KORONAUTBRUDDET: Synkende smitte i Arendal

KORONA-BEREDSKAP: Arendal kommune har lagt ut korona-informasjon på nettet, til hjelp for innbyggerne. FotomontasjeKORONA-BEREDSKAP: Arendal kommune har lagt ut korona-informasjon på nettet, til hjelp for innbyggerne. Fotomontasje
Annonse:

Sist oppdatert kl. 12:19 4. april 2022

| Åpen artikkel | Følg viktige nyheter om koronautbruddet.

Denne artikkelen vil bli oppdatert når det er noe nytt å melde. Alle datoene under gjelder 2022 tilbake til 1. januar. Før det tilbake til 12. mars 2020. Ettersom smittesituasjonen er avtagende også i Arendal reduseres oppdateringer i denne direkteartikkelen til ukentlige oppdateringer av tall fra kommunen. 


4. april: I uke 13 ble det registrert 72 PCR-bekreftede smittetilfeller i Arendal, opplyser Arendal kommune.

29. mars:  Færre inneliggende pasienter med covid-19 kombinert med et relativt lavt nivå på koronafravær blant ansatte, gjør at Sørlandet sykehus går ut av beredskap.
– Vi går nå over til den nye normalen der vi fortsatt må ta høyde for at det kan komme pasienter med covid-19 og at klinikkene må planlegge med fravær som skyldes smitte, sier fagdirektør Susanne Hernes i en pressemelding tirsdag ettermiddag.
Pasienter som skal til planlagt behandling vil fortsatt få spørsmål i innkallingsbrevet om hvorvidt de har symptomer som feber, sår hals og så videre. Pasienter med symptomer skal enten ha negativ hurtigtest siste 24 timer, eller utsette timen dersom det er mulig.
– Som følge av at vi går ut av beredskap, betyr det at pasienter kan ta imot besøkende som før pandemien. Vi oppfordrer på det sterkeste å bli hjemme dersom du har en akutt luftveisinfeksjon eller mistanke om covid-19. Da ber vi om at du utsetter besøket ditt av hensyn til våre pasienter og ansatte, understreker Hernes.

28. mars: Sykehusene i Norge rapporterer ikke lenger innleggelsestall for korona, det ble avsluttet 22. mars. Ettersom smittesituasjonen er avtagende også i Arendal reduseres oppdateringer i denne direkteartikkelen til ukentlige oppdateringer av tall fra kommunen. I uke 12 ble det registrert 94 PCR-bekreftede smittetilfeller i Arendal, ifølge kommunens egne tall.

22. mars: Tall fra FHI forteller at det mandag ble registrert 33 nye PCR-bekreftede smittetilfeller i Arendal. SSHF opplyser tirsdag at sykehusene på Sørlandet har 30 innlagte koronapasienter. To av disse er under 50 år.

21. mars: SSHF melder om at det lørdag døde en koronapasient ved sykehuset i Kristiansand. Vedkommende var over 80 år og hadde en underliggende sykdom. Det er det 37. koronadødsfallet på sørlandssykehusene. Mandag har sykehusene 37 inneliggende koronapasienter. Tre av dem er under 50 år. Ifølge FHI ble det registrert to smittetilfeller i Arendal, PCR-bekreftet søndag. Arendal kommune opplyser om at det i forrige uke ble registrert 128 PCR-bekreftede smittetilfeller i kommunen.

20. mars: Lørdag ble det registrert fire PCR-bekreftede smittetilfeller i Arendal, ifølge FHIs tall.

18. mars: Fredag har antallet innlagte koronapasienter på Sørlandet gjort et byks på ti personer. 48 med covid-19 er innlagt, ni av disse er under 50 år, viser oppdateringen fra SSHF. I Arendal torsdag ble det registrert 41 nye PCR-bekreftede smittetilfeller.

17. mars: Torsdag er fortsatt 38 innlagt med korona på sykehus på Sørlandet, ifølge SSHFs oppdatering. I Arendal ble det onsdag kun registrert tre PCR-bekreftede smittetilfeller.

16. mars: Onsdag er det 38 innlagte pasienter med korona på Sørlandet, viser tallene fra SSHF. Åtte er under 50 år. Det er en nedgang på tre pasienter fra tirsdag. I Arendal tirsdag ble det PCR-bekreftet 52 nye smittetilfeller, ifølge FHI.

15. mars: Tirsdag er det innlagt 41 koronapasienter på Sørlandet, melder SSHF. Ni av de innlagte er under 50 år. I tillegg er det innlagt en pasient med mistanke om koronasmitte. Mandag registrerte Arendal to PCR-bekreftede koronatilfeller, ifølge FHIs tall.

14. mars: SSHF melder mandag om 43 innlagte koronapasienter på Sørlandet. Åtte av de innlagte er under 50 år. Ifølge FHIs tall ble det PCR-bekreftet to smittetilfeller i Arendal søndag. Antallet bekreftet smittede i forrige uke var ifølge kommunens tall 259 personer.

13. mars: Lørdag ble det registrert 31 PCR-bekreftede koronatilfeller knyttet til Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHI. Disse tallene inkluderer ikke hurtig- og selvtester, som folk med positive prøver oppfordres til å registrere på egenhånd.

12. mars: Lørdag var det to år siden Norge stengte ned på grunn av smittevernrestriksjoner, som var de strengeste begrensende tiltakene innført i Norge i fredstid.

11. mars: Fredag er det innlagt 41 koronapasienter på Sørlandet. Ni av disse er under 50 år, viser til fra SSHF. Ifølge tall fra FHI ble det torsdag registrert 51 nye PCR-bekreftede smittetilfeller i Arendal.

10. mars: Det ble registrert 43 nye smittetilfeller onsdag, ifølge torsdagstallene fra FHI. På Sørlandet sykehus torsdag var 41 innlagte koronapasienter. 11 av disse var under 50 år.

9. mars: Tirsdag ble det registret 121 PCR-bekreftede koronatilfeller i Arendal, viser den siste oppdateringen fra FHI.

9. mars: – Tirsdag 8. mars døde en pasienter ved Sørlandet sykehus Kristiansand med korona. Pasienten var over 70 år og hadde underliggende sykdom. Sørlandet sykehus HF har nå 36 koronarelaterte dødsfall, hvorav 20 ved sykehuset i Kristiansand, opplyser SSHF i en pressemelding onsdag. Det er onsdag 42 inneliggende koronapasienter på sørlandssykehusene. Det er fem flere enn tirsdag. 14 av de innlagte er under 50 år.

8. mars: Siden mandag har antallet innlagte koronapasienter på Sørlandet sunket fra 45 til 37. Det viser en oppdatering fra sykehusforetaket. 12 av de som er innlagt er under 50 år. Ifølge tall fra FHI ble det mandag registrert fire PCR-bekreftede smittetilfeller i Arendal. Ifølge tall fra kommunen ble det i uke 9 registrert 407 positive PCR-prøver i Arendal.

7. mars: SSHF opplyser mandag formiddag at det er 45 innlagte koronapasienter på sørlandssykehusene. Det er ny rekord i antall covid-relaterte innleggelser så langt i pandemien. 18 av de innlagte er under 50 år. Lørdag ble det registrert tre PCR-bekreftede smittetilfeller i Arendal, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet, søndag ble det ikke registrert noen.

5. mars: I Arendal ble det fredag registrert 52 koronatilfeller bekreftet med PCR, ifølge tall fra FHI.

4. mars: Fredag er det innlagt 32 koronapasienter ved SSHF. 17 er under 50 år, viser oversikten fra sykehusforetaket. Ifølge oversikten over dødsfall er tallet økt til 35 fra tirsdag. Tall fra FHI viser at det var 60 personer som fikk PCR-bekreftet koronasmitte i Arendal torsdag.

3. mars: Torsdag er det fortsatt 40 koronapasienter innlagt ved sørlandssykehusene. 17 av disse er under 50 år, viser oversikten fra sykehusforetaket. I Arendal ble det registrert 77 nye PCR-bekreftede koronasmittede onsdag.

2. mars: Onsdag er det rekordmange innlagte koronapasienter i sørlandssykehusene. Ifølge tall fra SSHF var det onsdag morgen innlagt 40 pasienter med korona. 15 av disse er under 50 år. Ifølge tall fra FHI ble det registrert 178 koronapositive ved PCR-testing i Arendal mandag.

2. mars: – Tirsdag 1. mars døde en pasienter ved Sørlandet sykehus Kristiansand med korona. Pasienten var over 80 år og hadde underliggende sykdom. Sørlandet sykehus HF har nå 34 koronarelaterte dødsfall, hvorav 18 ved sykehuset i Kristiansand, opplyser kommunikasjonssjef Signy Svendsen ved SSHF tirsdag morgen.

1. mars: Sørlandet sykehus helseforetaks tall viser at det tirsdag er 31 innlagte koronapasienter ved sørlandssykehusene. 12 av de innlagte er under 50 år. En person er innlagt med mistanke om smitte.

I Arendal ble det mandag registrert 9 koronatilfeller bekreftet med PCR, ifølge tall fra FHI.

I forrige uke ble det registrert 581 smittetilfeller i Arendal, opplyser kommunen.

28. februar: Ifølge tall fra FHI var det to påviste koronatilfeller registrert søndag i Arendal. I helgene er det generelt lave smittetall, som blir registrert. Mandag formiddag opplyser SSHF at det er 24 innlagte koronapasienter på sørlandssykehusene. Det er tre færre enn fredag. Åtte av de innlagte er under 50 år. I tillegg er det innlagt en pasient med mistanke om koronasmitte.

27. februar: 49 PCR-bekreftede smittetilfeller ble lørdag registrert i Arendal, ifølge tall fra FHI.

26. februar: Fredag ble det registrert 112 PCR-bekreftede koronatilfeller knyttet til Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHI.

25. februar: – En pasient med covid-19 døde ved Sørlandet sykehus Flekkefjord torsdag 24. februar.  Pasienten var over 65 år og hadde underliggende sykdom. Dette er det 33. dødsfallet ved Sørlandet sykehus, og det 8. ved Sørlandet sykehus Flekkefjord, opplyser SSHF i en pressemelding.

25. februar: Fredag er det 27 innlagt med korona på sørlandssykehusene. Ni av de innlagte er under 50 år. Det er også en pasient innlagt med mistanke om koronasmitte, viser SSHFs egen koronaoversikt.

25. februar: Tall fra FHI viser at det siste døgn er registrert 42 koronasmittede tilknyttet Arendal. Dette er kun smitte som er bekreftet med PCR-testing.

24. februar: Torsdag er det 28 koronapasienter innlagt på sykehusene i Agder. Det er en økning på fem fra onsdag. Tolv av de innlagte er under 50 år, viser tall fra SSHF. I Arendal siste døgn er det registrert 145 smittetilfeller bekreftet med PCR, viser de nyeste tallene fra FHI.

23. februar:  Det siste døgnet er det registrert 180 PCR-bekreftede smittetilfeller i Arendal, ifølge den siste oppdateringen fra FHI.

23. februar: – Tirsdag 22. februar døde en pasienter ved Sørlandet sykehus Kristiansand med korona. Pasienten var over 60 år og hadde underliggende sykdom. Sørlandet sykehus HF har nå 32 koronarelaterte dødsfall, hvorav 17 ved sykehuset i Kristiansand, opplyser kommunikasjonssjef Signy Svendsen i en pressemelding. Det er onsdag 23 koronapasienter på sykehus i Agder. Ni av disse er under 50 år.

22. februar: Sørlandet sykehus helseforetaks tall viser at det tirsdag er 30 innlagte koronapasienter ved sørlandssykehusene. 14 av de innlagte er under 50 år. En person er innlagt med mistanke om smitte. I Arendal ble det mandag registrert 29 koronatilfeller bekreftet med PCR, ifølge tall fra FHI. I forrige uke ble det registrert 476 smittetilfeller i Arendal, opplyser kommunen. Det er en nedgang fra 805 tilfeller uka før. Det er kun PCR-bekreftede tilfeller som registreres i den offisielle statistikken og speiler trolig ikke den reelle smittesituasjonen ettersom de fleste oppfordres til å kun ta selvtest ved symptomer.

21. februar: Mandag opplyser Sørlandet sykehus at de tre sykehusene i Agder har 28 koronapasienter innlagt. 12 av pasientene er under 50 år. En pasient er i tillegg innlagt med mistanke om smitte. Tallet er en stor økning fra fredag, hvor det var 19 pasienter innlagt. Tall fra FHI viser at det ble registrert to PCR-bekreftede smittetilfeller i Arendal søndag.

20. februar: Lørdag ble det registrert 68 nye PCR-bekreftede smittetilfeller tilknyttet Arendal, ifølge oversikten fra FHI.

19. februar: Fredag ble det registrert 21 PCR-bekreftede koronatilfeller knyttet til Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHI.

18. februar: Siste døgn er det avlagt 122 positive PCR-tester for koronavirus tilknyttet Arendal, viser tall fra FHI. Ved sørlandssykehusene er det fredag innlagt 19 koronapasienter. Seks av pasientene er under 50 år. Det er i tillegg en pasient innlagt med mistanke om smitte.

17. februar: På sørlandssykehusene er det torsdag innlagt 18 koronapasienter. Tre av disse er under 50 år. To er innlagt med mistanke om smitte. Totalt ble det PCR-bekreftet 108 smittede tilknyttet Arendal kommune onsdag, ifølge tall fra FHI

16. februar: Sørlandet sykehus melder onsdag om 16 koronapasienter på sørlandssykehusene, to av disse er under 50 år. To er i tillegg innlagt med mistanke om smitte. I Arendal siste døgn ble det registrert 148 nye PCR-bekreftede smittetilfeller, ifølge tall fra FHI.

15. februar: – Mandag 14. februar døde en pasienter ved Sørlandet sykehus Kristiansand med korona. Pasienten var over 70 år og hadde underliggende sykdom.
Sørlandet sykehus HF har nå 31 koronarelaterte dødsfall, hvorav 16 ved sykehuset i Kristiansand, opplyser SSHF i en pressemelding.
Tirsdag opplyser sykehuset at det er 16 koronapasienter innlagt ved sørlandssykehusene. Seks av disse er under 50 år. Det er også en pasient innlagt med mistanke om smitte. Mandag ble det registrert 18 smittetilfeller i Arendal, ifølge tall fra FHI.

14. februar: – To pasienter med covid-19 døde ved Sørlandet sykehus Arendal i helgen. Den ene pasienten var over 80 år, den andre over 50 år. Begge hadde underliggende sykdom, opplyser SSHF i en pressemelding mandag morgen.
Det er nå registrert 30 dødsfallet ved Sørlandet sykehus. Åtte av disse ved Sørlandet sykehus Arendal. Mandag er det innlagt 15 koronapasienter ved sykehusene. Fire er under 50 år, to er innlagt med mistanke om covid-19 smitte. Det siste døgnet ble det registrert seks smittetilfeller tilknyttet kommunen, ifølge FHIs tall. Kommunen opplyser at det i forrige uke var 805 registrerte koronatilfeller i Arendal.

13. februar: Lørdag ble det registrert 101 koronatilfeller knyttet til Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHI. Disse tallene inkluderer ikke hurtig- og selvtester, som folk med positive prøver oppfordres til å registrere på egenhånd. Sørlandet sykehus helseforetaks tall viser at det søndag er 14 innlagte koronapasienter ved sørlandssykehusene. Fem av de innlagte er under 50 år.

12. februar: På dagen ett år og elleve måneder etter Norge stengte ned, opphever regjeringen de forskriftsfestede smitteverntiltakene helt fra og med kl. 10 lørdag.
– Koronapandemien utgjør ikke lenger en stor helsetrussel for de fleste av oss. Omikronviruset gir langt mindre alvorlig sykdom, og vi er godt beskyttet av vaksiner. Vi fjerner derfor nesten alle smitteverntiltakene, som meteren, krav om munnbind og isolasjon. Vi kan gå tilbake til en normal hverdag, sier statsminister Jonas Gahr Støre, på en pressekonferanse lørdag.
Samtidig oppfordres voksne med symptomer til å teste seg. Det gis fortsatt flere råd og anbefalinger. Norge vil fortsatt fremover overvåke situasjonen og ha beredskap. Les mer her

Fredag ble det registrert 151 smittetilfeller tilknyttet Arendal, ifølge tall fra FHI.

11. februar: Siste døgn er det registert 157 smittetilfeller tilknyttet Arendal, ifølge oppdatering fra FHI. Sørlandet sykehus melder fredag formiddag om et nytt koronadødsfall på sykehuset i Flekkefjord.
– En pasient med covid-19 døde ved Sørlandet sykehus Flekkefjord fredag 11. februar. Pasienten var over 70 år og hadde underliggende sykdom, skriver SSHF i en pressemelding. Dødsfallet er det 27. ved Sørlandet sykehus og det sjuende ved Flekkefjord sykehus. Fredag er det innlagt 17 pasienter med korona, fem av de innlagte er under 50 år.

11. februar: Regjeringen avlyser alle vanlige eksamener for elever våren 2022. Privatister skal gjennomføres, det samme gjelder fag- og svenneprøver. Det opplyser regjeringen fredag formiddag.
– Dette har ikke vært en enkel avgjørelse. Jeg mener eksamen er en viktig del av sluttvurderingen, og vi skal fortsatt ha eksamen etter dette. Men elevenes skolehverdag har nå vært preget av pandemien i snart tre skoleår. Avlysingen gjør at elevene får mest mulig ut av resten av skoleåret, og lærerne får best mulig grunnlag til å sette standpunktkarakter, når situasjonen er som den er i dag, sier kunnskapsminister Tonje Brenna.

Les mer her 

10. februar: Onsdag ble det meldt 164 tilfeller av korona i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI. Tallene er ikke sammenlignbare med tidligere, ettersom myndighetene har tatt bort kravet om bekreftende test for en rekke kriterier. Sørlandet sykehus har torsdag 19 inneliggende koronapasienter. Åtte av disse er under 50 år.

9. februar: Tirsdag ble det registrert 234 koronatilfeller knyttet til Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHI. Disse tallene inkluderer ikke hurtig- og selvtester, som folk med positive prøver oppfordres til å registrere på egenhånd. Sørlandet sykehus helseforetaks tall viser at det omsdag er 19 innlagte koronapasienter ved sørlandssykehusene. Ni av de innlagte er under 50 år.

8. februar: Sørlandet sykehus melder om 15 innlagte koronapasienter tirsdag. Seks av disse er under 50 år. Det siste døgn er det kun registrert ni smittetilfeller i Arendal, ifølge tall fra FHI. Det er færre som tester seg med PCR, som er med på å dra ned det offisielle smittetallet.

7. februar: Det siste døgnet er det registrert kun fire smittetilfeller i Arendal, ifølge FHIs tall. Sørlandet sykehus melder en økning i antall koronapasienter fra elleve til 17 fra søndag til mandag. Seks de innlagte er under 50 år. Arendal kommune opplyser om at det i forrige uke ble registrert 805 smittetilfeller i kommunen.

6. februar: Lørdag ble det registrert 157 koronatilfeller knyttet til Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHI. Disse tallene inkluderer ikke hurtig- og selvtester, som folk med positive prøver oppfordres til å registrere på egenhånd. Sørlandet sykehus helseforetaks tall viser at det søndag er elleve innlagte koronapasienter ved sørlandssykehusene. Tre av de innlagte er under 50 år. Fredag var antallet innlagte 15.

5. februar: Ifølge de nyeste tallene fra FHI, ble det onsdag påvist 148 tilfeller av koronavirus tilknyttet Arendal. Hurtig- og selvtester teller ikke med i det offisielle tallet, slik at det reelle smittenivået ligger høyere. Arendal kommune oppfordrer folk til å sjekke hvem som bør oppsøke teststasjonen på Longum, ettersom anbefalingene om hvem som bør teste seg er endret.

4. februar: Siste døgn er det registrert 146 nye PCR-registrerte smittetilfeller i Arendal, ifølge tall fra FHI. Fredag meldes det om 15 innlagte koronapasienter på sykehusene i Agder. Det er én mindre enn torsdag. Torsdag ettermiddag opplyser Sørlandet sykehus om at en pasient over 80 år torsdag døde med covid-19 ved sykehuset i Flekkefjord. Det er det 27. dødsfallet knyttet til korona ved sykehusene i Agder, ifølge SSHFs egen informasjonsside. Pasienten var over 80 år og hadde underliggende sykdom, ifølge en pressemelding.

3. februar: Torsdag melder SSHF om 16 koronainnlagte på sykehusene i Agder. Det er to flere enn tirsdag. Seks av de innlagte er under 50 år. Tirsdag ble det registrert 154 koronasmittede i PCR-testing i Arendal, ifølge FHI.

2. februar: Kriseledelsen i Arendal kommune opplyser onsdag formiddag om at jevnlig testing av elever og barn avsluttes i barnehager og skoler, og at disse nå drives på grønt nivå etter smittevernfaglig forskrift. Samtidig oppfordres personer til å tenke seg om før de bestiller test på teststasjonen på Longum.
– De nye reglene for testing sier at det kun er utvalgte grupper som skal ta en pcr-test. Det er fortsatt mange som bestiller pcr-test uten at de trenger det. Dette gir stort press på teststasjonen og fører til unødvendig ventetid for de som må ta en pcr-test. Vi ber derfor om at alle som har tre vaksiner ikke tar PCR-test.
Videre opplyses det om at Arendal kommune nå ikke har lokale tiltak og at det er nasjonale regler og anbefalinger som gjelder.

2. februar: Onsdag er det meldt om 14 koronapasienter på sykehus i Agder. Det er tre færre enn tirsdag. Tre av de innlagte er under 50 år. Ifølge tall fra FHI ble det registrert 163 koronapositive med PCR i Arendal i går.

1. februar: Regjeringen har tirsdag kveld gjort en hel rekke endringer i smittevernrestriksjonene. Flere er ventet i løpet av måneden:
– Regjeringen tar sikte på å oppheve de siste restriksjonene innen 17. februar hvis utviklingen blir slik vi nå ser for oss. Ved behov kan kommuner selv vurdere å innføre lokale tiltak. Her får du full oversikt.

1. februar: SSHF melder tirsdag formiddag om 17 innlagte koronapasienter på sykehusene i Agder. Det er to flere enn i går. Fire av de innlagte er under 50 år.

1. februar: Kl. 19 tirsdag holder regjeringen pressekonferanse knyttet til koronasituasjonen. Det er ventet betydelige lettelser i smitteverntiltakene. Både statsministeren, finansministeren og helse- og omsorgsministeren deltar fra regjeringen. Helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg deltar også.

1. februar: Mandag ble det registrert 44 koronatilfeller i Arendal, ifølge tall fra FHI. Dette er kun positive prøver etter avlagt PCR-test, som registreres ettersom personer med tre vaksinedoser ikke lenger må ta en bekreftende PCR-test. Ifølge kommunens egne uketall ble det registrert 966 koronatilfeller i Arendal i uke 4.

31. januar: Utdanningsdirektoratet anbefaler at avsluttende eksamen for vårsemesteret avlyses for elever i videregående skole og elever i grunnskolen. Bakgrunnen er at direktoratet mener pandemien har påvirket kvaliteten i opplæringen, og at elevene har hatt ulike rammer for opplæringen og dermed forskjellig grunnlag for sluttvurdering. Det opplyser direktoratet i en pressemelding. Les mer her

31. januar: Folkehelseinstituttet har oppdatert sine råd knyttet til bruk av hurtigtest på egenhånd.
– En prøve fra nesen til selvtesting vil fortsatt fange opp de fleste smittede, men prøvetaking fra svelg (hals) og nese vil sannsynligvis fange opp noen flere tilfeller av omikronvarianten. Les mer her

31. januar: Søndag ble det meldt 10 tilfeller av korona i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI. Tallene er ikke sammenlignbare med tidligere, ettersom myndighetene har tatt bort kravet om bekreftende test for en rekke kriterier. Ifølge Agderposten ble det registrert over 500 positive hurtig- og selvtester i Arendal i forrige uke.

30. januar: Lørdag ble det meldt 148 tilfeller av korona i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI. Tallene er ikke sammenlignbare med tidligere, ettersom myndighetene har tatt bort kravet om bekreftende test for en rekke kriterier. Tester man positivt på hurtig- eller selvtest på egenhånd oppfordrer kommunen til å registrere resultatet i kommunens system.

29. januar: Flere medier meldte at Kong Harald hadde avlagt negativ koronatest.

29. januar: Fredag ble det registrert 175 koronatilfeller knyttet til Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHI. Disse tallene inkluderer ikke positive hurtig- og selvtester, som folk med positive prøver oppfordres til å registrere på egenhånd.

28. januar: Statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol holder ny pressekonferanse om koronasituasjonen tirsdag 1. februar kl. 19. Det er de siste dagene gitt signaler om at det vil komme betydelige lettelser i smittevernrestriksjonene.

28. januar: Kong Harald er sykmeldt etter at han har fått forkjølelsessymptomer, melder Slottet på sitt nettsted. Torsdag var utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i audiens på Slottet, og testet i etterkant positivt for koronavirus. Både kongeparet og kronprinsparet skulle testes for korona. Ifølge meldingen har Kronprins Haakon testet negativt og er symptomfri og leder statsråd i Kongens fravær.

28. januar: Torsdag publiserte FHI en ny risikorapport knyttet til omikron-varianten av koronaviruset.
– De fleste tiltakene mot epidemien kan nå trappes gradvis ned over kort tid uten at det i et lengre perspektiv gir betydelig økt sykdomsbyrde. Vi sier dette nå selv om vi står foran en betydelig bølge, fordi vi må erkjenne at det neppe er noen vei utenom. Vi kan ikke bare skyve epidemien foran oss, for tiltakene har også store ulemper, sier direktør Camilla Stoltenberg i FHI. Rapporten finner du her. Helsedirektoratet har denne uken også levert faglige råd til Helse- og omsorgsdepartementet. Det kan du se nærmere på her.

28. januar: Fredag formiddag melder SSHF om at det ligger 15 koronapasienter på Agder-sykehusene. Seks av de innlagte er under 50 år.

28. januar: Torsdag ble det meldt 143 tilfeller av korona i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI. Tallene er ikke sammenlignbare med tidligere, ettersom myndighetene har tatt bort kravet om bekreftende test for de som oppfyller en rekke kriterier.

27. januar: Onsdag ble det registrert 243 koronatilfeller knyttet til Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHI. Til sammen er det registrert 2.059 smittede lokalt i FHIs register til nå i januar.

26. januar: Tirsdag ble det registrert 271 koronatilfeller knyttet til Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHI. Aldri før i pandemien har det blitt registrert et tilsvarende antall i løpet et døgn i Arendal. Det er nå gjort endringer i systemet nasjonalt som gjør at ikke alle positive tester fanges opp med PCR-test. Det betyr at tallene fremover ikke er sammenlignbare med tidligere. Omleggingen til økt selvtesting skyldes press på testsystemet, og myndighetene ønsker mer å følge pandemiens utvikling ved å se på sykehusinnleggelser.

25. januar: Arendal kommune har gjort det mulig å registrere positive selv- og hurtigtester på egenhånd. Det opplyser kommunen på sitt nettsted. Her kan du finne ut mer. Ved å følge lenken https://hjemmetest.remin.no/ kan du logge inn og gjøre slik registrering.

25. januar: Sørlandet sykehus melder tirsdag om et nytt koronadødsfall. Ifølge meldingen døde en pasient ved sykehuset i Kristiansand med korona. Vedkommende var over 60 år og hadde underliggende sykdom. Dødsfallet var det 26. i helseforetakets sykehus på Sørlandet og det 15. ved sykehuset i Kristiansand. Tirsdag er det åtte inneliggende koronapasienter ved sykehusene på Sørlandet. To av disse er under 50 år.

25. januar: Mandag ble det registrert 26 nye koronatilfeller tilknyttet Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra Folkehelseinstituttet.

24. januar: Regjeringen letter på karantenereglene og innfører testing fremfor smittekarantene for nærkontakter. Les mer her

24. januar: Søndag ble det registrert fem koronatilfeller knyttet til Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHI. Søndager registreres vanligvis få tilfeller ettersom det ikke gjøres tester lokalt.

23. januar: Lørdag ble det meldt 132 tilfeller av korona i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI.

22. januar: Regjeringen endret fredag testregimet i Norge, og har bestemt at de som har tre vaksinedoser eller to doser og har hatt koronainfeksjon i tillegg ikke trenger å ta bekreftende PCR-test om de tester positivt på hurtigtest. Bakgrunnen er testkapasiteten i Norge. Les mer her

22. januar: 170 nye smittetilfeller ble registrert tilknyttet Arendal fredag, ifølge tall fra FHI. Det er ny døgnrekord. I landet som helhet ble det også registrert rekordhøye 24.958 nye smittetilfeller. FHI opplyste fredag at en feil i registreringssystemet har gjort at mellom 5.000 og 8.000 tilfeller blir etterregistrert etter 15. januar, noe som kan påvirke tallene. Om det gjelder Arendal også er ikke kjent.

21. januar: Torsdag ble det også bekreftet 156 tilfeller av korona i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI. Til sammen er det registrert 1.212 koronatilfeller tilhørende Arendal til nå i januar.

20. januar: Onsdag ble det bekreftet 156 tilfeller av korona i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI. Nasjonalt er det nok en gang satt rekord med 15.987 på et døgn.

19. januar: Tirsdag ble det satt ny døgnrekord i pandemien med 209 bekreftede tilfeller av korona i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI. Nasjonalt ble det notert 15.367 tilfeller, et tall som aldri har vært høyere.

18. januar: Mandag ble det registrert seks smittetilfeller i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI.

17. januar: Seks nye smittetilfeller ble registrert i tilknytning til Arendal søndag, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI.

16. januar: 23 smittetilfeller ble registrert i tilknytning til Arendal lørdag, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI.

15. januar: Fredag ble det registrert 90 nye smittetilfeller i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI. Nasjonalt ble det registrert rekordmange smittede med 12.360 tilfeller.

14. januar: Arendal kommune innfører grønt nivå i grunnskoler og barnehager innen 19. januar, opplyser kommunen på sitt nettsted. Les mer her

14. januar: Regjeringen åpner for at barn mellom 5 og 11 år kan få koronavaksine. Det opplyser regjeringen på sitt nettsted fredag.
– Barn blir svært sjelden alvorlig syke, og det er foreløpig begrenset kunnskap om sjeldne bivirkninger eller bivirkninger som kan komme etter lang tid. Den individuelle nytten for de fleste barna er liten, og Folkehelseinstituttet (FHI) har ikke en anbefaling om at alle barn mellom 5 og 11 år skal vaksineres. De åpner imidlertid for at alle foreldre og foresatte får tilbud om vaksine til barna sine, men det vil være spesielt aktuelt for noen få grupper, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en nyhetsmelding fredag.
Regjeringen åpner også for at ungdommer mellom 12 og 15 år kan få tilbud om vaksinedose to.
Her kan du lese mer om Folkehelseinstituttets vurdering (PDF).

14. januar: Torsdag ble det registrert 113 nye smittetilfeller i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI.

13. januar: – Vi er nå inne i en ny fase i pandemien, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på regjeringens pressekonferanse torsdag kveld. Regjeringen har besluttet å slippe opp noe på de nasjonale smitteverntiltakene, fordi vurderingen er at samfunnet tåler mer smitte. Tiltakene skal vurderes på nytt i starten av februar. Les mer her

13. januar: Onsdag ble det registrert 37 nye smittetilfeller i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI. Nasjonalt ble det satt rekord med

11.825 nye smittetilfeller siste døgn, ifølge VG.

12. januar: FHI har onsdag gitt ut en ny risikovurdering knyttet til koronasituasjonen. Den kan du lese mer om her. Det er varslet en ny pressekonferanse i regi av regjeringen torsdag kveld kl. 19.

12. januar: Onsdag melder SSHF om 21 innlagte koronapasienter på sykehusene i fylket. Ni av de innlagte er under 50 år.

12. januar: Tirsdag ble det registrert 102 nye smittetilfeller i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI.

11. januar: Tirsdag er det 22 koronapasienter som er innlagt på de tre sykehusene i Agder. Det er tre flere enn i går. Fem av de 22 er under 50 år.

11. januar: Mandag ble det registrert 16 nye koronatilfeller tilknyttet Arendal, ifølge de ferskeste tallene fra FHI. Kriseledelsen i kommunen oppdaterte for smittesituasjonen etter et møte. Blant annet opplyses det om at det tirsdag var sju koronapasinter innlagt på sykehus i Arendal. Flere apotek skal i gang med vaksinering i neste uke. Les mer her

10. januar: Sørlandet sykehus helseforetak (SSHF) opplyser mandag formiddag at det er 19 innlagte pasienter med covid-19 på sykehusene i Agder. Fire av de innlagte er under 50 år.

10. januar: Ifølge de nyeste tallene fra FHI ble det søndag registrert to nye smittetilfeller tilknyttet Arendal.

9. januar: Lørdag ble det registrert 49 nye smittetilfeller i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI.

8. januar: Ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI ble det registrert 21 nye smittetilfeller tilknyttet Arendal fredag.

7. januar: Torsdag ble det registrert 33 nye smittetilfeller i Arendal, ifølge FHIs oversikt. Ifølge Agderposten var antallet 49, opplyst fra kommuneoverlegen. Ulikheten i tallene skyldes nok at det kan gå noe tid før positive tester blir meldt inn i det offentlige registeret.

6. januar: Ifølge de nyeste tallene fra FHI, ble det onsdag påvist 83 tilfeller av koronavirus tilknyttet Arendal. Nasjonalt ble det registrert smitterekord med 8.385 tilfeller.

5. januar: Tirsdag ble det registrert 93 nye smittetilfeller tilknyttet Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHI. Nasjonalt ble det satt ny smitterekord på 7.921 tilfeller på ett døgn. Tallet har aldri vært høyere i pandemien.
– Det at vi går inn i tidenes smittebølge, er det ingen tvil om, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til VG.
Ifølge Dagbladet er Verdens Helseorganisasjon urolig for at den raske spredningen av omikron-varianten i verden kan føre til at en enda farligere variant kan dukke opp.
– Jo mer omikron spres, jo mer den overfører og jo mer den kopierer seg selv, desto mer sannsynlig er det at den kan utløse en ny variant, sier WHOs beredskapssjef Catherine Smallwood i et intervju med det franske nyhetsbyrået AFP, ifølge Dagbladet.

4. januar: – I løpet av juleferien har smittetallene i kommunen gått litt ned. Det forventes imidlertid at smitten vil stige over nyttår og oppfordrer derfor på det sterkeste til fortsatt å følge nasjonale regler og anbefalinger. Arendal kommune fortsetter med jevnlig testing av elever i grunnskolen. Ansatte og elever på skolene får egen informasjon om dato for testing og om tilgang til hurtigtester, heter det i en oppdatering fra kriseledelsen i Arendal kommune tirsdag.

4. januar: Sørlandet sykehus helseforetak opplyser tirsdag formiddag at det er innlagt 20 pasienter med covid-19 på Sørlandet. Sju av disse er under 50 år. Det er en økning i antall innlagte med to siden mandag.

4. januar: Det siste døgnet er det registrert 16 nye smittetilfeller tilknyttet Arendal, ifølge FHIs statistikkbank.

3. januar: I en nyhetsmelding fra P4 mandag siteres helsedirektør Bjørn Guldvåg på at det kan bli nok et år uten barnetog og store selskaper. Bakgrunnen er omikron-varianten og det faktum at helsemyndighetene ikke vet om det kan komme ytterligere varianter som kan gjøre situasjonen vanskeligere. Sitatet ble i løpet av dagen dementert av kanalen selv og tatt ut av artikkelen.

3. januar: – Søndag 2. januar døde to pasienter ved Sørlandet sykehus Kristiansand med korona. De var begge over 70 år og hadde begge underliggende sykdom. Sørlandet sykehus HF har nå 25 koronarelaterte dødsfall, hvorav 14 ved sykehuset i Kristiansand, opplyser SSHF i en pressemelding.
Sykehusforetaket rapporterer mandag formiddag registrert 18 innlagte koronapasienter. Seks av disse er under 50 år.

3. januar: Siste døgn ble det registrert to nye smittetilfeller i tilknytning til Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI.

2. januar: Ifølge FHIs oversikt ble det registrert ett nytt koronatilfelle tilknyttet Arendal lørdag. Helt på tampen av desember 2021 ble antallet smittetilfeller også oppdatert med 26 nye. Det bringer tallet på smittede i desember i fjor opp til 1294.

1. januar 2022: Nyttårsaften 2021 ble det registrert ti nye smittetilfeller tilknyttet Arendal, ifølge VGs koronaoversikt.

Alle datoene under gjelder 2021 tilbake til 1. januar.

31. desember: Det ble registrert 46 nye koronatilfeller i Arendal på årets nest siste dag. Det viser den ferskeste oppdateringen av smittetallene fra Folkehelseinstituttet.

30. desember: – En pasient med covid-19 døde ved Sørlandet sykehus Arendal onsdag 29. desember. Pasienten var over 80 år og hadde underliggende sykdom. Sykehuset gir ikke ut mer informasjon om pasienten. Dette er det 23. dødsfallet ved Sørlandet sykehus HF og det 6. ved SSA, melder Sørlandet sykehus helseforetak i en pressemelding torsdag formiddag.

30. desember: Det ble registrert 37 nye koronatilfeller i Arendal onsdag. Det viser den ferskeste oppdateringen av smittetallene fra Folkehelseinstituttet.

29. desember: Tirsdag ble det registrert 49 nye koronatilfeller i Arendal. Det viser den ferskeste oppdateringen av smittetallene i Folkehelseinstituttets database MSIS.

28. desember: Arendal kommune ønsker godt nytt år med en oppfordring om å vaksinere seg. Kommunen sendte tirsdag ettermiddag ut følgende SMS til innbyggerne i kommunen:

«Kjære alle i Arendal. Tusen takk for den innsatsen dere gjør for å begrense smitte. Det aller viktigste nå, er at alle som kan vaksinerer seg. Nå kan alle over 18 år som ikke har tatt dose 1 eller 2, og de med mer enn 20 uker siden dose 2 (oppfriskningsdose) benytte seg av drop-in-tilbud på Maxis. Åpningstider finner du her: arendal.kommune.no/koronavaksine Unngå kø. Bruk hele åpningstiden. Godt nytt år! Vennlig hilsen, Robert Cornels Nordli, ordfører».

28. desember: – En pasient med covid-19 døde ved Sørlandet sykehus Kristiansand mandag 27. desember. Pasienten var over 80 år og hadde underliggende sykdom. Sykehuset gir ikke ut mer informasjon om pasienten. Dette er det 22. dødsfallet ved Sørlandet sykehus, og det 12. ved Sørlandet sykehus Kristiansand, opplyser SSHF i en pressemelding.

28. desember: Ifølge FHIs nyeste oppdatering ble det mandag registrert ti nye smittetilfeller i Arendal.

27. desember: Søndag ble det registrert tre nye koronatilfeller tilknyttet Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra Folkehelseinstituttet.

26. desember: – En pasient med covid-19 døde ved Sørlandet sykehus Arendal lørdag 25. desember. Pasienten var over 70 år og hadde underliggende sykdom. Sykehuset gir ikke ut mer informasjon om pasienten. Dette er det 21. dødsfallet ved Sørlandet sykehus HF og det 5. ved SSA, melder Sørlandet sykehus i en pressemelding søndag.

26. desember: Første juledag ble det registrert fire nye koronatilfeller tilknyttet Arendal, ifølge FHIs nyeste oppdatering av tallene.

25. desember: Ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI ble det registrert 12 nye positive koronaprøver i Arendal julaften.

24. desember: Lille julaften ble det registrert 57 nye koronatilfeller i Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI. Så langt i desember er det registrert 1.097 smittetilfeller i kommunen. Det er det høyeste smittetallet i løpet av en måned siden pandemien startet i fjor.

23. desember: En pasient med covid-19 døde ved Sørlandet sykehus Kristiansand onsdag 22. desember. Pasienten var over 80 år og hadde underliggende sykdom. Sykehuset gir ikke ut mer informasjon om pasienten. Dette er det 20. dødsfallet ved Sørlandet sykehus, og det 11. ved Sørlandet sykehus Kristiansand, opplyser Sørlandet sykehus helseforetak i en pressemelding torsdag morgen.

23. desember: FHIs tall viser at det onsdag ble avlagt 60 positive koronaprøver i Arendal onsdag.

22. desember: Tirsdag ble det registrert 82 nye smittetilfeller i Arendal. Det viser tall fra Folkehelseinstituttet. Så langt i desember er det bekreftet 980 koronatilfeller tilknyttet kommunen. Agderposten skriver tirsdag formiddag at det er sju koronainnlagte ved sykehuset i Arendal og ordfører Robert C. Nordli uttaler at situasjonen betegnes som krevende. Nå skal også Myratunet oppskaleres for å ta imot utskrivningsklare pasienter fra sykehuset. Det skal være klart like over nyttår, ifølge avisen. Kommunen selv melder onsdag om at det er 11 innlagt med korona på sykehus i Arendal.

21. desember: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) oppfordrer folk til å vaksinere seg i romjulen. Regjeringen har satt mål om at alle over 45 skal ha fått tilbud om dose tre innen uke to neste år og at alle over 18 skal ha fått det innen utgangen av februar. Les mer her

21. desember: 15 smittetilfeller ble bekreftet i Arendal mandag, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet.

20. desember: Søndag ble det registrert ett nytt smittetilfelle tilknyttet Arendal. Det viser den siste oppdateringen fra FHI. Mandag morgen er det 21 pasienter innlagt med covid-19 på sykehusene i fylket. Fem av disse er under 50 år.

19. desember: Lørdag ble det bekreftet 49 nye positive koronaprøver tilknyttet kommunen, ifølge FHI.

18. desember: 64 smittetilfeller ble registrert i tilknytning til Arendal fredag. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHIs MSIS-register.

17. desember: Torsdag ble det registrert 60 nye smittetilfeller tilknyttet Arendal, viser den nyeste oppdateringen fra FHI.

16. desember:

"<b

Arendal kommunes kriseledelse har bestemt seg for å innføre hjemmeskole for 5. til 10.-trinn. Det opplyste kommunedirektør Harald Danielsen til bystyret torsdag morgen. Ifølge Danielsen vil det gjelde mandag og tirsdag i neste uke. For småskoletrinnet gjøres det ingen endringer fra kommuneadministrasjonen utover at disse trinnene er på gult nivå fra nasjonalt hold. Høyres Kristoffer Lyngvi-Østerhus stilte spørsmål om kommunen kan ha forståelse for at enkelte foreldre velger å også ta de yngste ut av skolen, men Danielsen viste til at det ikke er et en anbefalt fra FHI at barn er hjemme fra skolen.  Bystyret landet til slutt på å vedta hjemmeskole for samtlige elever i arendalsskolen.

Les også: (+) Vedtok hjemmeundervisning for samtlige elever

16. desember: Sørlandet sykehus har torsdag morgen 29 innlagte pasienter med covid-19. Det er rekordhøyt og sju flere enn onsdag. Sju av de innlagte er under 50 år. Kommunikasjonsdirektør Signy Svendsen opplyser til Lokalavisen Geita torsdag formiddag at det er en veldig skjev fordeling av hvor mange som er innlagt på de tre sykehusene, og vil ikke opplyse hvor mange som er innlagt ved sykehuset i Arendal.
SSHF har nå satt i gang planlegging for et økt antall koronapasienter, som følge av FHIs anslag knyttet til omikronvarianten. Det planlegges for et høyt antall koronapasienter, samtidig med et økt sykefravær eller karantene blant sykehusansatte. Ut ifra anslagene ser SSHF for seg å kunne ha 80 innlagte koronapasienter i begynnelsen av januar.
– Vi forventer en sterk økning av antall smittede i befolkningen, og dermed også flere pasienter med covid-19. Jeg har derfor besluttet at sykehuset må avlyse cirka 20 prosent av de planlagte behandlingene slik at våre ansatte nå kan bruke tid på å planlegge for å håndtere det økte antallet, sier administrerende direktør Nina Mevold i en pressemelding.
Øyeblikkelig hjelp, barn, kreft- og livsnødvendig behandling, psykiatri- og rusbehandling skal skjermes.
– De pasientene som berøres, vil få beskjed på sms. De som ikke får beskjed fra sykehuset om at deres behandling er utsatt, skal møte til avtalt tid.
– Vi beklager at pasienter vil få en slik beskjed på veldig kort varsel. Vi ser at smitten sprer seg veldig raskt, og vi må derfor benytte tiden slik at vi kan gi forsvarlig behandling til de som trenger det aller mest, sier Mevold.
Det er lang ifra sikre prognoser som ligger til grunn for oppskalering av beredskapen.
– Det vi vet, er at det smitter veldig raskt. Men vi vet ikke hvor mange som blir så syke at de må på intensiv, og heller ikke hvor lenge de vil bli liggende inne på sykehuset. Vi må derfor ta høyde for et mer alvorlig scenarium enn det vi forhåpentligvis vil oppleve, sier hun.

16. desember: Siste døgn er det registrert 58 nye koronatilfeller tilknyttet Arendal. Så langt i desember er det offisielt notert 709 smittetilfeller i kommunen.

15. desember: Sørlandet sykehus helseforetak opplyser onsdag formiddag at det er 22 innlagte med covid-19 på sykehusene i fylket. Fem av de innlagte er under 50 år. TAllet på antallet koronainnlagte er det høyeste i regionen siden pandemien startet.

15. desember: Siste døgn er det registrert 112 smittetilfeller tilknyttet Arendal, ifølge FHI.

14. desember: Dette skriver Arendal kommune tirsdag:
– I tråd med regjeringens anbefaling vil personell i skole og barnehage bli prioritert når de oppfyller intervallet på 4,5 måneder. Det blir sendt ut informasjon direkte til skolene og barnehagene om dette. Regjeringen har oppfordret apoteker å bistå med vaksinering der det er behov. Arendal kommune vil tak kontakt med apotekene for å se på et mulig samarbeid.

– Alle skoler og barnehager i Arendal planlegger nå for drift på gult nivå fra onsdag. Det vil være behov for redusert åpningstid for de kommunale barnehagene. Oppdatert informasjon legges ut på barnehagesidene.  Testing av elevene før jul fortsetter. I tillegg vil også lærerne teste seg fram til juleferien. Barn som skal bruke SFO-tilbudet i løpet av julen skal fortsette testingen i denne perioden.  Den enkelte skole vurderer gjennomføring av interne arrangementer, eks. skolegudstjenester. Disse arrangementene må følge nasjonale regler og råd for blant annet kohorter og avstand. Vi jobber med å sikre bemanningssituasjonen og nok personell framover. Dette gjelder både for våre ordinære tjenester og for å sikre nok ressurser til smittesporing, testing og vaksinasjon, opplyser kommunen på sitt nettsted. For øvrig gjelder alle nasjonale tiltak i Arendal kommune.

Kommunen har også oppdatert regler og retningslinjer for vaksinering på drop-in. Les mer her

14. desember: Tromøy fritidsklubb stenger som følge av de nye smitteverntiltakene. Det opplyser klubben på Facebook.
– Det er ikke mulig å gjennomføre aktiviteter slik det er nå. På fredagene er det opp mot 70-80 ungdommer som besøker oss – og maksgrensen er nå satt til 20. Dette er veldig trist – men vi får håpe vi kan åpne igjen så raskt som mulig etter jul, skriver klubben og ønsker god jul.

14. desember: Tall fra FHI viser at det siste døgn var 11 registrerte smittetilfeller i Arendal. Tirsdag er det innlagt 17 pasienter med covid-19 i Sørlandet sykehus, tre av disse er under 50 år.

13. desember: Regjeringen innfører ytterligere skjerpelser av de nasjonale smitteverntiltakene. Tiltakene skal gjelde inntil videre i fire uker, men myndighetene utelukker ikke at de kan vare lenger eller at det kan bli behov for ytterligere innstramminger. Det åpnes for at apoteker kan sette koronavaksiner, samt at Forsvaret bistår med vaksinering i kommuner som får behov for det. Det er satt som mål at alle over 45 år skal få tilbud om vaksinedose tre innen midten av januar. Få oversikt over tiltakene her

13. desember: Sam Eyde videregående skole i Arendal varsler om at skolen tar tidlig juleferie på grunn av smittesituasjonen. Skolen avslutter høstsemesteret 17. des, og informerer samtidig om at de ekstra juleferiedagene må tas igjen i løpet av vårsemesteret. Les mer her.

13. desember: Regjeringen kaller inn til pressekonferanse om koronasituasjonen kl. 20 mandag kveld. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) holder denne. I meldingen til media går det frem at pressekonferansen kan bli utvidet med flere statsråder.

13. desember: Skolene og barnehagene i Arendal fortsetter på grønt nivå frem til juleferien. Det har kriseledelsen avgjort mandag. Mens flere andre kommuner gir skolene tidligere juleferie eller innfører gult nivå, legger kommunen opp til å fange opp smitte med fortsatt hurtigtesting. Det er også fattet et lokalt vedtak om hustandskarantene for familier hvor en person er smittet.
– Dette gjelder også personer som er tilsvarende nære til en smittet. Karanteneperioden er 10 dager. Karantenen kan avsluttes ved negativ PCR-test tatt på dag 7. Dette tiltaket vil redusere risikoen for at søsken og andre familiemedlemmer sprer smitten videre, heter det i en oppdatering på kommunens nettsted.

Ordfører Robert C. Nordli sier til Lokalavisen Geita i ettermiddag at han deltok i et møte nasjonalt mandag der helsetoppene har diskutert inngripende tiltak. Han avviser at kommunen har senket skuldrene i påvente av at det trolig kommer nye inngripende nasjonale tiltak for å møte omikron-varianten av koronaviruset. Hans budskap til befolkningen er at det viktigste tiltaket man kan gjøre nå er å vaksinere seg.

kommunens nettsted kan du oppdatere deg på situasjonen nå.

13. desember: I en ny risikovurdering knyttet til omikron-varianten er FHI alvorlig bekymret for situasjonen. Det kommer frem i en ny vurdering publisert på instituttets nettsted mandag.
– Selv om omikronvarianten skulle gi mindre alvorlig sykdom hos den enkelte, vil den store spredningen likevel føre til betydelig flere innleggelser enn i dag. I et foreløpig scenario beregner vi at det om tre uker kan bli opp mot 90 000 og 300 000 tilfeller per dag og 50 til 200 innleggelser per dag dersom tiltakene ikke bremser epidemien betydelig, heter det.

Her kan du lese mer.

Ifølge VG har statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varslet at det vil komme nye tiltak i løpet av uken. Det rapporteres fra Helsedirektoratet at det mandag er 358 pasienter innlagt på norske sykehus med covid-19. Dette tallet har aldri tidligere i pandemien vært høyere.

13. desember: Søndag ble det ikke meldt inn nye smittetilfeller tilknyttet Arendal til Folkehelseinstituttet, viser den nyeste oppdateringen. Det har sannsynligvis med å gjøre at det ikke testes på søndager i kommunen. FHI oppdaterer tallene to ganger i døgnet. Sørlandet sykehus helseforetak melder om 15 inneliggende covid-19 pasienter mandag morgen. To av disse er under 50 år.

12. desember: Agderposten skriver søndag at omikron-varianten av korona er påvist i Arendal. Det skal være snakk om ett tilfelle, som ble påvist lørdag kveld.

12. desember: 81 koronatilfeller ble registrert tilknyttet Arendal lørdag, viser nyeste oppdatering fra Folkehelseinstituttet. Knappe to uker inn i julemåneden er det registrert 529 smittetilfeller i kommunen, og tallene har aldri vært høyere. Ifølge vaksineoversikten VG har laget er 73,4 prosent av befolkningen i kommunen fullvaksinert.

11. desember: Fredag ble det registrert 68 nye koronatilfeller i Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra Folkehelseinstituttet  .

10. desember: Grimstad kommune har besluttet gult nivå i skole og barnehager og varsler tidlig juleferie for elevene fra 17. desember. Flere andre kommuner har bestemt det samme. I Fædrelandsvennen kan man fredag lese om en lærer i Vennesla som ber kommunen beslutte tidlig juleferie, fordi hun er bekymret for at mange kan havne i karantene eller isolasjon om det bryter ut smitte nå. Ordfører Robert C. Nordli i Arendal opplyser til Lokalavisen Geita at kriseledelsen skal ha møte på mandag, eller i løpet av helgen om nødvendig. Hvorvidt tema på det kommende møtet handler om å gi elevene tidligere juleferie vil han ikke kommentere direkte.
– Det blir fortløpende vurdert tiltak, skriver han i en tekstmelding fredag kveld.
Agderposten skriver at smittesituasjonen på skolene blir tema for kriseledelsen. Kommuneoverlege Helene Rakeie sier til avisen at det vurderes om tiltakene skal samkjøres på tvers av kommunegrensene.

10. desember: Torsdag døde en pasient ved Sørlandet sykehus i Kristiansand med covid-19. Det melder sykehusforetaket i en pressemelding fredag morgen. Ifølge meldingen var pasienten over 70 år og hadde underliggende sykdom. Dødsfallet var det 17. koronarelaterte ved Sørlandet sykehus helseforetak.

10. desember: 74 registrerte tilfeller av korona    er fasiten etter torsdagsdøgnet i Arendal, viser tall fra FHI. Nasjonalt er det igjen satt ny smitterekord med 5.355 tilfeller siste døgn.

9. desember: Sørlandet sykehus øker nå beredskapen og etablerer kriseledelse. Det melder sykehusforetaket i en pressemelding torsdag.
– Omikronvarianten har etter all sannsynlighet kommet til Sørlandet. Det betyr at vi kan forvente økt smitte i Agders befolkning, og med det økt antall innleggelser kombinert med økt sykefravær blant egne medarbeidere og strenge krav til nærkontaktkarantene. Dette kan komme veldig raskt. Det er derfor behov for å følge utviklingen tett og planlegge for mer fleksibel drift gjennom omdisponering av personell, uttaler fagdirektør Susanne Hernes i meldingen.

Sykehuset har hatt en krevende høst med fullt belegg. Sengeposter og intensivavdelinger på sykehusene er fulle.
– Det totale bildet med presset drift gjør at vi må vurdere situasjonen fra dag til dag slik at vi kan sikre forsvarlig tilbud og ivareta Agders befolkning på en god og trygg måte, sier Hernes.

9. desember: Aldri før i pandemien har det vært så mange bekreftede positive koronatester som siste døgn verken i Norge eller Arendal. Ifølge tall fra Folkehelseinstituttet er det i løpet av forrige døgn registrert rekordhøye 101 smittetilfeller i Arendal. På landsbasis er det registrert 5.259 tilfeller, noe som også er døgnrekord.

8. desember: – Vi hadde gledet oss til en vanlig jul, men det blir ikke helt sånn, skriver Arendal kommune i en oppdatering om smittesituasjonen. Les mer her

8. desember: Ifølge den siste oppdateringen fra FHI ble det registrert 23 nye smittetilfeller i Arendal siste døgn. I en oppdatering kl. 13.10 skriver Agderposten at tallet tirsdag er så høyt som 63.

7. desember: Regjeringen innfører en rekke nye tiltak for å begrense smittespredningen i samfunnet som følge av koronaviruset. Her får du oversikt. Det åpnes samtidig at kommunene kan ta i bruk trafikklysmodellen i skoler og barnehager. Les mer om det her.
På pressekonferansen sa FHI-direktør Camilla Stoltenberg at det med omikron-varianten av korona kan bli mer smitte enn tidligere i pandemien. Det er fordi  myndighetene tror den nye mutasjonen smitte vaksinerte lettere i tilegg til uvaksinerte. Det kan føre til at når flere blir syke kan også flere bli alvorlig syke. Tiltakene som nå trår i kraft ved midnatt, natt til torsdag 9. desember vil ha en varighet på fire uker, men skal sees på etter to uker.

7. desember: Tirsdag ble det registrert 15 smittetilfeller i Arendal, ifølge tall fra FHI. Antallet så langt i desember er 136. Tirsdag er det ventet at det innføres nye nasjonale tiltak knyttet til smittesituasjonen i Norge. Det er varslet pressekonferanse med statsministeren, helseministeren og finansministeren kl. 19.

6. desember: FHIs ferskeste registrering viser at det søndag ble avlagt en positiv koronatest tilknyttet Arendal. Sørlandet sykehus melder mandag morgen om at det er åtte personer innlagt med covid-19. En av isse er under 50 år.

5. desember: Lørdag ble det registrert 27 nye positive koronatester i Arendal. Det viser de ferskeste tallene fra FHI.

4. desember: Fredag registrerte FHI 38 nye smittetilfeller knyttet til Arendal. Så langt i desember er antallet 85.

3. desember: Torsdag ble det registrert 34 smittetilfeller i Arendal, ifølge FHIs ferskeste oversikt.

2. desember: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) slo fast at smitten i Norge vil øke, som følge av omikron-mutasjonen. Det varsles nasjonale tiltak og regionale tiltak. Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sa at regjeringen har sagt at det ikke vil nøles med tiltak om situasjonen gir grunn til bekymring. Torsdag har bekymringen økt etter at et stort antall fullvaksinerte er smittet av omikron-varianten i et utbrudd i Oslo.
– Regjeringen følger situasjonen tett. Vi kan ikke utelukke at det vil komme strengere tiltak senere, dersom det blir behov for det, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Det blir ikke forskriftsfestet at man skal holde en meter avstand til andre, men en anbefaling. Man oppfordres også til å unngå håndhilsing og gi klem.

Her er de nye tiltakene som gjelder hele Norge.

 • Hold avstand til andre, gjerne en meter der det er mulig. Unngå klemming (nytt) og håndhilsing.
 • Anbefaling om at arbeidsplasser der hjemmekontor er mulig uten at det går ut over viktige og nødvendige tjenester, sørger for at ansatte jobber hjemmefra hele eller deler av uken, for eksempel at det slik for bedriften samlet sett utgjør 50 prosent (nytt)
 • Vi ber voksne vurdere om man kan redusere antall nærkontakter noe (nytt).
 • Det er en nasjonal anbefaling om å bruke munnbind i kontakt med helse- og omsorgstjenesten.
 • Det er nasjonal anbefaling om å bruke munnbind på kollektivtransport, i taxi, i butikker og på kjøpesentre der det ikke er mulig å holde avstand.Det anbefales også å bruke munnbind der det er mye folk og vanskelig å holde avstand, f.eks når du skal hente jakken din etter et arrangement samtidig med mange andre eller på vei ut av en fotballstadion.

Her er tiltakene som rammer flere kommuner på Østlandet.

2. desember: Regjeringen har kalt inn til en ny pressekonferanse torsdag kl. 1600. Den kan du se her.

2. desember: Arendal kommune har bestemt at det skal innføres regelmessig hurtigtesting av grunnskoleelevene i kommunen. Det går frem i et brev fra kommunen, som skolene distribuerer til foreldre og foresatte.
– Testingen gjelder fram til juleferien på faste dager. Hver elev vil få utdelt 5 hurtigtester fredag 3. desember som de tar med seg hjem. Det vil komme ytterligere 5 hurtigtester i uke 50, heter det i brevet fra kommuneoverlege Preben Aavitsland og skolesjef Øystein Neegaard.
Testingen skal foregå om morgenen før elevene kommer på skolen på gitte datoer frem til skolene tar juleferie. Hvis man tester positivt på test hjemme skal man bestille vanlig test på teststasjonen via nettstedet c19.no.

2. desember: Onsdag ble det registrert fire smittetilfeller i Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI. Ved en nærmere titt på tallene viser det seg at de siste tilfellene er registrert i november måned og at tallene for 1. desember så langt trolig ikke er lagt inn i databasen MSIS. VG opplyser om 45 smittetilfeller denne datoen, mens Fædrelandsvennen noterer 47 siste døgn. Kommunen selv har sluttet å melde daglige smittetall.

1. desember: Kriseledelsen i Arendal vurderer at hele skoler der det er høyt smittetrykk skal testes for korona. Ifølge Agderposten er to tredjedeler av de smittede nå barn og deres familiemedlemmer. I Arendal oppfordres man til å unngå arrangementer, øvelser, selskap, fritidsaktiviteter og restaurantbesøk om man har smitte i husstanden. Innbyggerne oppdordres også til å laste ned smittestopp-appen.

1. desember: Tirsdag ble det satt solid smitterekord for Arendal innenfor ett døgn. Ifølge den nyeste oppdateringen fra Folkehelseinstituttet ved midnatt ble det registrert 77 nye koronatilfeller tilknyttet kommunen. I november ble det registrert 455 tilfeller i kommunen, noe som utgjør ca. en prosent av innbyggertallet.

30. november: Regjeringen innfører nye nasjonale tiltak knyttet til smittesituasjoner både for vaksinerte og uvaksinerte, samt flere nasjonale anbefalinger. Les mer her.

30. november: Det ble registrert åtte smittetilfeller tilknyttet Arendal mandag, ifølge oppdateringen fra FHI ved midnatt.Tirsdag kl. 12 er det varslet pressekonferanse fra regjeringen knyttet til smittesituasjonen. Det er varslet at det kommer tiltak.

29. november: Regjeringen innfører nye tiltak for å stagge spredningen av omikronvarianten av koronaviruset når den kommer til Norge.
– Det er sannsynlig at den nye omikronvarianten er mer smittsom enn deltavarianten. Erfaringen fra koronapandemien så langt er at virusvarianter med økt smittsomhet vil spre seg til alle land, inkludert til Norge. For å begrense og forsinke spredningen her i landet innfører vi derfor en rekke offensive tiltak, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding. Les mer her

28. november: Lørdag var 35 koronatester tilknyttet Arendal positive, viser den nyeste oppdateringen fra FHI. Til sammen er det påvist 370 smittetilfeller så langt i november.

27. november: Fredag ble det registrert 19 smittetilfeller tilknyttet Arendal, ifølge FHI. Det bringer antallet smittetilfeller som er registrert denne måneden opp til 335.

26. november: En mutasjon skaper bekymring og fører til at flere land, inkludert Norge, strammer til. Blant annet har regjeringen varslet at innreiserestriksjoner vil bli skjerpet, og det er innført krav om karantene fra flere land i det sørlige Afrika. Det er en ny mutasjon av koronaviruset, som ifølge VG har fått navnet omnikron av WHO fredag kveld, som det er bekymring for at vaksinene ikke er like motstandsdyktig imøte med.

26. november: Torsdag ble det registrert 19 smittetilfeller tilknyttet Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra FHI. Kommuneoverlege Helene Rakeie i Arendal kommune uttalte torsdag til Agderposten at det var kontakt med Folkehelseinstituttet etter at det var oppdaget smitte i andre miljøer enn barn og unge, som i hovedsak har vært hovedgruppa smittede den siste tiden.

25. november: Onsdag ble det registrert 30 smittetilfeller i Arendal, ifølge FHI. Agderposten skrev onsdag kveld at tallet er 18. Nasjonalt har det vært trøbbel med registreringer i Norsk Helsenett, noe som ifølge VG har ført til at mange tilfeller fra tirsdag ble etterregistrert.

24. november: Arendal kommune har flyttet vaksineringen til Maxis. Les mer her.

24. november: Ifølge FHIs oversikt ble det registrert 24 smittetilfeller i Arendal tirsdag. Agderposten meldte imidlertid mandag kveld om at tallet var 36. At tallet er forskjellig kan ha sammenheng med at ikke alle tilfellene er rapportert inn enda.

23. november: Mandag ble det registrert to nye smittetilfeller i Arendal, ifølge MSIS-registeret hos Folkehelseinstituttet.

22. november: Tromøy fritidsforum har bestemt at aktivitetene på skolene denne uka avlyses, som følge av økende koronasmitte i kommunen. Det opplyser fritidsforumet på sin Facebook-side.

22. november: FHIs nyeste oppdatering viser at det søndag ble registrert to nye koronatilfeller tilknyttet kommunen.

21. november: Lørdag ble det registrert 15 positive koronatester tilknyttet Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHI.

20. november: Fredag ble det avlagt 24 positive koronatester i Arendal, ifølge den ferskeste oppdateringen fra Folkehelseinstituttet.

19. november: – Jeg vil nå oppfordre alle til å droppe håndtrykket og gå tilbake til den smittefrie måten å hilse på, sa helseminister Ingvild Kjerkol på regjeringens pressekonferanse fredag. Les mer om tiltakene her

19. november: Torsdag ble det registrert 22 smittetilfeller tilknyttet Arendal, ifølge FHIs tall. Det bringer antallet for november opp til 200, dobbelt så mange som i rekordmåneden april i år.

18. november: Siste døgn er det registrert tre nye smittetilfeller tilknyttet Arendal. Det viser den siste oppdateringen fra FHIs MSIS-register.

17. november: På møtet i kriseledelsen i Arendal onsdag ettermiddag ble det bestemt å avvente lokale tiltak, inntil regjeringen sier mer om eventuelle nasjonale tiltak. Det melder Agderposten.

17. november: Agderposten melder onsdag formiddag at kriseledelsen i Arendal skal ha et ekstraordinært krisemøte i ettermiddag, hvor det skal diskuteres mulige lokale tiltak knyttet til smittesituasjonen. Det er i hovedsak flest smittetilfeller hos unge under 18 år.
– Grunnet den høye smitten er det naturlig at vi vurderer lokale tiltak. Vi følger nasjonale retningslinjer per i dag, men vil nå drøfte om det er behov for lokale tiltak i Arendal, sier ordfører Robert C. Nordli til avisen.
Han oppfordrer alle til å ha hurtigtester hjemme og tester seg hjemme før man drar på jobb om man ikke føler seg helt frisk. Får man positivt svar på hurtigtest bestiller man såkalt PCR-test på teststasjon. Kapasiteten på teststasjonen på Longum skal være god.

17. november: Det ble tirsdag registrert 35 koronatilfeller i Arendal, ifølge oversikten hos FHI. Det er det høyeste smittetallet på ett døgn noen gang i pandemien. Til nå i november er det registrert 175 tilfeller i Arendal.

16. november: Mandag ble det registrert ett smittetilfelle i Arendal, ifølge FHIs register MSIS. Søndag var det ingen registreringer lokalt.

14. november: Sju smittetilfeller ble registrert i Arendal lørdag, ifølge FHIs nyeste oppdatering.

13. november: Fredag ble det registrert 23 smittetilfeller tilknyttet Arendal, viser de nyeste tallene fra Folkehelseinstituttet. Det er det høyeste døgntallet noen gang i pandemien. Så langt i november er det registrert 132 koronatilfeller i kommunen.

12. november: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) holdt fredag sin første pressekonferanse knyttet til koronasituasjonen.

<b>FØRSTE KORONAKONFERANSE:</b> Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) holdt sin første pressekonferanse om koronasituasjonen fredag. Foto: skjermbilde regjeringen.no

FØRSTE KORONAKONFERANSE: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) holdt sin første pressekonferanse om koronasituasjonen fredag. Foto: skjermbilde regjeringen.no

Der orienterte han om at det fortsatt skal satses på lokale tiltak ved smitteutbrudd. Samtidig innføres det en regel om at uvaksinerte nærkontakter får plikt til å teste seg, uvaksinert helsepersonell rådes til munnbindbruk og oppfordres til å teste seg og det skal legges til rette for kommunal bruk av koronasertifikat. Regjeringen ønsker også å tilby vaksine nummer tre til alle voksne mellom 18 og 64 år neste år, når det har gått minst et halvt år etter andre vaksinedose.
– Det kan bli aktuelt å bruke koronasertifikat i større grad enn tidligere i pandemien, sier Støre.

Les nyhetsmelding: Lokale tiltak er mest treffsikkert
Les nyhetsmelding: Tilbud om oppfriskningsdose til alle voksne

12. november: Sørlandet sykehus helseforetak opplyser i en pressemelding fredag at en covid-19 pasient døde ved sykehuset i Kristiansand torsdag.
– Pasienten var over 65 år og hadde underliggende sykdom. Sykehuset gir ikke ut mer informasjon om pasienten. Dette er det 16. dødsfallet ved Sørlandet sykehus, og det 8. ved Sørlandet sykehus Kristiansand, skriver kommuniksasjonsdirektør Signy Svendsen i SSFH i meldingen.
På spørsmål fra Lokalavisen Geita opplyser Svendsen at det ved Sørlandet sykehus Arendal er tre mennesker som har dødd med covid-19 så langt i pandemien.

12. november: Ifølge oversikten fra FHI ble det registrert 17 koronatilfeller i Arendal torsdag. Så langt denne måneden er det registrert 109 tilfeller, noe som er ny rekord.

11. november: Onsdag ble det registrert 20 smittetilfeller i Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra Folkehelseinstituttet.

10. november: Tirsdag ble det registrert 14 positive koronatester tilknyttet Arendal. Samtidig ble det satt nasjonal smitterekord forrige døgn med 2.126 smittetilfeller. Det er første gang i pandemien at smittetallet passerer 2.000. Nasjonale helsemyndigheter vurderer nå om det skal gis anbefaling til regjeringen om å innføre nasjonale tiltak.

9. november: Sandnes skole har tirsdag ettermiddag sendt informasjon til foreldre og foresatte om at det er koronasmitte på skolen. Skolen opplyser at det er påvist smitte på et av skolens klassetrinn, men informerer ikke om hvilket trinn det dreier seg.
– Dette blir fulgt opp i samarbeid med smittesporingstemaet, opplyser skolen.
Kommunens smittevernrådgiver Lene Våje Hansen opplyser til Lokalavisen Geita mandag kveld at smittesporingsteamet i kommunen fortsatt jobber med tirsdagens positive koronatester.
– Vi har derfor ikke full oversikt over dagen ennå, skrev hun i en sms kl. 19.30.
Kl. 21.20 oppdaterer hun med at det er ett smittetilfelle tilknyttet Sandnes skole så langt denne uka.

9. november: Mandag ble det registrert seks nye smittetilfeller tilknyttet Arendal, ifølge den nyeste oppdateringen fra Folkehelseinstituttet.

8. november: Arendal kommune opplyser på sitt nettsted at smittesituasjonen i kommunen nå er at det er i hovedsak er barn som blir smittet og som igjen smitter familiemedlemmer. Samtidig opplyses det om at 18 prosent av den voksne befolkningen i kommunen ikke har vaksinert seg.
– Vi oppfordrer sterkt til at alle som kan vaksinerer seg. Dersom du vaksinerer deg er det mindre risiko for å bli alvorlig syk og mindre risiko for å smitte andre, skriver kommunen.

7. november: Arendal kommune har åpnet for bestilling av koronatest på teststasjonen på Longum. Stasjonen vil være åpen førstkommende mandag og tirsdag mellom kl. 10 og 12, og man må bestille time på c19.no. Hurtigtester utleveres i Kloa ved Arendal rådhus. Les mer her.

7. november: Lørdag var det 12 personer som testet positivt på korona tilknyttet Arendal, ifølge Folkehelseinstituttet. Totalt er det 52 tilfeller i løpet av de seks første døgnene av november i Arendal.

6. november: Fredag ble det registrert 13 nye smittetilfeller tilknyttet Arendal, viser tall fra Folkehelseinstituttet. Det er i løpet av de fem første døgnene denne måneden registrert 40 koronatilfeller. I hele oktober ble det registrert 35.

5. november: Arendal kommune rakk å avvikle teststasjonen på Longum fra 2. november. Tre dager senere jobber kommunen med å åpen den igjen. Det skriver Agderposten fredag. Bakgrunnen er smittehoppet med 27 koronatilfeller få dager ut i november. Kommuneoverlege Helene Rakeie sier til avisen at økt smitte, høyt press på legevakt og fastlegene gjør at det jobbes med å åpne testing på Longum igjen. Kommuneoverlegen sier til avisen at smitten nå er knyttet til enkelte miljøer og familier. I tillegg er skolen på Rygene, barnetrinnene på Stinta skole og Tyholmen barnehage berørt. Følg med på kommunens nettsted, der kommunen vil informere når teststasjonen er i drift igjen.

5. november: Torsdag ble det registrert 15 smittetilfeller i Folkehelseinstituttets oversikt for Arendal, viser insitituttets register ved den ferskeste oppdateringen. I Arendal gjelder nasjonale regler og anbefalinger knyttet til smittevern. På kommunens koronanettside oppfordres det til å vaske hendene godt, holde seg hjemme om man er syk, teste seg ved symptomer og gi beskjed til nærkontakter hvis man er smittet.

4. november: I Folkehelseinstituttets nyeste oppdatering ble det registrert ett koronatilfelle tilknyttet Arendal onsdag.

3. november: Sørlandet sykehus helseforetak (SSHF) opplever at mange som kommer på besøk til sykehusene i Agder ikke kjenner til at det er restriksjoner. Nå oppfordrer kommunikasjonssjef Signy Svendsen i SSHF folk til å orientere seg om reglene. Hun minner om at man må ringe avdelingen man ønsker å besøke før en kommer til sykehuset og at man holder seg hjemme om en er syk.
– Mange ansatte ved sykehuset opplever det som vanskelig å avvise besøkende som kanskje har reist langt for å besøke familie eller venner. Men regelen er: Vet vi ikke at du kommer, skal du heller ikke gå inn, uttaler hun i en pressemelding.
Hun ber alle om å respektere sykehusenes strenge praksis i den krevende situasjonen sykehuset og helsepersonellet jobber under.

Her kan du oppdatere deg på sykehusenes retningslinjer knyttet til alle som har time for både behandling, undersøkelse eller planlegger besøk.

3. november: Tirsdag ble det registrert ni nye smittetilfeller tilknyttet Arendal. Det viser den nyeste oppdateringen fra FHI.

2. november: Det siste døgnet er det registrert to koronatilfeller i Arendal, ifølge Folkehelseinstituttets nyeste oppdatering. Totalt er det registrert 1.335 smittetilfeller i landet siste døgn.

1. november: Arendal kommune legger ned teststasjonen for korona. Nå må man til fastlegen for å gjennomføre slike tester. Les mer her

1. november: Sørlandet sykehus opplyser på sine nettsider mandag at det er ti innlagte koronapasienter i helseforetakets område mandag morgen. En av pasientene er under 50 år. Til nå i pandemien er 14 personer med påvist covid-19 smitte døde på et av de tre sykehusene.

31. oktober: Lørdag ble det registrert tre smittetilfeller tilknyttet Arendal, viser den nyeste oppdateringen fra Folkehelseinstituttet.

30. oktober: To nye koronatilfeller ble registrert i Arendal fredag, ifølge Folkehelseinstituttets register MSIS.

29. oktober: I Folkehelseinstituttets oppdatering ved midnatt var det registrert fire smittetilfeller tilknyttet Arendal kommune torsdag. I FHIs system registreres smittetilfellene i kommunen der de smittede er folkeregistrert. Arendal kommune har selv ikke oppdatert smittetall siden 25. september.

28. oktober: Regjeringen innfører ingen nye koronatiltak, men beholder de som etter planen nå skulle har vært vurdert fjernet. Det kom frem på regjeringens pressekonferanse torsdag.
–  Vi ønsker å se an situasjon og vil derfor beholde tiltak som etter planen skulle vært vurdert fjernet nå. Smitten og antallet sykehusinnleggelser går opp i mange land. Vi ser også at smittetallene øker noe innenlands og ønsker derfor ikke å gjøre ytterligere lettelser nå, men vurderer situasjonen løpende. Vi følger spesielt med på sykehusinnleggelser og situasjonen i helse- og omsorgstjenesten, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. Les mer her

27. oktober: Som følge av økende smittetrykk i Norge kan det bli aktuelt med både lokale og nasjonale tiltak. Det går frem i en oppdatering til kommunene fra regjeringen onsdag.
– Pandemien er ikke over, og vi ser nå at smittetallene øker flere steder. Hvis det kommer en stor økning i smittespredningen lokalt eller nasjonalt som gir høy belastning på heletjenestene, må kommunene være forberedt på å begrense smittespredningen gjennom lokale tiltak. Det kan også bli aktuelt å innføre nasjonale tiltak, uttaler helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) i meldingen.

Torsdag kl. 13 er det kalt inn til ny pressekonferanse om koronasituasjonen, den første i regi av Støre-regjeringen.

27. oktober: Gjennom mandagen ble det registrert seks nye smittetilfeller tilknyttet Arendal. Det viser oversikten fra Folkehelseinstituttet. Her registreres smittetilfellene i kommunen der de smittede er folkeregistrert. Ifølge VG ble det notert 1.144 smittetilfeller siste døgn. For Arendal viser VGs beregning stigende smittetrend i kommunen.

26. oktober: Fra søndag til mandag ble det registrert to smittetilfeller tilknyttet Arendal, viser Folkehelseinstituttets oppdatering ved midnatt natt til tirsdag. Ifølge VGs oversikt ble det registrert 893 koronatilfeller i Norge siste døgn.

24. oktober: Fredag og lørdag ble det registrert til sammen tre nye smittetilfeller tilknyttet Arendal. Det viser tall fra Folkehelseinstituttets register. Så langt i oktober er det registrert 18 smittetilfeller tilknyttet kommunen.

22. oktober: 70 prosent av alle norske 12 til 15-åringer er vaksinert med en dose koronavaksine. Instituttet opplyser fredag at det først ved starten av 2022 skal vurderes å gi ytterligere en dose.
– FHI vurderer at det ikke er grunnlag for å tilby andre vaksinedose til ungdom født 2006-2009 på nåværende tidspunkt. Dette begrunnes med at ungdom har lav risiko for alvorlig sykdom. Beskyttelsen mot alvorlig sykdom er opptil 85 prosent etter én dose og beskyttelsen varer sannsynligvis i minst 16 uker. Ettersom årskullene 2006-2009 har lavere forekomst av covid-19 enn eldre ungdom er det svakere grunnlag for to doser til denne gruppen for å begrense smittespredningen. Andre vaksinedose er også forbundet med høyere risiko for peri- og myokarditt (hjertepose- og hjertemuskelbetennelse), som særlig er sett hos yngre menn og gutter. Nordiske analyser vil gi mer utdypende informasjon om denne risikoen i løpet av den neste tiden, skriver instituttet i en nyhetsoppdatering.
Instituttet skriver videre at det på nyåret vil gjøres nye vurderinger med oppdatert kunnskap om alvorlige bivirkninger, sykdomsutviklingen og den samlede situasjonen før det eventuelt gis en anbefaling om dose to til denne aldersgruppen.

22. oktober: Torsdag ble det registrert tre nye smittetilfeller tilknyttet Arendal kommune, ifølge oppdaterte tall fra Folkehelseinstituttet. Siste døgn er antallet koronatilfeller på landsbasis 748, noe som er 301 tilfeller flere enn snittet av de forrige sju dagene, ifølge VGs beregninger.

20. oktober: Tirsdag ble det registrert to smittetilfeller tilknyttet Arendal, ifølge MSIS-registeret i Folkehelseinstituttet. Agderposten skrev tirsdag at Arendal kommune nedskalerer testing fra 1. november, og samtidig legger mer ansvar for smittesporing over på innbyggerne.

19. oktober: Mandag ble det registrert tre nye smittetilfeller tilknyttet Arendal. Det viser tall fra MSIS-registeret hos Folkehelseinstituttet. Her registreres smittetilfeller etter hvor personene er folkeregistrert.

16. oktober: Ifølge MSIS-registeret hos Folkehelseinstituttet er det registrert to smittetilfeller tilknyttet Arendal fredag. Det viser oppdateringen av tallene natt til lørdag. Det er lavt antall smitteregistreringer med bare sju tilfeller i kommunen så langt i oktober.

9. oktober: Fredag ble det registrert tre smittetilfeller av korona i tilknytning til Arendal kommune, ifølge MSIS-registeret fra Folkehelseinstituttet. Til nå i oktober er det registrert bare fem tilfeller i kommunen.

1. oktober: Sørlandet sykehus helseforetak melder om at det torsdag var et koronarelatert dødsfall på sykehuset i Kristiansand. Det er det 13. dødsfallet i helseforetaksregionen siden pandemien brøt ut i mars i fjor.

1. oktober: Folkehelseinstituttet skriver i sin nyeste ukerapport at det i Møre og Romsdal er påvist 14 tilfeller av en delta-variant av viruset, som det knytter seg bekymring til at kan påvirke effekten av vaksiner. Det skriver Dagbladet fredag. Her kan du selv lese ukerapporten.

1. oktober: Det siste døgnet er det registrert ett nytt smittetilfelle tilknyttet Arendal, ifølge Folkehelseinstituttets database. I september ble det registrert 40 smittetilfeller tilknyttet kommunen, ifølge MSIS.

25. september: Ordfører Robert C. Nordli takker Arendal for koronainnsatsen:
– Selv om ikke pandemien er erklært over, så når vi i dag kl. 16:00 en milepæl. Det er en gledens dag. Jeg vil benytte anledningen til å takke. For det er mange å takke. Dette har fellesskapet klart sammen. Takk til alle innbyggerne i Arendal for at dere har tålt alle restriksjoner, nedstengninger og fulgt de rådene som har kommet lokalt og nasjonalt.
Takk til alle barn og unge som måtte sette en viktig del av livene sine på vent. Takk til byens nærings- og kulturliv som har taklet dette på en god måte. Jeg vil også særlig takke alle de ansatte i Arendal kommune som har gjort en fantastisk innsats i en veldig krevende tid. Som ansatt har dere har gjort en forskjell for alle innbyggere i Arendal. Nå skal vi gjøre det vi kan for å få hele samfunnet i gang igjen. Forsett med å ta vare på hverandre og gled deg over en ny og nesten normal hverdag, skriver han på Facebook lørdag formiddag.

25. september: De to siste døgnene er det registrert to koronatilfeller tilknyttet kommunen, ifølge Folkehelseinstituttet database MSIS. Der registreres alle tilfeller til den kommunen personer som tester positivt er folkeregistrert.

24. september: – Nå skal vi tilbake til en normal. Kl. 16.00 fjerner vi de siste nasjonale tiltakene, sier statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse fredag. Med det mener staten at 561 dager med tiltak for å håndtere inntil koronautbruddet for å være over. Det vil fortsatt gjelde regler og anbefalinger knyttet til koronaviruset. Blant annet vil trafikklysmodellen i skoler og barnehager gjelde inntil videre, som kan brukes ved store og uoversiktlige smitteutbrudd.
– Kortversjonen av dette er at nå kan vi leve som normalt, sier statsministeren.

<b>METERSTOKKEN:</b> Her pakker helseminister Bent Høie (H) bort tommestokken. Han ville ikke brekke den med tanke på at det kan bli bruk for den igjen. Foto: Regjeringen / Nett TV

METERSTOKKEN: Her pakker helseminister Bent Høie (H) bort tommestokken. Han ville ikke brekke den med tanke på at det kan bli bruk for den igjen. Foto: Regjeringen / Nett TV

Her kan du lese råd og regler for hva som gjelder når hverdagen blir normal med økt beredskap fra 25. september.

 • Kravet om å holde en meters avstand, bortfaller.
 • Det er ingen restriksjoner knyttet til sosial kontakt eller arrangementer.
 • Det er ikke krav om bordservering og innslippsstopp.

Råd og regler:

 • Hold hendene rene, host i et papirlommetørkle eller i albuekroken og hold deg hjemme hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer eller feber.
 • Du må gå i isolasjon hvis du får påvist covid-19.
 • Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du fremdeles teste deg. Det gjelder også vaksinerte.
 • Uvaksinerte husstandsmedlemmer til en som er blitt smittet, bør teste seg og gå i karantene, uavhengig av om man har symptomer eller ikke. Andre uvaksinerte nærkontakter trenger ikke å gå i karantene, men bør ta en test.
 • Trafikklysmodellen beholdes inntil videre.

22. september: Tirsdag ble det registrert ett nytt tilfelle av korona tilknyttet Arendal kommune. Ifølge oversikten fra Folkehelseinstituttet har 36 personer tilknyttet kommunen avlagt positiv koronatest så langt i september.

20. september: Søndag ble det registrert ett nytt koronatilfelle tilknyttet Arendal i FHIs meldingsregister for smittsomme sykdommer (MSIS).

18. september: Helseminister Bent Høie sa på en pressekonferanse fredag at det vil være smitte, sykdom og innleggelser også etter overgang til en mer normal hverdag, og at det kan være behov for økt beredskap gjennom vinteren. Bakgrunnen er blant annet andre virus og en mulig kraftig influensasesong. Det er fortsatt ingen klarhet i når denne overgangen til en mer normal hverdag vil skje. Les mer her

17. september: – Torsdag 16. september ble det registrert to nye smittede, melder kommunen.

16. september: Færre er innlagt torsdag formiddag med korona på sykehus i Agder. Sørlandet sykehus helseforetak melder i dag om sju innlagte, mens tre er innlagt med mistanke om koronasmitte. En av de innlagte er under 50 år.

16. september: Arendal kommune går snart i gang med å vaksinere 12-15-åringer i kommunen. Vaksinasjon skal skje på skolene, og foreldre og foresatte må gi samtykke til denne gruppen. Kommunen har lagt ut noe informasjon på sitt nettsted. Skolene med denne elevgruppen skal ha sendt ut informasjon og beskjed om at samtykke må gis innen fredag denne uka. Les mer her

15. september: Sørlandet sykehus opplyser onsdag formiddag at det er 10 innlagte pasienter med covid-18 på sykehus i Agder. Det er en nedgang fra fredag, da det var innlagt 14 pasienter. Tre pasienter er innlagt med mistanke om koronasmitte. En av de påvist smittede, innlagte er under 50 år.

13. september: I helgen ble det registrert ny koronatilfeller i Arendal, opplyser kommunen mandag ettermiddag. Fredag og søndag ble det registrert til sammen sju smittede. Lørdag ingen. Seks av sju var allerede i karantene. Elevene på 8. trinn på Roligheden skole, som ble pålagt å teste seg etter smitteutbrudd på skolen i forrige uke skulle testes mandag.

Ifølge Folkehelseinstituttets oversikt over registrerte tilfeller er det notert to nye smittede i tilknytning til Arendal kommune i løpet av dagen.

10. september: Sørlandet sykehus helseforetak melder fredag ettermiddag at sykehuset i Kristiansand går i kriseberedskap. Det er foreløpig en normal situasjon ved sykehusene i Arendal og Flekkefjord. Bakgrunnen for at sykehuset øker beredskapen er en økning i antall innlagte pasienter med covid-19.
– De siste dagene har antallet innlagte pasienter med covid-19 økt slik at Sørlandet sykehus Kristiansand nå går i såkalt grønn beredskap. Vi får flere pasienter som trenger behandling på grunn av covid-19. Det betyr at vi forbereder sykehuset for å ta imot disse. Vi må også forberede oss på at pasientene som kommer kan trenge intensivbehandling, uttaler fagdirektør Susanne Hernes i en pressemelding.
Antallet uvaksinerte pasienter som legges inn øker. Nå er tallet over 60 prosent ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Det betyr at flere pasienter blir lagt inn på grunn av smitten, og ikke som tidligere at smitten kommer i tillegg til innleggelsesårsaken.
– Dette er en alvorlig utvikling, og understreker viktigheten av å vaksinere seg mot covid-19, sier Susanne Hernes.
Beredskapssituasjonen fører til at sykehuset må ta ned noe planlagt aktivitet.
– Det vil si at noe kirurgi eller poliklinikk kan bli utsatt som følge av at helsepersonell eller arealer må benyttes på annen måte enn ved en normalsituasjon, opplyser hun.
De pasientene dette gjelder vil bli kontaktet av sykehuset.

10. september: Smittesituasjonen på Tromøy gjør at fritidsklubben på Roligheden holder stengt denne helgen. Beslutningen er tatt i samråd med smittevernkontoret i Arendal, melder klubben på sine Facebook-sider.
Smitteutbruddet på Roligheden skole rammer også Tromøy skolemusikkorps, som fredag valgte å avlyse en lenge planlagt og etterlengtet fellestur til fornøyelsesparken Tusenfryd, som korpset skulle ha vært på i helgen.

10. september: Antallet innlagte med korona på Sørlandet sykehus har gjort et hopp de siste dagene. Fredag formiddag opplyser sykehuset at 14 personer er innlagt med påvist smitte. En av disse er under 50 år.

10. september: Arendal kommune opplyser fredag at det torsdag ble registrert tre smittetilfeller i kommunen.

9. september: Sent torsdag kveld har Roligheden skole sendt ut varsel om at samtlige elever på 8. trinn nå er pålagt karantene av kommuneoverlegen i Arendal. Dermed utgår den siste egentesten elevene skulle ha gjennomført lørdag.
– Det er så mange bekreftet smittet på 8. trinn ved Roligheden skole nå, at kommunelegen innfører ordinær karantene for alle elever på 8. trinn med umiddelbar virkning, heter det i en melding som gikk ut til foreldre og foresatte sent torsdag kveld.
Elevene er bedt om å bestille ordinær test på kommunens teststasjon og gjøre den førstkommende mandag. Om denne testen er negativ slippes de ut av karantene igjen, men om de velger å ikke teste seg gjelder karantene til 18. september.
– Hustandsmedlemmer er ikke i karantene, men må være oppmerksomme på symptomer, melder skolen.
Smittevernrådgiver Lene Vaaje Hansen opplyser til Lokalavisen Geita at det er bekreftet ytterligere to tilfeller av covid-19 blant elever ved skolen torsdag kveld.
– Men det er også et større antall elever med symptomer som vi fremdeles venter på testsvar på, skriver hun i sms like før kl. 23.30.

9. september: Smittevernrådgiver Lene Vaaje Hansen i Arendal kommune opplyser til Lokalavisen Geita at det er bekreftet tre koronatilfeller på Roligheden skole i forbindelse med hurtigtestingen, som ble satt i gang tirsdag morgen. Det er tester som er bekreftet i etterkant med den mer omfattende PCR-testingen. Det er pålagt at de berørte ved skolen skal teste seg også på dag tre og dag fem etter første hurtigtest. Onsdag er det bekreftet en ny positiv hurtigtest.
– Ingen nye tiltak settes i gang. Det er stå nå, men i smittesporing kan ting endres kjapt, opplyser Hansen.

8. september: – Vi innkaller ikke lenger til pressekonferanser der vi innfører strenge nasjonale tiltak. Vi er mer opptatt av hvor mange som blir lagt inn på sykehus og hvor mange som blir vaksinert enn hvor mange som får positivt svar på koronatesten, sa helseminister Bent Høie (H) under onsdagens pressekonferanse. Her finner du hele talen han holdt.

8. september: Arendal kommune opplyser ondag at det tirsdag ble registrert seks nye smittetilfeller i kommunen. Tre av personene var allerede i karantene.

7. september: Smittevernrådgiver Lene Vaaje Hansen i Arendal kommune opplyser til Lokalavisen Geita at hurtigtesten som var positiv for covid-19 tilknyttet Roligheden skole mandag, ble bekreftet positiv etter såkalt PCR-test. I forbindelse med tirsdagens hurtigtesting av 8. trinn ved skolen tirsdag, ble det påvist enda et smittetilfelle (+).

7. september: Kommunen opplyser tirsdag morgen at det i går ble registrert tre smittetilfeller i Arendal.

6. september: Arendal kommune melder mandag på sitt nettsted at det fredag før helgen ble registrert fem koronatilfeller i Arendal. Lørdag ble dere registrert ett nytt smittetilfelle.

6. september: Samtlige åttendeklassinger på Roligheden skole er satt i karantene etter at en hurtigtest for covid-19 slo ut positiv hos en på 8. trinn ved skolen mandag.
– Alle elevene ved 8. trinn er bedt om å være i karantene frem til i morgen tidlig da de møter til første test, opplyser senior smittevernrådgiver Lene Vaaje Hansen i Arendal kommune til Lokalavisen Geita.
Ifølge Hansen vil det tirsdag morgen gjennomføres test av samtlige elever på trinnet.
– Elevene skal i utgangspunktet hurtigtestes på dag 1, 3 og 5, men dersom PCR-test av aktuell person (tatt i dag) viser negativt svar, avblåses test på dag tre og fem, opplyser hun.

2. september: Statsministeren opplyste på pressekonferansen torsdag at det ikke blir noe trinn fire i gjenåpningsplanen. Norge blir stående på trinn tre på grunn av smittesituasjonen, men vil derfra gå til en normal hverdag med økt beredskap – uten å kalle det fjerde trinn.
– Det er data og ikke dato som avgjør, sa statsminister Erna Solberg.

2. september: Regjeringen har bestemt å følge FHIs anbefaling om at alle mellom 12 og 15 år i Norge skal få tilbud om én vaksinedose. Les mer her

1. september: Statsminister Erna Solberg holder torsdag kl. 12 pressekonferanse om gjenåpningen av Norge og barn og unge i koronasituasjonen. Les mer her

1. september: Arendal kommune melder onsdag at det i går ble registrert fire smittetilfeller i kommunen. To av disse var allerede i karantene. Smittetilfellene nasjonalt har siste døgn nådd en ny topp med 1.796 smittetilfeller.

31. august: Arendal kommune opplyser tirsdag at det fra onsdag til og med søndag i forrige uke ble registrert til sammen ni smittetilfeller i Arendal. Inkludert tirsdagstallene var det til sammen 14 påviste tilfeller i forrige uke. Antallet smittetilfeller totalt registrert i Folkehelseinstituttets database viser at det i august er påvist 60 tilfeller. I juli var antallet 63.

31. august: Ifølge Sørlandet sykehus helseforetak er det tirsdag formiddag totalt innlagt seks pasienter med covid-19. Fire av pasientene er under 50 år, opplyser sykehuset på sin informasjonsside. Det opplyses ikke ved hvilke av de tre sykehusene Arendal, Kristiansand eller Flekkefjord pasientene er lagt inn.

30. august: Arendal kommune åpner for drop-in vaksine i sentrum. Her får du full oversikt over hvordan du kan benytte deg av tilbudet.

27. august: Til tross for nok en nasjonal smitterekord siste døgn med 1.415 tilfeller, står gjenåpningsplanen ved lag. Helseminister Bent Høie (H) sa på pressekonferansen fredag at han ikke ber om mye, men om at rådene og reglene som hindrer at smitten sprer seg er viktig å følge.
– Det kan – beklageligvis – se ut som om meteren har blitt til en desimeter, eller rett og slett gått i glemmeboka for ganske mange, sa han.
Høie oppfordrer også de som ikke har tatt vaksine om å gå og få det gjort. Les mer her

26. august: Regjeringen varsler pressekonferanse om koronasituasjonen fredag kl. 12. Til stede på denne vil helseminister Bent Høie (H), helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg være. Du kan se den direkte her.

26. august: Det siste døgnet er det registrert 1.294 koronasmittede i Norge. Det er ny rekord siden utbruddet startet i mars i fjor. Ifølge VG sier assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet Espen Rostrup Nakstad at landet definitivt er inne i en fjerde smittebølge.

– Det betyr ikke nødvendigvis at vi må gjennom en ny bølge med mange sykehusinnleggelser hvis vi gjør de riktige grepene nå og følger de smittevernrådene som gjelder i noen uker til, sier han til avisen.

25. august: Onsdag morgen opplyser kommunen om at det tirsdag ble registrert fem smittetilfeller i Arendal. Ifølge oppdateringen var fire av de fem i karantene.

23. august: Arendal kommune opplyser at det søndag ble registrert to koronatilfeller i kommunen. Begge de to satt i karantene.

21. august: Folkehelseinstituttets koronatall lørdag for Arendal, viser at det ble registrert fem nye smittetilfeller fredag. MSIS-registeret gir oversikt over alle smittede der de er folkeregistrert, noe som betyr at det ikke alltid er tilfelle at de smittede personene oppholder seg i kommunen.

20. august: Arendal kommune opplyser fredag at det torsdag ble registrert seks nye smittetilfeller. Alle satt i karantene da koronasmitte ble bekreftet.

19. august: Folkehelseinstituttets oversikt MSIS viser at det onsdag ble registrert fire smittetilfeller i tilknytning til Arendal. Samlet er det til nå i august registrert 21 koronatilfeller i kommunen.

18. august: 16- og 17-åringer skal få tilbud om vaksine. Det har regjeringen bestemt etter råd fra Folkehelseinstituttet. Les mer her

18. august: – Tirsdag 17. august, ble det registrert to smittede i Arendal, melder kommunen på sitt nettsted.

17. august: Mandag ble det registrert ett nytt smittetilfelle i Arendal, melder kommunen på sitt nettsted.

14. august: Agderposten skriver lørdag at det ifølge kommunen ble registrert tre smittetilfeller fredag. To av personene var allerede i karantene.

13. august: Helseminister Bent Høie (H) opplyste på en pressekonferanse fredag at trin fire settes i gang tre uker etter at alle over 18 år har fått tilbud om første vaksinedose.
– I de neste tre ukene må vi fortsette med å holde smitten nede slik at smittespredningen ikke blir for høy og smittesporingen for krevende for kommunene. Selv om vi har fått vaksine, må vi fortsette å holde avstand til hverandre i det offentlige rom, holde oss hjemme når vi er syke, teste oss ved symptomer, og holde hendene rene, sier Høie. Les mer her

13. august: Norge får én million ekstra vaksinedoser av Moderna-vaksinen. Det gjør at alle voksne over 18 år i løpet av de to første ukene i september vil være fullvaksinert. Ifølge statsminister Erna Solberg gir det raskere gjenåpning av landet.
– Det betyr at Norge raskere kan gå tilbake til en mer normal hverdag, uttaler statsministeren i en pressemelding.
Til VG sier hun at det vil innebære at gjenåpningen kan skje to uker tidligere enn opprinnelig planlagt.

13. august: Regjeringen skal fredag kl. 12.30 holde pressekonferanse om koronasituasjonen. Den starter kl. 12.30 og kan sees her.

13. august: Kommunen opplyser på sitt nettsted at det onsdag denne uken ble registrert ett nytt smittetilfelle. Torsdag ble det også registrert ett tilfelle.

11. august: Arendal kommune opplyser på sitt nettsted at det i går tirsdag ble registrert ett smittetilfelle i kommunen.

10. august: Nylig ble det kjent at Arendal kommune har anmeldt Arendal Herregaard for brudd på covid-19 forskriften. Kommuneoverlege Helene Rakeie i Arendal kommune opplyser til Lokalavisen Geita tirsdag ettermiddag at det ikke er avdekket smittetilfeller som følge av Tromøyfestivalen.
– Vi vurderer at bruddet var alvorlig. Reglene er der for å forebygge smitte. Heldigvis skjedde det ikke noe smitte etter det vi har registrert, skriver hun i en e-post.
Ifølge Rakeie var kommuneoverlegene med på å vurdere om kommunen skulle gå til anmeldelse og støttet at det ble gjort. Statsminister Erna Solberg var til stede på åpningen av festivalen, mens de anmeldte mulige lovbruddene er basert på lørdagsarrangementet der landets øverste politiske leder ikke var til stede.

(+) Erna Solberg: Vi har savnet denne følelsen mye

6. august: Fredag er det registrert to koronatilfeller i Arendal, skriver Agderposten fredag kveld.

6. august: VGs koronaoversikt, basert på tall fra Folkehelseinstituttet, viser at det torsdag ble registrert fire koronatilfeller knyttet til Arendal. Ifølge kommunens eget nettsted er det registrert ett tilfelle torsdag. Folkehelseinstituttet registrerer smittetilfeller i kommunene folk er folkeregistrert, noe som kan bety at personer som ikke oppholder seg i kommunen, men har adresse her kan være registrert andre steder.

4. august: Kommunen melder onsdag morgen om sju nye koronatilfeller. Disse ble registrert tirsdag.

3. august: Arendal kommune skriver tirsdag på sitt nettsted at det mandag denne uka ble registrert ett nytt koronatilfelle i Arendal.

31. juli: Lørdag er det meldt tre smittetilfeller i Arendal, ifølge Agderposten. Avisen skriver at 27 personer er satt i karantene som følge av tilfellene.

30. juli: Ifølge Agderposten er det registrert to smittetilfeller fredag. Arendal kommune opplyser på sitt nettsted at folk som har vært på Quick Bet på Stoa 24. juli må være oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for å teste seg.

29. juli: Torsdag er det registrert tre nye koronatilfeller i Arendal. Til sammen 27 personer er satt i karantene, som følge av smittetilfellene, skriver Agderposten.

28. juli: Onsdag kveld melder Agderposten at det er registrert to nye smittetilfeller i Arendal. Ifølge avisen skal 30 personer være i karantene som følge av de to tilfellene.

28. juli: Regjeringen har bestemt å utsette gjenåpningstrinn fire i to uker.
–Pandemien er ikke over. Det er en bekymringsfull utvikling i flere europeiske land som følge av Delta-varianten, også i land med høyere vaksinasjonsdekning enn i Norge, slik som Storbritannia og Nederland. Det er knyttet usikkerhet til hvordan Delta-varianten vil slå ut i Norge når det gjelder smittespredning og sykdom. Regjeringen har derfor valgt å følge rådet fra Helsedirektoratet og FHI og ikke iverksette trinn 4 i gjenåpningsplanen nå, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.
Samtidig gjøres det justeringer i trinn tre, blant annet åpnes det for kamper og stevner på tvers av regioner og kretser også for voksne. Les mer her

27. juli: Tirsdag er det registrert åtte nye smittetilfeller i Arendal. Det skriver Agderposten tirsdag kveld. Ifølge avisen opplyser kommuneoverlege Preben Aavitsland at samtlige smittetilfeller er unge voksne.

26. juli: Agderposten meldte mandag kveld om tre smittetilfeller registrert mandag. 26 personer er satt i karantene. Ifølge avisen er spisestedet Mør Biffhus i sentrum berørt etter  at en ansatt fikk påvist koronasmitte.

26. juli: Arendal kommune opplyser mandag om et nytt smittetilfelle registrert i kommunen lørdag.

24. juli: Fredag ble det registrert fem nye smittede i Arendal, opplyser kommunen på sitt nettsted.

23. juli: Torsdag 22. juli registrerte Arendal kommune tre nye smittetilfeller, skriver kommunen på sitt nettsted.

21. juli: Onsdag er to koronatilfeller registrert i Arendal. 16 personer er satt i karantene som følge av tilfellene, skriver Agderposten.

20. juli: Agderposten skriver tirsdag kveld at det er registrert to nye smittetilfeller i dag. Seks personer er i karantene, ifølge avisen.

20. juli: Arendal kommune opplyser om to smittetilfeller mandag 19. juli. En av de to satt allerede i karantene.

17. juli: Fredag ble det registrert to nye koronatilfeller i Arendal, meldte Agderposten fredag kveld.

16. juli: Torsdag 15. ble det registrert fem koronatilfeller i Arendal. Ifølge Agderposten var de fem allerede i karantene.

14. juli: Alle i Arendal over 18 år kan nå bestille time for vaksine, opplyser Arendal kommune på sitt nettsted. Det gjelder uavhengig om man har fått sms for timebestilling eller ei.

14. juli: Tirsdag ble det meldt åtte nye tilfeller av korona i Arendal. Det opplyser kommunen på sitt nettsted. Ifølge meldingen onsdag morgen satt tre av personene alt i karantene. Fem personer gjorde altså ikke det.

13. juli: Den kommende influensaseongen kan bli kraftige enn vanlig. Også kikhoste og RS-virus, ser Folkehelseinstituttet på som luftveisinfeksjoner som kan få et hopp utover covid-19 kommende høst. Her kan du lese rapporten.

13. juli: Arendal kommune opplyser tirsdag morgen at det mandag ble registrert to koronatilfeller. Den ene av de to satt allerede i karantene. Ifølge oversikten fra Folkehelseinstituttet er det registrert 23 koronatilfeller i Arendal til nå i juli. I forrige måned ble det notert 88 tilfeller.

11. juli: Agderposten skriver søndag kveld at det i dag er registrert ett nytt koronatilfelle i kommunen. Vedkommende satt allerede i karantene.

9. juli: Fredag ble det meldt fire smittetilfeller i Arendal, melder Agderposten. Tre av de fire har ukjent smittvei, ifølge avisen.

8. juli: 5.600 vaksinetimer er sendt ut i Arendal den siste uken. Under halvparten av de innkalte har svart, melder NRK. Det er sendt ut flere tusen innkallinger for juli måned.
– Hvis alle er på ferie, har vi et lite problem, sier vaksinekoordinator i Arendal Heidi Helene Hamre til NRK.

8. juli: Torsdag er det meldt to nye smittetilfeller i Arendal. Det skriver Agderposten. Ifølge avisen har begge personene ukjent smittevei. Smittevernrådgiver Lene Vaaje Hansen i Arendal kommune opplyser til avisen at ingen av de to var i karantene.

6. juli: – Det er sju nye smittetilfeller i Arendal tirsdag. En av de smittede har delta-varianten, skriver Agderposten tirsdag kveld.

6. juli: Arendal kommune ber de som blir kalt inn til vaksine, logge inn og legge inn alternativ time om man ikke har mulighet til å møte.
– Avbestill og legg inn dato for når du «tidligst kan møte». På angitte dato vil du få tilsendt ny påloggings-sms og du kan bestille ny time, melder kommunen på sitt nettsted.

På angitte dato vil du få tilsendt ny påloggings-sms og du kan bestille ny time

6. juli: – Mandag 5. juli, ble det registrert to  nye smittede i Arendal. Begge var allerede i karantene, opplyser kommunen på sitt nettsted.

5. juli: Regjeringen utsetter det fjerde trinnet i gjenåpningsplanen til slutten av juli eller begynnelsen av august.
– Det er data og ikke datoer som avgjør når vi kan gå videre i gjenåpningen. Det er en risiko for at delta-varianten skal forårsake en fjerde smittebølge i den uvaksinerte delen av befolkningen, blant dem som bare har fått én dose eller er i sårbare grupper. Helsedirektoratet og FHI anbefaler at vi ikke går videre til trinn 4 nå. Vi støtter dette. En overgang til neste trinn kan tidligst skje i slutten av juli eller begynnelsen av august. Det er utviklingen i smittesituasjonen og sykdomsbyrde, kapasitet i helsetjenesten og hvor mange som er vaksinert som avgjør når vi kan gå til trinn 4, sier statsminister Erna Solberg. Les mer her

5. juli: Arendal kommune opplyser mandag morgen at det gjennom helgen er registrert to smittetilfeller.

3. juli: Det er registrert to nye smittetilfeller i Arendal lørdag. Begge de to var i karantene. Agderposten skriver lørdag kveld at kommunen også vil endre smittesporingen, ved at det skal sendes ut SMS til nærkontakter som oppgis.

2. juli: Ifølge Agderposten er fire personer registrert smittet fredag. Kommuneoverlege Helene Rakeie opplyser til avisen at barn og ansatte i Sandnes barnehage er satt i karantene. Totalt er40 personer satt i karantene fredag.

1. juli: Torsdag er fem meldt koronasmittet i Arendal. To av de fem har ukjent smittevei, skriver Agderposten torsdag kveld. Ifølge avisen har disse fem totalt 42 nærkontakter.

1. juli: Kommunen melder om sju smittetilfeller onsdag. Kommuneoverlegen uttaler til Agderposten at samtlige er knyttet til Stinta skole.

30. juni: Fra og med torsdag 1. juli avvikler regjeringen ordningen med ventekarantene for personer som bor sammen med en som er i smittekarantene. Ordningen opphører ved midnatt onsdag.
– Dette tiltaket innebærer en stor byrde for mange og anses å ha liten effekt for å hindre smittespredning slik smittesituasjonen er nå, skriver regjeringen i en nyhetsmelding.
Tiltaket er anbefalt fjernet av Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, og regjeringen har valgt å støtte det. Ved behov vil kommunene selv få kunne innføre lokal ventekarantene, om det ansees som nødvendig. Arendal følger de lokale retningslinjene og har ikke lokale regler nå.

30. juni: Tirsdag ble ni smittetilfeller avdekket i Arendal. Syv av de smittede var allerede i karantene, opplyser kommunen. Agderposten meldte tirsdag kveld at tre skoletrinn på Asdal og Stinta i tillegget til fengselet i Froland er berørt.

29. juni: Var du på Trippel M 24. juni i tidsrommet mellom kl. 13 og 18 ber kommuneoverlegen i Arendal deg om å være oppmerksom på koronasymptomer og ha lav terskel for å teste deg. Bakgrunnen er at en ansatt har testet positivt for korona.

29. juni: Arendal kommune opplyser tirsdag morgen om at det mandag ble registrert fem nye smittetilfeller.

28. juni: Kommunen opplyser mandag at det gjennom helgen ble registrert seks smittetilfeller totalt. Fredag ble to positive tester avlagt, og ingen av disse var i karantene fra før. Lørdag registrerte kommunen fire tilfeller, som allerede var i karantene.

25. juni: Arendal kommune opplyser at det torsdag ble registrert seks koronatilfeller. Alle de seks var i karantene.

24. juni: Smittesporingsteamet ber personer som var på fest på Buøya mandag kveld om å gå i karantene, og blir der frem til de har avlagt negativ koronatest. Bakgrunnen er en fest for VGS-elever, der det er usikkerhet om det kan ha vært andre til stede. Les mer her.

24. juni: St.Hansaften testet to personer positivt for korona i Arendal. Ifølge en oppdatering fra kommunen torsdag morgen var begge i karantene.

23. juni: Helseminister Bent Høie (H) oppfordrer folk til å feriere i Norge denne sommeren, og planlegge ut fra muligheten for vaksine.
– Vi er helt avhengig av at så mange av oss som mulig lar seg vaksinere. Det viktigste vi gjør i sommer er derfor å møte opp til vaksinetimen, sa han på en pressekonferanse onsdag.

23. juni: Arendal kommune opplyser onsdag ettermiddag at 45 personer er satt i karantene, som følge av de nye smittetilfellene.
– Smittesporingsteamet ber alle som tror at de kan ha vært i kontakt med en smittet person, om å være ekstra oppmerksom på symptomer og ha lav terskel for å teste seg, opplyser kommunen på sitt nettsted.

23. juni: Agderposten melder onsdag formiddag om at det tirsdag ble registrert åtte nye smittetilfeller i kommunen. Det skal være aller flest ungdommer i aldersgruppen 16 til 19 år. Kommuneoverlege Helene Rakeie opplyser til avisen at det dreier seg om to klynger med smitte, som kan ha sammenheng  i tillegg til kobling til smitteutbruddet i Grimstad. Ifølge avisen jobber smittesporingsteamet i Arendal med kartlegging av nærkontakter. Det oppfordres til å ha lav terskel for å bestille test.

Arendal kommune la i forrige uke ned kriseledelsen, og har valgt å knappe inn på informasjonen knyttet til smittetall og status.

21. juni: Arendal kommune opplyser mandag om at det var 16 smittetilfeller registrert i kommunen i forrige uke. Ifølge var ti av disse i karantene. Det var aller flest registreringer onsdag, da kommunen loggførte sju tilfeller.

18. juni: I Folkehelseinstituttets register er det fredag ettermiddag registrert ett nytt smittetilfelle tilknyttet Arendal. Arendal kommune går også ut og ber folk, som var på kaféen Espresso House i Arendal 15. juni, mellom kl. 10 og 16 om å ha lav terskel for å teste seg. To smittede skal ha besøkt kaféen i tidsrommet, opplyser kommunen fredag ettermiddag.

18. juni: Regjeringen åpner opp trinn tre i gjenåpningsplanen. Her får du full oversikt over hva som vil gjelde. De nye anbefalingene gjelder umiddelbart, mens forskriftsendringene trer i kraft fra søndag 20. juni kl. 1200.

17. juni: Kl. 15.07 torsdag ettermiddag slapp Folkehelseinstituttet oppdaterte smittetall. Det siste døgnet er det registrert tre smittetilfeller i tilknytning til Arendal. Registeret lister alle som er folkeregistrert i Arendal, og gjenspeiler heller ikke nødvendigvis den korrekte smittesituasjonen de siste tolv timene. Arendal kommune bestemte nylig å trappe ned sin egen informasjonsberedskap for korona. Les mer her

14. juni: Regjeringen har mandag lagt frem en veileder til hva koronasertifikat kan brukes til. Det åpnes blant annet for flere på større arrangementer. Det er flere måter å oppnå grønn status på sertifikatet. Les mer her

13. juni: Søndag er det ikke meldt nye koronatilfeller, melder Agderposten. Kommuneoverlege Helene Rakeie sier til avisen at det har vært 17 smittetilfeller denne uka, fordelt på to klynger. Det er i høy grad unge mellom 16 og 19 år som er smittet, og som har stort kontaktnett og mye sosial omgang. 350 personer er satt i smittekarantene og husstander i ventekarantene.
– Mange skal testes mandag og tirsdag, sier hun.
Kommuneoverlegen ber folk overholde karantenekravet og ikke bryte den verken for sommerfest med jobben eller skoleavslutninger fordi det kan føre smitte til nye klynger. Ifølge Agderposten er mellom 500 og 1.000 arendalitter nå i karantene.

12. juni: Lørdag er det meldt ni nye smittetilfeller i Arendal, skriver Agderposten.
Åtte av disse var allerede i karantene. Til sammen er 500 mennesker nå i karantene i Arendal. De ni nye smittede er hovedsaklig ungdommer i alderen 16 til 19 år. Kommuneoverlegen er bekymret for at situasjonen kommer ut av kontroll.
– Det er mye som står på spill. Hvis ikke vi klarer å slå ring rundt smitten og komme i forkant av den, ja da kan vi fort få et stort utbrudd. Hvis det skjer nå så vil det gå ut over sommeren, advarer Helene Rakeie, ifølge avisen.

12. juni: En elev ved Sam Eyde videregående skole har testet positivt for koronaviruset. Det setter flere i karantene.
– 21 elever og 2 lærere med husstandsmedlemmer er satt i karantene, melder fylkeskommunen lørdag på sitt nettsted.

11. juni: 23.30 torsdag meldte kommunen om fire nye smittetilfeller. Flere bes å være obs på symptomer. Les mer her

10. juni: Arendal kommune trapper ned informasjonsberedskapen knyttet til korona. Det har kriseledelsen bestemt.
– Med utgangspunkt i regjeringens gjenåpningsplan og antall vaksinerte vurderer kriseledelsen det slik at situasjonen går mot normalisering utover sommeren. Det anses derfor ikke nødvendig å opprettholde informasjonsberedskap knyttet til koronasituasjonen fremover. Les mer her

9. juni: – Det er meldt om en ny smittet i dag. Den smittede satt allerede i karantene, opplyser kommunen onsdag kveld.

9. juni: Fra 15. juni blir det mulig å få Janssen-vaksinen mot covid-19 utenom vaksinasjonsprogrammet. Det har regjeringen bestemt. Med muligheten er det også satt strenge krav til vurderingene fastlegene må gjøre.
–  Dette er ganske strenge kriterier som betyr at noen som selv ønsker denne vaksinen vil kunne få nei fra legen, uttaler helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding onsdag.

9. juni: Kommunen har stengt ventelisten for restdoser på grunn av enorm pågang.
– Mange har satt seg på venteliste for restdoser. Vi har nå fått nesten 4000 på lista og må derfor stenge påmeldingen. Vi starter på toppen av lista og ringer deg hvis du er så heldig å få en restdose. Allerede kl. 12 mandag 7. juni hadde vi 1000 på venteliste. Det betyr at det er mindre sjanse for å få en telefon fra oss, jo senere du har meldt deg på, opplyser kommunen på sine nettsider onsdag formiddag.

8. juni: Folkehelseinstituttet opplyser tirsdag at koronasertifikatet er rullet ut for testing. Fredag skal det tas i bruk. Alle kan logge inn på Helsenorge.no for å sjekke egne opplysninger.
– Hvis dere oppdager feil i opplysningene om vaksinasjon eller testresultat, ta kontakt med kommunen der vaksine eller test er tatt for å få rettet dette, heter det i meldingen fra instituttet.

7. juni: Mandag melder kommunen om ett nytt koronatilfelle. Vedkommende satt allerede i karantene.

7. juni: Arendal kommune åpner venteliste for de som har anledning til å troppe opp for å få koronavaksine på svært kort varsel. Les mer her.

5. juni: – Det er meldt om fire nye smittede i dag. Tre var allerede i karantene. Alle har kjent smittevei, melder Arendal kommune lørdag kveld.
De nye koronatilfellene kommer etter tre dager uten rapporterte tilfeller.

4. juni: Regjeringen justerer fredag karantenereglene. Her får du oversikt. Det gis også endring i kravet om karantenehotell, hvor det åpnes for å slippe av sterke velferdshensyn. Her får du oversikt.

4. juni: Regjeringen opplyser fredag at fylkeskommunene i landet får kompensert nær en milliard kroner i kostnader knyttet til tannhelse, kollektivtransport og videregående opplæring. Agder fylkeskommune får 1,4 millioner kroner til tannhelse, 2,3 millioner kroner til videregående opplæring, mens det legges inn nær 6,8 millioner kroner til tapte inntekter i kollektivtransporten.

2. juni: 11. juni skal et koronasertifikat være klart. Det kom frem på en pressekonferanse regjeringen holdt onsdag. Les mer om hvordan ordningen skal fungere her.

1. juni: Arendal kommune melder om seks nye smittetilfeller tirsdag kveld kl. 22. To av de smittede var allerede i karantene, mens fire har ukjent smittevei. Rundt 40 personer er satt i smittekarantene og husstandene deres er i ventekarantene.
– En elev på 4. trinn ved Roligheden skole har vært i nærkontakt med smittet og hele trinnet er derfor satt i forebyggende karantene til testsvar for eleven som er nærkontakt foreligger. Barn og ansatte ved Vippa FUS barnehage avd. Strandsnipa er også satt i forebyggende karantene. Familiemedlemmer til dem som er i forebyggende karantene behøver ikke i ventekarantene, lyder meldingen på kommunens nettsted.

31. mai: – Det er meldt om en ny smittet i dag. Den smittede satt allerede i karantene, opplyser kommunen mandag kveld.

29. mai: Lørdag kveld melder kommunen om to nye koronatilfeller. Den ene satt i karantene, mens den andre har ukjent smittevei.
– Smittesporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter, opplyses det.

28. mai: – Det er meldt om åtte nye smittede i dag. Syv av de smittede satt allerede i karantene, og en har ukjent smittevei. Alle nye nærkontakter er informert, opplyser kommunen fredag kveld.

En skoleklasse ved Stinta skole er satt i karantene, etter at en elev har testet positivt for korona. Les mer her

27. mai: Arendal kommune melder om tre smittetilfeller torsdag kveld. Samtlige sitter i karantene og har kjent smittevei.

27. mai: Muntlig eksamen for elever på 10. trinn og Vg3 og påbygg avlyses. Eksamen vil fortsatt arrangeres for privatister, også muntlige eksamener, opplyser regjeringen torsdag formiddag.
– Da vi avlyste skriftlig eksamen i februar, åpnet jeg for å avlyse muntlig eksamen hvis situasjonen skulle tilsi det. Der er vi nå, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby. Les mer her

26. mai: Kriseledelsen i Arendal opplyser onsdag at det ikke er en smittesituasjon som lokalt tilsier strengere tiltak en resten av landet. Det betyr at kommunen vil følge de nasjonale reglene og anbefalingene, som gjelder fra midnatt natt til torsdag denne uken. Kommunens kriseledelse har også bestemt at alle barnehager og skoler skal fortsette på gult nivå frem til sommerferien. Les mer her

26. mai: Arendal kommune melder onsdag kveld om to nye smittetilfeller. Ifølge oppdateringen kl. 21.35 var begge de to allerede i karantene.

26. mai: Regjeringen opplyser onsdag at omfordeling av vaksiner til 24 kommuner med høyt smittetrykk og strenge tiltak over tid blir nedjustert til 45 prosent i stedet for 60 prosent. Det betyr at kommunene som må gi fra seg vaksiner maks skal gi fra seg 35 prosent av disse.
– At grensen beholdes på om lag 35 prosent, reduserer risikoen for forsinkelser i kommunene. Antall vaksinedoser til Norge kommer til å øke mye i ukene som kommer. Vaksineringen i kommunene kommer ikke til å stoppe opp på grunn av omfordelingen, men den kommer til å gå fortere i de 24 kommunene som får ekstra doser, uttaler helse- og omsorgsminister Bent Høie i en melding på regjeringens nettsted.

25. mai: – Det er meldt om fire nye smittede i Arendal i dag. To av de smittede satt allerede i karantene og to har ukjent smittevei. Alle nærkontakter er informert, opplyser kommunen i 22-tiden. Les mer her

24. mai: – Det er meldt om fem nye smittede i løpet av dagen. Fire satt allerede i karantene og en har ukjent smittevei. Tre av de smittede har tilknytning til arrangementet på EB-stranda 16. mai. Totalt er 70 nye nærkontakter satt i karantene. Hustandsmedlemmer til nærkontakter er satt i ventekarantene, melder kommunen kl. 21.50 mandag.

Ifølge kommunen tar testsvar nå lenger tid enn normalt.
– Svært mange har avlagt test de siste dagene og det må derfor påventes noe lenger svartid på prøver enn det som er vanlig. Les mer her

24. mai: Kommuneoverlege Helene Rakeie i Arendal er en av 125 kommuneoverleger i landet, som har signert et opprop mot at regjeringen åpner for å vaksinere stortingsrepresentantene og regjeringen før andre. Det går frem i en kronikk publisert i VG mandag. Les kronikken her

23. mai: Rett før kl. 22 søndag melder kommunen på sitt nettsted at det ikke er registrert nye smittetilfeller i dag.

23. mai: – Til tross for en klar oppfordring, har russen samlet seg i store grupper denne helgen. Kommunen vil vurdere hvordan dette skal følges opp tirsdag 25. mai, melder kommunen søndag. Les mer her

22. mai: – Det er meldt om to nye smittede i dag. En av de smittede har kjent smittevei og satt allerede i karantene. Den andre smittede har ukjent smittevei, melder Arendal kommune lørdag kveld.

21. mai: – Det er meldt om 10 nye smittede i løpet av dagen. Ni var allerede i karantene og har kjent smittevei. En har ukjent smittevei, melder Arendal kommune kl. 22.30.
Flere nye personer er satt i karantene. Les mer her

21. mai: Arendal kommune oppfordrer folk til å begrense sosial kontakt.
– Det er en krevende smittesituasjon i Arendal nå. Vi ber derfor alle – barn, ungdom, russ og voksne – om å være ekstra flinke til å begrense sosial kontakt i dagene framover, skriver kommunen i en oppdatering fredag ettermiddag. Les mer her

21. mai: Sørlandet sykehus melder fredag at smitteutbruddet i Agder følges tett, og minner om besøksrestriksjoner på sykehusene.
– For å hindre smitte fra besøkende til andre pasienter og sikre normal drift og behandling under pandemien, ønsker vi færrest mulig besøkende på sykehuset. Alle besøk bes avtalt med aktuelle avdeling på forhånd. Som hovedregel tillater vi 1-2 besøkende per pasient i visitt-tiden. Besøkende over 12 år må påregne å bruke munnbind under hele besøket. Smitteutbruddet i Agder følges tett, og endringer i tiltak kan skje fortløpende, melder helseforetaket i en pressemelding.

21. mai: Regjeringens trinn to i gjenåpningsplanen blir satt i verk ved midnatt natt til 27. mai. Det innebærer færre restriksjoner. Her får du full oversikt over hva som skal gjelde.

20. mai: Kl. 22.20 opplyser Arendal kommune om at fem nye smittetilfeller er påvist torsdag.
– Alle smittetilfellene er koblet til EB-stranda/Tangen-området den 16. mai. De nye smittetilfellene har ført til flere nye grupper i karantene. Smitteoppsporingsteamet jobber fortsatt med å kartlegge nærkontakter, heter det i en oppdatering.
Flere skoleklasser og familiemedlemmer er satt i karantene og nye grupper er pålagt ventekarantene. Les mer her

20. mai: Arendal kommune opplyser torsdag at det ikke er mulig å kontakte alle nærkontakter i utbruddet som nå er i gang. Situasjonen beskrives som uoversiktlig, og det oppfordres til gå i karantene om man har vært i nærheten av en koronasmittet. Les mer her

 • Hvis du har vært i nærheten av en smittet må du gå i karantene.
 • Husstandsmedlemmer må gå i ventekarantene.
 • Er du usikker, gå i karantene.
 • Har du symptomer, test deg.
 • Ta vare på de fine ungdommene våre

19. mai: Klokken 22.30 opplyser kriseledelsen i Arendal om at det er registrert fem smittetilfeller onsdag. Samtlige var allerede satt i karantene.
– Smittesporingsteamet jobber for å få oversikt over smittesituasjonen. Smitten har startet i forkant av festen ved EB-stranda. Noen av de som er registrert smittet i dag var også tilstede på festen ved EB-stranda 16. mai, melder kommunen.

I løpet av torsdag morgen vil kommunen komme tilbake med mer informasjon om situasjonen.

19. mai: Også en 10. klasse ved Moltemyr skole er satt i forebyggende karantene. I tillegg er en elev smittet ved Arendal videregående skole, noe som sender 16 medelever og tre ansatte i umiddelbar karantene til og med 28. mai. Også familiemedlemmer til samtlige i karantene er satt i ventekarantene straks, opplyser Agder fylkeskommune.

19. mai: – En elev i 8A har vært i nærkontakt med person med påvist Covid19 og viser symptomer. Kommunelegen vurderer at eleven kan være smitteførende og har derfor bestemt at alle elever i 8A ved St. Franciskus skole er i forebyggende karantene med umiddelbar virkning og til testsvar for eleven foreligger. Familiemedlemmer behøver ikke i karantene, men foresatte med arbeid i helsevesenet må avklare med leder om de kan møte på jobb, melder kommunen på sitt nettsted onsdag formiddag.

18. mai: Kl. 22.35 melder kommunen om at det er registrert to smittetilfeller tirsdag. Kriseledelsen i Arendal ber alle som var på fest på EB-stranda på Hisøy 16. mai i tidsrommet 19.30 til kl. 23 om å gå i karantene umiddelbart. Bakgrunnen er at en person som var på fest her har fått påvist korona.
– Vi understreker at det er svært viktig at alle som var til stede på arrangementet og deres husstandsmedlemmer går i karantene nå. I karantenetiden må du ikke være sammen med andre enn de du bor sammen med, melder kommunen tirsdag kveld. Les mer her

18. mai: Arendal kommune utvider testkapasiteten på Longum teststasjon etter langhelgen. Det skriver Agderposten tirsdag. Spesielt er den utvidede kapasiteten rettet mot russ, som kommuneoverlege Helene Rakeie håper tester seg etter feiringen. Agder fylkeskommune opplyser at russ i Kristiansand og Grimstad oppfordres til å teste seg 18. mai, som et forebyggende tiltak.

14. mai: Upresis informasjon fra kommuneoverlegen førte til at velforeningene på Revesand og Brattekleiv fredag innstilte planlagte lokaltog på nasjonaldagen. Men det kan likevel bli tog, om retningslinjene i covid-forskriften følges. (+) Full forvirring om lokaltog på Tromøy på 17. mai

12. mai: Regjeringen endrer på prioriteringen av vaksine.
– Aldersgruppene 18-24 år og 40-44 år få tilbud om vaksine samtidig. Etter dem vil aldersgruppen 25-39 år tilbys vaksine. Dette er i tråd med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet, melder regjeringen onsdag kveld.
Disse gruppene vil få tilbud om vaksine når alle over 45 år har fått tilbud. Det åpnes også for mer skjevfordeling av vaksiner, noe som ifølge en foreløpig oversikt fra regjeringen, fører til at Arendal igjen er blant kommunene som må gi fra seg vaksinedoser.

Regjeringen har også bestemt at AstraZeneca-vaksinen vrakes fra vaksineprogrammet.

11. mai: – Det er registrert en ny smittet i dag. Den smittede satt allerede i karantene og det er ingen nye nærkontakter, opplyser Arendal kommune kl. 21.30.

11. mai: Sørlandet sykehus helseforetak opplyser om at det er ni personer innlagt med covid-19 tirsdag. To er i tillegg innlagt med mistanke om smitte. Ifølge oversikten er tre av personene med påvist korona under 50 år.

11. mai: Ifølge statistikken fra Folkehelseinstituttet ble det registrert to smittetilfeller tilknyttet Arendal i går mandag. Tallene i denne statistikken forteller hvor folk med påvist covid-19 er folkeregistrert.

10. mai: Et ekspertutvalg mener regjeringen ikke bør ha AstraSceneca- og Janssen-vaksinen i det norske vaksineprogrammet mot koronaviruset. Samtidig anbefales det i rapporten (side 8) å vurdere å løfte personer i alderen 18 til 25 år frem i vaksinekøen. Les mer her.

8. mai: – Det er registrert en ny smittet i dag. Den smittede satt allerede i karantene og det er ingen nye nærkontakter, melder kommunen kl. 21.35.

7. mai: Kommunen melder fredag kveld om at det ikke er registrert smittetilfeller fredag. Ventekarantene for 4. og 10. trinn på Nedenes skole er opphevet, etter at en som hadde vært nærkontakt til en smittet, testet negativt.

6. mai: – Det er registrert to nye smittede i dag. Begge ble meldt inn i kveld og smittesporingsteamet jobber derfor med å få oversikt over nærkontakter. En har kjent og en har ukjent smittevei. Ingen av dem har tilknytning til Stuenes skole, melder Arendal kommune kl. 22.20.

Ifølge kommunen er nå 4. og 10. trinn på Nedenes skole i forebyggende karantene.

– Forebyggende karantene betyr at elevene er i karantene til testresultat for en elev på hvert trinn er klart. Husstandsmedlemmer er ikke i ventekarantene, skriver kommunen på sitt nettsted.

6. mai: – Det mest målrettede er å gå på en ny forskrift frem til 20. mai, sa rådmann Harald Danielsen da han orienterte formannskapet om forskrift om ventekarantene. Han kunne opplyse at de ti smittetilfellene siden søndag ved Stuenes skole, ikke handler om fri smitte, men at disse personene var i familier med hverandre og allerede var satt i karantene. Torsdag ettermiddag ble det holdt et møte mellom kriseledelsen i Arendal, skolen og foreldre og foresatte etter bekymring knyttet til smittevern.

Formannskapet gikk enstemmig inn for å videreføre forskriften om ventekarantene.

– Den byrden med å gå i ventekarantene er stor for den det gjelder, men konsekvensene kan bli enda større ved å ikke gjøre det, sa Frps Anders Kylland om forslaget.

Inger Brokka de Ruiter (SV) oppfordret innbyggerne til å ta vaksinen når man blir tilbudt dette fra kommunen.

5. mai: – Det er registrert en ny smittet i dag. Den smittede er koblet til smitten ved Stuenes skole og satt allerede i karantene, opplyser kommunen kl. 21.40.

5. mai: Kriseledelsen i Arendal vil videreføre forskriften om utvidet ventekarantene. Forslaget vil behandles i formannskapet torsdag.
– Innføringen av forskrift om utvidet ventekarantene har gitt svært god effekt. Kommunen ser nå en rekke tilfeller hvor familiemedlemmer etter noe tid tester positivt. Som følge av at disse har sittet i utvidet ventekarantene har man imidlertid forhindret ytterligere smittespredning, og kommunen har tross høye smittetall hatt kontroll på situasjonen. En stor andel av påviste tilfeller har vært blant personer som allerede satt i karantene. Uten lokal bestemmelse om utvidet ventekarantene er det etter kommuneoverlegenes vurdering sannsynlig at kommunen ville stått i en situasjon med et eller flere ukontrollerte smitteutbrudd, heter det i vurderingen som ligger til grunn.

Om karanteneordningen holder frem skal den ha varighet til og med 20. mai.

5. mai: Regjeringen legger frem nye retningslinjer for vaksinerte. Les mer her

5. mai: Tall fra Folkehelseinstituttet viser at det i april var 99 personer som testet positivt for korona. Det er det høyeste månedstallet siden pandemien brøt ut i mars i fjor. Til og med natt til onsdag var det registrert seks smittetilfeller i Arendal til nå i april.

5. mai: Sørlandet sykehus helseforetak melder onsdag om at det er innlagt ni pasienter med påvist covid-19. Tre av disse oppgis å være under 50 år. Det er også en person onsdag morgen, som er innlagt med mistanke om koronasmitte.

4. mai: Tirsdag er det registrert to nye smittetilfeller i kommunen. Ifølge oppdateringen kl. 21.45 var de to allerede i karantene, og har sammenheng med smitte på Stuenes skole på Saltrød.

3. mai: Mandag er det registrert tre nye koronatilfeller i Arendal. Ifølge en melding fra kommunen i 22-tiden satt alle i karantene fra før, og er tilknyttet Stuenes skole. Det varsles om at forskriften om ventekarantene er forlenget av kommuneoverlegen i et hastevedtak, som formannskapet torsdag skal ta stilling til om ytterligere skal forlenges.

Regelen i Arendal er nå at dersom en i husstanden har vært i nærkontakt med en koronasmittet utenfor husstanden, skal hele husstanden i karantene i sju dager.

3. mai: Regjeringen har valgt å oppheve karantenekrav for fullvaksinerte. Les mer her.

2. mai: Søndag er det påvist fire smittetilfeller i kommunen. De smittede var allerede i karantene. Situasjonen berører i stor grad Stuenes skole på Saltrød. Les mer her

1. mai: Lørdag kveld opplyser Arendal kommune om at det ikke er registrert smittetilfeller verken i går eller lørdag.

29. april: Kommunen melder kl. 22.20 at det er registrert åtte koronatilfeller torsdag. Ifølge kommunen har alle kjent smittevei og var i karantene. Les mer her

29. april: Bystyret gikk torsdag inn for å forlenge den lokale forskriften om registreringsplikt for serveringssteder. I det opprinnelige saksfremlegget, som ble omtalt i går, ble det foreslått at forskriften skal gjelde til 22. august. Det ble like før behandling i bystyret endret til 24. juni.

28. april: Onsdag kveld melder kommunen om to nye smittetilfeller. Den ene er en lærer ved Asdal skole, som allerede var i karantene.
– Den andre har ukjent smittevei og syv personer er satt i karantene, skriver kommunen på sitt nettsted kl. 21.50.

28. april: Rådmannen i Arendal foreslår at den lokale forskriften om registrering av gjester på serveringssteder med alkoholbevilling forlenges til 22. august. Den gjeldende forskriften, som ble vedtatt 17. desember i fjor, utløper 30. april. Bystyret får torsdag forslaget om forlengelse til behandling.
– Ved smitte på serveringssteder er smittesporing utfordrende, og registrerering av kontaktopplysninger fra gjester letter smittesporingsarbeidet i betydelig grad. Rask smittesporing er viktig for å forhindre ytterligere smitte ved smitteutbrudd, heter det i rådmannens vurdering.
Det er kommuneoverlegene som har anbefalt for kommunens ledelse at tiltaket forlenges, og det vurderes å ha fungert godt.

28. april: I nyhetsbildet de siste ukene har det kommet informasjon om en indisk virusmutasjon, som er en nasjonal krise i dette landet. I Norge er det bekymring for at situasjonen kan bli en global pandemikatastrofe.
– Den nasjonale katastrofen som nå rammer India kan raskt bli en global vaksinekrise. India er en av verdens største vaksineprodusenter, og mange lav- og mellominntektsland er avhengig av leveranser fra India. Dette viser med tragisk tydelighet hvordan pandemien må bekjempes globalt, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein i en pressmelding.

28. april: Regjeringen letter på rådene for fullvaksinerte, altså de som har fått to vaksinedoser mot covid-19. Det er Folkehelseinstituttet som har anbefalt lettelsene.
–  I private hjem kan fullvaksinerte ha nær sosial kontakt (under 1 meter) med andre fullvaksinerte. De kan også ha nær sosial kontakt med uvaksinerte som ikke er i risikogrupper. I det offentlige rom er råd og regler like for både vaksinerte og uvaksinerte, heter det i en pressemelding onsdag. Det jobbes også med et nasjonalt koronasertifikat, som skal inneholde informasjon om vaksinestatus, gjennomgått covid-19 og nyeste teststatus. Les mer her

27. april: Tirsdag er det registrert seks nye smittetilfeller i Arendal, opplyser Arendal kommune. Ifølge kommunen var fem av de smittede allerede i karantene. En av de smittede er lærer ved Stuenes skole, mens tre er elever på ungdomstrinnet på Asdal skole. Resultatene sender flere i karantene og ventekarantene. Les mer her.

26. april: Arendal kommune melder mandag kveld om en ny koronasmittet
– Personen og nærkontakter satt allerede i karantene, melder kommunen på sitt nettsted.

25. april: Kommunen melder søndag kveld kl. 21.35 om at et barn i Moltemyrskogen barnehage er smittet av covid-19. Det sender 20 barn og ti ansatte i karantene. Deres familiemedlemmer settes i ventekarantene. Smittetilfellet er det eneste som er registrert i Arendal søndag.

24. april: – Det er registrert en ny smittet i Arendal i dag. Smittesporingsteamet jobber med å informere nærkontakter, melder kommunen på sitt nettsted lørdag kveld.

23. april: Kl. 21.45 opplyser kommunen om at det er registrert fem smittetilfeller fredag. Alle  var i karantene, og det er ikke nye nærkontakter.

Karantene oppheves også for en rekke berørte. Les mer her

23. april: Torsdag ettermiddag passerte Arendal kommune en milepæl vi kunne vært foruten. Da ble antallet koronasmittede i april oppdatert til 72 i Folkehelseinstituttets register (MSIS). Det er det høyeste antallet registrert i løpet av en måned, gjennom de 13 månedene koronaviruset har lagt store begrensinger på samfunnet.

23. april: Stortinget har vedtatt regler som gjør det mulig å stemme hjemmefra under Stortings- og Sametingsvalget. Velgere som er isolasjon skal kunne stemme hjemmefra og velgere som er i karantene på valgdagen skal få tilbud om alternative valglokaler. Les mer her

23. april: Fylkeslegen i Agder uttaler til NRK Sørlandet fredag at smittesituasjonen i Agder er alvorlig. Ifølge NRK kan kommuner i fylket se seg nødt til å stramme inn tiltakene, om ikke situasjonen kommer under kontroll denne uka. På Sørlandet sykehus er det fredag morgen rapportert om sju personer innlagt med covid-19, hvor fem av disse er under 50 år. Ifølge Fædrelandsvennen er smittende økende blant personer under 30 år i Agder.
– Flest smittede er det i aldersgruppen 10-19 år med 48 tilfeller (25,9%). Deretter følger gruppen 20-29 år med 37 smittede (20,0%), skriver avisen.
I februar ble det satt smitterekord for fylket med 230 tilfeller. Den rekorden ble brutt torsdag ettermiddag, da FHIs oversikt for Agder talte 234 tilfeller.

Ved midnatt var det til nå i april registrert 63 tilfeller av koronasmitte i Arendal kommune, ifølge instituttets statistikk. I mars ble det satt rekord i pandemien med 70 registrerte tilfeller.

22. april: I 22-tiden torsdag melder kommunen om sju nye smittetilfeller i løpet av dagen.
– Fem satt allerede i karantene og en person kom fra utlandet. Smittesporingsteamet har oversikt over den siste smittede, og alle nærkontakter blir kontaktet i løpet av kvelden, heter det i en oppdatering på kommunens nettsted.
Kommunen innførte i ettermiddag ny forskrift om ventekarantene, som økes fra tre til sju dager. Les mer her

22. april: Formannskapet i Arendal ga torsdag ettermiddag sin tilslutning til at 17.mai-komiteens administrasjon jobber med å arrangere båtparade på nasjonaldagen 2021, på grunn av koronasituasjonen.
– Ut ifra hvordan verden ser ut, tror jeg at vi skal gå for båtparade et år til fra kl. 10, foreslo varaordfører Terje Eikin (Krf) og ba om tilbakemeldinger.
Samtidig skal komitéen jobbe med å lage guider for lokale arrangementer, om det er noe som vil ha et lokalt barnetog eller arrangere andre ting på barnas store festdag. Høyres Geir Fredrik Sissener (H) tok opp at enkelte skoler har stilt seg kritiske til et forslag om lokale barnetog, og er redd det kan oppstå vanskelige diskusjoner rundt om i kommunen. Han ønsker ikke at kommunen skal kunne pålegge noen noe.

Eikin svarte at hans intensjon aldri har vært å få noen til å lage tog, men å påpeke mulighetene som finnes innenfor en forsvarlig smittesituasjon.
– Skal det arrangeres noe må det være en arrangør. Det kan være skolene – da er det rektor som er sjef, FAU, lag og foreninger, men vi må lage retningslinjer for at det blir tydelig og klart for de som ønsker å gjøre noe, sa han.
Eikin trakk spesielt frem blant annet innsatsen Tromøy skolemusikkorps la ned i fjor med å skape nasjonaldag på øya.
– De var rundt nærmest over hele Tromøy og lagde 17.-maistemning der, sa han.

22. april: Rådmann Harald Danielsen opplyser til formannskapet torsdag ettermiddag at det er registrert fem nye smittetilfeller i Arendal i løpet av dagen frem til rundt. kl. 15.30. Formannskapet har nå vedtatt å innføre en forskrift om ventekarantene med utvidelse fra tre til sju dager. Forskriften gjelder til 2. mai 2021, men det er åpnet for å kunne avvikle forskriften før om det ikke lenger er behov.
– Dersom medlem av en husstand har vært i nærkontakt med en person utenfor husstanden som er smittet med covid-19, skal hele husstanden settes i karantene i 7 dager. Det frarådes at barn med delt omsorg bytter hjem i karantenetiden. Men dersom barn bytter hjem i karantenetiden vil den nye husstanden omfattes av husstandskarantenen fra det tidspunkt barnet kommer inn i husstanden, lyder forskriften.

Bakgrunnen for at kommunen nå griper inn er økende smittespredning og at de fleste som smittes tester positivt for korona mellom dag fem og dag sju.
– I ukene etter påske har det vært en sterk økning i antall smittetilfeller i Arendal kommune. Pr. onsdag 21. april er det registrert 59 nye smittetilfeller for disse ukene, og smitten sprer seg i økende grad blant barn og unge i alderen 13 til 24 år. Mange barn og unge som smittes har i tillegg mindre symptomer på sykdommen, og risikerer derfor å smitte andre uten selv å være klar over at de er smittet, skriver rådmannen.

Anders Kylland (Frp) påpekte at forskriften vil ramme personer som er avhengig av å kunne jobbe for å skaffe seg inntekter, slik som selvstendig næringsdrivende, som kan føre til at folk kan finne på å holde barna hjemme fra skolen for å ikke utsette seg for risikoen ved å sende barna til skolen. Ordfører Robert C. Nordli (Ap) forklarte at tiltaket vurderes som målrettet, noe kommunelegen har vurdert.
– Etter kommuneoverlegens vurdering er imidlertid risikoen ved mutert virus og belastningen for samfunnet som helhet større dersom man ikke lykkes med å slå ned et utbrudd på et tidlig tidspunkt. Konsekvensen kan da bli at skoler og barnehager går over til rødt nivå, og at samfunnet for øvrig stenges ned i større grad, heter det i saksfremlegget.
Nordli opplyste at det onsdag var diskusjoner om enda strengere tiltak, men at det var utvidelse av ventekarantenen som ble konklusjonen. Høyres Geir Fredrik Sissener (H) sa at tiltakene er inngripende, men nødvendige for å unngå at eksempelvis skoler må gå over til rødt driftsnivå og konsekvensene dette vil få for barn og unge.

22. april: Regjeringen har torsdag lagt frem retningslinjer for gjennomføring av 17.-maifeiringen.
– Hvis det er risiko for at 17. mai-tog eller andre arrangement fører til folkeansamlinger eller tiltrekker seg personer fra ulike kommuner, bør de avlyses, heter det.
Det er satt krav til at markeringer på nasjonaldagen må gjennomføres innenfor gjeldende nasjonale, regionale og lokale regler og anbefalinger. 17.-maiminister og kulturminister Abid Raja (V) oppfordrer befolkningen til å synge “Ja, vi elsker” etter saluttering kl. 12.
– Fra leiligheter, fjelltopper, balkonger, hus og hager håper jeg at folk reiser seg og synger med den stemmen de har. Jeg vet at den felles nasjonalsangen ble en god og sterk opplevelse for mange i fjor, og jeg tror at vi denne våren trenger følelsen av felleskap og samhørighet enda mer, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

I meldingen går det frem at alle arrangementer må gjennomføres forskriftsmessig.
– 17. mai-tog, annonserte taler, leker, kransenedleggelser og liknende er omfattet av reglene om arrangement i covid-19-forskriften, heter det. Les mer her

21. april: – Torsdag 22. april tar formannskapet stilling til om det skal innføres en lokal forskrift knyttet til ventekarantene, opplyser Arendal kommune onsdag kveld.
– Det anbefales også sterkt at idretts- og fritidsaktiviteter for elever på ungdomstrinnet (8.-10. klasse) og videregående skole, der det ikke er mulig å holde en meters avstand, settes på vent tom. søndag 2. mai. Dette gjelder både aktiviteter i privat regi og i regi av idrettslag og foreninger. Les mer her

21. april: Agderposten skriver onsdag at kriseledelsen i kommunen vurderer å innføre nye lokale smittevernstiltak. Bakgrunnen er frykt for skjult smittespredning av koronaviruset.
– Vi frykter at det er en del skjult smitte i Arendal nå. Det dukker opp tilfeller som ikke lar seg spore, eller som burde vært fanget opp på et tidligere stadium, sier ordføreren til Agderposten.
Han uttaler til avisen at det har vært møter mellom kommunen, Statsforvalteren og Folkehelseinstituttet (FHI) onsdag og det vil være møter utover ettermiddagen og kvelden i dag, og tiltak vil bli vurdert fortløpende.

Onsdag er hele ungdomstrinnet på Asdal skole satt i ventekarantene på grunn av mistanke om utbrudd på skolen.

Ifølge tall fra FHI er det til nå i april registrert 56 smittetilfeller i kommunen. Les den nyeste oppdateringen fra kriseledelsen her.

20. april: – Det er registrert sju nye smittede i Arendal tirsdag. Tre personer var allerede i karantene og en person kom fra utlandet, de tre siste er tilknyttet Sam Eyde videregående skole, heter det i en oppdatering på kommunens nettsted mandag kveld. Les mer her

17. april: Lørdag er det registrert tre nye koronatilfeller, opplyser ordfører Robert C. Nordli kl. 21.50.
– Alle har kjent smittevei og var i karantene, skriver han i en sms.

17. april: Frustrerte arendalitter stiller spørsmål ved hvorfor ikke kommunen gjør mer med smittesituasjonen. Spesielt ille er det øst i Arendal nå.
– Forstår at folk opplever dette som jojo
(+)

16. april: I 23-tiden fredag kveld opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita at det er registrert fem nye smittetilfeller i dag.
– Alle har kjent smittevei. Tre av disse var allerede i karantene og smittesporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter for de to andre, sier han.
Ifølge ordføreren er en ansatt ved Lia barnehage smittet, noe som sender 24 barn og sju ansatte i karantene frem til 23. april, mens familiemedlemmer settes i ventekarantene.

Kriseledelsen ber også de som har vært på Stall Siring i Austre Moland etter fredag 9. april om umiddelbart gå i selvpålagt karante og bestille test på c19.no for å teste seg til mandag.

15. april: Arendal kommune melder om ti nye smittetilfeller torsdag.
– Alle har kjent smittevei og smittesporingsteamet jobber med å få oversikt, melder kommunen på sitt nettsted.
Situasjonen bringer blant annet Stuenes skole over på rødt nivå. Smittesporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter. Les mer her

14. april: Onsdag kveld kl. 22.30 opplyser ordfører Robert C. Nordli om at det er registrert seks nye smittetilfeller i kommunen i dag. Tre av de smittede var allerede i karantene.
– En av de er elev i 10.-trinn ved Stuenes skole og det gjør at karantenen for trinnet forlenges til 22. april. Et barn og en foresatt i barnehagen Læringsverkstedet Eydehavn har testet positiv. Barn og ansatte i avdelingen Vetle er satt i karantene til 19. april, sier han.

Ordføreren oppfordrer også de som har vært i Stall Siring etter 9. april om å være ekstra oppmerksomme på symptomer på koronaviruset. Les mer her

14. april: Onsdag la koronakommisjonen frem sin granskningsrapport om pandemien. Den skal nå ut på høring. Her finner du dokumentet, som retter kritikk mot regjeringen for manglende beredskap og manglende kontroll mot Grunnloven og menneskerettighetene.

13. april: Tirsdag kveld kl. 22 opplyser ordfører Robert C. Nordli om at det er registrert fem nye koronatilfeller.
– Alle var i karantene og har kjent smittevei, sier han.
Nordli sier at seks nye nærkontakter er i smittekarantene, mens husstandsmedlemmer er i ventekarantene. Han ber folk om å ha lav terskel for å teste seg om man mistenker koronasmitte.

13. april: Fra midnatt natt til fredag gjelder nye koronaregler nasjonalt. Det opplyser regjeringen tirsdag ettermiddag. Full oversikt over hva som gjelder finner du her

12. april: Tre nye personer har testet positivt for korona mandag, opplyser ordfører Robert C. Nordli i 22.30-tiden.
– Alle var allerede i karantene, og har tilknytning til utbruddet på Tvedestrand videregående skole på en eller annen måte, sier han.

En av disse er elev i 10. trinn på Stuenes skole, der 87 elever og fem lærere på trinnet nå er satt i karantene til 19. april.
– Familiene deres er også satt i umiddelbar ventekarantene, sier Nordli.

Han presiserer at om du settes i karantene kan du kun være sammen med dem som bor i samme husstand, og ingen utover det.
– Det er viktig å presisere at når man er i karantene ikke kan besøke andre som er i karantene.

Han sier videre at smittetilfellene har få eller ingen symptomer og at det er viktig å ha lav terskel for å bestille koronatest på c19.no om man mistenker koronasmitte, og gå i karantene ved symptomer.

11. april: Søndag er det en ny positiv koronatest i Arendal. Vedkommende, som er elev i niende trinn på Stuenes skole var allerede i karantene.
– Det utløser ingen nye tiltak eller nye nærkontakter, skriver ordføreren i en tekstmelding kl. 21.15.

10. april: – I dag er det tre nye positive, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita i 22-tiden lørdag kveld.
Alle har tilknytning til utbrudd ved Tvedestrand videregående skole, og var i karantene fra før.

Samtidig er en skoleklasse ved Barbu vgs. satt i karantene, noe som berører 20 elever og tre lærere. Også førskolegruppa i Dalen barnehage er i karantene. Ni barn og fire ansatte er berørt.

Ordføreren sier det er de som har behov for å bli testet, son prioriteres ved teststasjonen i helgene.
– Det gjelder de som har vært i kontakt med smittesporingsteamet, sier han.
Nordli sier at klasse 8D ved Stuenes skole nå er ute av karantene igjen, etter en negativ test.

9. april: Fredag er det åtte personer som har avlagt positive koronatester i Arendal, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita like før kl. 23.

Fire av de smittede er elever ved Sam Eyde videregående skole.

Det har medført at 50 elever og lærere ved Sam Eyde videregående skole er satt i karantene.
– Grunnen til at det ikke er flere er at skolen er på rødt nivå, sier han.

Ordføreren opplyser videre at elevene på 9. trinn ved Stuenes er satt i karantene frem til 18. april etter at en skoleelev der i dag testet positivt. Det betyr samtidig at husstandene går inn i ventekarantene.

Nordli sier at flere har ingen eller svært milde symptomer, og igjen henstiller smittesporingsteamet folk til å ha lav terskel for å teste seg.

Alle detaljene etter dagens smitteregistrering finner du her på kommunens nettsted.

9. april: – Lokal forskrift om smittevern i Arendal kommune er opphevet. Det betyr at det ikke lenger er egne lokale smittevernregler for Arendal kommune. Arendal kommune følger nasjonale anbefalinger og retningslinjer som ble presentert 25. mars, opplyser kommunen fredag.

Det hører med til historien at Statsforvalteren i Agder står bak opphevingen. Forskriften var opprinnelig vedtatt at skulle kunne gjelde til 29. april.

7. april: Torsdag er det registrert sju nye koronatilfeller i Arendal. Det opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita rundt kl. 22.30. Ifølge Nordli var to av de smittede allerede i karantene.
– Et av de nye tilfellene er importsmitte. Fire er knyttet til Tvedestrand videregående skole, der tre av de fire er elever. Vi har hatt møte med Tvedestrand videregående skole og har god dialog med dem, sier han.
Torsdag ble det også en stakket stund glede på Stuenes skole for niende trinn som var satt i forebyggende karantene, da et av tilfellene som ble meldt der viste seg å være negativ. Men som følge av smitten på Tvedestrand vgs ble elevene på niende trinn samt en 8.klasse satt i karantene.
– Det gjør at 120 elever og ansatte ved Stuenes er i karantene. Til sammen nå er det minst 150 innbyggere i Arendal i karantene eller ventekarantene, sier han.

Kommunen utvider nå testkapasiteten for covid-19, og Nordli ber om at terskelen for å bestille test legges veldig lavt ved mistanke om smitte.
– Vi ser at de som er smittet nå ikke har symptomer. Noen av de har allergisymptomer og dette kan lett forveksles, og derfor bør man ha veldig lav terskel for å teste seg. Har du symptomer, så bestill time til test, oppfordrer han. Les mer her

7. april: Onsdag har to personer testet positivt for korona i Arendal. Det opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita i 22-tiden.
– Det medfører at 130 personer er satt i karantene eller forebyggende karantene, sier han.

Ifølge ordføreren har en av de smittedes nærkontakter symptomer på smitte. En av de smittede er elev ved Stuenes skole. Det medfører at fire klasser ved Stuenes skole og et håndballag på Sørfjell er satt i forebyggende karantene, og berører 89 elever og fire ansatte.

– Vi ønsker å minne om at karantenereglene må overholdes. Det er for eksempel ikke tillatt med besøk, men man må holde seg til husstanden, sier Nordli.

7. april: – Påsken har vært rolig mht. smitte i Arendal. Dersom smitten ikke øker mye de kommende dagene vil det vurderes å oppheve lokal forskrift fra mandag 12. april, opplyser kriseledelsen i Arendal på kommunens nettsted onsdag.

Forskriften er etter planen vedtatt å ha varighet til 29. april, men kan altså bli avviklet tidligere.

7. april:   – Barn og unge skal prioriteres først, deretter arbeidsplasser og næringsliv, opplyser regjeringen på sitt nettsted onsdag. I dag legger statsminister Erna Solberg frem en plan for en gradvis tilbakevending til en mer normal hverdag.  Les mer her

6. april: Denne og neste uke skal det etter planen settes totalt 3.000 vaksinedoser i Arendal, fremgår det av kommunens vaksinasjonsoversikt. Denne uken mottar kommunen 1.300 doser og i neste uke 1.700 doser av Pfizer/Biontech-vaksinen Comirnaty.

5. april: Antallet koronadøde ved Sørlandet sykehus helseforetak er kommet opp i sju personer gjennom pandemien. Det nye dødsfallet ble registrert siste døgn, ifølge helseforetakets nettsted.

Det opplyses ikke ved hvilket av de tre sykehusene dødsfallet har inntruffet. Til sammen har sykehuset én person innlagt søndag med påvist covid-19, mens sju er innlagt med mistanke om koronavirus.

3. april: Påskeaften melder kommunen om ett nytt koronatilfelle. Vedkommende var allerede i karantene.

1. april: – Det er registrert tre nye smittede i dag. To av dem er folkeregistrert i en annen kommune. Fire nye nærkontakter er satt i karantene, opplyser Arendal kommune torsdag kveld.

31. mars: Kriseledelsen i Arendal opplyser på kommunens nettsted at situasjonen følges tett gjennom påsken, på bakgrunn av nye smittetilfeller de siste dagene. Klokken 22.30 onsdag var det ikke meldt nye tilfeller siden tirsdag.

30. mars: Tirsdag er det registret fire nye smittetilfeller i Arnedal, etter flere dager uten koronapositive prøver. Det opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita like etter kl. 22.
– En av de fire var allerede i karantene, tre har ukjent smittevei, sier han.
Ifølge Nordli er rundt 40 personer satt i karantene, i tillegg til nærkontaktenes husstander.
– Smittesporingsteamet jobber fortsatt med å ringe rundt, ettersom disse tilfellene kom ganske seint i dag, sier han.

27. mars: Karantenen for barn og ansatte i Fabakkken barnehage er opphevet. Det opplyser Arendal kommune lørdag kveld.  Karantene er også opphevet for de to andre berørte barnehagene i kommunen.

Det er meldt om to nye smittetilfeller lørdag.
– Den ene har kjent smittevei og har kun en nærkontakt, melder kommunen.
Den andre tilhører 8. trinn på Moltemyr skole, og fører til forlenger karantene for trinnet, husstander og lærere. Ordfører Robert C. Nordli opplyser til Lokalavisen Geita at ca. 90 personer har fått forlenget karantene.
Les flere detaljer her

26. mars: Arendal kommune opplyser fredag kveld at det ikke er registert nye smittetilfeller i dag.

25. mars: De to smittede skoleelevene, som ble meldt om tidligere torsdag kveld, tilhører 8. trinn på Moltemyr skole og 9. trinn på Stinta skole. Den ene var allerede i karantene, og hadde to nærkontakter som også er satt i karantene.

På Stina er seks lærere, alle elever på trinnet og deres husstander i karantene til og med fredag 2. april. På Moltemyr omfatter karantenen ni lærere og klassetrinnet. Disse er i karantene til testsvar for eleven foreligger. I tillegg er to fotballag i Idrettsklubben Grane satt i forebyggende karantene, opplyser kommunens kriseledelse kl. 21.45.

Ordfører Robert C. Nordli opplyser til Lokalavisen Geita kl. 22.10 at til sammen er 146 nærkontakter kartlagt i tilknytning til de to, pluss husstandsmedlemmer. Hvor mange personer det dreier seg om totalt kunne han ikke uttale seg om.

I går ble det meldt at personer som hadde vært på Big Bite og Trippel M tidligere i uka måtte være oppmerksomme på symptomer. Den faren er nå avblåst etter at vedkommende som kunne være smittet har testet negativt.

– Vi oppfordrer alle til å ha lav terskel for å teste seg, og de som er i karantene må opprettholde den. Det er veldig viktig, sier Nordli.

25. mars: Like før kl. 18.45 torsdag opplyste ordføreren i Arendal at det så langt i dag er registrert to positive korona-prøver. Det skal være to skoleelever i kommunen som har testet positivt. Til sammen rundt 140 personer settes i ventekarantene i forbindelse med disse.
– Det er så langt i dag, sa Robert. C. Nordli. Ordføreren sa at han ikke blir overrasket om det også vil medføre at noen blir pålagt husstandskarantene. Informasjonen ble lagt frem da bystyret debatterte om den lokale smittevernforskriften skulle forlenges, noe bystyreflertallet gikk inn for.

25. mars: Nye veiledere er laget for barnehager, barne- og ungdomsskoler og vil  gjelde fra 12. april. Blant annet åpner myndighetene for bruk av munnbind på ungdomstrinnet. Les mer her

24. mars: Fabakken barnehage ved Kongshavn er omfattet av ventekarantene, etter at en person fra en annen kommune har vært i barnehagen og er koronasmittet.

Les mer her (+) Barnehager satt i karantene etter nærkontakt

24. mars: Det er registrert to nye smittetilfeller i Arendal onsdag.
– Vi snakker om mutert virus. På bakgrunn av de to er det til nå fem nærkontakter. Smittesporingsteamet jobber fortsatt med å kartlegge, sier ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita kl. 22.40.

Han opplyser at kommunen ber innbyggerne ha lav terskel for å gå i karantene og teste seg. Besøkende på Big Bite Alti 22 mars mellom kl. 09 og 16 og samme sted 24. mars mellom kl. 15.30 og 20, samt på Trippel M tirsdag 23. mars mellom kl. 14 og 19 bes være ekstra oppmerksomme på symptomer.

Nordli ber innstendig de som blir kontaktet av smittesporingsteamet om å dele alt de har av informasjon om sine bevegelser og kontakter.
– Det er særdeles viktig at smittesporingsteamet får den informasjonen de skal. De har også taushetsplikt, understreker han.

24. mars: Anbefaling om munnbindbruk er inkludert i en ny smittevernveileder for videregående skole-nivå, som ble presentert onsdag. Veilederen gjelder fra 12. april. Les mer her.

23. mars: Ordfører Robert C. Nordli opplyser til Lokalavisen Geita tirsdag kveld at det ikke har vært nye smittetilfeller siden i går. Smittesporingsteamet har søkt opp nærkontakter etter mandagens smittetilfelle.
– Ni personer er satt i karantene etter det. I tillegg er det en god del som er satt i husstandskarantene, sier han.
Ordføreren har ikke til på hvor mange det dreier seg om totalt.

Han ber folk som var på kafeen Espresso House i Arendal fredag 19. mars mellom kl. 14 og 15.30 om å være ekstra oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for å teste seg.

Nordli kommenterer de varslede nasjonale innstrammingene slik: (+) – Det er tøffe tiltak som kommer

23. mars: Helseminister Bent Høie (H) presenterte tirsdag kveld nye innstramminger i koronareglene, som vil gjelde for hele landet.
– De nye tiltakene erstatter ikke lokale strenge tiltak. De trer i kraft fra natt til 25. mars og vil gjelde til 12. april, sa Bent Høie da han innledet pressekonferansen.
Opprinnelig var det planlagt fra regjeringen å legge frem en plan for gjenåpning av landet i løpet av mars. Det skjer ikke nå på grunn av smittesituasjonen. Høie opplyste at planen jobbes med og at statsministeren ønsker å møte i Stortinget etter påske for å presentere den.

Her finner du fullstendig oversikt over gjeldende regler og anbefalinger.

Nye anbefalinger:
– Den tidligere én-meters avstand er nå utvidet til å være to meter.
– Man bør kun ha besøk av to personer hjemme og på hytta.
– Barn kan ha besøk av en til to faste venner.
– Anbefaler munnbind der det ikke går an å holde minst to meters avstand.
– Kommer du fra et område med høyt smittenivå bør du verken gå på besøk eller ha overnattingsbesøk.
– Folk anbefales kun å benytte varehus og kjøpesenter i kommunen de bor

Nye regler: 
– Det innføres fullt forbud mot skjenking i hele landet.
– Innendørs idrett for voksne forbys med unntak for profesjonelle utøvere
– Fornøyelsesparker og lignende må holde stengt.
– Personer som kommer fra unødvendige utenlandsturer må bo på karantenehotell hele perioden etter ankomst Norge.

22. mars: Etter fem smittefrie døgn er det mandag kveld registrert ett nytt smittetilfelle i Arendal.
– Smittesporingsteamet jobber med smittesporing, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita kl. 21.40

22. mars: – Helse Sør-Øst får totalt 13.400 ekstra doser som skal brukes til vaksinering av helsepersonell i sykehusene i regionen. I denne runden får regionen tildelt Moderna-vaksiner. Sørlandet sykehus har fått 1600 av disse dosene. Det opplyser sykehusforetaket i en pressemelding mandag. Ifølge meldingen er over 2.500 helsepersonell ved SSHF vaksinert, og med de nye dosene vil rundt 4.300 av 7.500 ansatte være vaksinert.

Vaksinene distribueres til sykehusene mandag 22. mars. Vaksineringen starter tirsdag 23. mars.
– SSHF har også fått tildelt flere Pfizer-vaksiner slik at vi kan vaksinere helsepersonell over 65 år eller ansatte som av andre årsaker ikke kunne ta AstraZeneca, opplyser organisasjonsdirektør Nina Føreland.

22. mars: Ikke siden torsdag 17. mars har det vært registrert positive koronaprøver i Arendal. Det opplyser kommunen på sitt nettsted mandag morgen.

19. mars: Kriseledelsen i Arendal har justert den lokale forskriften knyttet til koronasituasjonen. Ordfører Robert C. Nordli opplyser at det blant annet er gjort presiseringer knyttet til punktet om hjemmekontor, samt at det åpnes litt mer opp for de unge. Organiserte idrettsaktiviteter innendørs er nå tillatt for barn og ungdom opp til 20 år. Den tidligere grensen var 16 år. Utendørs organisert idrett for voksne over 20 år kan arrangeres med maksimalt ti deltakere og to meters avstand.

Her finner du reglene som gjelder nå. 25. mars gjøres en ny vurdering av bystyret, som får forskriften til behandling.

18. mars: Det siste døgnet er det ikke registrert nye koronatilfeller i Arendal. Det opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita i 22-tiden torsdag.

17. mars: Kommunen melder onsdag kveld om ett nytt koronatilfelle i dag. Vedkommende var allerede i karantene, skriver kommunen på sitt nettsted. Ordfører Robert C. Nordli opplyser til Lokalavisen Geita at det ikke er registrert nye nærkontakter.

17. mars: Arendal kommune opplyser onsdag at sommervannet ikke vil bli skrudd på til påske.
– Det er viktig at påsketurister følger regler fra sin hjemkommune hvis de tilbringer påsken i Arendal, heter det i en oppdatering fra kriseledelsen. Les mer her

17. mars: Agderposten skriver at kriseledelsen i Arendal er svært bekymret for påsken, med hensyn til koronasituasjonen. Ordfører Robert C. Nordli tenker da spesielt på tilreisende som kommer for å tilbringe påskeferien i vårt område. Han advarer mot å tenke at Arendal er et koronafristed.
– Situasjonen kan raskt snu for oss også. Viruset vet ingenting om geografi. Vi i Arendal kan fort miste kontrollen og oversikten over situasjonen, sier Nordli til avisen.
Det er bestemt at de lokale smitteverntiltakene videreføres, og at det skal vurderes på nytt kommende fredag. Det er også slik at man skal følge retningslinjene som gjelder i egen bostedskommune, når man drar til andre steder. I praksis betyr det at når man kommer fra Oslo til Arendal, er det reglene i Oslo som gjelder for sørlandspåsken.

17. mars: Det siste døgnet ble det satt nasjonal smitterekord, med 1.156 positive koronatester, ifølge VG. Det er det høyeste antallet så langt i pandemien.

16. mars: Aldri tidligere i koronapandemien er det registrert like mange smittetilfeller i Arendal, som til nå i mars. Tirsdag ettermiddag var det registrert 51 smittetilfeller i kommunen. Det er det høyeste antallet siden september i fjor, som inntil nå har vært toppmåneden med 50 registrerte tilfeller. Det viser tall i Folkehelseinstituttets register for smittsomme sykdommer. Ifølge tall fra Arendal kommune er det totalt påvist 303 koronapositive gjennom pandemien i kommunen.

16. mars: Tirsdag er det registrert to nye smittetilfeller i Arendal. Den ene er folkeregistrert i en annen kommune.
– En ny person er satt i karantene, opplyser ordfører Robert C. Nordli tirsdag kveld.

15. mars: Mandag er det registrert to nye koronatilfeller i Arendal. Det opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita kl. 21.50.
– Begge har kjent smittevei og satt allerede i karantene. I forbindelse med disse to er tre personer satt i karantene, opplyser han.

14. mars: Ordfører Robert C. Nordli opplyser søndag kveld rundt kl. 22 at det i dag er meldt ett smittetilfelle i Arendal. Personen var allerede i karantene.

13. mars: Lørdag er det registrert fem nye smittetilfeller i Arendal. Det opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita like før kl. 22. Fire av de fem var allerede i karantene, og har kjent smittevei.

12. mars: På årsdagen for koronapandemien i Norge, melder ordfører Robert C. Nordli om ett nytt smittetilfelle i Arendal, fredag kveld. Vedkommende var allerede i karantene.

12. mars: De lokale restriksjonene blir lettet på, melder kommunen fredag ettermiddag. Blant annet går skoler og barnehager tilbake til gult nivå i trafikklysmodellen, og barn og unge til og med 16 år kan delta i organiserte fritidsaktiviteter igjen fra kommende uke. Les mer her

12. mars: Regjeringen presenterte påskeråd for påsken 2021. Her får du full oversikt.

12. mars: Fredag er det 365 dager siden den norske regjeringen besluttet å stenge Norge ned, for å avverge stor spredning av koronasmitte i samfunnet. Det betyr at pandemien i dag feirer et bedrøvelig ett års jubileum. Siden 12. mars i fjor har totalt 292 personer i Arendal testet positivt for covid-19. Ifølge Folkehelseinstiuttets registreringer ble det bekreftet 174 smittetilfeller fra mars til desember i fjor. Til nå i år er det registrert 115. I kommunen har det bare vært ett dødsfall knytte til smitteutbruddet, 23. april i fjor.

11. mars: Det er torsdag to nye smittetilfeller i Arendal, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita ca. kl. 21.40. Ifølge ordføreren er det en elev ved Moltemyr skole som er smittet, men hvor vedkommende og familie allerede var i karantene. Det er også påvist smitte hos en ansatt ved Færvik bo- og omsorgssenter på Tromøy, og kriseledelsen har bestemt å stenge for besøkende frem til 16. mars.

Les også: (+) Stenger bo- og omsorgssenter etter smitte

11. mars: Allerede kommende helg og i neste uke kan det være aktuelt for Arendal kommune å lette på smittevernrestriksjonene. Det kom frem i formannskapsmøtet torsdag. Ifølge kriseleder og rådmann Harald Danielsen kan det være aktuelt, blant annet, å gå ned til gult nivå i grunnskolen og barnehager og åpne fritidsaktiviteter for barn under videregående nivå. Ordfører Robert C. Nordli sa at fritidsaktiviteter kanskje kan åpnes allerede i helgen. Kriseledelsen skal ha møte fredag ettermiddag for å diskutere situasjonen, som kommuneoverlegene mener er bedret.
– Det siste ordet her vil være de smittevernfaglige vurderingene, sa Danielsen.

Det var ikke et samstemt formannskap, som diskuterte tiltakslettelser. Både Anders Kylland (Frp) og Ingebjørg Godskesen (Pp) mener vedtaket fra forrige lørdag om kraftig nedstengelse frem til 25. mars bør stå, for å unngå en jojo-situasjon med å åpne og lukke raskt.
– Jeg er ikke interessert i å spille jo-jo, sa Godskesen.
Hun kan ikke forstå at situasjonen som krevde ekstraordinært formannskap sist lørdag så fort kan ha endret seg. Munnbind var også tema og ordføreren mener det er fritt frem for folk å bruke det om de vil.
– Jeg har respekt og forståelse for at noen ønsker fortsatt strenge tiltak, men jeg lener meg på de faglige vurderingene vi får, sa Nordli.

10. mars: Ordfører Robert C. Nordli opplyser til Lokalavisen Geita like etter kl. 22 at det onsdag ikke er registrert nye smittetilfeller i Arendal i dag. Til nå denne måneden er det registrert 38 koronatilfeller i kommunen. I hele februar var tallet 49.

10. mars: Kommuneoverlegen i Arendal svarer på hvorfor det ikke blir innført generell anbefaling om bruk av munnbind. Les mer her

10. mars: Kriseledelsen i Arendal kommune har nye oppdateringer knyttet til smittesituasjonen. Det opplyses også at kommunen har forventninger om at alle over 30 år er vaksinert før fellesferien i sommer. Les mer her

9. mars: – Vi har nå 32 tilfeller av mutert virus i Arendal. Vi forventer at det vil øke, sier ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita.
– Det er første gang vi sier noe slikt, og det gjør vi ut fra smittesituasjonen.
Ifølge Nordli kjenner han ikke til hvilken mutant det er snakk om, men han antar at det er den britiske utgaven, som nasjonalt står for 80 prosent av tilfellene.

9. mars: Tirsdag er det registrert fem nye koronatilfeller i Arendal, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita.
Samtlige var allerede i karantene. Det samme var hustandsmedlemmer.
– Det vi har sett til nå er at mange blir positive  i karanteneperioden. Det er derfor viktig at karantene overholdes, sier Nordli.
Han skryter av innbyggere som er flinke til å gå i karantene på egenhånd, før de blir kontaktet av smittesporingsteamet.

9. mars: En person som jobber i butikken Holdbart på Stoa, er bekreftet smittet med mutert koronavirus.
– Den ansatte var på jobb i butikken fredag 5. mars kl. 16:00 – 20:00 og lørdag 6. mars kl. 10:00 – 16:00. Dersom du var innom Holdbart i disse tidsrommene, bør du være ekstra oppmerksom på symptomer. Om du får symptomer, må du gå i karantene og bestille time for testing, skriver Arendal kommune på sitt nettsted.

9. mars: Vaksinestrategien blir endret, og regjeringen følger Folkehelseinstituttets anbefaling om å tilby vaksine fra AstraZeneca til personer over 65 år.
– Når FHI nå anbefaler at AstraZeneca-vaksinen også skal brukes til dem over 65 år, betyr det at vaksineringen av de eldre vil gå raskere. Personer i aldergruppen 65-74 år vil få tilbud om vaksine fem uker tidligere enn de ville gjort uten denne endringen. Personer mellom 75 og 84 år vil få tilbud om vaksine cirka to uker tidligere, sier statsminister Erna Solberg. Les mer her

9. mars: Regjeringen vil ikke innføre nye nasjonale innstramminger nå, men vil la kommunene ha styringen. Nasjonalt opprettholdes gult nivå for skoler og barnehager, men det vurderes justeringer i smitteveilederne. Om lokale tiltak ikke gir nedgang i smittenivået, kan det bli aktuelt å stramme kraftig inn. Det redegjorde statsminister Erna Solberg om i Stortinget tirsdag formiddag. Her kan du lese redegjørelsen og se hvilke tiltak som kan bli innført nasjonalt.

9. mars: Statsminister Erna Solberg redegjør for koronahåndteringen i Stortinget kl. 10.00. Her kan du følge redegjørelsen direkte. Ca. kl. 11.15 kan du se pressekonferansen her.

9. mars: Tirsdag morgen kl. 06.52 opplyser kommunen likevel om et smittetilfelle mandag. Ifølge kommunen var vedkommende allerede i karantene.

8. mars: Det er ikke registrert nye koronatilfeller i Arendal mandag. Det opplyser kommunen på sitt nettsted mandag kveld.

7. mars: Søndag er det ikke registrert nye smittetilfeller i Arendal. Det opplyser kommunen på sitt nettsted i kveld.

7. mars: Statsminister Erna Solberg talte om koronasituasjonen i forbindelse med at det snart er ett år siden utbruddet av pandemien traff Norge. I talen sa hun at det er sannsynlig med sterkere nasjonale tiltak for å komme over den siste bakketoppen mot en mer normal hverdag, og at folket må holde ut litt til.

6. mars: Lørdag kveld meldes det om fire nye smittetilfeller i dag.
– Alle var allerede i karantene, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita like etter kl. 21.30.

Ordføreren har tidligere uttalt til blant annet NRK at kommunen vil anmelde de som bryter pålagt karantene og isolasjon.

6. mars: En ny koronaforskrift er lørdag enstemmig vedtatt i formannskapet i Arendal, og innebærer blant annet påbud om hjemmekontor, stenging av spesifikke virksomheter, rødt nivå i alle skoler og barnehager. Det er lagt ned begrensninger for besøk i egne hjem og fritidsboliger. Også alle fritidsaktiviteter innstilles. Forskriften gjelder til og med 25. mars.

I møtet ble det også diskutert om munnbind bør påbys. Det vurderer kommuneoverlegene at må være opp til hver enkelt å avgjøre om man vil bruke. Det ble også diskutert at kommunen må gjøre mer for å få ut informasjon om vaksineringen, ettersom politikerne også får mange henvendelser fra folk om dette. Ordfører Robert C. Nordli sa at det kan være en oppgave å jobbe med i neste uke.

Les mer på kommunens nettsted  Les mer på kommunens nettsted

6. mars: Formannskapet i Arendal er hasteinnkalt til et møte kl. 14. lørdag. Kriseledelsen i kommunen mener tiltakene må strammes ytterligere inn. Ifølge en melding på kommunens nettsted vil nye tiltak komme og det innføres rødt nivå i alle skoler og barnehager.
– Smittesituasjon i Arendal er alvorlig. Smitten øker og vi har flere tilfeller med mutert virus. Samtidig øker smitten i nabokommunene våre. Det er derfor nødvendig å innføre nye tiltak for å begrense smitten. Les mer her

6. mars: Arendal kommune fraråder å oppsøke samlingsplasser: (+) Dette mener han om Hove-turen

6. mars: Agder fylkeskommune opplyser om utvidet karantenetid for en klasse og to faggrupper ved Arendal videregående skole. Les mer her

5. mars: – Det er elleve nye smittede i dag. Det er slik at fem av de elleve kom etter kl. 21.00 i dag, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita fredag kveld.
Ifølge Nordli jobber smittesporingsteamet med kartlegging av nærkontakter. Fem av de nye smittetilfellene var allerede i karantene. Han sier videre at flere av de som har testet positivt ikke har hatt symptomer på smitte og at alle derfor bør ha lav terskel for å teste seg, og bestille time til testing på nettstedet c19.no. Les mer her

Ifølge den nyeste oppdateringen fra Arendal kommune er seks av dagens smittetilfeller bekreftet å være mutasjonsvirus.

5. mars: Smittevernveilederen for skolen er under revisjon. Det kan være aktuelt å justere tiltakene på rødt og gult nivå. Les mer her

5. mars: Statsminister Erna Solberg har varslet at hun søndag kl. 18 taler til nasjonen, og temaet skal dreie seg om koronasituasjonen, som snart har vart i 365 dager. Her kan du se talen

5. mars: Fredag har Arendal kommune strammet inn de lokale smitteverntiltakene. Bakgrunnen er mutasjonsviruset og målet er å få kontroll på situasjonen, for å unngå enda strengere tiltak senere. De nye retningslinjene gjelder frem til og med 10. mars. Les mer her

4. mars: Ordfører Robert C. Nordli opplyser til Lokalavisen Geita torsdag kveld at det ikke er registrert smittetilfeller i Arendal i dag. Nasjonalt kan det likevel bli innstramminger i smittevernretningslinjene i neste uke. Det opplyste helseminister Bent Høie (H) til NRK tidligere torsdag. Bakgrunnen er at det berømte reproduksjonstallet (R), er 1,3, noe som betyr at en smittet smitter 1,3 andre videre. Det kan ifølge assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad førte til at antallet smittede, innleggelser og dødsfall kan ganges med 50 når vi kommer til mai om ingen ting gjøres. Les mer her

3. mars: Fem nye smittetilfeller er registrert i Arendal onsdag. To av disse var allerede i karantene, opplyser kommunen onsdag kveld.

Ifølge kommunen har de smittede tilknytning til tirsdagens smittetilfeller. Tre av tilfellene skal være bekreftet mutert virus.

– Alt i alt er 252 personer satt i karantene. I tillegg er familiemedlemmer bedt om å være i karantene. Blant de som er satt i karantene er 11 ansatte og 43 barn i Espira barnehage. Disse testes og vil være ferdig med karantene torsdag 4. mars ved negativ test, heter det.

I tillegg er to skoleklasser ved Barbu videregående skole og deres familiemedlemmer satt i karantene. Agder fylkeskommune opplyser på sitt nettsted at karantene for disse gjelder til og med 7. mars.

Kommuneoverlegen i Arendal har onsdag fattet hastevedtak om hustandkarantene.
– Det betyr at hustandsmedlemmer til nærkontakter skal være i karantene. Vi understreker at det er svært viktig at alle som får påvist smitte samarbeider med smittesporingsteamet. Smittesporingsteamet har taushetsplikt og det er bedre at de får for mye informasjon enn for lite informasjon når de tar kontakt. Og husk: Begrens og hold oversikt over nærkontaktene dine, oppfordrer kommunen.

2. mars: Aldri tidligere i pandemien er det registrert like mange smittetilfeller i Arendal enn tirsdag, men det er en forskjell som gjør at kriseledelsen mener situasjonen likevel er oversiktlig til tross for at også en mutert virusvariant er registrert i ti av elleve tester.

(+) Høyeste smittetallet på én dag siden utbruddet

2. mars: Tirsdag kveld kl. 21.50 opplyser Arendal kommune om at det i dag er registrert til sammen elleve smittetilfeller. Ti av disse skal være av en mutert virusvariant.
– Vi har fått bekreftet at 10 av de smittede har en mutert variant av koronaviruset. Prøvene er sendt til FHI for videre analyse. Vi forventer å få svar på hvilken mutasjon det er i løpet av uka, melder kommunen på sitt nettsted.

Kommunen skriver videre:

Alle de smittede har kjent smittevei og smittesporingsteamet har oversikt over situasjonen. Nærkontakter har blitt kontaktet og satt i karantene. Det er få nærkontakter fordi 10 av de smittede allerede var satt i forebyggende karantene. Dette viser hvor viktig det er at folk er flinke til å overholde karantene når smittesporingsteamet ringer. Vi ber alle våre innbyggere å være ekstra flinke til følge nasjonale retningslinjer og tiltak. De muterte virusene er mye mer smittsomme og det er nå ekstra viktig at vi holder avstand, vasker/spriter hendene og holder oss hjemme hvis vi er syke.

2. mars: Ifølge en oppdatering av Folkehelseinstituttet meldingssystem MSIS tirsdag ettermiddag er det registrert ni nye smittetilfeller i Arendal siden midnatt. Det er det tredje høyeste antallet smittede på én dag siden 25. og 26. september i fjor hvor det ble registrert til sammen 20 smittetilfeller på to døgn. Det er ikke kjent om noen av tilfellene som nå er registrert er smittet tidligere, men ikke innmeldt før i dag.

2. mars: Regjeringen endrer vaksinestrategi, og vil forsyne områder med høy vedvarende koronasmitte med noen flere vaksinedoser. Ifølge en artikkel i VG er Arendal en av de 330 kommunene og bydelene som må gi fra seg tre prosent av forespeilede doser. Felles for kommunene som må gi avkall på doser er at de har hatt færre enn fire innleggelser i aldersgruppen 45 til 75 år det siste halve året frem til 24. februar i år. Les mer her

1. mars: Mandag er det registrert fire positive koronatilfeller i Arendal. Det opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita like etter klokken 22. Ifølge Nordli har alle de smittede kjente smitteveier og situasjonen vurderes som oversiktlig.
– Tre av dem var allerede i karantene. Den fjerde jobbes det med, men smittesporingsteamet er ikke ferdig med kartleggingen enda, sier Nordli.
Han satt torsdag kveld og fulgte spent med på formannskapet i Kristiansand, som behandler en forskrift om strengere koronatiltak.

28. februar: Rundt kl. 21.40 søndag melder ordfører Robert C. Nordli om ingen registrerte smittetilfeller i Arendal i dag. Det står i sterk kontrast til smitteutviklingen i hovedstaden og i Kristiansand, hvor det innføres nye strenge tiltak for å slå ned koronasmitten.
– Vi vet at det raskt kan snu, skriver Nordli i en sms til Lokalavisen Geita.

27. februar: Lørdag kveld kl. 21.40 melder Arendal om fire nye smittetilfeller.
– Tre av disse var allerede i karantene. Smittesporingsteamet arbeider med kartlegging av nærkontakter på den siste, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita.

26. februar: – Det er registrert en ny smittet i dag. Den smittede er folkeregistrert i Arendal, men er bosatt et annet sted, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita fredag kveld.

25. februar: Tre positive koronatester er avlagt i Arendal torsdag.
– Ni er nærkontakter. Alle i karantene fra før, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita.

24. februar: Onsdag er det registrert tre nye smittetilfeller i Arendal.
– Én av disse var allerede i karantene, men det kom inn to på tampen her, som smittesporingsteamet holder på å kartlegge nærkontakter til. Det skal dreie seg om relativt få nærkontakter, sier ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita rundt kl. 21.40.
Ifølge ordføreren mener kriseledelsen at det fortsatt er god oversikt over smittesituasjonen i kommunen. Onsdag var situasjonen i Kristiansand tema i krisemøte, fordi Arendal og Kristiansand regnes som en bo- og arbeidsregion.
– Vi følger med og har oppmerksomhet på situasjonen, sier han.

Inntil onsdag ettermiddag var det registrert 40 koronasmittede i Arendal denne måneden. I Kristiansand var tallet 314, ifølge Folkehelseinstiuttets register.

24. februar: Sørlandet sykehus HF innfører påbud om munnbind fra torsdag. Det vi gjelde pasienter som skal til konsultasjon, samt andre besøkende til sykehusene.
– Munnbind blir delt ut ved ankomst klinikken om behov. Pasienter og pårørende som skal til elektive undersøkelser eller annen poliklinisk undersøkelse/behandling må bære munnbind så lenge de er inne på SSHF. Besøkende må bære munnbind under hele besøket. Munnbind-påbudet gjelder ikke for barn under 12 år. Pasientene oppfordres til å ta med eget munnbind selv, og tøymunnbind aksepteres som tilstrekkelig. Det vil være munnbind tilgjengelig i adgangskontrollen for dem som ikke har eget munnbind. Dette gjelder for alle de tre somatiske klinikkene, Arendal, Flekkefjord og Kristiansand, samt Klinikk psykisk helse – psykiatri og avhengighetsbehandling (KPH), Sykehusets ansatte bærer munnbind i pasientkontakt, heter det i en pressmelding fra SSHF.

23. februar: Tirsdag er det registrert en ny koronasmittet i Arendal. Ordfører Robert C. Nordli opplyser dette til Lokalavisen Geita kl. 21.40. Ifølge ordføreren var vedkommende allerede i karantene og har kjent smittevei. Men ytterligere personer er omfattet av situasjonen.
– Tolv nye nærkontakter i karantene, opplyser han.

22. februar: Mandag er det ikke avlagt positive koronatester i Arendal. Det opplyser ordfører Robert C. Nordli kl. 21.30 til Lokalavisen Geita.

21. februar: Ordfører Robert C. Nordli opplyser til Lokalavisen Geita søndag kveld at Myratunet bo- og omsorgssenter er stengt til 28. februar, etter at en medarbeider har testet positivt på korona. Ifølge ordføreren er 30 ansatte og beboere i karantene i samme tidsrom. Han opplyser videre at kommunen har fått svar på prøver sendt inn for mutasjonstest etter utbrudd på en arbeidsplass meldt 16. februar.
– Det er bekreftet at det var et ikke-mutert virus, sier han.

Søndag er det rundt 270 innbyggere i karantene, og det er en person som har testet positivt for korona søndag. Vedkommende har kjent smittevei.

Kriseledelsen oppfordrer innbyggere og gjester på Castelle i Arendal 19. februar i tidsrommet 14.00 til 17.30 om å være oppmerksomme på symptomer, og generelt folk forøvrig om å ha lav terskel for å teste seg. Nordli sier at kommunen forøvrig har god oversikt over smittesituasjonen.

20. februar: Lørdag er det registrert to nye smittetilfeller i Arendal. Smittesporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter. En avdeling i Strømsbuåsen barnehage er satt i karantene til 28. februar.

19. februar: Ordfører Robert C. Nordli opplyser til Lokalavisen Geita fredag kl. 21.45 om ett nytt smittetilfelle i Arendal fredag. En person er satt i karantene.

19. februar: Kommuneoverlege Helene Rakeie i Arendal kommune fraråder folk reiser i vinterferien til steder med høyt smittetrykk, deriblant Kristiansand. Det skriver Agderposten fredag.
– Ja, jeg vil fraråde reiser til Kristiansand og steder med mye smitte nå, sier hun til avisen.

19. februar: Regjeringen legger opp til noen lettelser i tiltak rettet mot barn, unge og studenter. Ellers holdes smittevernretningslinjene i Norge fortsatt stramme. Her kan du oppdatere deg på gjeldende regler og anbefalinger.

18. februar: Tybakken barnehage er stengt til og med mandag etter at to barn har testet positivt for covid-19. 61 barn og ansatte er satt i karantene, samtidig som kommunen oppfordrer husstandsmedlemmer til disse om også å gå i karantene.

Les også: (+) Barnehagen stengt etter positive koronatester

18. februar: – I ettermiddag fikk Sam Eyde videregående skole i Arendal melding om at en elev har testet positiv for Covid-19. Til sammen 35 elever og 3 ansatt er nå i karantene, sier Liv Bjørnson, studierektor ved Sam Eyde videregående skole.

Det opplyser Agder fylkeskommune i en pressemelding.

17. februar: – Ingen positive i dag, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita onsdag kl. 21.50.

17. februar: Arendal kommunes kriseledelse oppfatter smittesituasjonen i kommunen som stabil.
– Smittesporingsteamet følger situasjonen tett og er glade for å se at folk følger smittevernreglene og fullfører hele karantenetiden. På den måten bidrar de til at smittesituasjonen for tiden er under kontroll, melder kriseledelsen. Les mer her
Kommunen opplyser på sine sider også om antallet vaksinedoser som er ventet ukentlig, og hvor i vaksinasjonen kommunen er kommet. Les mer her

17. februar: Regjeringen dropper å ta sak om portforbud til Stortinget. Det opplyser regjeringen onsdag. 1.400 høringsinnspill er kommet inn, der 1.200 av dem er fra privatpersoner.
– Vi går nå igjennom høringsinnspillene, og er glade for engasjementet og de store debattene dette har reist. Vi mener imidlertid ikke det er behov for en slik hjemmel, og håper heller ikke det blir det, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

16. februar: Ordfører Robert C. Nordli opplyser til Lokalavisen Geita om sju nye smittetilfeller i Arendal tirsdag.
– Fire av disse er knyttet til en kontorarbeidsplass, som ikke er kunderelatert. Derfor har smittesporingsteamet vurdert at det ikke er smittefare knyttet til disse, sier han.
Av samme grunn opplyses det heller ikke om hvilken arbeidsplass det er snakk om. De tre andre tilfellene settes i forbindelse med at de er blitt smittet av familiemedlemmer. Alle kan spores tilbake til tidligere kjente smittetilfeller.
De siste dagene har det ikke vært rapport et eneste koronatilfelle i Arendal. Tirsdag kveld spratt tallet oppsiktsvekkende høyt.
– Det er et uvanlig høyt antall, men smittesporingsteamet har god kontroll på nærkontakter.
I forbindelse med dagens smitteregistrering er 27 personer satt i karantene. Prøvene som er meldt positive er rutinemessig sendt Folkehelseinstiuttet for å undersøkelse om det dreier seg om en mutert virusvariant.

16. februar: Sørlandet sykehus Kristiansand fikk et nytt dødsfall mandag. Det opplyser helseforetaket i en pressemelding tirsdag formiddag. Ifølge opplysningene var pasienten over 65 år. Seks personer har så langt i pandemien dødd som følge av korona ved Sørlandet sykehus HF.

15. februar: Heller ikke mandag er det registrert koronatilfeller i Arendal, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita i 22-tiden.

14. februar: Morsdag, Valentinsdag og Fastelavn ble en god dag smittemessig for Arendal. Kl. 22 opplyser ordfører Robert C. Nordli til Lokalavisen Geita at det ikke er registrert nye smittetilfeller i kommunen.

13. februar: Ifølge oversikten fra Folkehelseinstituttet for lørdag, er det registrert ett smittetilfelle i Arendal i dag.

12. februar: Agderposten melder fredag kveld om tre nye smittetilfeller i Arendal. Seks personer er satt i karantene i forbindelse med disse tilfellene.

12. februar: Helseminister Bent Høie (H) la fredag ettermiddag frem råd om hvordan man kan dra på innenlands vinterferie i Norge i år. Les mer her

12. februar: Fredag er ni pasienter innlagt i et av de tre sykehusene på Sørlandet. Fire er innlagt med mistanke om smitte. Fem av de innlagte er under 50 år, ifølge SSHF.

11. februar: Ordfører Robert C. Nordli opplyser til Lokalavisen Geita kl. 22 at det torsdag ikke er registrert nye smittetilfeller i Arendal.

10. februar: Det er registrert to nye smittetilfeller i Arendal tirsdag. Tilfellene har sammenheng med utbruddet på Arendal International School i slutten av forrige måned. Det opplyser ordfører Robert C. Nordli til Agderposten tirsdag kveld. Både de smittede og nærkontakter var allerede i karantene, men ytterligere to personer er pålagt karantene i forbindelse med tilfellene.

10. februar: En oversikt over ekstra overføringer til kommunene i 2020 knyttet til koronapandemien, viser at Arendal kommune fikk ca. 78 millioner kroner ekstra bevilgninger ut over rammetilskuddet til kommunen. I tillegg ble det bevilget ca. 27,3 millioner kroner i andre tilskudd, blant annet 20,4 millioner kroner til vedlikehold. Det viser ferske tall fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Les mer her

10. februar: Innreisereglene til Norge som ble innført 29. januar videreføres ut hele denne måneden. Det betyr i det store og hele fortsatt stengte grenser. Les mer her

10. februar: Helseminister Bent Høie (H) opplyste på en pressekonferanse onsdag at regjeringen fraråder folk i å dra på vinterferie i utlandet denne vinteren. Fredag skal Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet legge frem konkrete råd og regler for årets vinterferie.
– Jeg vet at mange har feriested i utlandet og mange har sin nærmeste familie i et annet land. Men i år vil det være i strid med våre reiseråd å dra dit i ferien. Risikoen er for høy. Både for å bli smittet, men også for at det skjer endringer i landene du besøker og muligheten for å kunne komme tilbake. Fly innstilles, regler i ulike land endrer seg raskt, sa han.

Her kan du lese hele talen ministeren holdt.

8. februar: Sentralt gitt skriftlig eksamen for 10.-trinn i grunnskolen og videregående skoler er avlyst i 2021. Det kom frem på en pressekonferanse med kunnskaps- og integreringsminister Guri Melbye (V) mandag. Regjeringen vil gjennomføre lokal gitt muntlig eksamen for 10.-trinn og for avgangselever i videregående skole. Les mer her

7. februar: – Det er to nye smittede i dag og 80 personer er satt i karantene. Dette omfatter også storbarnsavdelingene ved Stemmehagen barnehage og betyr at hele Stemmehagen barnehage er i karantene t.o.m. 12. februar, opplyser Arendal kommune søndag kveld.

Kommunen oppfordrer alle i husstander der personer er i karantene om å holde seg hjemme til karantenetiden er over.

7. februar: Ifølge Agderposten er mistanken kriseledelsen hadde om mutasjonssmitte i Arendal avkreftet. Det etter svar fra Folkehelseinstituttet på prøvene, som ble sendt inn til ekstra undersøkelse. Men et høyt smittetrykk i kommunen kan likevel føre til strengere restriksjoner.
– Vi har høye smittetall og det bekymrer oss, sier ordfører Robert C. Nordli til avisen.

6. februar: Lørdag er ingen registrert med koronasmitte i Arendal, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Agderposten.
Ifølge avisen kan det bli innført strengere lokale tiltak i Arendal om smitteutviklingen fortsetter i stigende retning. Kriseledelsen er bekymret for at folk som er pålagt karantene bryter denne.

5. februar: Fredag kveld opplyser Arendal kommune om fire nye smittetilfeller i løpet av dagen.
– De smittede har tilknytning til smitteutbruddet på Arendal internasjonale skole, skriver kommunen på sitt nettsted.

5. februar: Torsdag ble det registrert en ny smittet i Arendal, opplyser kommunen på sitt nettsted fredag. Den smittede hadde ingen tilknytning til smitteutbruddet på Arendal International School og Steinerskolen i Arendal.

4. februar: Kriseledelsen opplyser at vaksineringen i Sør Amfi, som flere har opplevd som kaotisk, nå er evaluert.
– Det ble notert ned mange læringspunkter som nå tas med videre og vi forventer at organiseringen i forbindelse med vaksinering inneværende uke blir bedre, heter det i en oppdatering på kommunens nettsted.
I formannskapet torsdag ble også vaksinesituasjonen stilt spørsmål ved. Rådmann Harald Danielsen, som leder kriseteamet, innrømmer at det var en god del som gikk feil i forrige uke. Blant annet brukes det nå papirkopier i tillegg til datasystemer for å holde orden i tilfelle systemet går ned. Skilting i vaksineområdet er også satt fokus på. I dag, fredag og lørdag skal det vaksineres.

Etter at aldersgruppen 75 pluss er vaksinert er det aktuelt for kommunen å koble inn fastlegene, som kjenner sine pasienter i risikogruppene. Her er siste oppdatering fra kriseledelsen.

3. februar: Onsdag kveld opplyser kommunen om ytterligere ett smittetilfelle i løpet av dagen.

– I dag er det registrert fem nye smittede i Arendal. Alle har tilknytning til smittetilfellene ved Arendal internasjonale skole og Steinerskolen. Smittesporingsteamet har kontroll på nærkontakter, opplyses det på kommunens nettsted.

Flere av tilfellene har vært symptomfrie og kriseledelsen oppfordrer nærkontakter uten symptomer om også å teste seg. Les mer her

3. februar: Ifølge den siste oppdateringen fra Folkehelsetilsynets register MSIS kl. 15.07 onsdag, er det siden midnatt registrert fire nye smittetilfeller tilknyttet Arendal. Ifølge Agderposten vil kommunen gå ut med oppdaterte tall onsdag kveld, og ordføreren sier kriseledelsen jobber med å få oversikt over situasjonen.

3. februar: Helseminister Bent Høie og regjeringen åpner for mer besøk på sykehjem, ettersom vaksineandelen øker. Les mer her

I talen han holdt onsdag lovet han at det igjen blir lov å klemme i disse instiusjonene. Les mer her

2. februar: Tirsdag kveld opplyser Arendal kommune at sju personer totalt har testet postivt for koronaviruset gjennom dagen. Enda flere skoler og barnehageavdelinger berøres av utbruddet. Les mer her

2. februar: Arendal kommune opplyser tirsdag ettermiddag om tre ny tilfeller tirsdag, i tillegg til ett nytt tilfelle mandag. Alle tilfellene er knyttet til Arendal International School, og kommunen vurderer nå situasjonen som uoversiktelig. Det er bekymring ettersom de nye tilfellene tyder på at viruset er mer smittsomt.
– De nye tilfellene tyder på at viruset er mer smittsomt enn normalt og personer uten symptomer er også bekreftet smittet. Det er sendt prøver til Folkehelseinstituttet for å sjekke for muterte virus. Vi har ikke fått svar på disse ennå, men forventer svar mot slutten av uka, opplyser kommunen på sitt nettsted. Les mer her

Til Agderposten uttaler ordfører Robert C. Nordli at situasjonen kalles uoversiktlig fordi man er usikker på om det er en mer smittsom variant av koronaviruset det nå dreier seg om lokalt.

1. februar: Folkehelseinsituttets database MSIS ble oppdatert mandag med ett nytt smittetilfelle tilknyttet Arendal, som hører til under statistikken for januar. Det bringer antallet smittede med folkeregistrert adresse i Arendal opp i 26 for i januar måned.

31. januar: Både Arendal International School og Steinerskolen i Arendal er berørt av smittetilfeller, opplyser Arendal kommune søndag kveld.  Les mer

31. januar: Siste døgn er det registrert tre nye smittetilfeller knyttet til Arendal. Det viser tall i meldingssystemet MSIS, som Folkehelseinstituttet administrerer. Personer med påvist covid-19 blir registrert i den kommunen hvor de er folkeregistrert, men det er ikke nødvendigvis slik at personen er bosatt i kommunen.

Totalt er det registrert 25 tilfeller i Arendal i januar.

Ifølge en oppdatering fra kommunen søndag formiddag var de tre allerede i karantene og ytterligere nærkontakter er satt i karantene.

29. januar: Regjeringen la i dag frem sine vurderinger om fremtidige scenarier knyttet til covid-19 pandemien og innvirkningen den har på det norske samfunnet. Er vi heldige lettes de fleste tiltakene til sommeren, men det kan også vedvare tiltak ut året. Les mer her

29. januar: Siste døgn er det registrert to smittetilfeller i MSIS fra Folkehelseinstituttet knyttet til Arendal. Agderposten opplyser at det ene tilfellet har ført til at ni personer er satt karantene, mens ordfører Robert C. Nordli ikke har mer informasjon om det andre tilfellet. Den nasjonale koronaregistreringen fører opp smittede etter hvor de er folkeregistrert. Så langt denne måneden er det registrert 22 med påvist covid-19 tilknyttet kommunen.

28. januar: Sørlandet sykehus helseforetak opplyser i en pressemelding at en ambulansemedarbeider i Grimstad er smittet av covid-19.
– Denne medarbeideren er nå isolert, og vi har tatt ut fem andre medarbeidere i karantene og skal teste disse. Arendal kommune har fått liste over alle pasienter som er fraktet i det aktuelle tidsrommet, og følger opp disse, sier avdelingssjef for ambulansetjenesten, Trond Mørk.

Alle pasienttransporter i den aktuelle perioden er utført med munnbind i den aktuelle perioden. Situasjonen skal ikke påvirke ambulansetjenesten og berørte erstattes med annet personell så langt.

27. januar: Agderposten opplyser onsdag kveld at det er registrert ett nytt smittetilfelle i Arendal onsdag. Ordfører Robert C. Nordli sier til avisen at ni personer er satt i karantene. Han opplyser at smittesporingsteamet jobber videre med saken.

27. januar: Regjeringen strammer reglene for innreise til Norge, innstramminger som er de strengeste siden 12. mars i fjor. Les mer her.

27. januar: Torsdag 28. januar starter Arendal kommune vaksinering av personer over 85 år. Det skjer i Sør Amfi på Myra.
– Vi er godt forberedt, opplyser kriseledelsen i Arendal kommune. Les mer her

26. januar: Ved utbrudd av den britiske koronamutasjonen i nye kommuner har regjeringen planer om å følge oppskriften fra kommunen Nordre Follo og kommunene rundt. Les mer her

26. januar: Kommuneoverlege Helene Rakeie opplyser til Agderposten at den britiske varianten av koronaviruset har vært i Arendal, men at personen som var bærer, ble isolert og at det ikke spredte seg.

– Det var aldri noen fare for smittespredning til befolkningen, forsikrer Rakeie overfor avisen.

26. januar: I den siste oppdateringen i Meldingsssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) hos Folkehelseinstituttet, er det registrert ett nytt smittetilfelle knyttet til Arendal siste døgn.

25. januar: Tirsdag kl. 14.30 holder regjeringen en ny pressekonferanse om koronasituasjonen. Helseminister Bent Høie og kunnskapsminister Guri Melby er hovedaktører i pressekonferansen. Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg er også til stede, opplyser regjeringen på sitt nettsted.

Se pressekonferansen her 26. januar kl. 14.30:

25. januar: Sørlandet sykehus meldte mandag at 11 personer er innlagt på med mistanke om koronasmitte. To pasienter var innlagt med påvist covid-19. En av de innlagte er under 50 år. Sykehusforetaket opplyser ikke hvilke av de tre sykehusene i foretaket pasientene er innlagt.

Folkehelseinstituttet oppdaterte antallet tilfeller av den britiske mutasjonen av koronaviruset med én mandag, noe som bringer tallet opp i fire.

23. januar: Sørlandet sykehus helseforetak innfører besøksforbud for personer fra Stor-Oslo, i forbindelse med utbrudd av den engelske koronavirusmutasjonen. De nye restriksjonene kan også påvirke pasienter. Les mer her

23. januar: – Vi oppfordrer alle som har vært i Oslo eller kommunene rundt i løpet av de siste 10 dagene til å begrense antall nærkontakter så mye som mulig. Vis hensyn ved å holde avstand og vær ekstra oppmerksomme på symptomer de neste 10 dagene. Dersom du får symptomer er det viktig at du tester deg, melder Arendal kommune lørdag.

Kommunen oppfordrer også folk å la være å reise til Oslo-regionen, om ikke det er helt nødvendig.

23. januar: I Agder er det registrert tre tilfeller av den engelske koronavirusvarianten, som nå fører til svært inngripende tiltak i Oslo-regionen. Se statistikken her

21. januar: Arendal kommune opplyser torsdag kveld om at en ansatt ved Plankemyra bo- og omsorgssenter har testet positivt for korona.
– Personen var på jobb på Planekemyra langtid 2 den 17. og 19. januar. Som følge av dette er syv ansatte, seks pasienter og tre øvrige nærkontakter satt i karantene.
De pårørende informeres fortløpende, opplyser kommunen på sitt nettsted kl. 22.50.

21. januar: 16.800 mennesker kan vaksineres i Sør Amfi hver uke. Kommuneoverlege Helene Rakeie opplyste at Folkehelseinstiuttet har forespurt Arendal kommune om kommunen er klar til å ta imot en fjerdedel av vaksinene i løpet en et par uker i februar, det kunne hun fortelle at kommunen er klar for.

21. januar: Smittesporingsteamet i Arendal kommune er torsdag tildelt bystyrets hederlige omtale for januar, for innsatsen i arbeidet med å ha kontroll på smittesituasjonen knyttet til covid-19.
– Tusen takk, dette er veldig, veldig hyggelig, sier smittevernsykepleier Lene Vaaje Hansen da hun og kommuneoverlege Helene Rakeie mottok utmerkelsen på vegne av teamet.

20. januar: Kriseledelsen i Arendal åpner kranene igjen, og følger opp Stortingets vedtak om å oppheve regjeringens vedtak om nasjonal skjenkestopp. Torsdag behandler bystyret i Arendal en forlengelse av lokal forskrift om obligatorisk registrering.  Les mer her

20. januar: Arendal kommune melder onsdag morgen om tre nye smittetilfeller tirsdag. De tre personene var allerede i innreisekarantene.

19. januar: Ifølge Agderposten ble det påvist tre nye smittetilfeller i Arendal mandag 18. januar. Smittesporingsteamet jobbet mandag kveld med å kartlegge nærkontakter. Tirsdag formiddag melder kommunen at de tre smittede allerede var i karantene. I meldingssystemet MSIS i Folkehelseinstituttet er det registrert 14 smittetilfeller i kommunen til nå i januar.

18. januar: De videregående skolene i Agder går over til gult nivå for skolene i fylket, melder Agder fylkeskommune. Les mer her.

18. januar: Regjeringen varsler lettelser i tiltakene knyttet til smittevern.
– Det nasjonale tiltaksnivået for skoler nedjusteres til gult nivå, og lokale idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge frarådes ikke lenger. Anbefalingen om å unngå besøk hjemme videreføres ikke, men alle bør begrense sosial kontakt, melder regjeringen i en pressemelding mandag. Les mer her

15. januar: Torsdag 14. januar ble det registrert til sammen to smittetilfeller i Arendal, inkludert eleven ved Sam Eyde videregående skole.
– En er elev ved Sam Eyde videregående skole og en var allerede i innreisekarantene. Det er god kontroll på nærkontakter. Ved Sam Eyde videregående skole er 23 elever og 3 lærere satt i karantene til 17. januar, opplyser kommunen.

14. januar: En elev ved Sam Eyde videregående skole er torsdag bekreftet smittet av korona. Vedkommende har vært på jobb ved Unwrapped i Arendal, og kommunen oppfordrer folk som har vært innom i gitte tidsrom er oppmerksomme på symptomer. Les mer her

13. januar: Arendal har registrert ett nytt smittetilfelle onsdag, melder Agderposten. Ifølge avisen ble vedkommende testet ved innreise til Norge. Personen er kommet i forbindelse med arbeid. Ordføreren opplyser til avisen at tre nærkontakter er satt i karantene.

13. januar: – Vi må forberede oss på at de neste ukene blir krevende, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse i regi av regjeringen onsdag. Han antyder at de nasjonale tiltakene kan bli videreført etter tirsdag 19. januar og sa at landets innbyggere med være innstilt på restriksjoner som gir innbyggerne begrensninger mens vaksineringen pågår. Mandag vil regjeringen offentliggjøre sin beslutning etter å ha brukt kommende helg på å analysere situasjonen. Les mer her

13. januar: Arbeids- og sosialminister Henrik Asheim (H) opplyste at forhøyet dagpengesats, midlertidig kompenasjonsordning for selvstendig næringsdrivende og frilansere, samt forelengelse av dagpengeordningen for lærlinger. Les mer her

13. januar: Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) sa at det innføres obligatorisk testing på grensen til Norge og fjerner regelen med 24-timers frist. Les mer her

13. januar: Tirsdag 12. ble det registrert ett smittetilfelle i Arendal, viser tall i VGs koronaoversikt.

12. januar: Sykepleier Margaret Anker var første ansatte i Sørlandet sykehus HF som ble vaksinert mot covid-19. Tromøy-kvinnen markerte med det at vaksineringen av 800 utvalgte ansatte er i gang.

Les mer her: – Jeg er ubeskrivelig takknemlig for å få covid-vaksinen

12. januar: Arendal registrerte mandag to nye smittetilfeller. Ifølge opplysningene som er lagt ut tirsdag morgen var de to allerede i karantene. Det samlede smittetallet i Arendal siden starten av pandemien i fjor er på 183.

10. januar: Folkehelseinstituttets meldingssystem MSIS har søndag oppdatert antall koronasmittede med tre tilfeller i Arendal. Det er de første tilfellene siden torsdag. Ifølge Agderposten opplyser ordføreren at de tre allerede var i karantene, og har ikke ført til at flere må i karantene.

8. januar: Justis- og beredskapsdepartementet har fredag sendt et lovforslag om portforbud på høring. Ifølge forslaget ønsker regjeringen myndighet til å innføre portforbud med varighet inntil 21 dager av gangen, med mulighet til forlengelse med 14 dager av gangen. Forslaget er på høring til utgangen av denne måneden.
– Portforbudet skal innrettes slik at det ikke stenger for et minimum av menneskelig kontakt for den enkelte. Videre må det gis unntak blant annet for å sikre ivaretakelsen av kritiske og viktige samfunnsfunksjoner, og det må tilrettelegges for at barn og andre sårbare grupper blir ivaretatt, heter det.

Her kan du selv lese forslaget.

8. januar: Arendal kommune opplyser fredag morgen at det torsdag ble registrert en ny smittet. Vedkommende bor og er folkeregistrert i en annen kommune. Nærkontakter er satt i karantene.

7. januar: Ordfører Robert C. Nordli opplyste i administrasjonsutvalgets møte torsdag at det dagen før var 156 vaksinedoser som ble satt onsdag, da koronavaksineringen kom i gang i Arendal. På spørsmål fra Inger Brokka de Ruiter (SV) om det er bekymringen for vaksineskeptikere, viste han til en undersøkelse gjort av Folkehelseinstituttet knyttet til dette.
– FHIs tall viser at 70 prosent var for vaksine og 25 prosent var litt undrende, men positive om de får mer informasjon. Fem prosent er skeptiske til vaksine, sa Nordli.
Han kunne fortelle at det onsdag var ti personer på institusjoner, som har takket nei til vaksinen, som kommunen har tilbudt dem.

Helse- og omsorgssjef Torill Skår kunne opplyse om at det onsdag også ble satt noen vaksiner blant ansatte.
– Dosene må brukes på institusjonen de er levert til. Så vi har brukt restdoser slik at noen ansatte har fått. Vaksinen er et miniumsgode, sa hun og la til at det er viktig at den ikke går til spille.
Skår antydet at det frem mot mars ikke er sikkert at antallet vaksinedoser vil øke mye mer enn så mange kommunen får tilgang til på nå.

7. januar: Kommunen melder om ett nytt smittetilfelle, som ble registrert onsdag. Nærkontakter er satt i karantene.

6. januar: I neste uke vil koronavaksinen Comirnaty fra Pfizer/BioNTech bli satt på Tromøy. Da skal beboere ved Tromøy bokollektiv og Færvik bo- og omsorgssenter få vaksinen. Det opplyser vaksineprosjektleder Heidi Helene Hamre i Arendal kommune til Lokalavisen Geita.
– I uke to planlegger vi å fullføre vaksinering (1. dose) av pasienter ved sykehjem. Dette inkluderer blant annet Tromøy bokollektiv, opplyser hun.

Etter at beboere på institusjoner er vaksinert vil vaksineringen starte for aldersgruppen personer som er 85 år og eldre.

Ifølge kommunens oversikt over koronavaksineringen skal vaksinen også settes på Nyskogen bo- og omsorgssenter på Hisøy i neste uke. Denne uken settes vaksinen på bo- og omsorgssentrene Saltrød, Røed, Plankemyra, Solhaug og Elim.

Kommunen opplyser at det vil komme nye vaksiner hver uke og at det ikke er kjent hvor mange doser kommunen får tilgang på.

Ifølge Hamre følger Arendal kommune de nasjonale retningslinjene for vaksinering.

6. januar: Tall fra Sørlandet sykehus helseforetak viser onsdag at det er én pasient innlagt med påvist covid-19, på ett av de tre sykehusene. Seks personer er innlagt med mistanke om smitte. Totalt har SSHF gjennomført 109.137 koronatester, og påvist 1091 smittetilfeller. 151 av disse tilfellene er registrert i Arendal kommune gjennom hele pandemien.

6. januar: De strenge smittevernrestriksjonene som skulle gjelde til 18. januar er forlenget med én dag, ifølge regjeringen. De gjelder nå til 19. januar. Få full oversikt over de gjeldende nasjonale retningslinjene her.

6. januar: Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) opplyste onsdag at regjeringen også vurderer muligheten til å innføre portforbud.
– Et sånt lovforslag, som selvsagt må vedtas av Stortinget, vil kunne gi regjeringen fullmakt til å forby eller begrense det å bevege seg ute der andre også ferdes. Altså en plikt til å holde seg hjemme. La meg da med en gang si at det pr. i dag ikke er aktuelt å innføre noe portforbud eller noe som ligner på et portforbud. Dette er noe vi håper aldri blir nødvendig, sa ministeren.

Her kan du se pressekonferansen 6. januar i opptak.

6. januar: Kriseledelsen i Arendal opplyser onsdag at det fortsatt er mulig å melde seg til å bistå med vaksinering. Fristen er ikke gått ut, og man kan melde seg via kommunens nettsted. Ifølge kommunen er det mange som har meldt seg for å hjelpe til med vaksinering. Den starter i dag først på Saltrød bo- og omsorgssenter. Kommunen melder også at det nå skal oppskaleres for å kunne gjennomføre koronatesting i helgene. Les kriseledelsens nyeste oppdatering her.

5. januar: Ifølge Agderposten er to nye smittetilfeller registrert i Arendal tirsdag. Ordfører Robert C. Nordli sier til avisen at åtte personer er så langt satt i karantene etter nærkontakt med de to. Det kan bli flere, ettersom smittesporingsteamet fortsatt jobbet med tilfellene i 22-tiden tirsdag.

4. januar: Arendal kirkelige fellesråd varsler på sitt nettsted at all aktivitet i menighetene innstilles mellom 4. og 18. januar. Begravelser og bisettelser med 50 personer til stede kan gjennomføres, samt enkle dåpsgudstjenester. Det er innført såkalt messefall for de ordinære gudstjenestene de to neste søndagene.

Les mer her

3. januar: Det er ikke registrert smittetilfeller i Arendal søndag, opplyser Arendal kommune. Kriseledelsen vurderer situasjonen som oversiktlig, men minner om å følge nasjonale retningslinjer.
– Vi ønsker at så mange som mulig tester seg i tiden som kommer. Dette gjelder også hvis man har vage symptomer, opplyser kommunen.

Her kan du lese nyeste oppdatering fra kriseledelsen.

3. januar: Videregående skoler i Agder er nå på rødt nivå, opplyser Agder fylkeskommune søndag kveld. Les mer her

3. januar: – Vi må sette det sosiale livet vårt på vent i to uker, sier statsminister Erna Solberg.
Søndag er det innført strenge smitteverntiltak på bakgrunn av økende smittetall og sterk bekymring for en ny smittebølge.

Her kan du se hva som gjelder frem til 18. januar på nasjonalt nivå. De nye anbefalingene vil gjelder fra mandag 4. januar.

3. januar: Søndag kl. 18 holder statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad pressekonferanse om koronasituasjonen. Det er ventet at regjeringen vil legge frem ny tiltak for å bremse smittespredningen.

Se sendingen i opptak her

2. januar: Arendal kommune melder om ett nytt smittetilfelle lørdag. Vedkommende var allerede i karantene.

2. januar: Folkehelseinstituttet er bekymret for økt smitte etter jule- og nyttårsfeiringen. Les mer her

1. januar: Det er ikke meldt smittetilfeller i Arendal på årets første dag, opplyser kommunen på sitt nettsted.


2020:

31. desember: – Det er meldt om to nye smittede i dag. En av de smittede var allerede i innreisekarantene. Åtte nærkontakter er satt i karantene, opplyser kommunen nyttårsaften.

31. desember: Norge innfører plikt til å teste seg for covid-19 når man kommer til Norge fra og med 2. januar. Testen skal senest være tatt ett døgn etter ankomst, opplyser regjeringen i en pressemelding.

30. desember: Arendal kommune opplyser onsdag kveld om at det er registrert to nye smittetilfeller onsdag. Begge de to var allerede i karantene.

30. desember: Folkehelseinstituttet vil starte vaksinering av utvalgt helsepersonell nå, samtidig med sykehjemsbeboere og eldre over 85 år i risikosonen. Bakgrunnen er bekymring for økende smitte de neste ukene. Les mer her 

30. desember: –  I 2021 blir vaksinering noe av det viktigste vi gjør, opplyser kriseledelsen og søker personell til å bistå med vaksinerg. Les mer her

29. desember: Arendal kommune melder tirsdag kveld om to registret smittede i dag. Begge er folkeregistrert i en annen kommune. Seks personer er satt i karantene.

29. desember: Folkehelseinstituttet melder at den britiske mutasjonen av koronaviruset er påvist ved ett tilfelle i Agder. Les mer her

28. desember: Mandag kveld meldes det om en dag uten registrering av nye smittede i Arendal. Fra nyttårsaften åpnes det også igjen for besøk ved Saltrød bo- og omsorgssenter, som ble stengt ned da en ansatt testet positivt sist uke.

28. desember: Arendal kommune har planene klare for vaksinering. Her kan du lese mer om kommunens foreløpige prioriteringsliste. Ifølge Agderposten skal den første vaksinen settes i Arendal kommende uke.

27. desember: – Det er registrert en ny smittet i dag. Personen satt allerede i karantene. Totalt er ni personer satt i karantene i løpet av dagen, opplyser kommunen søndag kveld.

26. desember: Det er registrert en ny smittet i Arendal lørdag. Personen satt allerede i karantene, melder kommunen.

Julaften: – På julaften er det registrert seks nye smittetilfeller i Arendal. Fem av dem satt allerede i karantene. Så langt er 40 personer satt i karantene, opplyser kommunen.

Kommunen ber folk som har vært på flere ulike steder være oppmerksomme på symptomer. Les mer her

23. desember: To nye smittetilfeller er registrert i Arendal onsdag, melder Arendal kommune. Les mer her

23. desember: Arendal får 155 vaksiner i første runde med tildeling 28. desember, ifølge en oversikt VG har publisert onsdag. Les mer her

23. desember: Arendal kommune følger nøye med på smittesituasjonen i julen, og har hatt møte med utesteder om smittevernhåndtering. Les mer her

22. desember: Kommunen melder om tre nye smittetilfeller tirsdag. Saltrød bo- og omsorgssenter og Sam Eyde vgs er berørt av dette. To av smittetilfellene var allerede i karantene. Les mer her

21. desember: Det ble ikke registrert smittetilfeller i Arendal mandag.

21. desember: Norge stanser alle direkteflygninger fra Storbritannia med umiddelbar virkning. Tiltaket gjelder i første omgang for to døgn, men kan bli forlenget. Det opplyser regjeringen mandag formiddag. Det er en virusmutasjon som har ført til at flere land nå stopper blant annet flytrafikk til de britiske øyer. Den nye varianten av viruset anslås å være 70 prosent mer smittsomt enn det opprinnelige koronaviruset covid-19. Les mer her

20. desember: Elev på idrettslinja ved Sam Eyde videregående skole fikk lørdag påvist koronavirus. 35 elever og fire lærere er satt i karantene, opplyser Agder fylkeskommune.

20. desember: Ingen smittetilfeller er registrert i dag. Kommunens kriseledelse forventer flere nye tilfeller i juleuka:
– Det er imidlertid stor pågang på teststasjonen de neste dagene og det forventes derfor flere positive prøvesvar utover uka. Som følge av at det er oppdaget en mer smittsom variant av viruset i Storbritannia oppfordres alle som ankommer eller har ankommet derfra de siste 14 dagene om å teste seg.

19. desember: Seks nye smittetilfeller er registret lørdag. Utbruddet berører nå både skoler, offentlig kommunikasjon og en barnehage. Det opplyser Arendal kommune lørdag kveld. Les mer her

18. desember: Fredag er seks personer bekreftet smittet, og samtlige har tilknytning til utestedet Lille Andevinge i Arendal sentrum 11. desember, og tilhører ulike typer besøkende. Alle de seks var i karantene da smitten ble avdekket, og alle nærkontakter er informert.

Kommunen opplyser fredag kveld at personer som har brukt treningsapparater på Family Sports Club i et spesifikt tidsrom 14. desember om å være oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for å teste seg. Teststasjonen i Arendal har åpent lørdag formiddag, og man kan booke time.

Kommunen oppfordrer fortsatt alle som var på Lille Andevinge fredag 11. desember å lage oversikt over nærkontakter fra lørdag og til de gikk i karantene.

Les mer her

18. desember: Koronavakter skal overvåke smittevernrestriksjonene på utsteder i Arendal fra og med i dag til og med 2. januar 2021. Det opplyser Arendal kommune fredag.
– Det blir vakthold fra kl. 20:00 til kl. 00:30. Koronavaktene skal kontrollere at utestedene overholder avstandsreglene både inne i lokalet og i køen utenfor. De skal også kontrollere at alle gjestene blir registrert og at serveringsstedene overholder kravet til servering og betaling ved bordene.

17. desember: Arendal kommunes kriseledelse utvider oppfordringen om at gjester på Lille Andeunge lørdag 12. desember fra kl. 14 til 23.30 er oppmerksomme på symptomer på koronavirus og har lav terskel for å teste seg. Det fordi det er registrert ett nytt smittetilfelle i Arendal torsdag tilknyttet serveringsstedet.

– 53 personer er satt i karantene etter at vi i går gikk ut med informasjon om at en gjest som var på Lille Andevinge fredag 11. desember er bekreftet smittet. Vi ber fortsatt gjester som var på Lille Andevinge fredag 11. desember mellom kl. 20 og 24 om å gå i karantene og ta kontakt med kommunens sentralbord på telefon 37 01 30 00, melder kommunen.

17. desember: Rådmann Harald Danielsen opplyste bystyret at det ikke er nok å oppfordre utestedene til å registrere gjester, men at det nå må innføres tvang. Det betyr en innstramming i den lokale smittevernforskriften. Bakgrunnen for forslaget om innstramming av smittevernforskriften lokalt er smittesituasjonen knyttet til to utesteder i Arendal.
– Tvungen registrering er den store forskjellen. Det betyr at utestedene kan sende på dør de som ikke vil registrere seg, sa rådmannen.
Danielsen opplyste at det ikke fantes noen lister for smitteoppsporingsteamet å jobbe etter.

Høyres Gunn Haga Brekka sa i debatten at det ikke bare er utestedene som må ta ansvar, men at alle individer har et ansvar om å ta smittevernrestriksjonene på alvor. Aps Arne Jenssen beklaget at folk finner på å oppgi falske kontaktopplysninger. Benedikte Nilsen (H) takket utestedene som lider, og ba folk skjerpe seg.
– Det er dere som ødelegger for resten av oss, sa hun

Bystyret gikk enstemmig kl. 14.20 inn for å stramme inn og innføre tvunget registrering av gjester frem til og med 10. januar.

17. desember: Vaksineringen mot covid-19 kan starte i Norge 27. desember, og vil først bli tilgjengelig i Oslo-området.
– Det er gledelig at den første godkjente koronavaksinen kan ankomme Norge allerede på julaften. Norge vil starte vaksineringen samtidig med de andre europeiske landene. Vi er godt i gang med planleggingen av dette i Norge og alle kommuner skal ha klare planer for vaksineringen 18. desember, sier statsminister Erna Solberg i en pressmelding. Les mer her

I Arendal forventer kriseledelsen å være i gang med vaksinering i januar 2021. Les mer her

17. desember: Bystyret skal torsdag ta stilling til strengere smittevernrestriksjoner for utelivsbransjen gjennom jul og nyttår. Bakgrunnen er smitteutbruddet knyttet til to utesteder i Arendal, som kommunen ikke har oversikt over. Bakgrunnen skal være manglende lister over gjester.
– Kommuneoverlegene foreslår derfor at registrering av kontaktopplysninger på skjenkestedene skal
bli obligatorisk gjennom jul og nyttår, heter det i forslaget til vedtak.

Tiltaket vil vare til og med 10. januar neste år, om det blir vedtatt.

Bystyret skal også torsdag ta stilling til et forslag om å gi ordføreren fullmakt til å ta beslutninger på vegne av bystyret om det er behov for innstramminger i tiden frem til og med 4. januar. Bakgrunnen er at noen tiltak etter smittevernloven må vedtas av et samlet kommunestyre og at det kan haste å gjøre inngripende tiltak.

– Det nærmer seg juleferie, og mange reiser hjem til Arendal for å feire jul. Mange av disse kommer fra områder med stort smittetrykk. Det kan derfor ikke utelukkes en økning av smittetilfeller i Arendal i jula. Ettersom man per i dag ikke kjenner omfanget av pågående utbrudd kan det bli aktuelt med strengere tiltak i nærmeste fremtid for å slå ned utbrudd tidlig.

17. desember: Ordfører Robert C. Nordli opplyste bystyret torsdag morgen om smittesituasjonen knyttet til utestedet Lille Andevinge. Det vil bli satt inn ekstra tiltak i Arendal. Hva disse tiltakene skal være er ikke helt klart, men vil bli lagt frem i løpet av torsdag.
– Vi ser behov for noen lokale restriksjoner, sier Nordli.

16. desember: – Det er registrert to nye smittede i dag. En av de smittede var gjest på Lille Andevinge fredag 11. desember fra kl. 20 –24. Det var vanskelig å holde avstand på utestedet og smitteoppsporingsteamet melder at alle som var på Lille Andevinge i det tidsrommet må gå i karantene tom 21. desember, opplyser Arendal kommune onsdag kveld.

Gjester på stedet i det aktuelle tidsrommet oppfordres å melde seg til kommuen på sentralbordets telefonnummer 37013000. Det oppfordres også til å ta koronatest.

16. desember: Arendal kommune opplyser onsdag ettermiddag at den positive testen fra Røed bo- og omsorgssenter tirsdag viste seg å være en såkalt falsk positiv test og at vedkommende ikke var smittet av covid-19.

16. desember: Ansatte på to utesteder i Arendal har fått påvist covid-19.
– To ansatte på Lille Andevinge og Lille Andeunge har fått påvist smitte. Kommunen har god kontakt med serveringsstedet. Alle ansatte blir testet og nærkontakter er satt i karantene. Kommunens smittevernteam ber personer som var på Lille Andeunge fredag 11. desember og Lille Andevinge lørdag 12. desember være oppmerksom på symptomer og ha lav terskel for å teste seg, opplyser Arendal kommune onsdag.

15. desember: En person ved Moltemyr skole har fått påvist covid-19. Det sender en rekke elever og ansatte i karantene. Disse må være i karantene til skolens juleferie er i gang.

– Det er registeret et nytt smittetilfelle i dag. Personen har jobbet på Moltemyr skole den 10. desember. Totalt 66 elever og 5 ansatte ved skolen er satt i karantene til og med søndag 20. desember. Dette er elever i klasse 8A, 7B og 20 elever ved 2. trinn som var på SFO denne dagen. Smitteoppsporingsteamet følger opp lærere og elever og jobber med videre smitteoppsporing, meldte kommunen tirsdag ettermiddag.

Tirsdag kveld oppdaterte kommunen ytterligere. Dagens andre smittetilfelle er praksiselev ved Sam Eyde videregående skole, som også er rammet av situasjonen.
– Totalt er det nå 96 elever og 7 lærere i karantene ved Moltemyr skole og 8 elever og 2 lærere i karantene ved Sam Eyde videregående skole.

Smittetilfellet er tirsdagens andre i Arendal.

15. desember: Regjeringen forlenger de nasjonale smitteverntiltakene frem til andre halvdel av januar. Det opplyste helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse tirsdag. Her kan du leser mer.

15. desember: Arendal kommune opplyser tirsdag at det er påvist smitte hos en beboer på Røed bo- og omsorgssenter.
– Prøvesvaret kom etter en hurtigtest. Det er tatt en ny test som er sendt til laboratoriet for å utelukke en falsk positiv test. Vi har valgt å være føre var og setter alle nærkontakter i foreløpig karantene. Vi har god oversikt over nærkontakter blant de ansatte og besøkende til pasienten. Røed er i første omgang stengt for besøkende til og med onsdag. Alle pårørende til pasienter på Røed vil få informasjon i løpet av dagen, melder Arendal kommune.

13. desember: Arendal kommune opplyser om at det ble registrert to nye smittetilfeller lørdag 12. desember. Begge personene var allerede i karantene, ifølge meldingen.

11. desember: Sørlandet sykehus helseforetak opplyser at en eldre person innlagt ved sykehuset i Arendal torsdag døde med korona.
– Pasienten hadde underliggende sykdommer, og var innlagt av andre årsaker enn covid-19. Sykehuset gir ikke ut mer informasjon om pasienten. Dette er det femte koronarelaterte dødsfallet ved Sørlandet sykehus HF, opplyses det i en pressemelding fredag.

I Arendal er det kun registrert to dødsfall knyttet til koronaviruset så langt i pandemien.

7. desember: – Pasienten som testet positivt på covid-19 to dager etter innkomst ved sykehuset i Arendal, er likevel ikke smittet. Testen tatt sist torsdag var en hurtigtest. Flere PCR-tester i ettertid har bekreftet at pasienten er negativ. Ansatte er derfor ute av karantene og tilbake på jobb, opplyser SSHF i en pressemelding.

6. desember: I meldingssystemet for smittsomme sykdommer MSIS, hos Folkehelseinstituttet er det registrert ett nytt smittetilfelle der personen har folkeregistrert adresse i Arendal det siste døgnet. Det bringer antallet for desember opp til fire tilfeller.

4. desember: – De første vaksinene som kommer til Norge, skal prioriteres til beboere i sykehjem og omsorgsboliger og de aller eldste, opplyser regjeringen fredag. Les mer her

4. desember: Rundt 20 ansatte ved sykehuset i Arendal er i karantene, etter at en pasient fikk påvist covid-19 to dager etter innleggelse. Les mer her.

3. desember: Arendal kommune oppdaterte sine smittetall torsdag morgen kl. 09, og har fra nå endret til dette oppdateringstidspunktet om det er nye smittetilfeller. Ifølge kommunen ble det registrert tre nye tilfeller onsdag 2. desember. Alle de tre var i karantene. Til nå i desember er det registrert fire tilfeller. Totalt i november hadde Arendal 30 tilfeller. Til sammen siden mars er 140 personer folkeregistrert i kommunen registrert positive for covid-19. Høyeste antall var i september med 49 smittetilfeller.

2. desember: Regjeringen har onsdag lagt frem råd til julefeiring i 2020. Her kan du lese mer

1. desember: Arendal kommune melder tirsdag kveld om ett nytt smittetilfelle. Personen var allerede i karantene.

29. november: Agder fylkeskommune opplyser i en pressemelding søndag kveld at eleven ved Sam Eyde videregående skole det var mistanke om hadde koronavirus tidligere denne uka, har testet positivt.
–  I løpet av helga kom svaret som bekreftet at eleven testet positiv for korona og de to klassene og lærerne vil måtte forbli i karantene i til sammen ti dager, opplyser fylkesutdanningsdirektør Arly Hauge.

28. november: – Det er meldt om to nye smittede i dag. Begge var allerede i karantene. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter, opplyser Arendal kommune.

26. november:
Fædrelandsvennen melder om at det ikke er registrert noen tilfeller av koronasmittede i hele Agder fredag. Til Agderposten uttaler ordfører i Arendal, Robert C. Nordli at han er åpen for at alt kan skje i helgen, og at det ikke er registrert nye tilfeller fredag er gode nyheter.

26. november: To klasser i Vg2 helsefag på Sam Eyde videregående skole er satt i foreløpig karantene, opplyser Arendal kommune.
– Det er mistanke om at en av elevene kan være smittet. Som et forebyggende tiltak er klassene derfor satt i karantene til prøvesvaret er klart. Smitteoppsporingsteamet har tett samarbeid med skolen og jobber videre med å kartlegge nærkontakter, skriver kommunen på sitt nettsted.

Flere klasser ved den videregående skolen har fått tilbud om teste seg uavhengig av dette. Hensikten er å lære mer om skjult smitte.

26. november: Tre personer har testet positivt for covid-19 i Arendal torsdag. Disse tre var allerede i karantene, ifølge kommunen. Det er satt i gang kartlegging av nærkontakter.

25. november: Kriseledelsen i Arendal hadde onsdag nytt møte. Der ble smittesituasjonen, kollektivtransport og julefeiring noen av temaene. Her kan du lese nyeste oppdatering.

25. november: Onsdag er det ikke registrert nye smittetilfeller i Arendal, men antallet personer i karantene i forbindelse med tilfellene i går er kommet opp i 16, opplyser ordfører Robert C. Nordli til Agderposten. Les mer her

25. november: – Julen kommer til å bli annerledes i år. Vi må treffe færre folk enn vi gjør i en normal jul. Og neste uke kommer vi som sagt med enda mer konkrete råd knyttet til dette, sier statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag. Les mer her

24. november: Kommunen melder om fire nye registrert smittet med covid-19 i Arendal. – En av dem var allerede i karantene og en har tilknytning til tidligere smittetilfelle. Fem personer er satt i karantene, opplyser kommunen.

Det er satt i gang arbeid med å kartlegge nærkontakter til disse. Totalt er det registrert 23 tilfeller i tilknyting til Arendal denne måneden. Det er andre måned i år antallet overstiger tallet for mars da pandemien begynte å gjøre seg gjeldende lokalt og det ble bekreftet 22 tilfeller. Under det lokale utbruddet i september ble det registrert 49 tilfeller. I oktober var antallet 17, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet.

23. november: To personer er registrert smittet med covid-19 i Arendal mandag, ifølge tall fra Folkehelseinstituttets oversikt over meldepliktige smittsomme sykdommer (MSIS). Systemet registrerer alle som har folkeregistrert adresse i Arendal, også de som ikke bor i kommunen.

Det er registrert 20 koronatilfeller så langt denne måneden i kommunen.

I VGs koronaoversikt blir smittenivået i Arendal vurdert som stigende de to siste ukene.

23. november: Ordfører Robert C. Nordli advarer folk om å henge ut koronasmittede i sosiale medier. – Vi må heller ta vare på de og ikke henge de ut, sier han i et intervju med NRK Sørlandet mandag.

23. november: Sørlandet sykehus helseforetak opplyser mandag formiddag at en ansatt ved somatisk avdeling ved sykehuset i Arendal er smittet av covid-19. Ifølge en pressemelding er seks pasienter og tre ansatte i karantene.
– Vi fikk varsel om den positive testen søndag, og tiltak ble umiddelbart satt i verk, uttaler klinikkdirektør Berit Grønning Nielsen i meldingen.

Ifølge sykehuset får ikke situasjonen konsekvenser for driften på sykehuset og alle som har time skal møte som avtalt. Klinikkdirektøren regner muligheten for at flere skal være smittet som liten, ettersom sykehuset har innført tometersregel mellom ansatte, samt ansatte og pasienter.

22. november: Søndag kveld melder kommunen om ett nytt tilfelle av koronasmitte.
– Seks personer er satt i karantene. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter, heter det.

21. november: Det er registrert fire nye smittetilfeller i Arendal i dag. De smittede har tilknytning til Arendal internasjonale skole. Ca. 120 elver fra 1.-6.klasse og ca. 20 ansatte ved skolen  er satt i karantene. Flere kan ha blitt eksponert for smitte på bussavganger over flere dager, knyttet til disse tilfellene, melder kommunen lørdag kveld.

21. november: To ansatte på Roligheden skole testet negativt på covid-19, etter å ha vært i nærkontakt med et smittetilfelle på kantinekjøkkenet, opplyser rektor Hans Georg Toreskaas.

20.november: – Det er registrert to nye smittetilfeller i Arendal i dag. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter og 20 personer er nå i karantene i forbindelse med de to nye smittede, opplyser Arendal kommune fredag kveld.

19. november: – Det er registrert to nye smittetilfeller i Arendal i dag. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter.
Det er nå totalt ca. 140 personer i karantene, opplyser kommunen torsdag kveld.

19. november: En medarbeider ved Roligheden skole har fått påvist koronasmitte. Les mer her

19. november: – En av elevene som er bekreftet smittet har reist med buss. Nærkontakter på bussen er allerede satt i karantene. Kommunens smittevernteam ber personer som reiste med buss fra Sam Eyde mandag 16. november kl. 15.30 om å være oppmerksom på symptomer. Hvis du blir syk må du holde deg hjemme og bestille en koronatest, melder Arendal kommune torsdag ettermiddag.

18. november: – Det er registrert fire nye smittetilfeller i Arendal i dag og ca. 15 personer er i karantene, melder kommunen kl. 21.50.
Tallet inkluderer tilfellet tidligere omtalt i dag.

I en senere oppdatering opplyses det at 120 personer er satt i karantene. Les mer her

18. november: I Meldingssystemet for smittsomme sykdommer (MSIS) er det registret ett nytt smittetilfelle i Arendal onsdag ettermiddag. Det bringer antallet opp til ti personer denne måneden så langt.

Nasjonalt passerte landet 300 dødsfall relatert til covid-19 i dag.

17. november: Sørlandet sykehus helseforetak melder om at det er fire pasienter innlagt tirsdag formiddag med påvist covid-19. I tillegg har sykehusene i Agder inne 15 pasienter hvor det er mistanke om koronasmitte.

16.november: Et nytt smittetilfelle ble registrert i Arendal mandag. Det er satt i gang smittesporing for kartlegging av nærkontakter.

12. november: I en ny oppdatering opplyser kommunen at det er registrert totalt tre personer torsdag med koronasmitte tilknyttet Arendal. Den tredje personen er folkeregistrert i kommunen, men ikke bosatt i Arendal.

12. november: Arendal kommune har registrert to smittetilfeller til sammen torsdag. 82 ungdommer er satt i karantene, og skal testes fredag, opplyser kommunen torsdag kveld.

12. november: 73 personer er satt i karantene umiddelbart etter at en elev ved Arendal vgs har fått påvist korona. Det melder Agder fylkeskommune torsdag. Les mer her

12. november: Meldingssystemet for smittsomme sykdommer (MSIS) registrerte ytterligere ett smittetilfelle onsdag, som bringer antallet den dagen opp i to i Arendal.

11. november: Det er registrert ett nytt smittetilfelle i Arendal onsdag. Ifølge kommunen var vedkommende allerede i innreisekarantene.

10. november: Sørlandet sykehus har i løpet av dagen fått tilbakemelding om at to personer som deltok på et kurs ved Lærings- og mestringssenteret ved Sørlandet sykehus 4. november har testet positivt på covid-19. Sykehuset har foretatt smittesporing og har kontaktet de andre pasientene som deltok på samme kurs.

– Pasienter og ansatte som deltok på kurset har fått beskjed om å gå i karantene og skal testes, sier Susanne Hernes, fagdirektør ved Sørlandet sykehus HF i en pressmelding.
Hun opplyser om at smittevernreglene ble overholdt gjennom hele kurset, og at munnbind ble benyttet av flere av deltakerne.
– De pasientene som er på kurs ved sykehuset er i mange tilfeller spesielt utsatte pasientgrupper. Det har derfor vært viktig for oss å være «føre var» og få testet alle involverte og ta i bruk karantene i den pålagte perioden på 10 dager etter at kursdeltakerne kan ha vært utsatt for smitte.

Senteret er lokalisert på Eg i Kristiansand, men har deltakere fra hele sykehusregionen.

10. november: Arendal kommune opplyser at teststasjonen flyttes fra legevakten til Longum førstkommende torsdag kl. 10.00. Adressen til den nye stasjonen er Hans Thornesvei 68 i Moland Park, melder kommunen på sitt nettsted.

Kommunen opplyser videre at man må bestille tid for testing og at teststasjonen ikke kan oppsøkes uanmeldt. Her kan du lese mer.

9. november: Alle besøkende til bo- og omsorgssentre i Arendal må bruke munnbind under hele besøket. Her finner du gjeldende regler.

9. november: Sørlandet sykehus helseforetak har mandag fire bekreftet med covid-19 innlagt, en av disse er under 50 år. Samtidig har sykehuset 19 personer innlagt med mistanke om smitte. 28 ansatte i sykehusforetaket er i karantene. Helsedirektoratet opplyser at til sammen 97 er innlagt med påvist covid-19 i hele landet. 15 pasienter får respiratorbehandling.

9. november: Arendal kommune oppdaterte kl. 14.30 antallet smittede i koronapandemien siden starten i mars til 110. Det er opp fem tilfeller fra 105.
– De fem ekstra smittede er ikke bosatt i Arendal, men er folkeregistrert her, opplyser kommunen.

8. november: Det er ikke registrert nye smittetilfeller i Arendal søndag, melder Arendal kommune.

8. november: Søndag er det kjent at det er en elev på Arendal videregående skole, som lørdag testet positivt på korona. Ifølge Agderposten er 50 personer i karantene i forbindelse med dette smittetilfellet.

7. november: Lørdag kveld meldes det om ett nytt smittetilfelle i Arendal. Kommunen opplyser at det jobbes med å kartlegge nærkontakter.

6. november: En ny person har fått påvist koronasmitte i Arendal fredag. Ifølge kommunen var vedkommende allerede i innreisekarante. Det opplyser kommunen fredag kveld.

6. november: Sørlandet sykehus’ oversikt viser at det fredag morgen var innlagt to pasienter med påvist covid-19, der én er under 50 år. Åtte personer er innlagt med mistanke om koronasmitte. 31 ansatte er i karantene.

6. november: – Vi ønsker færrest mulig mennesker i sykehuset under koronapandemien. Dette for å hindre smitte fra besøkende til andre pasienter og/eller til sårbart helsepersonell som skal drive sykehus under pandemien. Det ble derfor innført besøksrestriksjoner tidligere i år. Med bakgrunn i økt smittetrykk i deler av regionen, er det ønskelig å minne befolkningen på dette, opplyser Sørlandet sykehus. Her finner du besøksinformasjon.

6. november: Arendal kommune meldte torsdag at det ikke settes inn ytterligere lokale tiltak i nåværende situasjon. Men det jobbes med planer for hvordan skoler og barnehager kan gjennomføre juleavslutninger, juleball og julebord.
– Det vil være mulig med arrangementer for barn som er i samme kohort, men uten foreldre til stede, meldte kriseledelsen.

5. november: Statsminister Erna Solberg oppfordrer det norske folk til å holde seg hjemme og ha minimal sosial kontakt de neste ukene, opplyser regjeringen i en pressemelding torsdag formiddag. Det anbefales blant annet å droppe unødvendige reiser innenlands.
– Min beskjed til det norske folk er: Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre. Sammen kan vi snu den skumle utviklingen i smittetallene, men det krever at vi alle er med på en skikkelig dugnad de neste ukene, sier statsministeren.

Kl. 11.45 stiller statsministeren på pressekonferanse om situasjonen. Den kan du se her.

4. november: Kriseledelsen i Arendal kommune har bestemt at det skal opprettes en ny teststasjon for covid-19 på Longum. Det vil komme mer informasjon fra kommunen når dette er klart. I mellomtiden er det teststasjonen ved legevakten som er den som skal brukes. I etterkant av regjeringens pressekonferanse om nye smittevernsretningslinjer torsdag vil det bli vurdert lokale tiltak i Arendal, melder kommunen på sitt nettsted.

4. november: Folkehelseinstituttet med nye råd om blant annet avstand og nærkontakter. Les mer her

3. november: Folkehelseinstituttets database for smittsomme sykdommer (MSIS) ble tirsdag ettermiddag oppdatert med tre nye tilfeller av covid-19 i Arendal. Ifølge Agderposten er to av disse ikke boende i Arendal, men er folkeregistrert i kommunen.

3. november: Helseminister Bent Høie (H) varsler nye tiltak for smittevern for å slå ned det som nå omtales som en andre bølge i Norge. Tiltakene skal komme denne uken. Siste døgn er 704 nye smittetilfeller registrert i Norge. Les mer og se pressekonferansen her.

3. november: Nyli barnehage holder stengt frem til søndag 8. november. Tirsdag ble det bekreftet smitte hos en ansatt. Alle barn og ansatte forblir i karantene, opplyser kommunen.

3. november: En ansatt på øre-, nese-, halsavdelingen på sykehuset i Arendal har fått påvist covid-19. Les mer her

2. november: Mandag er tre pasienter innlagt på et av de tre sykehusene i Agder med påvist covid-19. Seks pasienter er innlagt med mistanke om smitte. Ingen av de innlagte er under 50 år, opplyser sykehusforetaket.

2. november: En person som jobber i Nyli barnehage i Arendal har fått symptomer på koronavirus, og kommunen har satt barnehagen i karantene. Det omfatter ca. 50 personer, men totalantallet 90 personer som enten holder seg hjemme eller i karantene. Les mer her

2. november: Nok et smittetilfelle ble registrert i Arendal søndag. Det er i FHIs database oppført som det 16. smittetilfellet for oktober.
– Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter, opplyser Arendal kommune.

1. november: I Folkehelseinstituttets database MSIS er det siste døgn registrert ett nytt smittetilfelle for koronavirus i Arendal for oktober måned. Lørdag 31. oktober var tallet 14 smittede i oktober, mens det like etter midnatt ble oppdatert til 15 tilfeller. Folkehelseinstituttet opplyser at det tar ofte noe tid fra et tilfelle blir påvist til tallet blir oppdatert i databasen og at tallet ikke alltid viser det korrekte antallet smittede.

Ved Sørlandet sykehus helseforetak var det lørdag to innlagte med påvist covid-19, mens fem personer var innlagt med mistanke om koronavirussmitte.

Arendal kommune opplyste på sitt nettsted lørdag ettermiddag at det nye tilfellet er en person som kom fra utlandet, og som gikk direkte i karantene etter ankomst. Les mer her

31. oktober: Agder-politiet advarer mot store Halloween-fester blant ungdom og ber foreldre følge med på hva barna deres foretar seg lørdag. Les mer her.

30. oktober: Sørlandet sykehus helseforetak melder i sin informasjonstjeneste fredag om én innlagt med covid-19. Ytterligere seks pasienter er innlagt med mistanke om koronasmitte. I Arendal er det ikke meldt om flere tilfeller så langt i dag, ifølge meldingsdatabasen MSIS fra Folkehelseinstituttet.

27. oktober: Antallet døde som følge av covid-19 er nå kommet opp i totalt fire siden mars. Et nytt dødsfall ved et av de tre sykehusene ble registrert tirsdag. SSHF setter fortsatt personvernhensyn foran å opplyse om dødsfallet skjedde i Arendal, Kristiansand eller Flekkefjord sykehus. Se sykehustallene her.

26. oktober: Nye statlige retningslinjer vil gjelde fra natt til onsdag. Regjeringen strammer inn nasjonale tiltak med varighet til tidlig i desember. Les mer her

23. oktober: – Vi ser også at smitten har begynt å spre seg til eldre aldersgrupper, og det er en betydelig risiko for at tallene vil fortsette å stige. Dette er bekymringsfullt. Derfor varsler vi allerede nå at det kommer nasjonale innstramminger neste uke. Tiltakene vil være målrettet mot de områdene der smitten nå sprer seg, sier statsminister Erna Solberg. Les mer her

21. oktober: Etter flere dager med ingen nye smittetilfeller har kriseledelsen i samråd med kommuneoverlegene konkludert med at situasjonen i Arendal er under kontroll.
– Derfor går vi over i normal drift. Dette betyr at kriseledelsen ikke fortsetter med faste møter framover. Hvis situasjonen endrer seg, vil vi sette kriseledelse og smittesporingsteamet vil kunne etablere seg raskt, melder kommunen.

16. oktober: Ingen nye positive prøvesvar i Arendal fredag, melder kommunen kl. 21.

15. oktober: Klokken 22.10 melder Arendal kommune at det heller ikke torsdag er registrert nye positive koronaprøver. Til sammen har 14 personer fått påvist koronavirus i kommunen til nå i oktober. Torsdag morgen var tre pasienter innlagt på Sørlandet sykehus med covid 19-sykdom. To var innlagt med mistanke om smitte. Til sammen 22 ansatte ved helseforetakets tre sykehus var i karantene, mot 35 onsdag. Til nå er det gjennomført over 60.000 koronatester i helseforetaket siden smittealarmen gikk i vår.

14. oktober: Ingen nye positive testsvar er kommet i Arendal i dag, opplyser kommunen kl. 20.50.

13. oktober: Kommunen melder tirsdag kveld om at en ny person har testet positivt for koronaviruset   . Ifølge opplysningene var personen allerede i karantene da smitten ble påvist.

13. oktober: Koronavaksine skal betales av staten, slik at det blir gratis for alle som tar det, melder regjeringen tirsdag. Les mer her

12. oktober:  Arendal kommune melder kl. 20.50 at det heller ikke siste døgn er registrert nye smittetilfeller i kommunen.

12. oktober:  Sørlandet sykehus helseforetakt (SSHF) melder mandag om tre innlagte pasienter med påvist covid-19. Helseforetaket opplyser ikke ved hvilke av de tre sykehusene Arendal, Kristiansand eller Flekkefjord pasientene befinner seg. Sykehuset melder også om at det tre pasienter innlagt med mistanke om koronavirussmitte.

10. oktober:  Lørdag kveld er det heller ikke registrert nye smittede i Arendal, ifølge en oppdatering fra kommunen.

9. oktober:  Etter et møte i kriseledelsen i Arendal kommune opplyser ordfører Robert C. Nordli at den strenge lokale smittevernforskriften oppheves fra og med tirsdag.
Tusen takk til alle som har vært med på det nødvendig krafttaket i Arendal. Kriseledelsen har i dag i samråd med kommuneoverlegene kommet fram til at det ikke er nødvendig å forlenge de lokale forskriftene/ restriksjonene fra og med tirsdag. Det vil si at vi har nådd målet vårt hvor vi kan slutte oss til de nasjonale retningslinjene fra og med tirsdag. De lokal forskriftene/ restriksjonene gjelder til og med mandag. Det vil være nok forekomme fortsatt tilfeller hvor enkelte fortsatt tester positivt på covid-19. Husk fortsatt smittevernreglene! Overhold de. Om det blir nødvendig, så strammer vi inn igjen, melder han via Facebook.

8. oktober:  Det siste døgnet er det ikke registrert nye smittetilfeller i Arendal, melder kommunen på sitt nettsted.

7. oktober:  Halloween-feiring kan gjennomføres, men dørbanking for knask eller knep bør være nøye planlagt, råder Folkehelseinstituttet.

7. oktober:  Klokken 16 onsdag er det registrert en ny smittet i Arendal siden i går kveld. Det viser oppdatert statistikk fra Folkehelseinstituttet. Kommunen oppdaterer sine til i 21-tiden daglig.

6. oktober:  Tirsdag kveld melder kommunen om tre nye smittetilfeller.
– To av de smittede var allerede i karantene. Smittesporingsteamet jobber med å kontakte alle nærkontakter, opplyser kommunen.

5. oktober: Arendal kommune melder like etter kl. 21 at det ikke er registrert nye smittede mandag.

5. oktober: Formannskapet i Arendal vedtok enstemmig mandag ettermiddag å forlenge den lokale smittevernforskriften for Arendal til og med 12. oktober. Her finner du oppdatert status fra kriseledelsen. Smittetall oppdateres fra kommunens side hver kveld kl. 21, eller ved behov.

5. oktober: 24 personer har aktiv covid-19 smitte i Arendal per mandag formiddag. 250 personer er i karantene. Det opplyste kommuneoverlege Preben Aavitsland til formannskapet mandag ettermiddag.
– Det tallet forandrer seg fra time til time, sier han.
Ifølge Aavitsland ser kommunelegene at situasjonen er mer oversiktlig enn den var da bystyret vedtok innstramminger i det lokale smittevernregimet.
– Vi har et par tilfeller som ikke er helt avklart hvor kommer fra. Jeg vil si at Helene (Rakeie) og jeg er litt urolige enda. Vi er ikke i mål, sier han.
For å holde kontrollen på situasjonen anbefaler smittevernekspertene i kommunen at politikerne forlenger den lokale smittevernforskriften til i alle fall til og med 12. oktober.

5. oktober: Kl. 15.00 mandag er formannskapet i Arendal i møte om den lokale smittevernforskriften. Behandlingen kan du følge på kommunens web-TV her.

4. oktober: Kommunen oppsummerer søndagen med to meldte smittetilfeller.

– Smittesporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter, lyder meldingen.

4. oktober: En sykepleier på legevakten i Arendal har fått påvist covid-19. Det meldte VG lørdag kveld. Ifølge kommuneoverlege Erik L. Werner er det usikkert hvor vedkommende ble smittet og om det var på legevakten.

– Alle som har vært i kontakt med personen, har blitt identifisert, og alle disse er satt i karantene og testet. Det er snakk om et beskjedent antall personer, sier han til avisen.

Fra lørdag til søndag er antallet smittede i Arendal for oktober økt fra fem til seks, ifølge meldingsregisteret for smittsomme sykdommer.

3. oktober: Folkehelseinstiuttets database MSIS er oppdatert lørdag ettermiddag med en økning på to smittetilfeller i Arendal. Til sammen fem personer har fått påvist covid-19 så langt denne måneden.

– De smittede har ikke tilknytning til de tidligere smitteutbruddene, men begge er isolert og smitteteamet har god oversikt over alle nærkontakter, opplyser kommunen lørdag kveld.

Tallet for september er justert til 49. Ifølge VGs oversikt over koronasmitte i Norge, har Arendal 106,7 tilfeller pr. 100.000 innbyggere de siste 14 dagene. Det er over fem ganger høyere enn hva myndighetene har satt som rød grense for andre reiseråd til andre land og regioner.

2. oktober: Det totale smittetallet for september er fredag kveld 50. Det opplyser kommunen på sitt nettsted kl. 21.

2. oktober: Formannskapet møtes digitalt mandag kl. 15 for å behandle den lokale koronaforskriften, forskriften om midlertidige smitteverntiltak, opplyser kommunens politiske sekretariat.

2. oktober: Kriseledelsen i Arendal opplyser fredag ettermiddag at det er tre nye smittede registrert kl. 16. En av disse er elev på niende trinn på Stuenes skole.
– Det ser ut til at personen har tilknytning til et av de tre selskapene kjent fra tidligere. Ca. 100 personer er satt i karantene tom. 5. oktober. Dette eksempelet viser at symptomer kan komme først sent etter nærkontakt og kriseledelsen understreker derfor viktigheten av å opprettholde karantenetiden, skriver kommunen.

Det gjennomføres ca. 120 personer i Arendal hver eneste dag. Etter å ha fått oversikt over smittesituasjonen er det nå bestemt at det igjen skal åpnes for besøk i institusjoner fra og med mandag, men med noen begrensninger.

– Hver beboer kan få besøk av inntil to pårørende, men bare en pårørende pr. besøk. Det innføres ikke tidsbegrensninger på besøket, men alle besøk må avtales på forhånd. Det blir ikke mulig å avtale besøk før mandag 5. oktober.

Førstkommende mandag skal formannskapet samles til et ekstraordinært møte, hvor politikerne skal ta stilling til et ønske om videreføre de lokale begrensningene på antall personer som kan møtes. De vil bli foreslått forlenget til 12. oktober.
– Videreføringen begrunnes med at smitten så langt har oppstått i private, sosiale sammenkomster der unge voksne har møttes. Mange i gruppen har barn og det er derfor ønskelig fortsatt å begrense antall nærkontakter for denne gruppen for å unngå større spredning av smitte, heter det.

Det blir ingen nye tiltak i skoler og barnehager og heller ikke anbefaling av bruk av munnbind, men det vurderes fortløpende ut fra situasjonen.

Kriseledelsen påpeker at smittesporingen som har vært gjort til nå i forbindelse med de lokale utbruddene har gitt resultater.

– Vi oppfordrer derfor til at alle fortsetter å begrense antall nærkontakter (nærmere en 2 meter i mer enn 15 minutter) den kommende uken. Dersom alle bidrar til denne dugnaden bidrar vi til å få kontroll over situasjonen. I Arendal kommune skal møter på mer enn 10 personer gjennomføres på teams. Det oppfordres også til hjemmekontor for de som kan bruke det.

1. oktober: Arendal kommune opplyser like etter kl. 21 at det torsdag er registrert en ny smittet. Vedkommende var allerede i karantene. Ifølge kommunen er også smittetallet for september redusert med én person, som ble registrert to ganger onsdag.
– Det korrekte smittetallet for 30. september var altså 4, melder Arendal kommune.
Til sammen er det endelige antallet påvist koronasmittede i kommunen i september 47.

30. september: Statsminister Erna Solberg sier til Dagbladet onsdag kveld at Arendal kanskje ikke kan åpne opp 12. oktober, når de nasjonale smittevernretningslinjene etter planen lettes på.
 – Jeg tenker at vi må vente litt i Oslo, Arendal og Øygarden. Dette fordi man ikke bør liberalisere mer på steder der det fortsatt er smitteutbrudd, sier hun til avisen.

Ordfører Robert C. Nordli uttalte til Agderposten onsdag at han håper Arendal kan lette på de strenge lokale reglene som nå gjelder, fra 12. oktober.

30. september: – Det er registret fem nye smittede i Arendal i dag. Kommunens smitteoppsporingsteam fortsetter arbeidet med å kartlegge nærkontakter, opplyser kommunen.

Tallet på smittede i september er onsdag kveld oppe i 47 tilfeller. Det er over dobbelt så mange som i mars måned, da det ble registrert 22 tilfeller i Arendal.

30. september: Statsminister Erna Solberg påpeker at Arendal er en av kommunene som må ta grep for å slå ned smitteutbruddet, ifølge VG.

30. september: Mandag 5. oktober kl. 15 kan det bli holdt et møte i formannskapet i Arendal knyttet til forskriften om midlertidige, lokale smitteverntiltak. Det opplyser kommunenes politiske sekretæriat. Kommunen opplyser også om et møte i kriseledelsen førstkommende fredag.

30. september: På en pressekonferanse onsdag ettermiddag opplyser regjeringen om at det vil bli lettelser i de nasjonale smittevernretningslinjene fra 12. oktober. Blant annet åpnes det for trening i breddeidretten for voksne, og oppheving av skjenkestoppen som gjelder for utesteder. Antallet deltakere på utendørsarrangementer utvides til totalt 600, men delt i kohorter på 200. Det settes krav til at kommunene følger opp med strenge lokale smitteverntiltak der presset er høyt. Les mer her

30. september: Kommunen opplyser at 1. trinn ved Nedenes skole er satt i karantene etter at en ansatt på trinnet tirsdag kveld fikk påvist covid-19. Andre ansatte er også pålagt karantene. Les mer her

29. september: Arendal kommune melder om fire nye smittetilfeller tirsdag kl. 14. Smittesporingsteamet jobber med kartlegging av nærkontakter til disse. Ifølge kommunen åpner den nye teststasjonen ved Filadelfia på Harebakken kl. 12 onsdag, og det opplyses at man nå kan bestille time på kommunens nettsted.
– Det tar nå ca. 24 timer fra koronatest til prøvesvaret er klart, heter det.

Klokken 17 var tallet økt til fem.

Arendal kommune opererer med antallet 41 smittede så langt i september.

29. september: Folkehelseinstituttet anslår at det er 76 prosent sannsynlighet for at Agder blir et rødt fylke i løpet av to uker fra 21. september. Det kommer frem i den siste utgaven av den nasjonale koronarapporten fra FHI. Målet for når et område er rødt er på 20 tilfeller pr. 100.000 innbyggere. Les den her (engelsk)

FHI-modellen viser at det er 40 prosent risiko for at 500 personer i Norge vil vi trenge respiratorbehandling mot slutten av året, om R-tallet holder seg som nå. Risikoen er 30 prosent for at det kan gjelde 1.000 mennesker.

– Disse anslagene er langt mer alvorlig enn  tidligere, står det i rapporten.

28. september: – Det er meldt om to nye smittede i ettermiddag. Begge to var i karantene og kan knyttes til tidligere smitteutbrudd. Det er ca. 350 personer i karantene, melder kommunen.

Det totale tallet er 36 med påvist koronasmitte i september.

Det er bestemt at det skal åpnes en ny teststasjon ved Filadelfiakirken, skriver Agderposten. Teststasjonen i Langsæveien åpner onsdag, og krever forhåndsbestilling av time.

27. september: Kommunen jobber med å øke testkapasiteten. På det planlagte møtet i kriseledelsen søndag ettermiddag var det ikke kommet nye smittetall fra kommunen, men det kunne meldes om at ingen så langt var innlagt på sykehuset. Les mer her

26. september: Kl. 17.40 opplyste kommunen at ti nye smittetilfeller er registrert. Over 300 er lørdag ettermiddag i karantene. Ifølge kommunen kan noen av de ti knyttes til festen som var på Hove, mens resten knyttes til en fest i Froland sist lørdag. En person på denne festen viste seg i ettertid å være bærer av covid-19, men er allerede registrert i smittetallet. De ti er nærkontakter, som smittesporingsteamet allerede kjente til. Nå jobbes det med å finne nærkontakter til de ti nye smittede. Til sammen er smittetallet for september 34 personer.

26. september: Kommunen ber alle med symptomer bestille testtime på nett, ettersom legevakten opplever stor pågang på telefon. Det prioriteres å teste de som har vært i kontakt med smittesporingsteamet, men kommunen jobber med å øke testkapasiteten. Les mer her

26. september: Folkehelseinsituttets statistikkdatabase MSIS viser at antallet smittede registrert i Arendal er økt med to siden fredag. Tallet lørdag morgen er 26.

25. september: – I løpet av fredag er det registrert ni nye smittede. Alle de smittede kan knyttes tilbake til arrangementene 13. og 19. september, opplyser kommunen fredag ettermiddag.

Det er nå 220 personer i karantene, og antallet ventes å øke.

Tallet på smittede i Arendal er nå 24. Det er høyere en toppen i mars måned, med 22 tilfeller. Kommunen opplyste først, i ettermiddag, at tallet for september også var 22 smittede hittil.

24. september: Kommunens oppdaterte tall kl. 17.30 forteller om totalt sju nye smittede så langt torsdag. Personer som var på Vinmonopolet i et gitt tidsrom onsdag bes være oppmerksomme på symptomer.

Les mer her

24. september: Bystyret vedtok torsdag ettermiddag begrensninger i antallet deltakere i både privat og offentlig regi. Les mer her

24. september: Sørlandet sykehus Arendal innfører økt bruk av munnbind og besøksforbud på sykehuset i Arendal, som følge av den uavklarte smittespredningen. Tiltakene innbærer at alle pasienter som kommer til akuttmottaket eller skal til time i poliklinikkene får utdelt munnbind og alle som skal legges inn blir testet for korona. Det innføres umiddelbart besøksforbud på sykehuset, med unntak av føde- og barselavdelingen og besøk til døende pasienter. Tiltakene trådte i kraft kl. 14 og vil vare to uker frem i tid. Det opplyser SSHF i en pressemelding. Les mer her

24. september: Ytterligere fire personer har fått påvist covid-19 etter en fest på Hove lørdag. Det ble først opplyst å være fem. Les mer her (abo)

24. september: Bystyret i Arendal skal torsdag ta stilling til en kraftig innskjerping av hvor mange som kan samles på offentlige og private arrangementer. Les mer her

23. september: Ytterligere tre personer er bekreftet smittet i Arendal onsdag. To av disse deltok på en fest på Hove forrige lørdag. En av disse er fra Østlandet og var på festen mens han var smittebærer. De to var også på Egon og Sportsbaren i Arendal sentrum lørdag kveld. Kommunen har satt i gang smittesporing og et trettitall personer i flere kommuner er satt i karantene, opplyser kommunen på sitt nettsted.

Les også: Stenger for besøk på institusjoner

Den ene av de tre var tilknyttet arrangementet i Arendal 13. september, som også har sendt et stort antall personer i karantene.

Les mer her

23. september: Kommunen opplyser at smittetilfellet fra onsdag kveld har ukjent smittekilde. Vedkommende var i konfirmasjonsgudstjeneste i Austre Moland 13. september.
– Vi kan verken utelukke eller bekrefte at denne personen har blitt smittet under gudstjenesten, opplyser kommunen,

Les mer her

22. september: NRK Sørlandet melder at en sjette person har fått påvist koronasmitte i forbindelse med det lokale utbruddet i Arendal. Ifølge Agderposten er antallet i karantene nå kommet opp i 83. Klokken 18 meldte kommunen om enda et smittetilfelle på sitt nettsted, slik at tallet er kommmer opp i totalt åtte koronasmittede siden fredag 18. september.

21. september: Mandag er til sammen 80 personer i Arendal satt i karantene, melder kommunen. Alle skal ha tilknytning til arrangementet, der en viste seg å ha koronaviruset. Ifølge Agderposten er også det lokale Frp-laget rammet av det samme utbruddet.

20. september: Søndag er antallet smittede etter det private selskapet økt til fem. Totalt 67 personer er i karantene, skriver Agderposten.

19. september: Lørdag ettermiddag ble det holdt pressekonferanse om situasjonen i kommunen. 64 personer er satt i karantene etter smitteutbrudd, og lørdag kveld ble det bekreftet ytterligere ett smittetilfelle. Les mer og se pressekonferansen i opptak her

18. september: Kriseledelsen i Arendal opplyser fredag kveld at det er elever i 1. og 2. klasse på Nesheim skole, som er satt i karantene. Dette gjelder også fire lærere. Enkeltelever ved flere andre skoler er også satt i karantene, ble det først opplyst, før informasjonen ble oppdatert til langt mindre konkret. Les mer her

18. september: Tre personer er bekreftet smittet av covid-19 i Arendal, ifølge Agderposten fredag ettermiddag. Til sammen ble 29 personer satt i karantene torsdag kveld, etter nærkontakt med en smittet person. Kommuneoverlege Helene Rakeie opplyser til avisen at de tre nye tilfellene fredag,  ble smittet i et selskap i Arendal forrige helg. En skole i kommunen skal være berørt, og en del elever på denne er pålagt karantene. Avisen skriver at alle ennå ikke er informert og at Rakeie av den grunn ikke opplyser hvilken skole dette rammer. Smittesporing skal være satt i gang.

18. september: Fotballsesongen2020 blir ikke noe av for seniorene i breddefotballen:

(+) Fotballserien 2020 er avlyst for seniorlagene

17. september: Kommunen opplyser at antallet smittede i Arendal er 41 personer. Agderposten skriver at flere i kommunen er i karantene etter å ha vært nær vedkommende, men det skal være kontroll på smittesporingen. Kommunen har også åpnet for digital bestilling av koronatest. Les mer her

14. september: Antallet smittede folkeregistrert i Arendal var tirsdag kommet opp i 40. Det inkluderer personer som også ikke bor i kommunen. Les mer her.

14. september: Arendal kommune opplyser om trøbbel med telefonnummeret man ringer for koronatest. Feilen ble rettet i løpet av dagen.

10. september: Rådmann Harald Danielsen i Arendal opplyste til formannskapet at det så langt totalt er brukt 44 millioner kroner i ekstra midler knyttet til koronapandemien. Nå har kommunen skaffet seg så mye smittevernutstyr at det letes for å finne lagerplass i kommunalt eide bygg til alt sammen. Om ikke det løses må kommunen tenke alternativt.
– Det kan bli noen kostnader også der, sa han.

10. september: Statsminister Erna Solberg (H) varsler at det kan bli aktuelt å innføre mer inngripende tiltak både lokalt, regionalt og nasjonalt om antallet smittetilfeller uten kjent kilde eller lokale utbrudd ikke kommer under kontroll. Det opplyste hun på regjeringens pressekonferanse torsdag ettermiddag. Les mer her.

10. september: Det er registrert et nytt smittetilfelle tilknyttet Arendal siste døgn, melder Fædrelandsvennen, som viser til det nasjonale registeret for smittsomme sykdommer. Ifølge registreringen er det en kvinne i aldersgruppen 20-29 år som har fått påvist covid-19.

02. september: Arendal kommune opplyser at det ikke er registrert flere smittede i kommunen, men tallet er oppdatert til også å ta med personer som er folkeregistrert i Arendal og som ikke er bosatt i kommunen. Tallet er totalt 36 personer som har vært eller er smittet. Kommunen opplyser videre at kapasiteten på testtelefonen er utvidet, men opplever stor pågang. Det jobbes også med å få få plass en digital testbestilling. Les mer her.

28. august: Statsminister Erna Solberg, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby holder pressekonferanse om koronaviruset 3. september kl. 09. Det er regjeringens tredje pressekonferanse for barn i forbindelse med koronapandemien.

24. august: Arendal kommune har oppdatert smittetallet for kommunen med ett nytt tilfelle. 23. august skal vedkommende ha fått bekreftet smitte. Det er totalt 33 personer i kommunen som har fått påvist covid-19.

14. august: Regjeringen anbefaler foreløpig kun bruk av munnbind på fulle busser og tog i Oslo og Indre Østfold. Les mer her.

13. august: Her kan du få siste oppdateringer fra Folkehelseinstituttet om offentlig kommunikasjon, hvor folk kan ha blitt utsatt for koronasmitte.

12. august: Arendal kommune opplyser at luftveisklinikken skal gjenåpnes i løpet av august. Les mer her.

12. august: Alle land som hittil har vært merket som “grønne” av myndighetene, er nå gule. Det opplyser regjeringen på sitt nettsted.
– Det vil ikke være karanteneplikt for gule land, men alle unødvendige reiser til utlandet bør unngås, heter det. Les mer her. 
Nye områder i både Danmark og Sverige blir rødmerket, med krav om karanteplikt ved retur til Norge. De nye reglene vil gjelde fra midnatt natt til lørdag.
– Selv om karantebestemmelsen ikke inntrer før natt til lørdag, vil det å reise til for eksempel de svenske regionene for å handle være i strid med regjeringens råd om å unngå unødvendige utenlandsreiser. Risikoen for å bli smittet i køen i Systembolaget er ikke verd prisen. Du risiker å bli smittet og å smitte andre, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Se kart fra Folkehelseinstituttet her.

10. august: Folkehelseinstituttet opplyser at det skal bli enklere å få testet seg for koronasmitte ved mistanke. Man skal ikke lenger trenge henvisning fra lege. Les mer her.

07. august: Helseminister Bent Høie (H) opplyser at regjeringen fraråder utenlandsreiser både til såkalt røde og grønne land, men grensene holdes åpne. Samtidig oppfordres folk til å bruke munnbind når man returnerer fra utenlandsreiser fra røde land. Mer detaljerte råd vil komme frem mot 14. august. Dette er to av innstramningene som myndighetene nå gjør for å begrense en økende smittesituasjon i landet.

Her kan du lese regjeringens nyhetsmelding om innstrammingen.

06. august: Folkehelseinstituttet opplyser at noen passasjerer som reiste med Color Line mellom Hirtshals og Kristiansand 29. og 30. juli i ettertid har testet positivt for covid-19.
– En passasjer fra den første seilingen og tre personer fra den andre seilingen har i etterkant testet positivt for covid-19, melder instituttet. 
Risikoen for at andre kan ha blitt smittet vurderes som lav, men alle reisende på de aktuelle turene oppfordres til å følge med på egen helsetilstand og ta kontakt med helsetjenesten om de føler seg syke.

05. august: Kriseledelsen i Arendal kommune opplyser at det ikke er meldt noen nye smittede av koronaviruset i Arendal. I forbindelse med smitteutbruddet på Hurtigruten var det flere kommuner i Agder som hadde innbyggere som hadde vært med på seilasen, som ble rammet av et smittebrudd.
– Vi ser nå en økende smittetrend i Norge. Heldigvis har vi ikke det i Arendal og det er ingen nye smittede i kommunen, skriver kommunen i en oppdatering.

Det oppfordres samtidig til å fokusere sterkt på smittevern fortsatt.
– Vi må holde avstand, vaske hendene godt og alle som er syke må holde seg hjemme. Hvis du tror du kan være smittet, ring fastlegen din. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakten.

Her finner du oppdateringen.

04. august: Sørlandet sykehus innfører restriksjoner for besøkende som har vært utenfor Norges grenser. Restriksjonene gjelder ved alle klinikkene, og også for såkalte grønne land og områder, melder helseforetaket.

29. juli: Kriseledelsen i Arendal kommune opplyser at det ikke er noen nye smittede i kommunen. I lys av situasjonen i Moss kommune, følges dette med på lokalt.
– Kommuneoverlegen følger med på situasjonen rundt oppblussing av smitte i Moss. Situasjonen der er et eksempel på at smitten kan øke. Det utarbeides en beredskapsplan for tilsvarende situasjoner i Arendal basert på Folkehelseinstituttets anbefalinger, melder kommunen.

Det opplyses også at skjenkekontrollen i Arendal er utvidet til også å omfatte situasjonen rundt smittevern og at kommuneoverlegen følger opp hvis det er nødvendig.

24. juli: Sørlandet sykehus helseforetak melder at ingen er innlagt med påvist covid-19. Fem pasienter er innlagt med mistanke om koronasmitte. Til sammen er det gjennomført 21.650 smitteprøver siden testingen startet opp.

14. juli: I en pressemelding opplyser Sørlandet sykehus HF om at en vikar ved sykehuset i Flekkefjord er isolert etter påvisning av covid-19.
– Vikaren testet negativt ved første test, men testet positivt ved andre test fire dager senere. Vedkommende har vært i jobb ved sykehuset i kun to dager, og har brukt munnbind hele tiden. Sjansen for smitte til pasienter og medarbeidere er dermed liten. Vi har likevel satt i verk smittesporing og kontakter de pasientene vikaren har vært i kontakt med, sier fagdirektør Susanne Hernes ved SSHF i meldingen.
Det skal ha vært strenge rutiner som sørget for å fange opp smitten hos den utenlandske vikaren.

10. juli: Norge letter på innreiserestriksjonene, slik at turister fra en rekke europeiske land er velkomne til Norge i sommer etter 15. juli. Les mer her. Her finner du de nye reiserådene.

08. juli: Arendal kommunes kriseledelse ber utelivsaktørene i Arendal inn til møte torsdag 9. juli.
– Målet er å samles om en felles innsats for å unngå smittespredning. Det er mange besøkende i byen vår i sommer – både på utesteder, i butikker og ute i gatene. Det er fortsatt svært viktig at alle følger de smittevernreglene som gjelder, melder kommunen på sitt nettsted.

07. juli: Sørlandet sykehus HF opplyser at det er én person innlagt med påvist smitte. Tre personer er innlagt med mistanke om covid-19, og én av de innlagte er under 50 år.

03. juli: Sørlandet sykehus HF opplyser at en person er død etter covid-19. Dødsfallet bringer antallet døde i Agder opp til tre. Sykehuset opplyser ikke hvilket sykehus dødsfallet fant sted, eller andre opplysninger.

01. juli: Sørlandet sykehus HF melder om at sykehusforetaket har én innlagt med påvist covid-19, mens tre personer er innlagt med mistanke om smitte. Tre ansatte er i karantene, en nedgang på seks fra i går. Til sammen er det utført nær 17.500 testinger for koronaviruset så langt.

01. juli: Folkehelseinstituttet mener risikoen for økt smittespredning nå vil øke, ettersom det stadig lettes opp på grenser og innreiserestriksjonene til Norge. Det slås fast at den første bølgen av koronapandemien så og si er over, og at det nå antas å være noen få hundre smittede i landet og da hovedsaklig i det sentrale østlandsområdet. Faren avblåses ikke, ettersom instituttet mener det er lav immunitet i befolkningen og at det dermed er fare for nye bølger av epidemien.

Her finner du situasjonsrapporten (pdf)

24. juni: – Det er fortsatt utfordringer med å overholde reglene om 1 meter avstand på serverings- og skjenkesteder. Kommuneoverlegen vil gjennomføre kontroll og vurdere om det må settes inn ytterligere tiltak for å sikre smittevern, melder Arendal kommunes kriseledelse.

22. juni: Politimesteren i Agder opphever nektet landlov, opplyser Agder politidistrikt.

18. juni: Ifølge Agderposten er det registrert én ny person i Arendal med smitte av covid-19, den første registrerte siden 8. mai. Vedkommende skal være en mann i 20-årene, som nå er satt i isolasjon.

17. juni: Arendal kommune varsler økt bemanning på legevakten i sommer for å ta høyde for koronatesting og generelt økt pågang på legevakten.

5. juni: Sørlandet sykehus helseforetak melder fredag om at det bare er én person innlagt i sykehusforetaket med påvist covid-19. Til sammen er det 17 som er innlagt med mistanke om smitte. Kriseledelsen i Arendal informerer blant annet om åpning av alle typer serveringssteder, samt besøksordningen i institusjoner. Agder fylkeskommune har også statistikk knyttet til koronapandemien og hvordan den virker regionalt.

29. mai: Regjeringen åpner for reiser mellom Norge og Danmark fra 15. juni. Det opplyste statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse fredag.

29. mai: Regjeringen bevilger 20,4 millioner kroner i en ny krisepakke til vedlikehold og rehabilitering av bygg og anlegg i Arendal kommune. Pengene er øremerket prosjekter som kan starte i løpet av året.
– Mange kommuner har vedlikeholdsprosjekter liggende klare. Nå får de mulighet til å sette dem i gang raskt, slik de også gjorde etter finanskrisen og oljekrisen. Dette vil bidra til økt aktivitet og flere arbeidsplasser i kommunene, sier kommunal- og næringsminister Nikolai Astrup (H).

27. mai: Arendal kommune har fått på plass besøksverter på de første bo- og omsorgssentrene, som skal organisere besøk mellom pårørende og beboere. Les mer her

27. mai: Regjeringen letter på smittevernstiltakene i skoler og barnehager, og innfører trafikklys på rødt, gult og grønt nivå. Snart kan hele avdelinger i barnehager og hele skoleklasser være en såkalt kohort. Nye smittevernregler legges frem førstkommende fredag.

20. mai: Sørlandet sykehus helseforetak melder om to innlagte pasienter med covid-19, mens 43 er innlagt med mistanke om smitte. Det er gjennomført 12.119 koronatester, og 321 har totalt fått påvist viruset. Sykehusforetaket åpner også litt opp for besøk av pårørende til feks. barselavdelingen i Arendal igjen.

20. mai: VG melder at koronaretningslinjene mykes opp for barnefotball og andre idrettsgrener fra 15. juni. Det tas forbehold om at ikke smittesituasjonen forverres i Norge innen datoen.

15. mai: Regjeringen oppfordrer til norgesferie i år, og forlenger UDs gjeldende reiseråd til 20. august. Det kan bli endringer innen 15. juni for reiser til de nordiske landene.
–  Jeg vil anbefale folk å planlegge for Norgesferie i sommer. Norge er et vakkert ferieland, og selv om årets ferie blir annerledes enn vi hadde planlagt, er jeg sikker på at den kan bli veldig fin. Mange må gjøre om på planene sine, men nå gir vi folk mer forutsigbarhet, slik at det kan bli lettere å planlegge ferien. Du har lov til å dra på ferie hvor du vil i landet, og kanskje er det i år du skal oppdage en del av Norge du ikke har sett før – på biltur, til fots, med båt, tog eller fly, sier statsminister Erna Solberg.

På regjeringens nettsider kan du lese mer.

14. mai: Oppvekstsjef Roar Aasrud opplyste i oppvekstkomitéens møte torsdag at førskoledager for høstens førsteklassinger er utsatt til juni og at opplegget da skal foregå i henhold til smittevernreglene.
– Vi tenker at de må deles opp. Ikke alle på en gang, men at de møter opp i grupper og på ettermiddagstid. Det blir litt annerledes, men vi føler at det er viktig at de barna får et møte med skolen før sommeren, sa Aaserud.
Høyres Kristoffer Lyngvi-Østerhus minnet om at det også bør legges opp til oppstart i barnehager til høsten kanskje må deles opp, ettersom det er vanlig at foreldre gjerne følger sine små til den såkalte “innkjøringen”.

14. mai: Rådmann Harald Danielsen opplyste at ferieavvikling i kommunen i sommer vil være like vanskelig som det alltid er om det ikke blir oppblussing av smitte. Om smitteoppblussingen skjer opplyser han at kommunen vil ha et problem.

14. mai: Arbeiderpartiets Asbjørn Karl Olsen la frem i møtet med kriseledelsen en bekymring for at skoleelever er observert tett i tett, skulder til skulder på bussholdeplasser. Han sa skolene må informere om at avstandsreglene ikke bare gjelder på skolen. Han la også frem en bekymring for at renhold i barnehager ikke blir godt nok ivaretatt, noe ordfører Nordli opplyste at han skulle melde videre til eiendomsforetaket.

14. mai: Kriseleder Harald Danielsen i Arendal kommune orienterte bystyrets representanter om situasjonen rundt koronapandemien. Han sa at åpningen av skolene for resten av trinnene har gått bra for seg og at skolene virkelig har fått prøve seg de siste par månedene. Han sa at det foreløpig vil være ett ukentlig møte i kriseledelsen, men at det på sikt kan bli aktuelt å trappe ned. Ordfører Robert C. Nordli opplyste at kommunens utgifter knyttet til pandemien så langt er på over 130 millioner kroner.

12. mai: Sørlandet sykehus HF melder om to pasienter innlagt med påvist smitte av koronavirus. 34 er innlagt med mistanke om smitte. Ingen av de innlagte er under 50 år. Til sammen er det testet 10.580 personer til nå, mens 320 har fått påvist smitte, opplyser helseforetaket.

8. mai: Fædrelandsvennen melder at en kvinne fra Arendal i aldersgruppen 30-39 er registrert smittet av covid-19 siste døgn. Ifølge Folkehelseinstituttets statistikk over meldingspliktige smittsomme sykdommer er det registrert til sammen 33 smittetilfeller i Arendal kommune siden mars. Sørlandet sykehus melder om fire innlagte pasienter med bekreftet koronavirus, mens 24 er innlagt med mistanke om sykdommen. To pasienter innlagt er under 50 år.

7. mai: Regjeringen letter på smitteverntiltakene og åpner skolene igjen fra mandag 11. mai. Regelen om maks fem personer samlet på samme sted økes til 20 personer, og fra 15. juni åpnes det opp for arrangementer med 200 personer. Kulturminister Abid Raja (V) opplyste at togene fortsatt ikke kan 17. mai, men at korps og kor kan benyttes.

Her får du full oversikt over alle lettelsene.

7. mai: Kriseledelsen i Arendal kommune orienterte administrasjonsutvalget torsdag at det planlegges å legge til rette for besøk mellom pårørende og pasienter i kommunens institusjoner ved bruk av telt utendørs.
– Da kan vi ha kontroll og føre logg på hvem som besøker hvem med tanke på smittesporing. Vi tror at det vil gi mer trygghet for beboerne, opplyste ordfører Robert C. Nordli.
Han takket ansatte for å være flinke til å ivareta retningslinjene for smittevern og takket innbyggerne som bor på institusjonene for å ha forholdt seg til retningslinjene.

7. mai: Helsepartiets Egil Hagen, som til daglig jobber ved Sørlandet sykehus Arendal som overlege, opplyste i administrasjonsutvalgets møte i Arendal torsdag formiddag at det per torsdag ikke er noen innlagte med covid-19 på sykehuset i Arendal. Sykehusforetakets egen praksis er å ikke opplyse hvilke av de tre sørlandssykehusene denne pasientgruppen er innlagt ved og viser til personvernhensyn.

6. mai: Sørlandet sykehus helseforetak melder om tre innlagte med påvist smitte av covid-19. 32 pasienter er innlagt med mistanke om smitte. Én av de innlagte på i begge kategoriene er under 50 år.

4. mai: Arendal kommune arbeider nå for å legge til rette for besøk på institusjoner. Kriseledelsen kalte inn til pressekonferanse om temaet mandag. Kun Lokalavisen Geita møtte på denne pressekonferansen.

Her kan du lese Lokalavisen Geitas artikkel fra pressemøtet, samt høre hele i lydopptak.

29. april: Sørlandet sykehus helseforetak opplyser at fire pasienter er innlagt med påvist covid-19. 35 er innlagt med mistanke om smitte. To pasienter innlagt er under 50 år.

29. april: Ettersom det ikke er smitte i institusjoner og bofellesskap i Arendal ønsker kriseledelsen å ikke åpne for besøk på institusjoner, selv om det er blitt gjort i andre kommuner og det bes om i Arendal. Kriseledelsen opplyser at den gode situasjonen er ønskelig å opprettholde så lenge som mulig og derfor følger kommunen råd fra Folkehelseinstituttet.

29. april: Arendal kommunes kriseledelse varsler at kommunen vil gi innbyggere med erfaring fra barnehage og skole mulighet til å melde seg til innsats. Bakgrunnen er å være forberedt på eventuell smitte i denne typen institusjoner, opplyses det i en oppdatering.

27. april: Ifølge tall fra Sørlandet sykehus helseforetak er det mandag formiddag innlagt fire pasienter med påvist koronasmitte. 39 pasienter er innlagt med mistanke om smitte. En av pasientene er under 50 år.

24. april: Et regnskap Agderposten viser til i forbindelse med koronautgifter i Arendal kommune så langt, forteller at kostnadene er på ca. 130 millioner kroner. Det er omtrent 100 millioner kroner mer enn det kommunen har mottatt i statlig støtte så langt. Ordfører Robert C. Nordli sier til avisen at staten må komme med mer penger, og at han gjerne reiser til Oslo og tar med seg den store gangetabellen.

24. april: Arendal kommunes kriseledelse melder fredag om at en eldre person fra Arendal med covid-19 døde torsdag 23. april. Det gis ikke ytterligere opplysninger på nettsiden.

24. april: Tall fra Sørlandet sykehus helseforetak viser fredag formiddag at fem pasienter er innlagt med påvist koronasmitte. 27 er innlagt med mistanke om smitte. Ingen av de innlagte er under 50 år.

23. april: Sørlandet sykehus helseforetak melder i en pressemelding at en eldre innlagt pasient med koronasmitte døde torsdag formiddag. Dette er det andre dødsfallet ved Sørlandet sykehus knyttet til koronapandemien. Sykehuset opplyser ikke hvilket av det tre sykehusene vedkommende var pasient ved og viser til personvern og hensyn til pårørende som begrunnelse for å ikke gi ytterligere opplysninger.

23. april: Arendalsuka melder at årets arrangement avlyses.

23. april: Helse- og omsorgssjef Torill Skår opplyser til bystyret at Arendal kommune har måttet rasjonere smittevernutstyr. 70.000 smittevernfrakker, 12.000 avanserte munnbind og 220.000 kirurgiske munnbind er bestilt for flere uker siden. Det er også bestilt co2-konsentratorer, som skal kunne tas med ut til pasienter som trenger oksygen. Nå venter kommunens helseledelse på at det ankommer fra utlandet.
– Noe av dette står på Gardermoen og vi vet ikke når det kommer gjennom tollen, men er forsikret om at det skal komme ut i ekspressfart når det kommer. Dette er nok til fire måneders drift og vi jobber intenst med å sikre mer, sier Skår.

23. april: Rådmann Harald Danielsen opplyser fra kriseledelsen at rapporter fra barnehager er at det er vanskelig å holde ordinær åpningstid med fullt smittevernregime. Han informerte om at en oppdatering av forskriften for barnehager er oppdatert slik at det tillates kortere åpningstid av hensyn til smittevern. Ifølge Danielsen er det åpning for at barnehager, skoler og SFO kan få ulike åpningstider for å ivareta lokalt smittevern.
– Det betyr at det kan bli litt ulik åpningstid til uka, sa Danielsen.

23. april: – Smittevernutstyr er fordelt med 70 prosent til sykehus, 30 prosent til kommunene. Enten er fordelingsnøkkelen gal, eller så er det for lite smittevernutstyr i Norge, sier Nordli. Stadig har det også dukket opp utstyr som ikke er godkjent. Arendal kommune har måttet levere tilbake 20.000 munnbind til en lokal bedrift. Ordføreren legger til at det ikke er for å skremme innbyggerne at smittevernutstyr blir satt på agendaen, men for å melde et reelt behov.

23. april: Ordfører Robert C. Nordli ber i en orientering til bystyret torsdag morgen alle om å huske på at krisen ikke er over og at alle har ansvar.

22. april: Arendal kommune holder nettmøte om skolestart kl. 12.00. Det foregår på Facebook og det er mulig å stille spørsmål til skolesjef Øystein Neegaard, ordfører Robert C. Nordli og smittevernsykepleier Lene Vaaje Hansen.

22. april: Sørlandet sykehus helseforetak melder om tre innlagte med covid-19 og 32 innlagte med mistanke om smitte. Ingen av pasientene er under 50 år. Totalt er 40 pasienter med påvist covid-19 utskrevet, mens antallet døde fortsatt er én.

21. april:  Har kjøretøyet ditt EU-kontroll i mai eller senere, får du ikke utsatt frist, opplyser Statens vegvesen.

20. april: Sørlandet sykehus helseforetak melder om fem innlagte med covid-19 og 30 innlagte med mistanke om smitte. Én av pasientene er under 50 år.

20. april: Utdanningsdirektoratet har lagt frem veileder til smittevernhensyn for barnetrinnet på skolene. Onsdag kl. 12 holder Arendal kommune nettmøte om temaet, i forkant av skoleåpning for 1. til 4. trinn kommende mandag.

20. april:  En hjemmesykepleier i Arendal har testet positivt for koronavirus, skriver Agderposten. Kommunen vil ikke opplyse om hvor mange nærkontakter og pasienter som er satt i karantene, og viser til personvernhensyn. Ifølge avisen bekrefter ordfører Robert C. Nordli at det kun dreier seg om “noen” pasienter i karantene. Han sier samtidig at det er god kontroll på det aktuelle smittetilfellet. Han råder folk til å huske på at koronasituasjonen er langt fra ferdig og oppfordrer folk til å være mest mulig hjemme, vaske hendene ofte, holde avstand og ikke være flere enn fem.

19. april:  Tallet på bekreftede smittetilfeller totalt i Arendal er søndag kommet opp i 28, ifølge kommunens nettsted. Sørlandet sykehus helseforetak rapporterer om tre innlagte koronapasienter, mens 40 er innlagt med mistanke om smitte av covid-19.

18. april:  Sørlandet sykehus helseforetak opplyser lørdag morgen at en eldre koronasmittet pasient ved sykehuset er død. Det er første dødsfall ved Sørlandet sykehus helseforetak. Sykehuset opplyser ikke ved hvilket av de tre sykehusene Flekkefjord, Kristiansand eller Arendal pasienten var innlagt og viser til personvernhensyn, skriver NRK Sørlandet.

17. april:  Sørlandet sykehus bestemte fredag å gå fra gul til grønn beredskap. Det vil fortsatt være adgangskontroll og besøksforbud, men sykehusforetaket har kapasitet til å ta imot ordinære pasienter til blant annet poliklinisk behandling og planlagte operasjoner. Det rapporteres om fem innlagt med påvist smitte, mens 27 er innlagt med mistanke om smitte. En av av de innlagte er under 50 år. Totalt er det utskrevet 37 pasienter med påvist covid-19 under oppholdet på sykehus.

17. april:  Tallet på bekreftede smittetilfeller totalt i Arendal er torsdag økt med én til 28, ifølge kommunens nettsted. Fredag ble det gjennomført nettmøte om åpning av barnehagene. Opptak av møtet er publisert på kommunens side på Facebook.

16. april:  Tallet på bekreftede smittetilfeller totalt i Arendal er torsdag kommet opp i 27, ifølge kommunens nettsted.

16. april:  Rådmann Harald Danielsen, som leder kommunens kriseledelse, informerte i adminstrasjonsutvalget torsdag om status i koronasituasjonen. Han kunne fortelle at det ved en av kommunens institusjoner har vært mistanke om koronasmitte, men at prøver slo fast at det ikke var tilfelle. Han opplyste ikke hvilken institusjon mistanken oppsto. Han kunne også orientere om at det planlegges for barnehageåpning mandag og at det kan være aktuelt med redusert åpningstid for å klare å gjennomføre å holde barnehagene åpne med retningslinjene som er gitt fra Utdanningsdirektoratet.

16. april:  Arendalsordfører Robert C. Nordli opplyste i formannskapet at det 23. april vil tas en avgjørelse om årets Arendalsuka skal avlyses. Arendalsuka skal etter planen arrangeres i august.

16. april:  Arendals 17.mai-komité har bestemt at den offisielle markeringen av nasjonaldagen skal skje med båtparade i stedet for de tradisjonelle togene. Det kan du lese mer om her (+)

15. april:  Arendal kommune opplyser at antallet bekreftet smittede er 26. Sørlandet sykehus har i dag analysert 45 prøver, hvorav én er bekreftet positiv for covid-19. Sykehusene i Agder har seks pasienter innlagt med påvist smittede, mens antallet innlagte med mistanke om smitte var onsdag ettermiddag 37.

15. april:  Fredag 17. april kl. 10.00 inviterer ordfører Robert C. Nordli i Arendal kommune og ansatte fra administrasjonen til nettmøte hvor innbyggerne i Arendal kan stille spørsmål til kommunen knyttet til barnehageoppstarten. Det har kriseledelsen i Arendal bestemt onsdag.
– Vi har tillit til at retningslinjer fra nasjonale myndigheter sikrer trygge forhold både for barn og ansatte, heter det i en oppdatering fra kommunen.

15. april:  Myndighetenes veileder til oppstart av barnehager fra 20. april er nå klar. Den kan du lese her.

15. april:  Sørlandet sykehus helseforetak opplyser at seks pasienter er innlagt med covid-19. 51 pasienter er innlagt med mistanke om smitte.

14. april:  Sørlandet sykehus helseforetak opplyser at sju pasienter er innlagt med covid-19. 52 pasienter er innlagt med mistanke om smitte. Det er ingen av pasientene som er under 50 år. I løpet av onsdagen er det kommet prøvesvar på 14 tester for koronavirus, ingen av disse var positive. Se tallene her.

13. april: Kommunen melder mandag at antallet bekreftet smittede med covid-19 er 25.

12. april: Kommunen melder søndag at antallet bekreftet smittede med covid-19 fortsatt er 24. Tallet er likt som før helgen.

10. april: Arendal kommune melder fredag om at antallet påvist smittede av covid-19 i kommunen er 24. Sørlandet sykehus opplyser at ni pasienter er innlagt med viruset, mens 49 pasienter er innlagt med mistanke om koronasmitte.

7. april: Arendal kommune opplyser at 23 personer har vært eller er testet positive for covid-19. Sørlandet sykehus opplyser at sju pasienter er innlagt med virussmitte, mens 31 er innlagt med mistanke om smitte.

7. april: – De nye analysene gir grunn til forsiktig optimisme, sier statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse om korona-situasjonen. – Endringene skal vi gjøre sammen, kontrollert og over tid. 20. april åpnes barnehagene. SFO og 1.-4.trinn i grunnskolen åpnes 27. april. Det gjør også VG2 og VG3 i yrkesfaglig løp og yrkesfag. Forutsetning er at det kan gjennomføres på en smittevernfaglig måte. Utdanningsministeren sier at det er et mål at alle elever i grunnskolen på en eller annen måte er tilbake på skolen før sommeren. 27. april åpner universiteter, høyskoler og fagskoler.

Her er regjeringens nye tiltaksliste og tidsplaner.

5. april: Arendal kommune melder at 22 personer er bekreftet at er eller har vært smittet av covid-19. Les mer her.

3. april: Arendal kommune melder at 20 personer er bekreftet at er eller har vært smittet av covid-19. Les mer her.

3. april: Over 400.000 er registrert som arbeidssøkere i Navs statistikk ved utgangen av mars.  I Agder er 15.560 registrert som helt ledige, noe som utgjør 10,3 prosent av arbeidsstyrken. I Arendal er tallet 2.207 personer, noe som utgjør 10,4 prosent av arbeidsstyrken. Det er en økning på 282 prosent sammenlignet med mars måned i fjor.

2. april: Arendal kommune vil ha beredskap innen psykisk helse og rus for innbyggere som har behov for kontakt i påsken. Kirkens bymisjon og T5-senteret har satt opp telt på Teaterplassen for suppeservering og sosialt samvær, og holder åpent langfredag og påskeaften. Les mer her.

2. april: Sørlandet sykehus helseforetak har endret rapporteringen av smittesituasjonen. Tallene finner du her.

1. april: Arendal kommune følger Helsedirektoratets nye retningslinjer om idrettsanlegg og fotballbaner. Disse åpnes nå opp for organisert og uorganisert aktivitet så lenge smittevernreglene følges. Les mer her. SFO og barnehager holder åpent i påsken for de som har et kritisk behov. Det er ikke bestemt om sommervann til hytter skal settes på før 1. mai.
– Pr. nå begrunnes dette med at økt aktivitet på hytter generelt innebærer økt press på helsetjenester, skriver kriseledelsen.
Lokalavisen Geita kunne tidligere denne uka melde om hytteiere som blir forskjellsbehandlet innad i egen kommune fordi noen har sommervann og andre har helårsvann.

Les også: Her har noen vann – andre har ikke

1. april: Sørlandet sykehus opplyser at 13 personer er innlagt med koronasmitte. Det er to flere enn tirsdag. Arendal kommune har oppjustert antall bekreftet smittede til 19.

31. mars: Sørlandet sykehus opplyser at 11 personer er innlagt med koronasmitte. Det er to færre enn mandag. Arendal kommune opplyser at ytterligere én person har fått påvist koronasmitte, slik at antallet er 18. Kriseledelsen i Arendal opplyser at om det blir behov for flere plasser for pasienter med covid-19 enn det er plass til på avdelingen på Myratunet, kan Sør Amfi bli tatt i bruk til denne pasientgruppen.

30. mars: Sørlandet sykehus helseforetak opplyser mandag formiddag at 13 pasienter er innlagt på sykehus med koronasmitte. På ettermiddagen var tallet økt til 14. 24 ansatte har påvist koronasmitte. Tallet på bekreftede smittetilfeller i Arendal var mandag kl. 18 fortsatt 17, som søndag.

29. mars: Kommunen opplyser at antallet bekreftede smittede er 17.

27. mars: Arendal kommune opplyser at 16 personer har bekreftet koronasmitte fredag. Det er en økning på én fra døgnet før. Sørlandet sykehus helseforetak melder om elleve innlagte koronapasienter.

26. mars: Arendal kommune opplyser at 15 personer i Arendal er bekreftet smittet med covid-19.

26. mars: Fylkesmannen i Agder har meldt behov for 137.550 munnbind, 17.110 åndedrettsvern, 7.817 briller/visir, 237.900 hansker, 87.000 smittevernsfrakker og 50.000 hodebeskyttelser. Behovet er meldt inn til Helsesdirektoratet, ifølge VG. Samlet har fylkesmennene i Norge meldt ifra om et behov på 1,8 millioner munnbind og nær 5,3 millioner hansker.

26. mars: Arendal kommune rapporterer om at det er god dialog med sykehuset, men at det er behov for å diskutere alternativer dersom sykehuset ikke kan håndtere et stort antall pasienter i egen bygning. Ved Myratunet er det opprettet en egen covid-19 avdeling, og kommunen kan raskt komme opp med 50 nye sengeplasser ved behov. Les mer her.

25. mars: 14 personer er i dag bekreftet smittet av koronaviruset i Arendal, ifølge kommunens nettsted. Det er en økning på to fra tirsdag. Åtte personer er innlagt ved et av de tre sykehusene i Agder, 22 ansatte er påvist smittet. Onsdag ble 210 koronaprøver analysert, og seks av disse var positive, melder helsefortaket.

25. mars: Regjeringen melder at alle eksamener i grunnskolen og alle skriftlige eksamener på videregående skole i år er avlyst denne våren. Det er foreløpig ikke avklart hva som skjer med muntlig eksamen. Det arbeides med løsninger for de som er privatister og lærlinger. Les mer her.

25. mars: Statens vegvesen opplyser onsdag at trafikkstasjonene i landet holder stengt til og med 13. april. Les mer her.

24. mars: Arendal kommune melder om 12 bekreftede koronasmittede. Sørlandet sykehus helseforetak melder om seks innlagte, det er tre personer færre enn mandag.

24. mars: Regjeringen har bestemt at tiltakene som er innført for å begrense koronasmitten skal forlenges og vare til 13. april. Det opplyste statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Helseminister Bent Høie opplyste at barnehager, skoler og universiteter skal holdes stengt. Helseministeren la også frem presisering av retningslinjer for sosial distansering.

24. mars: Kriseledelsen i Arendal kommune opplyser at ti personer oppsøkte «koronaklinikken» i Nedeneshallen som åpnet mandag. Pasienter hit må være henvist av fastlege. En korona-avdeling er opprettet på Myratunet bo- og omsorgssenter og bystyrets møte 2. april skal gjennomføres digtalt med 39 representanter. Les mer her.

24. mars: FHI melder at 2.566 personer har påvist covid-19 i Norge. Siden midnatt i går er det meldt om 196 flere tilfeller. 10 personer har mistet livet, og disse har en gjennomsnittsalder på 87 år. 212 personer er innlagt på sykehus med viruset, og antallet pr dag er økende. Her finner du dagsrapporten.

23. mars: Ifølge Arendal kommune er 10 personer bekreftet smittet av koronaviruset. Det er opprettet en luftveisklinikk i Nedeneshallen, der fastleger henviser og en egen koronavdeling på Myratunet bo- og omsorgssenter. Kriseledelsen i kommunen er forberedt på at tiltakene som er satt i gang for å hindre smittespredning kan vare utover 26. mars. Det tas også høyde for at årets feiring av nasjonaldagen ikke blir slik vi er vant til. Les mer her

23. mars: 1.398 personer i Arendal søkte NAV om dagpenger under permittering sist uke. Det er opp fra 126 personer fra uka før. Til sammen er antallet dagpengesøknader mandag på 1.524, ifølge statistikken fra NAV.no.

23. mars: Lokalavisen Arendals Tidende har permittert alle ansatte, skriver Agderposten. Ifølge avisen drives Arendals Tidende på dugnad, med konstituert redaktør Nils Petter Vigerstøl. Agderposten melder at flere andre aviser sliter med annonseinntektene og at bakgrunnen er den pågående koronakrisen.

22. mars: Sørlandet sykehus melder om at helseforetaket søndag har 6 pasienter innlagt med koronasmitte. Helseforetaket holder tilbake informasjon om hvilke sykehus innleggelsene er ved.

22. mars: Nå kan du registrere deg om du har symptomer på korona, melder Folkehelseinstituttet.

 

Under finner du informasjon fra andre kilder:

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.
Annonse: