STRAMMER INN: Stenger for besøk på institusjoner

BESØKSFORBUD: I løpet av våren fikk blant annet Tromøy bokollektiv og Færvik bo- og omsorgssenter besøkstelt på plass. Nå stenger kommunen for besøk etter at smittesituasjonen i Arendal er ute av kontroll. ArkivfotoBESØKSFORBUD: I løpet av våren fikk blant annet Tromøy bokollektiv og Færvik bo- og omsorgssenter besøkstelt på plass. Nå stenger kommunen for besøk etter at smittesituasjonen i Arendal er ute av kontroll. Arkivfoto

Sist oppdatert kl. 23:21 23. september 2020

Arendal kommune stenger for besøk på institusjoner etter at koronasituasjonen er blitt uoversiktlig.

STRAMMER INN: Kriseledelsen i Arendal kommune innfører tiltak for å forsøke å få kontroll. Bildet er fra lørdag da det første signalet om økende smitte kom. Arkivfoto

STRAMMER INN: Kriseledelsen i Arendal kommune innfører tiltak for å forsøke å få kontroll. Bildet er fra lørdag da det første signalet om økende smitte kom. Arkivfoto

Tre nye smittetilfeller fører til at kommunen nå strammer inn fordi koronaspredningen har gått fra kontrollert til uoversiktlig. Onsdag kveld opplyser kommunen på sitt nettsted at det innføres tiltak knyttet til institusjonene frem til 5. oktober.

Ordfører Robert C. Nordli opplyser til NRK Nyheter onsdag kveld at kriseledelsen har vedtatt å innføre besøksforbud for å beskytte beboerne mot koronaviruset.

Besøksforbud

Det innføres besøksforbud på institusjonene, dagtilbudene lukkes ned, kaféene på institusjonene stenges og beboere får verken tilgang til tilbud som frisør og fotpleie.
– Smittesituasjonen i kommunen er nå uoversiktlig. Det innføres derfor flere tiltak for å beskytte beboerne på institusjonene, melder Arendal kommune.
Pårørende til beboere på bo- og omsorgssentrene blir kontaktet for mer informasjon onsdag og torsdag.

Les også: Hove-leiren kan bli korona-isolat

Kan komme mer

Torsdag er bystyret samlet til ordinært bystyremøte. Da vil politikerne vurdere ytterligere tiltak knyttet til private fester og offentlige arrangementer. Det ble onsdag bekreftet tre smittetilfeller til i Arendal. En kan kobles til et arrangement 13. september, mens to andre til en fest på Hove sist lørdag. Disse var også innom Egon og Sportsbaren i Arendal sentrum lørdag kveld. Nå  ber kommunens smittevernteam personer som befant seg på disse stedene mellom kl. 21.30 og midnatt lørdag om å være oppmerksomme på symptomer og eventuelt teste seg for covid-19.

Uoversiktlig

Mens ordføreren i helgen beskrev situasjonen som noe kommunen har kontroll på, er meldingen onsdag fra kommunen at smittesituasjonen er uoversiktelig og at det er derfor det innføres tiltak på bo- og omsorgssentrene både på kort- og langtidsavdelinger for en periode.
– Det vil legges til rette for besøk til pasienter i livets siste fase, opplyser kommunen.

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.