KORONAUTBRUDDET: Kraftig økning i arbeidsledigheten

KORONA-BEREDSKAP: Arendal kommune har lagt ut korona-informasjon på nettet, til hjelp for innbyggerne. FotomontasjeKORONA-BEREDSKAP: Arendal kommune har lagt ut korona-informasjon på nettet, til hjelp for innbyggerne. Fotomontasje

| Åpen artikkel | Følg viktige nyheter om koronautbruddet.

Denne artikkelen vil bli oppdatert når det er noe nytt å melde.

3. april: Over 400.000 er registrert som arbeidssøkere i Navs statistikk ved utgangen av mars.  I Agder er 15.560 registrert som helt ledige, noe som utgjør 10,3 prosent av arbeidsstyrken. I Arendal er tallet 2.207 personer, noe som utgjør 10,4 prosent av arbeidsstyrken. Det er en økning på 282 prosent sammenlignet med mars måned i fjor.

2. april: Arendal kommune vil ha beredskap innen psykisk helse og rus for innbyggere som har behov for kontakt i påsken. Kirkens bymisjon og T5-senteret har satt opp telt på Teaterplassen for suppeservering og sosialt samvær, og holder åpent langfredag og påskeaften. Les mer her.

2. april: Sørlandet sykehus helseforetak har endret rapporteringen av smittesituasjonen. Tallene finner du her.

1. april: Arendal kommune følger Helsedirektoratets nye retningslinjer om idrettsanlegg og fotballbaner. Disse åpnes nå opp for organisert og uorganisert aktivitet så lenge smittevernreglene følges. Les mer her. SFO og barnehager holder åpent i påsken for de som har et kritisk behov. Det er ikke bestemt om sommervann til hytter skal settes på før 1. mai.
– Pr. nå begrunnes dette med at økt aktivitet på hytter generelt innebærer økt press på helsetjenester, skriver kriseledelsen.
Lokalavisen Geita kunne tidligere denne uka melde om hytteiere som blir forskjellsbehandlet innad i egen kommune fordi noen har sommervann og andre har helårsvann.

Les også: Her har noen vann – andre har ikke

1. april: Sørlandet sykehus opplyser at 13 personer er innlagt med koronasmitte. Det er to flere enn tirsdag. Arendal kommune har oppjustert antall bekreftet smittede til 19.

31. mars: Sørlandet sykehus opplyser at 11 personer er innlagt med koronasmitte. Det er to færre enn mandag. Arendal kommune opplyser at ytterligere én person har fått påvist koronasmitte, slik at antallet er 18. Kriseledelsen i Arendal opplyser at om det blir behov for flere plasser for pasienter med covid-19 enn det er plass til på avdelingen på Myratunet, kan Sør Amfi bli tatt i bruk til denne pasientgruppen.

30. mars: Sørlandet sykehus helseforetak opplyser mandag formiddag at 13 pasienter er innlagt på sykehus med koronasmitte. På ettermiddagen var tallet økt til 14. 24 ansatte har påvist koronasmitte. Tallet på bekreftede smittetilfeller i Arendal var mandag kl. 18 fortsatt 17, som søndag.

29. mars: Kommunen opplyser at antallet bekreftede smittede er 17.

27. mars: Arendal kommune opplyser at 16 personer har bekreftet koronasmitte fredag. Det er en økning på én fra døgnet før. Sørlandet sykehus helseforetak melder om elleve innlagte koronapasienter.

26. mars: Arendal kommune opplyser at 15 personer i Arendal er bekreftet smittet med covid-19.

26. mars: Fylkesmannen i Agder har meldt behov for 137.550 munnbind, 17.110 åndedrettsvern, 7.817 briller/visir, 237.900 hansker, 87.000 smittevernsfrakker og 50.000 hodebeskyttelser. Behovet er meldt inn til Helsesdirektoratet, ifølge VG. Samlet har fylkesmennene i Norge meldt ifra om et behov på 1,8 millioner munnbind og nær 5,3 millioner hansker.

26. mars: Arendal kommune rapporterer om at det er god dialog med sykehuset, men at det er behov for å diskutere alternativer dersom sykehuset ikke kan håndtere et stort antall pasienter i egen bygning. Ved Myratunet er det opprettet en egen covid-19 avdeling, og kommunen kan raskt komme opp med 50 nye sengeplasser ved behov. Les mer her.

25. mars: 14 personer er i dag bekreftet smittet av koronaviruset i Arendal, ifølge kommunens nettsted. Det er en økning på to fra tirsdag. Åtte personer er innlagt ved et av de tre sykehusene i Agder, 22 ansatte er påvist smittet. Onsdag ble 210 koronaprøver analysert, og seks av disse var positive, melder helsefortaket.

25. mars: Regjeringen melder at alle eksamener i grunnskolen og alle skriftlige eksamener på videregående skole i år er avlyst denne våren. Det er foreløpig ikke avklart hva som skjer med muntlig eksamen. Det arbeides med løsninger for de som er privatister og lærlinger. Les mer her.

25. mars: Statens vegvesen opplyser onsdag at trafikkstasjonene i landet holder stengt til og med 13. april. Les mer her.

24. mars: Arendal kommune melder om 12 bekreftede koronasmittede. Sørlandet sykehus helseforetak melder om seks innlagte, det er tre personer færre enn mandag.

24. mars: Regjeringen har bestemt at tiltakene som er innført for å begrense koronasmitten skal forlenges og vare til 13. april. Det opplyste statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Helseminister Bent Høie opplyste at barnehager, skoler og universiteter skal holdes stengt. Helseministeren la også frem presisering av retningslinjer for sosial distansering.

24. mars: Kriseledelsen i Arendal kommune opplyser at ti personer oppsøkte «koronaklinikken» i Nedeneshallen som åpnet mandag. Pasienter hit må være henvist av fastlege. En korona-avdeling er opprettet på Myratunet bo- og omsorgssenter og bystyrets møte 2. april skal gjennomføres digtalt med 39 representanter. Les mer her.

24. mars: FHI melder at 2.566 personer har påvist covid-19 i Norge. Siden midnatt i går er det meldt om 196 flere tilfeller. 10 personer har mistet livet, og disse har en gjennomsnittsalder på 87 år. 212 personer er innlagt på sykehus med viruset, og antallet pr dag er økende. Her finner du dagsrapporten.

23. mars: Ifølge Arendal kommune er 10 personer bekreftet smittet av koronaviruset. Det er opprettet en luftveisklinikk i Nedeneshallen, der fastleger henviser og en egen koronavdeling på Myratunet bo- og omsorgssenter. Kriseledelsen i kommunen er forberedt på at tiltakene som er satt i gang for å hindre smittespredning kan vare utover 26. mars. Det tas også høyde for at årets feiring av nasjonaldagen ikke blir slik vi er vant til. Les mer her

23. mars: 1.398 personer i Arendal søkte NAV om dagpenger under permittering sist uke. Det er opp fra 126 personer fra uka før. Til sammen er antallet dagpengesøknader mandag på 1.524, ifølge statistikken fra NAV.no.

23. mars: Lokalavisen Arendals Tidende har permittert alle ansatte, skriver Agderposten. Ifølge avisen drives Arendals Tidende på dugnad, med konstituert redaktør Nils Petter Vigerstøl. Agderposten melder at flere andre aviser sliter med annonseinntektene og at bakgrunnen er den pågående koronakrisen.

22. mars: Sørlandet sykehus melder om at helseforetaket søndag har 6 pasienter innlagt med koronasmitte. Helseforetaket holder tilbake informasjon om hvilke sykehus innleggelsene er ved.

22. mars: Nå kan du registrere deg om du har symptomer på korona, melder Folkehelseinstituttet.

 

Under finner du informasjon fra andre kilder:

Lokalavisen Geita