KORONAUTBRUDDET: Nytt dødsfall på Sørlandet

KORONA-BEREDSKAP: Arendal kommune har lagt ut korona-informasjon på nettet, til hjelp for innbyggerne. FotomontasjeKORONA-BEREDSKAP: Arendal kommune har lagt ut korona-informasjon på nettet, til hjelp for innbyggerne. Fotomontasje

| Åpen artikkel | Følg viktige nyheter om koronautbruddet.

Denne artikkelen vil bli oppdatert når det er noe nytt å melde.

27. oktober: Antallet døde som følge av covid-19 er nå kommet opp i totalt fire siden mars. Et nytt dødsfall ved et av de tre sykehusene ble registrert tirsdag. SSHF setter fortsatt personvernhensyn foran å opplyse om dødsfallet skjedde i Arendal, Kristiansand eller Flekkefjord sykehus. Se sykehustallene her.

26. oktober: Nye statlige retningslinjer vil gjelde fra natt til onsdag. Regjeringen strammer inn nasjonale tiltak med varighet til tidlig i desember. Les mer her

23. oktober: – Vi ser også at smitten har begynt å spre seg til eldre aldersgrupper, og det er en betydelig risiko for at tallene vil fortsette å stige. Dette er bekymringsfullt. Derfor varsler vi allerede nå at det kommer nasjonale innstramminger neste uke. Tiltakene vil være målrettet mot de områdene der smitten nå sprer seg, sier statsminister Erna Solberg. Les mer her

21. oktober: Etter flere dager med ingen nye smittetilfeller har kriseledelsen i samråd med kommuneoverlegene konkludert med at situasjonen i Arendal er under kontroll.
– Derfor går vi over i normal drift. Dette betyr at kriseledelsen ikke fortsetter med faste møter framover. Hvis situasjonen endrer seg, vil vi sette kriseledelse og smittesporingsteamet vil kunne etablere seg raskt, melder kommunen.

16. oktober: Ingen nye positive prøvesvar i Arendal fredag, melder kommunen kl. 21.

15. oktober: Klokken 22.10 melder Arendal kommune at det heller ikke torsdag er registrert nye positive koronaprøver. Til sammen har 14 personer fått påvist koronavirus i kommunen til nå i oktober. Torsdag morgen var tre pasienter innlagt på Sørlandet sykehus med covid 19-sykdom. To var innlagt med mistanke om smitte. Til sammen 22 ansatte ved helseforetakets tre sykehus var i karantene, mot 35 onsdag. Til nå er det gjennomført over 60.000 koronatester i helseforetaket siden smittealarmen gikk i vår.

14. oktober: Ingen nye positive testsvar er kommet i Arendal i dag, opplyser kommunen kl. 20.50.

13. oktober: Kommunen melder tirsdag kveld om at en ny person har testet positivt for koronaviruset   . Ifølge opplysningene var personen allerede i karantene da smitten ble påvist.

13. oktober: Koronavaksine skal betales av staten, slik at det blir gratis for alle som tar det, melder regjeringen tirsdag. Les mer her

12. oktober:  Arendal kommune melder kl. 20.50 at det heller ikke siste døgn er registrert nye smittetilfeller i kommunen.

12. oktober:  Sørlandet sykehus helseforetakt (SSHF) melder mandag om tre innlagte pasienter med påvist covid-19. Helseforetaket opplyser ikke ved hvilke av de tre sykehusene Arendal, Kristiansand eller Flekkefjord pasientene befinner seg. Sykehuset melder også om at det tre pasienter innlagt med mistanke om koronavirussmitte.

10. oktober:  Lørdag kveld er det heller ikke registrert nye smittede i Arendal, ifølge en oppdatering fra kommunen.

9. oktober:  Etter et møte i kriseledelsen i Arendal kommune opplyser ordfører Robert C. Nordli at den strenge lokale smittevernforskriften oppheves fra og med tirsdag.
Tusen takk til alle som har vært med på det nødvendig krafttaket i Arendal. Kriseledelsen har i dag i samråd med kommuneoverlegene kommet fram til at det ikke er nødvendig å forlenge de lokale forskriftene/ restriksjonene fra og med tirsdag. Det vil si at vi har nådd målet vårt hvor vi kan slutte oss til de nasjonale retningslinjene fra og med tirsdag. De lokal forskriftene/ restriksjonene gjelder til og med mandag. Det vil være nok forekomme fortsatt tilfeller hvor enkelte fortsatt tester positivt på covid-19. Husk fortsatt smittevernreglene! Overhold de. Om det blir nødvendig, så strammer vi inn igjen, melder han via Facebook.

8. oktober:  Det siste døgnet er det ikke registrert nye smittetilfeller i Arendal, melder kommunen på sitt nettsted.

7. oktober:  Halloween-feiring kan gjennomføres, men dørbanking for knask eller knep bør være nøye planlagt, råder Folkehelseinstituttet.

7. oktober:  Klokken 16 onsdag er det registrert en ny smittet i Arendal siden i går kveld. Det viser oppdatert statistikk fra Folkehelseinstituttet. Kommunen oppdaterer sine til i 21-tiden daglig.

6. oktober:  Tirsdag kveld melder kommunen om tre nye smittetilfeller.
– To av de smittede var allerede i karantene. Smittesporingsteamet jobber med å kontakte alle nærkontakter, opplyser kommunen.

5. oktober: Arendal kommune melder like etter kl. 21 at det ikke er registrert nye smittede mandag.

5. oktober: Formannskapet i Arendal vedtok enstemmig mandag ettermiddag å forlenge den lokale smittevernforskriften for Arendal til og med 12. oktober. Her finner du oppdatert status fra kriseledelsen. Smittetall oppdateres fra kommunens side hver kveld kl. 21, eller ved behov.

5. oktober: 24 personer har aktiv covid-19 smitte i Arendal per mandag formiddag. 250 personer er i karantene. Det opplyste kommuneoverlege Preben Aavitsland til formannskapet mandag ettermiddag.
– Det tallet forandrer seg fra time til time, sier han.
Ifølge Aavitsland ser kommunelegene at situasjonen er mer oversiktlig enn den var da bystyret vedtok innstramminger i det lokale smittevernregimet.
– Vi har et par tilfeller som ikke er helt avklart hvor kommer fra. Jeg vil si at Helene (Rakeie) og jeg er litt urolige enda. Vi er ikke i mål, sier han.
For å holde kontrollen på situasjonen anbefaler smittevernekspertene i kommunen at politikerne forlenger den lokale smittevernforskriften til i alle fall til og med 12. oktober.

5. oktober: Kl. 15.00 mandag er formannskapet i Arendal i møte om den lokale smittevernforskriften. Behandlingen kan du følge på kommunens web-TV her.

4. oktober: Kommunen oppsummerer søndagen med to meldte smittetilfeller.

– Smittesporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter, lyder meldingen.

4. oktober: En sykepleier på legevakten i Arendal har fått påvist covid-19. Det meldte VG lørdag kveld. Ifølge kommuneoverlege Erik L. Werner er det usikkert hvor vedkommende ble smittet og om det var på legevakten.

– Alle som har vært i kontakt med personen, har blitt identifisert, og alle disse er satt i karantene og testet. Det er snakk om et beskjedent antall personer, sier han til avisen.

Fra lørdag til søndag er antallet smittede i Arendal for oktober økt fra fem til seks, ifølge meldingsregisteret for smittsomme sykdommer.

3. oktober: Folkehelseinstiuttets database MSIS er oppdatert lørdag ettermiddag med en økning på to smittetilfeller i Arendal. Til sammen fem personer har fått påvist covid-19 så langt denne måneden.

– De smittede har ikke tilknytning til de tidligere smitteutbruddene, men begge er isolert og smitteteamet har god oversikt over alle nærkontakter, opplyser kommunen lørdag kveld.

Tallet for september er justert til 49. Ifølge VGs oversikt over koronasmitte i Norge, har Arendal 106,7 tilfeller pr. 100.000 innbyggere de siste 14 dagene. Det er over fem ganger høyere enn hva myndighetene har satt som rød grense for andre reiseråd til andre land og regioner.

2. oktober: Det totale smittetallet for september er fredag kveld 50. Det opplyser kommunen på sitt nettsted kl. 21.

2. oktober: Formannskapet møtes digitalt mandag kl. 15 for å behandle den lokale koronaforskriften, forskriften om midlertidige smitteverntiltak, opplyser kommunens politiske sekretariat.

2. oktober: Kriseledelsen i Arendal opplyser fredag ettermiddag at det er tre nye smittede registrert kl. 16. En av disse er elev på niende trinn på Stuenes skole.
– Det ser ut til at personen har tilknytning til et av de tre selskapene kjent fra tidligere. Ca. 100 personer er satt i karantene tom. 5. oktober. Dette eksempelet viser at symptomer kan komme først sent etter nærkontakt og kriseledelsen understreker derfor viktigheten av å opprettholde karantenetiden, skriver kommunen.

Det gjennomføres ca. 120 personer i Arendal hver eneste dag. Etter å ha fått oversikt over smittesituasjonen er det nå bestemt at det igjen skal åpnes for besøk i institusjoner fra og med mandag, men med noen begrensninger.

– Hver beboer kan få besøk av inntil to pårørende, men bare en pårørende pr. besøk. Det innføres ikke tidsbegrensninger på besøket, men alle besøk må avtales på forhånd. Det blir ikke mulig å avtale besøk før mandag 5. oktober.

Førstkommende mandag skal formannskapet samles til et ekstraordinært møte, hvor politikerne skal ta stilling til et ønske om videreføre de lokale begrensningene på antall personer som kan møtes. De vil bli foreslått forlenget til 12. oktober.
– Videreføringen begrunnes med at smitten så langt har oppstått i private, sosiale sammenkomster der unge voksne har møttes. Mange i gruppen har barn og det er derfor ønskelig fortsatt å begrense antall nærkontakter for denne gruppen for å unngå større spredning av smitte, heter det.

Det blir ingen nye tiltak i skoler og barnehager og heller ikke anbefaling av bruk av munnbind, men det vurderes fortløpende ut fra situasjonen.

Kriseledelsen påpeker at smittesporingen som har vært gjort til nå i forbindelse med de lokale utbruddene har gitt resultater.

– Vi oppfordrer derfor til at alle fortsetter å begrense antall nærkontakter (nærmere en 2 meter i mer enn 15 minutter) den kommende uken. Dersom alle bidrar til denne dugnaden bidrar vi til å få kontroll over situasjonen. I Arendal kommune skal møter på mer enn 10 personer gjennomføres på teams. Det oppfordres også til hjemmekontor for de som kan bruke det.

1. oktober: Arendal kommune opplyser like etter kl. 21 at det torsdag er registrert en ny smittet. Vedkommende var allerede i karantene. Ifølge kommunen er også smittetallet for september redusert med én person, som ble registrert to ganger onsdag.
– Det korrekte smittetallet for 30. september var altså 4, melder Arendal kommune.
Til sammen er det endelige antallet påvist koronasmittede i kommunen i september 47.

30. september: Statsminister Erna Solberg sier til Dagbladet onsdag kveld at Arendal kanskje ikke kan åpne opp 12. oktober, når de nasjonale smittevernretningslinjene etter planen lettes på.
 – Jeg tenker at vi må vente litt i Oslo, Arendal og Øygarden. Dette fordi man ikke bør liberalisere mer på steder der det fortsatt er smitteutbrudd, sier hun til avisen.

Ordfører Robert C. Nordli uttalte til Agderposten onsdag at han håper Arendal kan lette på de strenge lokale reglene som nå gjelder, fra 12. oktober.

30. september: – Det er registret fem nye smittede i Arendal i dag. Kommunens smitteoppsporingsteam fortsetter arbeidet med å kartlegge nærkontakter, opplyser kommunen.

Tallet på smittede i september er onsdag kveld oppe i 47 tilfeller. Det er over dobbelt så mange som i mars måned, da det ble registrert 22 tilfeller i Arendal.

30. september: Statsminister Erna Solberg påpeker at Arendal er en av kommunene som må ta grep for å slå ned smitteutbruddet, ifølge VG.

30. september: Mandag 5. oktober kl. 15 kan det bli holdt et møte i formannskapet i Arendal knyttet til forskriften om midlertidige, lokale smitteverntiltak. Det opplyser kommunenes politiske sekretæriat. Kommunen opplyser også om et møte i kriseledelsen førstkommende fredag.

30. september: På en pressekonferanse onsdag ettermiddag opplyser regjeringen om at det vil bli lettelser i de nasjonale smittevernretningslinjene fra 12. oktober. Blant annet åpnes det for trening i breddeidretten for voksne, og oppheving av skjenkestoppen som gjelder for utesteder. Antallet deltakere på utendørsarrangementer utvides til totalt 600, men delt i kohorter på 200. Det settes krav til at kommunene følger opp med strenge lokale smitteverntiltak der presset er høyt. Les mer her

30. september: Kommunen opplyser at 1. trinn ved Nedenes skole er satt i karantene etter at en ansatt på trinnet tirsdag kveld fikk påvist covid-19. Andre ansatte er også pålagt karantene. Les mer her

29. september: Arendal kommune melder om fire nye smittetilfeller tirsdag kl. 14. Smittesporingsteamet jobber med kartlegging av nærkontakter til disse. Ifølge kommunen åpner den nye teststasjonen ved Filadelfia på Harebakken kl. 12 onsdag, og det opplyses at man nå kan bestille time på kommunens nettsted.
– Det tar nå ca. 24 timer fra koronatest til prøvesvaret er klart, heter det.

Klokken 17 var tallet økt til fem.

Arendal kommune opererer med antallet 41 smittede så langt i september.

29. september: Folkehelseinstituttet anslår at det er 76 prosent sannsynlighet for at Agder blir et rødt fylke i løpet av to uker fra 21. september. Det kommer frem i den siste utgaven av den nasjonale koronarapporten fra FHI. Målet for når et område er rødt er på 20 tilfeller pr. 100.000 innbyggere. Les den her (engelsk)

FHI-modellen viser at det er 40 prosent risiko for at 500 personer i Norge vil vi trenge respiratorbehandling mot slutten av året, om R-tallet holder seg som nå. Risikoen er 30 prosent for at det kan gjelde 1.000 mennesker.

– Disse anslagene er langt mer alvorlig enn  tidligere, står det i rapporten.

28. september: – Det er meldt om to nye smittede i ettermiddag. Begge to var i karantene og kan knyttes til tidligere smitteutbrudd. Det er ca. 350 personer i karantene, melder kommunen.

Det totale tallet er 36 med påvist koronasmitte i september.

Det er bestemt at det skal åpnes en ny teststasjon ved Filadelfiakirken, skriver Agderposten. Teststasjonen i Langsæveien åpner onsdag, og krever forhåndsbestilling av time.

27. september: Kommunen jobber med å øke testkapasiteten. På det planlagte møtet i kriseledelsen søndag ettermiddag var det ikke kommet nye smittetall fra kommunen, men det kunne meldes om at ingen så langt var innlagt på sykehuset. Les mer her

26. september: Kl. 17.40 opplyste kommunen at ti nye smittetilfeller er registrert. Over 300 er lørdag ettermiddag i karantene. Ifølge kommunen kan noen av de ti knyttes til festen som var på Hove, mens resten knyttes til en fest i Froland sist lørdag. En person på denne festen viste seg i ettertid å være bærer av covid-19, men er allerede registrert i smittetallet. De ti er nærkontakter, som smittesporingsteamet allerede kjente til. Nå jobbes det med å finne nærkontakter til de ti nye smittede. Til sammen er smittetallet for september 34 personer.

26. september: Kommunen ber alle med symptomer bestille testtime på nett, ettersom legevakten opplever stor pågang på telefon. Det prioriteres å teste de som har vært i kontakt med smittesporingsteamet, men kommunen jobber med å øke testkapasiteten. Les mer her

26. september: Folkehelseinsituttets statistikkdatabase MSIS viser at antallet smittede registrert i Arendal er økt med to siden fredag. Tallet lørdag morgen er 26.

25. september: – I løpet av fredag er det registrert ni nye smittede. Alle de smittede kan knyttes tilbake til arrangementene 13. og 19. september, opplyser kommunen fredag ettermiddag.

Det er nå 220 personer i karantene, og antallet ventes å øke.

Tallet på smittede i Arendal er nå 24. Det er høyere en toppen i mars måned, med 22 tilfeller. Kommunen opplyste først, i ettermiddag, at tallet for september også var 22 smittede hittil.

24. september: Kommunens oppdaterte tall kl. 17.30 forteller om totalt sju nye smittede så langt torsdag. Personer som var på Vinmonopolet i et gitt tidsrom onsdag bes være oppmerksomme på symptomer.

Les mer her

24. september: Bystyret vedtok torsdag ettermiddag begrensninger i antallet deltakere i både privat og offentlig regi. Les mer her

24. september: Sørlandet sykehus Arendal innfører økt bruk av munnbind og besøksforbud på sykehuset i Arendal, som følge av den uavklarte smittespredningen. Tiltakene innbærer at alle pasienter som kommer til akuttmottaket eller skal til time i poliklinikkene får utdelt munnbind og alle som skal legges inn blir testet for korona. Det innføres umiddelbart besøksforbud på sykehuset, med unntak av føde- og barselavdelingen og besøk til døende pasienter. Tiltakene trådte i kraft kl. 14 og vil vare to uker frem i tid. Det opplyser SSHF i en pressemelding. Les mer her

24. september: Ytterligere fire personer har fått påvist covid-19 etter en fest på Hove lørdag. Det ble først opplyst å være fem. Les mer her (abo)

24. september: Bystyret i Arendal skal torsdag ta stilling til en kraftig innskjerping av hvor mange som kan samles på offentlige og private arrangementer. Les mer her

23. september: Ytterligere tre personer er bekreftet smittet i Arendal onsdag. To av disse deltok på en fest på Hove forrige lørdag. En av disse er fra Østlandet og var på festen mens han var smittebærer. De to var også på Egon og Sportsbaren i Arendal sentrum lørdag kveld. Kommunen har satt i gang smittesporing og et trettitall personer i flere kommuner er satt i karantene, opplyser kommunen på sitt nettsted.

Les også: Stenger for besøk på institusjoner

Den ene av de tre var tilknyttet arrangementet i Arendal 13. september, som også har sendt et stort antall personer i karantene.

Les mer her

23. september: Kommunen opplyser at smittetilfellet fra onsdag kveld har ukjent smittekilde. Vedkommende var i konfirmasjonsgudstjeneste i Austre Moland 13. september.
– Vi kan verken utelukke eller bekrefte at denne personen har blitt smittet under gudstjenesten, opplyser kommunen,

Les mer her

22. september: NRK Sørlandet melder at en sjette person har fått påvist koronasmitte i forbindelse med det lokale utbruddet i Arendal. Ifølge Agderposten er antallet i karantene nå kommet opp i 83. Klokken 18 meldte kommunen om enda et smittetilfelle på sitt nettsted, slik at tallet er kommmer opp i totalt åtte koronasmittede siden fredag 18. september.

21. september: Mandag er til sammen 80 personer i Arendal satt i karantene, melder kommunen. Alle skal ha tilknytning til arrangementet, der en viste seg å ha koronaviruset. Ifølge Agderposten er også det lokale Frp-laget rammet av det samme utbruddet.

20. september: Søndag er antallet smittede etter det private selskapet økt til fem. Totalt 67 personer er i karantene, skriver Agderposten.

19. september: Lørdag ettermiddag ble det holdt pressekonferanse om situasjonen i kommunen. 64 personer er satt i karantene etter smitteutbrudd, og lørdag kveld ble det bekreftet ytterligere ett smittetilfelle. Les mer og se pressekonferansen i opptak her

18. september: Kriseledelsen i Arendal opplyser fredag kveld at det er elever i 1. og 2. klasse på Nesheim skole, som er satt i karantene. Dette gjelder også fire lærere. Enkeltelever ved flere andre skoler er også satt i karantene, ble det først opplyst, før informasjonen ble oppdatert til langt mindre konkret. Les mer her

18. september: Tre personer er bekreftet smittet av covid-19 i Arendal, ifølge Agderposten fredag ettermiddag. Til sammen ble 29 personer satt i karantene torsdag kveld, etter nærkontakt med en smittet person. Kommuneoverlege Helene Rakeie opplyser til avisen at de tre nye tilfellene fredag,  ble smittet i et selskap i Arendal forrige helg. En skole i kommunen skal være berørt, og en del elever på denne er pålagt karantene. Avisen skriver at alle ennå ikke er informert og at Rakeie av den grunn ikke opplyser hvilken skole dette rammer. Smittesporing skal være satt i gang.

18. september: Fotballsesongen2020 blir ikke noe av for seniorene i breddefotballen:

(+) Fotballserien 2020 er avlyst for seniorlagene

17. september: Kommunen opplyser at antallet smittede i Arendal er 41 personer. Agderposten skriver at flere i kommunen er i karantene etter å ha vært nær vedkommende, men det skal være kontroll på smittesporingen. Kommunen har også åpnet for digital bestilling av koronatest. Les mer her

14. september: Antallet smittede folkeregistrert i Arendal var tirsdag kommet opp i 40. Det inkluderer personer som også ikke bor i kommunen. Les mer her.

14. september: Arendal kommune opplyser om trøbbel med telefonnummeret man ringer for koronatest. Feilen ble rettet i løpet av dagen.

10. september: Rådmann Harald Danielsen i Arendal opplyste til formannskapet at det så langt totalt er brukt 44 millioner kroner i ekstra midler knyttet til koronapandemien. Nå har kommunen skaffet seg så mye smittevernutstyr at det letes for å finne lagerplass i kommunalt eide bygg til alt sammen. Om ikke det løses må kommunen tenke alternativt.
– Det kan bli noen kostnader også der, sa han.

10. september: Statsminister Erna Solberg (H) varsler at det kan bli aktuelt å innføre mer inngripende tiltak både lokalt, regionalt og nasjonalt om antallet smittetilfeller uten kjent kilde eller lokale utbrudd ikke kommer under kontroll. Det opplyste hun på regjeringens pressekonferanse torsdag ettermiddag. Les mer her.

10. september: Det er registrert et nytt smittetilfelle tilknyttet Arendal siste døgn, melder Fædrelandsvennen, som viser til det nasjonale registeret for smittsomme sykdommer. Ifølge registreringen er det en kvinne i aldersgruppen 20-29 år som har fått påvist covid-19.

02. september: Arendal kommune opplyser at det ikke er registrert flere smittede i kommunen, men tallet er oppdatert til også å ta med personer som er folkeregistrert i Arendal og som ikke er bosatt i kommunen. Tallet er totalt 36 personer som har vært eller er smittet. Kommunen opplyser videre at kapasiteten på testtelefonen er utvidet, men opplever stor pågang. Det jobbes også med å få få plass en digital testbestilling. Les mer her.

28. august: Statsminister Erna Solberg, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby holder pressekonferanse om koronaviruset 3. september kl. 09. Det er regjeringens tredje pressekonferanse for barn i forbindelse med koronapandemien.

24. august: Arendal kommune har oppdatert smittetallet for kommunen med ett nytt tilfelle. 23. august skal vedkommende ha fått bekreftet smitte. Det er totalt 33 personer i kommunen som har fått påvist covid-19.

14. august: Regjeringen anbefaler foreløpig kun bruk av munnbind på fulle busser og tog i Oslo og Indre Østfold. Les mer her.

13. august: Her kan du få siste oppdateringer fra Folkehelseinstituttet om offentlig kommunikasjon, hvor folk kan ha blitt utsatt for koronasmitte.

12. august: Arendal kommune opplyser at luftveisklinikken skal gjenåpnes i løpet av august. Les mer her.

12. august: Alle land som hittil har vært merket som “grønne” av myndighetene, er nå gule. Det opplyser regjeringen på sitt nettsted.
– Det vil ikke være karanteneplikt for gule land, men alle unødvendige reiser til utlandet bør unngås, heter det. Les mer her. 
Nye områder i både Danmark og Sverige blir rødmerket, med krav om karanteplikt ved retur til Norge. De nye reglene vil gjelde fra midnatt natt til lørdag.
– Selv om karantebestemmelsen ikke inntrer før natt til lørdag, vil det å reise til for eksempel de svenske regionene for å handle være i strid med regjeringens råd om å unngå unødvendige utenlandsreiser. Risikoen for å bli smittet i køen i Systembolaget er ikke verd prisen. Du risiker å bli smittet og å smitte andre, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Se kart fra Folkehelseinstituttet her.

10. august: Folkehelseinstituttet opplyser at det skal bli enklere å få testet seg for koronasmitte ved mistanke. Man skal ikke lenger trenge henvisning fra lege. Les mer her.

07. august: Helseminister Bent Høie (H) opplyser at regjeringen fraråder utenlandsreiser både til såkalt røde og grønne land, men grensene holdes åpne. Samtidig oppfordres folk til å bruke munnbind når man returnerer fra utenlandsreiser fra røde land. Mer detaljerte råd vil komme frem mot 14. august. Dette er to av innstramningene som myndighetene nå gjør for å begrense en økende smittesituasjon i landet.

Her kan du lese regjeringens nyhetsmelding om innstrammingen.

06. august: Folkehelseinstituttet opplyser at noen passasjerer som reiste med Color Line mellom Hirtshals og Kristiansand 29. og 30. juli i ettertid har testet positivt for covid-19.
– En passasjer fra den første seilingen og tre personer fra den andre seilingen har i etterkant testet positivt for covid-19, melder instituttet. 
Risikoen for at andre kan ha blitt smittet vurderes som lav, men alle reisende på de aktuelle turene oppfordres til å følge med på egen helsetilstand og ta kontakt med helsetjenesten om de føler seg syke.

05. august: Kriseledelsen i Arendal kommune opplyser at det ikke er meldt noen nye smittede av koronaviruset i Arendal. I forbindelse med smitteutbruddet på Hurtigruten var det flere kommuner i Agder som hadde innbyggere som hadde vært med på seilasen, som ble rammet av et smittebrudd.
– Vi ser nå en økende smittetrend i Norge. Heldigvis har vi ikke det i Arendal og det er ingen nye smittede i kommunen, skriver kommunen i en oppdatering.

Det oppfordres samtidig til å fokusere sterkt på smittevern fortsatt.
– Vi må holde avstand, vaske hendene godt og alle som er syke må holde seg hjemme. Hvis du tror du kan være smittet, ring fastlegen din. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakten.

Her finner du oppdateringen.

04. august: Sørlandet sykehus innfører restriksjoner for besøkende som har vært utenfor Norges grenser. Restriksjonene gjelder ved alle klinikkene, og også for såkalte grønne land og områder, melder helseforetaket.

29. juli: Kriseledelsen i Arendal kommune opplyser at det ikke er noen nye smittede i kommunen. I lys av situasjonen i Moss kommune, følges dette med på lokalt.
– Kommuneoverlegen følger med på situasjonen rundt oppblussing av smitte i Moss. Situasjonen der er et eksempel på at smitten kan øke. Det utarbeides en beredskapsplan for tilsvarende situasjoner i Arendal basert på Folkehelseinstituttets anbefalinger, melder kommunen.

Det opplyses også at skjenkekontrollen i Arendal er utvidet til også å omfatte situasjonen rundt smittevern og at kommuneoverlegen følger opp hvis det er nødvendig.

24. juli: Sørlandet sykehus helseforetak melder at ingen er innlagt med påvist covid-19. Fem pasienter er innlagt med mistanke om koronasmitte. Til sammen er det gjennomført 21.650 smitteprøver siden testingen startet opp.

14. juli: I en pressemelding opplyser Sørlandet sykehus HF om at en vikar ved sykehuset i Flekkefjord er isolert etter påvisning av covid-19.
– Vikaren testet negativt ved første test, men testet positivt ved andre test fire dager senere. Vedkommende har vært i jobb ved sykehuset i kun to dager, og har brukt munnbind hele tiden. Sjansen for smitte til pasienter og medarbeidere er dermed liten. Vi har likevel satt i verk smittesporing og kontakter de pasientene vikaren har vært i kontakt med, sier fagdirektør Susanne Hernes ved SSHF i meldingen.
Det skal ha vært strenge rutiner som sørget for å fange opp smitten hos den utenlandske vikaren.

10. juli: Norge letter på innreiserestriksjonene, slik at turister fra en rekke europeiske land er velkomne til Norge i sommer etter 15. juli. Les mer her. Her finner du de nye reiserådene.

08. juli: Arendal kommunes kriseledelse ber utelivsaktørene i Arendal inn til møte torsdag 9. juli.
– Målet er å samles om en felles innsats for å unngå smittespredning. Det er mange besøkende i byen vår i sommer – både på utesteder, i butikker og ute i gatene. Det er fortsatt svært viktig at alle følger de smittevernreglene som gjelder, melder kommunen på sitt nettsted.

07. juli: Sørlandet sykehus HF opplyser at det er én person innlagt med påvist smitte. Tre personer er innlagt med mistanke om covid-19, og én av de innlagte er under 50 år.

03. juli: Sørlandet sykehus HF opplyser at en person er død etter covid-19. Dødsfallet bringer antallet døde i Agder opp til tre. Sykehuset opplyser ikke hvilket sykehus dødsfallet fant sted, eller andre opplysninger.

01. juli: Sørlandet sykehus HF melder om at sykehusforetaket har én innlagt med påvist covid-19, mens tre personer er innlagt med mistanke om smitte. Tre ansatte er i karantene, en nedgang på seks fra i går. Til sammen er det utført nær 17.500 testinger for koronaviruset så langt.

01. juli: Folkehelseinstituttet mener risikoen for økt smittespredning nå vil øke, ettersom det stadig lettes opp på grenser og innreiserestriksjonene til Norge. Det slås fast at den første bølgen av koronapandemien så og si er over, og at det nå antas å være noen få hundre smittede i landet og da hovedsaklig i det sentrale østlandsområdet. Faren avblåses ikke, ettersom instituttet mener det er lav immunitet i befolkningen og at det dermed er fare for nye bølger av epidemien.

Her finner du situasjonsrapporten (pdf)

24. juni: – Det er fortsatt utfordringer med å overholde reglene om 1 meter avstand på serverings- og skjenkesteder. Kommuneoverlegen vil gjennomføre kontroll og vurdere om det må settes inn ytterligere tiltak for å sikre smittevern, melder Arendal kommunes kriseledelse.

22. juni: Politimesteren i Agder opphever nektet landlov, opplyser Agder politidistrikt.

18. juni: Ifølge Agderposten er det registrert én ny person i Arendal med smitte av covid-19, den første registrerte siden 8. mai. Vedkommende skal være en mann i 20-årene, som nå er satt i isolasjon.

17. juni: Arendal kommune varsler økt bemanning på legevakten i sommer for å ta høyde for koronatesting og generelt økt pågang på legevakten.

5. juni: Sørlandet sykehus helseforetak melder fredag om at det bare er én person innlagt i sykehusforetaket med påvist covid-19. Til sammen er det 17 som er innlagt med mistanke om smitte. Kriseledelsen i Arendal informerer blant annet om åpning av alle typer serveringssteder, samt besøksordningen i institusjoner. Agder fylkeskommune har også statistikk knyttet til koronapandemien og hvordan den virker regionalt.

29. mai: Regjeringen åpner for reiser mellom Norge og Danmark fra 15. juni. Det opplyste statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse fredag.

29. mai: Regjeringen bevilger 20,4 millioner kroner i en ny krisepakke til vedlikehold og rehabilitering av bygg og anlegg i Arendal kommune. Pengene er øremerket prosjekter som kan starte i løpet av året.
– Mange kommuner har vedlikeholdsprosjekter liggende klare. Nå får de mulighet til å sette dem i gang raskt, slik de også gjorde etter finanskrisen og oljekrisen. Dette vil bidra til økt aktivitet og flere arbeidsplasser i kommunene, sier kommunal- og næringsminister Nikolai Astrup (H).

27. mai: Arendal kommune har fått på plass besøksverter på de første bo- og omsorgssentrene, som skal organisere besøk mellom pårørende og beboere. Les mer her

27. mai: Regjeringen letter på smittevernstiltakene i skoler og barnehager, og innfører trafikklys på rødt, gult og grønt nivå. Snart kan hele avdelinger i barnehager og hele skoleklasser være en såkalt kohort. Nye smittevernregler legges frem førstkommende fredag.

20. mai: Sørlandet sykehus helseforetak melder om to innlagte pasienter med covid-19, mens 43 er innlagt med mistanke om smitte. Det er gjennomført 12.119 koronatester, og 321 har totalt fått påvist viruset. Sykehusforetaket åpner også litt opp for besøk av pårørende til feks. barselavdelingen i Arendal igjen.

20. mai: VG melder at koronaretningslinjene mykes opp for barnefotball og andre idrettsgrener fra 15. juni. Det tas forbehold om at ikke smittesituasjonen forverres i Norge innen datoen.

15. mai: Regjeringen oppfordrer til norgesferie i år, og forlenger UDs gjeldende reiseråd til 20. august. Det kan bli endringer innen 15. juni for reiser til de nordiske landene.
–  Jeg vil anbefale folk å planlegge for Norgesferie i sommer. Norge er et vakkert ferieland, og selv om årets ferie blir annerledes enn vi hadde planlagt, er jeg sikker på at den kan bli veldig fin. Mange må gjøre om på planene sine, men nå gir vi folk mer forutsigbarhet, slik at det kan bli lettere å planlegge ferien. Du har lov til å dra på ferie hvor du vil i landet, og kanskje er det i år du skal oppdage en del av Norge du ikke har sett før – på biltur, til fots, med båt, tog eller fly, sier statsminister Erna Solberg.

På regjeringens nettsider kan du lese mer.

14. mai: Oppvekstsjef Roar Aasrud opplyste i oppvekstkomitéens møte torsdag at førskoledager for høstens førsteklassinger er utsatt til juni og at opplegget da skal foregå i henhold til smittevernreglene.
– Vi tenker at de må deles opp. Ikke alle på en gang, men at de møter opp i grupper og på ettermiddagstid. Det blir litt annerledes, men vi føler at det er viktig at de barna får et møte med skolen før sommeren, sa Aaserud.
Høyres Kristoffer Lyngvi-Østerhus minnet om at det også bør legges opp til oppstart i barnehager til høsten kanskje må deles opp, ettersom det er vanlig at foreldre gjerne følger sine små til den såkalte “innkjøringen”.

14. mai: Rådmann Harald Danielsen opplyste at ferieavvikling i kommunen i sommer vil være like vanskelig som det alltid er om det ikke blir oppblussing av smitte. Om smitteoppblussingen skjer opplyser han at kommunen vil ha et problem.

14. mai: Arbeiderpartiets Asbjørn Karl Olsen la frem i møtet med kriseledelsen en bekymring for at skoleelever er observert tett i tett, skulder til skulder på bussholdeplasser. Han sa skolene må informere om at avstandsreglene ikke bare gjelder på skolen. Han la også frem en bekymring for at renhold i barnehager ikke blir godt nok ivaretatt, noe ordfører Nordli opplyste at han skulle melde videre til eiendomsforetaket.

14. mai: Kriseleder Harald Danielsen i Arendal kommune orienterte bystyrets representanter om situasjonen rundt koronapandemien. Han sa at åpningen av skolene for resten av trinnene har gått bra for seg og at skolene virkelig har fått prøve seg de siste par månedene. Han sa at det foreløpig vil være ett ukentlig møte i kriseledelsen, men at det på sikt kan bli aktuelt å trappe ned. Ordfører Robert C. Nordli opplyste at kommunens utgifter knyttet til pandemien så langt er på over 130 millioner kroner.

12. mai: Sørlandet sykehus HF melder om to pasienter innlagt med påvist smitte av koronavirus. 34 er innlagt med mistanke om smitte. Ingen av de innlagte er under 50 år. Til sammen er det testet 10.580 personer til nå, mens 320 har fått påvist smitte, opplyser helseforetaket.

8. mai: Fædrelandsvennen melder at en kvinne fra Arendal i aldersgruppen 30-39 er registrert smittet av covid-19 siste døgn. Ifølge Folkehelseinstituttets statistikk over meldingspliktige smittsomme sykdommer er det registrert til sammen 33 smittetilfeller i Arendal kommune siden mars. Sørlandet sykehus melder om fire innlagte pasienter med bekreftet koronavirus, mens 24 er innlagt med mistanke om sykdommen. To pasienter innlagt er under 50 år.

7. mai: Regjeringen letter på smitteverntiltakene og åpner skolene igjen fra mandag 11. mai. Regelen om maks fem personer samlet på samme sted økes til 20 personer, og fra 15. juni åpnes det opp for arrangementer med 200 personer. Kulturminister Abid Raja (V) opplyste at togene fortsatt ikke kan 17. mai, men at korps og kor kan benyttes.

Her får du full oversikt over alle lettelsene.

7. mai: Kriseledelsen i Arendal kommune orienterte administrasjonsutvalget torsdag at det planlegges å legge til rette for besøk mellom pårørende og pasienter i kommunens institusjoner ved bruk av telt utendørs.
– Da kan vi ha kontroll og føre logg på hvem som besøker hvem med tanke på smittesporing. Vi tror at det vil gi mer trygghet for beboerne, opplyste ordfører Robert C. Nordli.
Han takket ansatte for å være flinke til å ivareta retningslinjene for smittevern og takket innbyggerne som bor på institusjonene for å ha forholdt seg til retningslinjene.

7. mai: Helsepartiets Egil Hagen, som til daglig jobber ved Sørlandet sykehus Arendal som overlege, opplyste i administrasjonsutvalgets møte i Arendal torsdag formiddag at det per torsdag ikke er noen innlagte med covid-19 på sykehuset i Arendal. Sykehusforetakets egen praksis er å ikke opplyse hvilke av de tre sørlandssykehusene denne pasientgruppen er innlagt ved og viser til personvernhensyn.

6. mai: Sørlandet sykehus helseforetak melder om tre innlagte med påvist smitte av covid-19. 32 pasienter er innlagt med mistanke om smitte. Én av de innlagte på i begge kategoriene er under 50 år.

4. mai: Arendal kommune arbeider nå for å legge til rette for besøk på institusjoner. Kriseledelsen kalte inn til pressekonferanse om temaet mandag. Kun Lokalavisen Geita møtte på denne pressekonferansen.

Her kan du lese Lokalavisen Geitas artikkel fra pressemøtet, samt høre hele i lydopptak.

29. april: Sørlandet sykehus helseforetak opplyser at fire pasienter er innlagt med påvist covid-19. 35 er innlagt med mistanke om smitte. To pasienter innlagt er under 50 år.

29. april: Ettersom det ikke er smitte i institusjoner og bofellesskap i Arendal ønsker kriseledelsen å ikke åpne for besøk på institusjoner, selv om det er blitt gjort i andre kommuner og det bes om i Arendal. Kriseledelsen opplyser at den gode situasjonen er ønskelig å opprettholde så lenge som mulig og derfor følger kommunen råd fra Folkehelseinstituttet.

29. april: Arendal kommunes kriseledelse varsler at kommunen vil gi innbyggere med erfaring fra barnehage og skole mulighet til å melde seg til innsats. Bakgrunnen er å være forberedt på eventuell smitte i denne typen institusjoner, opplyses det i en oppdatering.

27. april: Ifølge tall fra Sørlandet sykehus helseforetak er det mandag formiddag innlagt fire pasienter med påvist koronasmitte. 39 pasienter er innlagt med mistanke om smitte. En av pasientene er under 50 år.

24. april: Et regnskap Agderposten viser til i forbindelse med koronautgifter i Arendal kommune så langt, forteller at kostnadene er på ca. 130 millioner kroner. Det er omtrent 100 millioner kroner mer enn det kommunen har mottatt i statlig støtte så langt. Ordfører Robert C. Nordli sier til avisen at staten må komme med mer penger, og at han gjerne reiser til Oslo og tar med seg den store gangetabellen.

24. april: Arendal kommunes kriseledelse melder fredag om at en eldre person fra Arendal med covid-19 døde torsdag 23. april. Det gis ikke ytterligere opplysninger på nettsiden.

24. april: Tall fra Sørlandet sykehus helseforetak viser fredag formiddag at fem pasienter er innlagt med påvist koronasmitte. 27 er innlagt med mistanke om smitte. Ingen av de innlagte er under 50 år.

23. april: Sørlandet sykehus helseforetak melder i en pressemelding at en eldre innlagt pasient med koronasmitte døde torsdag formiddag. Dette er det andre dødsfallet ved Sørlandet sykehus knyttet til koronapandemien. Sykehuset opplyser ikke hvilket av det tre sykehusene vedkommende var pasient ved og viser til personvern og hensyn til pårørende som begrunnelse for å ikke gi ytterligere opplysninger.

23. april: Arendalsuka melder at årets arrangement avlyses.

23. april: Helse- og omsorgssjef Torill Skår opplyser til bystyret at Arendal kommune har måttet rasjonere smittevernutstyr. 70.000 smittevernfrakker, 12.000 avanserte munnbind og 220.000 kirurgiske munnbind er bestilt for flere uker siden. Det er også bestilt co2-konsentratorer, som skal kunne tas med ut til pasienter som trenger oksygen. Nå venter kommunens helseledelse på at det ankommer fra utlandet.
– Noe av dette står på Gardermoen og vi vet ikke når det kommer gjennom tollen, men er forsikret om at det skal komme ut i ekspressfart når det kommer. Dette er nok til fire måneders drift og vi jobber intenst med å sikre mer, sier Skår.

23. april: Rådmann Harald Danielsen opplyser fra kriseledelsen at rapporter fra barnehager er at det er vanskelig å holde ordinær åpningstid med fullt smittevernregime. Han informerte om at en oppdatering av forskriften for barnehager er oppdatert slik at det tillates kortere åpningstid av hensyn til smittevern. Ifølge Danielsen er det åpning for at barnehager, skoler og SFO kan få ulike åpningstider for å ivareta lokalt smittevern.
– Det betyr at det kan bli litt ulik åpningstid til uka, sa Danielsen.

23. april: – Smittevernutstyr er fordelt med 70 prosent til sykehus, 30 prosent til kommunene. Enten er fordelingsnøkkelen gal, eller så er det for lite smittevernutstyr i Norge, sier Nordli. Stadig har det også dukket opp utstyr som ikke er godkjent. Arendal kommune har måttet levere tilbake 20.000 munnbind til en lokal bedrift. Ordføreren legger til at det ikke er for å skremme innbyggerne at smittevernutstyr blir satt på agendaen, men for å melde et reelt behov.

23. april: Ordfører Robert C. Nordli ber i en orientering til bystyret torsdag morgen alle om å huske på at krisen ikke er over og at alle har ansvar.

22. april: Arendal kommune holder nettmøte om skolestart kl. 12.00. Det foregår på Facebook og det er mulig å stille spørsmål til skolesjef Øystein Neegaard, ordfører Robert C. Nordli og smittevernsykepleier Lene Vaaje Hansen.

22. april: Sørlandet sykehus helseforetak melder om tre innlagte med covid-19 og 32 innlagte med mistanke om smitte. Ingen av pasientene er under 50 år. Totalt er 40 pasienter med påvist covid-19 utskrevet, mens antallet døde fortsatt er én.

21. april:  Har kjøretøyet ditt EU-kontroll i mai eller senere, får du ikke utsatt frist, opplyser Statens vegvesen.

20. april: Sørlandet sykehus helseforetak melder om fem innlagte med covid-19 og 30 innlagte med mistanke om smitte. Én av pasientene er under 50 år.

20. april: Utdanningsdirektoratet har lagt frem veileder til smittevernhensyn for barnetrinnet på skolene. Onsdag kl. 12 holder Arendal kommune nettmøte om temaet, i forkant av skoleåpning for 1. til 4. trinn kommende mandag.

20. april:  En hjemmesykepleier i Arendal har testet positivt for koronavirus, skriver Agderposten. Kommunen vil ikke opplyse om hvor mange nærkontakter og pasienter som er satt i karantene, og viser til personvernhensyn. Ifølge avisen bekrefter ordfører Robert C. Nordli at det kun dreier seg om “noen” pasienter i karantene. Han sier samtidig at det er god kontroll på det aktuelle smittetilfellet. Han råder folk til å huske på at koronasituasjonen er langt fra ferdig og oppfordrer folk til å være mest mulig hjemme, vaske hendene ofte, holde avstand og ikke være flere enn fem.

19. april:  Tallet på bekreftede smittetilfeller totalt i Arendal er søndag kommet opp i 28, ifølge kommunens nettsted. Sørlandet sykehus helseforetak rapporterer om tre innlagte koronapasienter, mens 40 er innlagt med mistanke om smitte av covid-19.

18. april:  Sørlandet sykehus helseforetak opplyser lørdag morgen at en eldre koronasmittet pasient ved sykehuset er død. Det er første dødsfall ved Sørlandet sykehus helseforetak. Sykehuset opplyser ikke ved hvilket av de tre sykehusene Flekkefjord, Kristiansand eller Arendal pasienten var innlagt og viser til personvernhensyn, skriver NRK Sørlandet.

17. april:  Sørlandet sykehus bestemte fredag å gå fra gul til grønn beredskap. Det vil fortsatt være adgangskontroll og besøksforbud, men sykehusforetaket har kapasitet til å ta imot ordinære pasienter til blant annet poliklinisk behandling og planlagte operasjoner. Det rapporteres om fem innlagt med påvist smitte, mens 27 er innlagt med mistanke om smitte. En av av de innlagte er under 50 år. Totalt er det utskrevet 37 pasienter med påvist covid-19 under oppholdet på sykehus.

17. april:  Tallet på bekreftede smittetilfeller totalt i Arendal er torsdag økt med én til 28, ifølge kommunens nettsted. Fredag ble det gjennomført nettmøte om åpning av barnehagene. Opptak av møtet er publisert på kommunens side på Facebook.

16. april:  Tallet på bekreftede smittetilfeller totalt i Arendal er torsdag kommet opp i 27, ifølge kommunens nettsted.

16. april:  Rådmann Harald Danielsen, som leder kommunens kriseledelse, informerte i adminstrasjonsutvalget torsdag om status i koronasituasjonen. Han kunne fortelle at det ved en av kommunens institusjoner har vært mistanke om koronasmitte, men at prøver slo fast at det ikke var tilfelle. Han opplyste ikke hvilken institusjon mistanken oppsto. Han kunne også orientere om at det planlegges for barnehageåpning mandag og at det kan være aktuelt med redusert åpningstid for å klare å gjennomføre å holde barnehagene åpne med retningslinjene som er gitt fra Utdanningsdirektoratet.

16. april:  Arendalsordfører Robert C. Nordli opplyste i formannskapet at det 23. april vil tas en avgjørelse om årets Arendalsuka skal avlyses. Arendalsuka skal etter planen arrangeres i august.

16. april:  Arendals 17.mai-komité har bestemt at den offisielle markeringen av nasjonaldagen skal skje med båtparade i stedet for de tradisjonelle togene. Det kan du lese mer om her (+)

15. april:  Arendal kommune opplyser at antallet bekreftet smittede er 26. Sørlandet sykehus har i dag analysert 45 prøver, hvorav én er bekreftet positiv for covid-19. Sykehusene i Agder har seks pasienter innlagt med påvist smittede, mens antallet innlagte med mistanke om smitte var onsdag ettermiddag 37.

15. april:  Fredag 17. april kl. 10.00 inviterer ordfører Robert C. Nordli i Arendal kommune og ansatte fra administrasjonen til nettmøte hvor innbyggerne i Arendal kan stille spørsmål til kommunen knyttet til barnehageoppstarten. Det har kriseledelsen i Arendal bestemt onsdag.
– Vi har tillit til at retningslinjer fra nasjonale myndigheter sikrer trygge forhold både for barn og ansatte, heter det i en oppdatering fra kommunen.

15. april:  Myndighetenes veileder til oppstart av barnehager fra 20. april er nå klar. Den kan du lese her.

15. april:  Sørlandet sykehus helseforetak opplyser at seks pasienter er innlagt med covid-19. 51 pasienter er innlagt med mistanke om smitte.

14. april:  Sørlandet sykehus helseforetak opplyser at sju pasienter er innlagt med covid-19. 52 pasienter er innlagt med mistanke om smitte. Det er ingen av pasientene som er under 50 år. I løpet av onsdagen er det kommet prøvesvar på 14 tester for koronavirus, ingen av disse var positive. Se tallene her.

13. april: Kommunen melder mandag at antallet bekreftet smittede med covid-19 er 25.

12. april: Kommunen melder søndag at antallet bekreftet smittede med covid-19 fortsatt er 24. Tallet er likt som før helgen.

10. april: Arendal kommune melder fredag om at antallet påvist smittede av covid-19 i kommunen er 24. Sørlandet sykehus opplyser at ni pasienter er innlagt med viruset, mens 49 pasienter er innlagt med mistanke om koronasmitte.

7. april: Arendal kommune opplyser at 23 personer har vært eller er testet positive for covid-19. Sørlandet sykehus opplyser at sju pasienter er innlagt med virussmitte, mens 31 er innlagt med mistanke om smitte.

7. april: – De nye analysene gir grunn til forsiktig optimisme, sier statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse om korona-situasjonen. – Endringene skal vi gjøre sammen, kontrollert og over tid. 20. april åpnes barnehagene. SFO og 1.-4.trinn i grunnskolen åpnes 27. april. Det gjør også VG2 og VG3 i yrkesfaglig løp og yrkesfag. Forutsetning er at det kan gjennomføres på en smittevernfaglig måte. Utdanningsministeren sier at det er et mål at alle elever i grunnskolen på en eller annen måte er tilbake på skolen før sommeren. 27. april åpner universiteter, høyskoler og fagskoler.

Her er regjeringens nye tiltaksliste og tidsplaner.

5. april: Arendal kommune melder at 22 personer er bekreftet at er eller har vært smittet av covid-19. Les mer her.

3. april: Arendal kommune melder at 20 personer er bekreftet at er eller har vært smittet av covid-19. Les mer her.

3. april: Over 400.000 er registrert som arbeidssøkere i Navs statistikk ved utgangen av mars.  I Agder er 15.560 registrert som helt ledige, noe som utgjør 10,3 prosent av arbeidsstyrken. I Arendal er tallet 2.207 personer, noe som utgjør 10,4 prosent av arbeidsstyrken. Det er en økning på 282 prosent sammenlignet med mars måned i fjor.

2. april: Arendal kommune vil ha beredskap innen psykisk helse og rus for innbyggere som har behov for kontakt i påsken. Kirkens bymisjon og T5-senteret har satt opp telt på Teaterplassen for suppeservering og sosialt samvær, og holder åpent langfredag og påskeaften. Les mer her.

2. april: Sørlandet sykehus helseforetak har endret rapporteringen av smittesituasjonen. Tallene finner du her.

1. april: Arendal kommune følger Helsedirektoratets nye retningslinjer om idrettsanlegg og fotballbaner. Disse åpnes nå opp for organisert og uorganisert aktivitet så lenge smittevernreglene følges. Les mer her. SFO og barnehager holder åpent i påsken for de som har et kritisk behov. Det er ikke bestemt om sommervann til hytter skal settes på før 1. mai.
– Pr. nå begrunnes dette med at økt aktivitet på hytter generelt innebærer økt press på helsetjenester, skriver kriseledelsen.
Lokalavisen Geita kunne tidligere denne uka melde om hytteiere som blir forskjellsbehandlet innad i egen kommune fordi noen har sommervann og andre har helårsvann.

Les også: Her har noen vann – andre har ikke

1. april: Sørlandet sykehus opplyser at 13 personer er innlagt med koronasmitte. Det er to flere enn tirsdag. Arendal kommune har oppjustert antall bekreftet smittede til 19.

31. mars: Sørlandet sykehus opplyser at 11 personer er innlagt med koronasmitte. Det er to færre enn mandag. Arendal kommune opplyser at ytterligere én person har fått påvist koronasmitte, slik at antallet er 18. Kriseledelsen i Arendal opplyser at om det blir behov for flere plasser for pasienter med covid-19 enn det er plass til på avdelingen på Myratunet, kan Sør Amfi bli tatt i bruk til denne pasientgruppen.

30. mars: Sørlandet sykehus helseforetak opplyser mandag formiddag at 13 pasienter er innlagt på sykehus med koronasmitte. På ettermiddagen var tallet økt til 14. 24 ansatte har påvist koronasmitte. Tallet på bekreftede smittetilfeller i Arendal var mandag kl. 18 fortsatt 17, som søndag.

29. mars: Kommunen opplyser at antallet bekreftede smittede er 17.

27. mars: Arendal kommune opplyser at 16 personer har bekreftet koronasmitte fredag. Det er en økning på én fra døgnet før. Sørlandet sykehus helseforetak melder om elleve innlagte koronapasienter.

26. mars: Arendal kommune opplyser at 15 personer i Arendal er bekreftet smittet med covid-19.

26. mars: Fylkesmannen i Agder har meldt behov for 137.550 munnbind, 17.110 åndedrettsvern, 7.817 briller/visir, 237.900 hansker, 87.000 smittevernsfrakker og 50.000 hodebeskyttelser. Behovet er meldt inn til Helsesdirektoratet, ifølge VG. Samlet har fylkesmennene i Norge meldt ifra om et behov på 1,8 millioner munnbind og nær 5,3 millioner hansker.

26. mars: Arendal kommune rapporterer om at det er god dialog med sykehuset, men at det er behov for å diskutere alternativer dersom sykehuset ikke kan håndtere et stort antall pasienter i egen bygning. Ved Myratunet er det opprettet en egen covid-19 avdeling, og kommunen kan raskt komme opp med 50 nye sengeplasser ved behov. Les mer her.

25. mars: 14 personer er i dag bekreftet smittet av koronaviruset i Arendal, ifølge kommunens nettsted. Det er en økning på to fra tirsdag. Åtte personer er innlagt ved et av de tre sykehusene i Agder, 22 ansatte er påvist smittet. Onsdag ble 210 koronaprøver analysert, og seks av disse var positive, melder helsefortaket.

25. mars: Regjeringen melder at alle eksamener i grunnskolen og alle skriftlige eksamener på videregående skole i år er avlyst denne våren. Det er foreløpig ikke avklart hva som skjer med muntlig eksamen. Det arbeides med løsninger for de som er privatister og lærlinger. Les mer her.

25. mars: Statens vegvesen opplyser onsdag at trafikkstasjonene i landet holder stengt til og med 13. april. Les mer her.

24. mars: Arendal kommune melder om 12 bekreftede koronasmittede. Sørlandet sykehus helseforetak melder om seks innlagte, det er tre personer færre enn mandag.

24. mars: Regjeringen har bestemt at tiltakene som er innført for å begrense koronasmitten skal forlenges og vare til 13. april. Det opplyste statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Helseminister Bent Høie opplyste at barnehager, skoler og universiteter skal holdes stengt. Helseministeren la også frem presisering av retningslinjer for sosial distansering.

24. mars: Kriseledelsen i Arendal kommune opplyser at ti personer oppsøkte «koronaklinikken» i Nedeneshallen som åpnet mandag. Pasienter hit må være henvist av fastlege. En korona-avdeling er opprettet på Myratunet bo- og omsorgssenter og bystyrets møte 2. april skal gjennomføres digtalt med 39 representanter. Les mer her.

24. mars: FHI melder at 2.566 personer har påvist covid-19 i Norge. Siden midnatt i går er det meldt om 196 flere tilfeller. 10 personer har mistet livet, og disse har en gjennomsnittsalder på 87 år. 212 personer er innlagt på sykehus med viruset, og antallet pr dag er økende. Her finner du dagsrapporten.

23. mars: Ifølge Arendal kommune er 10 personer bekreftet smittet av koronaviruset. Det er opprettet en luftveisklinikk i Nedeneshallen, der fastleger henviser og en egen koronavdeling på Myratunet bo- og omsorgssenter. Kriseledelsen i kommunen er forberedt på at tiltakene som er satt i gang for å hindre smittespredning kan vare utover 26. mars. Det tas også høyde for at årets feiring av nasjonaldagen ikke blir slik vi er vant til. Les mer her

23. mars: 1.398 personer i Arendal søkte NAV om dagpenger under permittering sist uke. Det er opp fra 126 personer fra uka før. Til sammen er antallet dagpengesøknader mandag på 1.524, ifølge statistikken fra NAV.no.

23. mars: Lokalavisen Arendals Tidende har permittert alle ansatte, skriver Agderposten. Ifølge avisen drives Arendals Tidende på dugnad, med konstituert redaktør Nils Petter Vigerstøl. Agderposten melder at flere andre aviser sliter med annonseinntektene og at bakgrunnen er den pågående koronakrisen.

22. mars: Sørlandet sykehus melder om at helseforetaket søndag har 6 pasienter innlagt med koronasmitte. Helseforetaket holder tilbake informasjon om hvilke sykehus innleggelsene er ved.

22. mars: Nå kan du registrere deg om du har symptomer på korona, melder Folkehelseinstituttet.

 

Under finner du informasjon fra andre kilder:

Lokalavisen Geita

Annonse: