Tromøy-sykepleier fikk første koronavaksine

VAKSINERING I GANG: Margareth Anker (t.v.) fra Tromøy var første ansatt som fikk vaksine mot covid-19 blant ansatte i Sørlandet sykehus helseforetak, opplyser Sørlandet sykehus HF i en pressemelding. Hun ble vaksinert av smittevernoverlege Trine Nordstrøm. Foto: SSHFVAKSINERING I GANG: Margareth Anker (t.v.) fra Tromøy var første ansatt som fikk vaksine mot covid-19 blant ansatte i Sørlandet sykehus helseforetak, opplyser Sørlandet sykehus HF i en pressemelding. Hun ble vaksinert av smittevernoverlege Trine Nordstrøm. Foto: SSHF

Sist oppdatert kl. 22:27 12. januar 2021

Sykepleieren på akuttmottaket i Arendal markerte vaksinestart for ansatte ved Sørlandet sykehus.

Sykepleier Margareth Anker var første sykepleier som fikk vaksine mot covid-19 på Sørlandet sykehus (SSHF). Vaksinen ble satt tirsdag og markerte starten av vaksineringen av utvalgte sykehusansatte.

I førstelinja

– Jeg er ubeskrivelig takknemlig for å få covid-vaksinen. Dette året har jeg kjent på frykten for å få covid-19, ettersom jeg står i førstelinja i akuttmottak og på intensiv. I dag er jeg lettet, vaksinen gjør at jeg føler meg tryggere når jeg går på jobb, sier hun i en pressemelding fra SSHF.

Er du Facebook-bruker kan du se video av da vaksinen kom til sykehuset i Arendal og ble satt tirsdag her.

800 vaksineres

Ifølge meldingen har sykehusforetaket fått vaksinedoser til å vaksinere ca. 800 ansatte med to doser. Det er ansatte som særlig utsatt for smitterisiko fra pasienter og som i tillegg er vanskelige å erstatte, som blir prioritert. SSHF følger retningslinjene fra Folkehelseinstituttet knyttet til vaksineringsrekkefølge.

Hard prioritering

– Helsepersonell vaksineres for å redusere risikoen for at helsetjenesten svikter. Vi vet ikke hvorvidt sykehusene fremover vil bli tildelt flere øremerkede vaksinedoser, så vi har nå prioritert hardt mellom de rundt 6.000 medarbeiderne som har pasientkontakt, sier fagdirektør Susanne Hernes.
Vaksinedosene er fordelt på alle klinikkene i sykehusforetaket og vil gjennomføres de neste ukene. Etter tre uker settes den andre dosen, slik det er anbefalt at vaksineringen skal foregå.

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 3 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.