kriseledelse i går kveld, vi møtes i dag og vi vil møtes igjen i morgen, sa han.

Hjemmeskole

Skolesjef Øystein Neergaard sa at elevene som er satt i karantene vil få hjemmeskole i fem dager, og at det vil bli ganske likt situasjonen som var i mars.
– De vil ha undervisning hjemme. Også lærerne er i karantene. De vil få fem dager med undervisning hjemme og så er det høstferie etter det, sa han.

Lørdag ettermiddag kl. 17.00 holdt kriseledelsen i Arendal pressekonferanse om situasjonen.

Se pressekonferansen i opptak: 

Lokalavisen Geita

Annonse: