Politimannen advarer foreldre om et klassisk triks

FESTADVARSEL: Leder av arendalspolitiets forebyggende enhet, Torbjørn Trommestad, lover at politiet ikke vil nøle med å avslutte Halloween-fester som bryter med smittevernretningslinjene. ArkivfotoFESTADVARSEL: Leder av arendalspolitiets forebyggende enhet, Torbjørn Trommestad, lover at politiet ikke vil nøle med å avslutte Halloween-fester som bryter med smittevernretningslinjene. Arkivfoto

Sist oppdatert kl. 10:44 31. oktober 2020

Politiet i Agder ber foreldre følge med på hva ungdommene deres har planer om lørdag.

Nettpatruljen i Agder, som er aktive på Facebook, har gått ut med råd til foreldre i forbindelse med Halloween. Ifølge politiet er det kommet inn mange tips om ungdommer som planlegger store private fester i Halloween-helgen.
– Vi får også inn meldinger om ungdom som planlegger uro i bybildet, skriver nettpatruljen.

Foreldre er forebyggere

Politiet minner foreldre og foresatte om at det er de som er de viktigste forebyggerne og ber de voksne ha oversikt over ungdommene sine med disse tre rådene:
– Vit hvor ungdommen din er og hvem han/hun er sammen med
– Har du mulighet, kjør og hent ungdommen din selv om det blir sent.
– Snakk og samarbeid med andre foreldre.

KORONAUTBRUDDET: Ferske oppdateringer

Skal patruljere

Politiet skriver videre at de hvert år må gripe inn i Halloween-feiringer som går ut av kontroll.
– Nå står vi foran en annerledes Halloween-feiring under koronaen, som krever litt ekstra av oss alle.
Agder-politiet har planlagt å være ute i Agder med politipatruljer og oppfordrer folk til å melde i fra til politiet om de kommer over skadeverk og uro. Politiet kan nås på telefon 02800.

– Vil ikke nøle

Tromøy-mannen Torbjørn Trommestad leder politiets forebyggende seksjon i arendalspolitiet. Han sier til Agderposten, som først omtalte denne saken, at politiet ikke vil nøle med å avslutte fester som bryter med smittevernrestriksjonene.
– Det vil jo være naturlig å avslutte dem dersom det kommer opp i antall personer det snakkes om, sier han til avisen.
Ifølge Agderposten har politiet fått tips om at det planlegges Halloween-fester med over hundre deltakere. Til Lokalavisen Geita sier han at de største festene politiet har blitt kjent med ikke er planlagt på Tromøy.
– Politiet vil nok ikke patruljere med tanke på fester, men vi regner med at terskelen for at folk varsler om fester i nabolaget er lav, og da vil nok prioritere oppdragene så godt som mulig, skriver han i en melding.

Han råder foreldre til å snakke sammen og forteller at flere i det siste har gått på det klassiske “jeg skal overnatte hos-trikset”.
– Og så stemmer jo ikke det i det hele tatt. Dermed er rådet å snakke med de andre foreldrene og sjekke om det faktisk stemmer. Snakk med hverandre, det er min oppfordring, uttaler Trommestad.

Les også: Ytterligere fire smittet etter Hove-fest

– Nøler ikke med å gripe inn

Tidligere denne uka ble det strammet ytterligere inn i smittevernreglene. Det er ikke mer enn noen uker siden at en fest på Hove var med på å dra opp antallet smittetilfeller i vårt område i så stor skala at Arendal kommune måtte sette krisestab. Det ble satt i gang en langvarig smitteoppsporingsjobb for å få stanset det lokale utbruddet. Trommestad uttaler i Agderposten at politiet kjenner til at en del ungdommer har planlagt tung festing i helgen og har leid lokaler i “grisgrendte” strøk. Han minner om at når antallet er så mange som over hundre personer kan et eventuelt smitteoppsporingsarbeid bli veldig vanskelig.

Ifølge myndighetenes nye nasjonale tiltak som ble satt gjeldende fra 28. oktober, er det tillatt med maksimalt 50 personer på private sammenkomster utenfor hjemmet. Andre arrangementer kan ha inntil 200 personer til stede og det kan maks være 600 personer på utendørsarrangementer der alle sitter i hvert sitt fastmonterte sete. I tillegg gjelder regelen om én meters avstand.

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.