Sykehusansatt har fått påvist covid-19

SYKEHUSSMITTE: Det er påvist covid-19 hos en ansatt på Sørlandet sykehus Arendal. ArkivfotoSYKEHUSSMITTE: Det er påvist covid-19 hos en ansatt på Sørlandet sykehus Arendal. Arkivfoto

Sist oppdatert kl. 16:00 3. november 2020

Øre-, nese- halsavdelingen i Arendal er rammet av koronasmitte.

Det opplyser Sørlandet sykehus helseforetak i en pressmelding tirsdag formiddag.

– En ansatt ved øre-, nese-, halsavdelingen i Arendal har testet positivt for covid-19. Flere ansatte ved denne avdelingen er satt i karantene og vi driver nå aktiv smittesporing. Ingen andre avdelinger ved sykehuset i Arendal er påvirket av dette, opplyser fagdirektør ved Sørlandet sykehus HF, Susanne Hernes, i meldingen.

Stanset operasjoner

Operasjoner på avdelingen er midlertidig stanset, men det er forventet at aktiviteten raskt kan startes opp igjen. Resten av sykehuset i Arendal drives som normalt.
– Alle ansatte ved avdelingen bruker munnbind på jobb og tar fortsatt imot pasienter til time, sier Hernes.

Seks i karantene

Ifølge meldingen er seks ansatte ved avdelingen i karantene og smittesporing pågår. Når sporingen er gjort vil sykehuset igjen komme med ytterligere informasjon om hvor mange ansatte som er berørt.
Ifølge sykehusdirektøren har sykehuset kontroll på smittesituasjonen og det skal være trygt å komme til både timeavtaler og innleggelser. Pasienter som blir berørt av situasjonen kan vente seg å bli kontaktet av sykehuset.

Også i Flekkefjord

Tirsdag ettermiddag opplyser SSHF at det også er påvist smitte hos en ansatt på somatisk klinikk ved Flekkefjord sykehus. Her skal fire ansatte være i karantene.

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.