Tromøy slipper musikkvideoen «Vær en venn»

VÆR EN VENN: Tromøy fritidsforum har tatt initiativ til innspilling en egen versjon av sangen "Venn". Foto: Fra videoenVÆR EN VENN: Tromøy fritidsforum har tatt initiativ til innspilling en egen versjon av sangen "Venn". Foto: Fra videoen
Annonse:

Sist oppdatert kl. 22:01 8. april 2020

Raylee, Harald Dose, Hans Inge Fagervik, Bjørn Olav Edvardsen og en rekke andre kjente tromøyfjes deltar i ny musikkvideo.

I STUDIO: Prosjektleder Vibeke Dehli i Tromøy fritidsforum (t.v.) i studio da kateket Christoffer Garcia de Presno rapper for produsent Kenneth Sandåker. Foto: Lokalavisen Geita

I STUDIO: Prosjektleder Vibeke Dehli i Tromøy fritidsforum (t.v.) i studio da kateket Christoffer Garcia de Presno rapper for produsent Kenneth Sandåker. Foto: Lokalavisen Geita

– Det blitt snakket mye om å ha et felles slagord for å vise at vi står sammen her på Tromøy, sier Vibeke Dehli i Tromøy Fritidsforum til Lokalavisen Geita.
Da virusutbruddet traff raskt og uventet ble samlingspunktene i nærmiljøene brått stanset. For bøte på at man ikke får til å møtes fysisk for tiden hadde prosjektlederen for fritidsforumet for barn og unge et ønske om å vise frem at folk fortsatt er på øya og at det er viktig å bry seg i vanskelige tider.

Være en venn

– I tråd med fritidsforumets visjoner tenkte jeg på væreenvenn, som slagord. Alle trenger det nå. Både barn og voksne. Vi må vise at vi står sammen om dette, sier hun.
Prosjektlederen kom på sangen som Lene Marlin og Espen Lind samlet artist-Norge med på etter tsunamikatastrofen i sørøst-Asia i 2004. Den er nå spilt inn i en egen tromøyversjon.
– Personlig har jeg også alltid likt den sangen veldig godt. Så jeg tenkte at det hadde vært gøy å samle inn en lass av kjente ansikter fra Tromøy for å lage en musikkvideo nettopp på den sangen,  nettopp for å vise at vi står sammen på Tromøy og vi vil alle være en venn, sier hun.

Alle sa ja

Etter ideen kom til startet Dehli på den store ringerunden for å spørre om folk ville være med. Det ene handlet om å få folk til å ville synge, det andre å få noen til å sette det sammen. Tromøy-produsent Kenneth Sandåker åpnet musikkstudioet i Froland, der sangerne kunne komme og spille inn hver for seg – med gode smitteverntiltak som håndsprit og avstand på plass.
– Han samlet noen av sine kontakter og lagde et komp i tillegg til å stille studio sitt til disposisjon. Da kunne en og en komme inn for å synge sitt bidrag, i tillegg til at han kunne filme. Isak Knutsen har redigert råmaterialet og bidratt til at filmen har blitt det den har blitt til i dag, sier hun.

Se videoen her:

Disse medvirker

Kenneth Sandåker (produksjon, vokal)
Kristian Vågsnes (bass)
Preben Kobro (gitar)
Lucas Fagervik (tangenter)
Stian Wisler (groove)

Torbjørn Trommestad
Johnny Sandåker
Bjørn Olav Edvardsen
Caroline Kristiansen
Raylee
Norunn Terkelsen
Harald Dose
Ingrid Ovidia Narjord Dose
Ellen Oland
Espen Robsahm Kjørven
Vibeke Dehli
Hedda Dehli Frøstrup
Merete Haslund
Hans Inge Fagervik
Ingrid Holm Eskelund
Esben Holm Eskelund
Lars Peder Holm
Anne Gundersen
Liva Nordhus
Christoffer Garcia de Presno

Lokalavisen Geita gjør for ordens skyld oppmerksom på at redaktør Esben Holm Eskelund deltar i musikkvideoen.

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.
Annonse: