BEKREFTET: Ny festival på Hove i 2019

HOVE MUSIC FESTIVAL: I juni neste år ser Hove Music Festival på Tromøy dagens lys, bekrefter festivalsjef Marius Berge Amundsen. Fredag ettermiddag er det fesivallansering i Arendal sentrum. Foto: Esben Holm EskelundHOVE MUSIC FESTIVAL: I juni neste år ser Hove Music Festival på Tromøy dagens lys, bekrefter festivalsjef Marius Berge Amundsen. Fredag ettermiddag er det fesivallansering i Arendal sentrum. Foto: Esben Holm Eskelund

Hove Music Festival arrangeres 28. og 29. juni neste år. Billettsalget starter fredag.

Hove på Tromøy blir igjen arena for en ny, stor internasjonal musikkfestival. Festivalen får navnet Hove Music Festival (ekstern lenke). Det bekrefter daglig leder i festivalselskapet Seaside Production AS, Marius Berge Amundsen, til Lokalavisen Geita.
– Vi slipper billetter i dag til en ny festival på Hove 28. og 29. juni, fortalte festivalsjefen da Lokalavisen Geita traff ham fredag ettermiddag, få timer før lanseringen i Arendal sentrum.
Han er optimistisk og glad for å kunne slippe de første billettene nå, selv om det ikke står artister på plakaten – ennå.
– Artister kommer til å komme fortløpende. Vi tør å slippe billetter fordi vi kommer til å gjennomføre en festival på Hove i 2019, sier han.

In english: Hove Music Festival launches

<b>BACKSTAGE:</b> Lokalavisen Geita møtte festivalsjef Marius Berge Amundsen «backstage» i Arendal Kulturhus få timer før lanseringen fredag. Foto: Esben Holm Eskelund

BACKSTAGE: Lokalavisen Geita møtte festivalsjef Marius Berge Amundsen «backstage» i Arendal Kulturhus få timer før lanseringen fredag. Foto: Esben Holm Eskelund

Les også: Festival på Hove inn på budsjettet

<b>NY FESTIVAL:</b> Dette skiltet er kjent fra Hovefestivalen. Neste år kommer nyskapningen Hove Music Festival til Hove. Arkivfoto: Esben Holm Eskelund

NY FESTIVAL: Dette skiltet er kjent fra Hovefestivalen. Neste år kommer nyskapningen Hove Music Festival til Hove. Arkivfoto: Esben Holm Eskelun

Kryptisk opptakt

Gjennom flere dager har festivalselskapet bygget opp spenning og forventning med et markedsføringsstunt, som har vært synlig både i bybildet og i sosiale medier. Den kryptiske meldingen «Arendal, are you ready?» har, ifølge Amundsen, skapt akkurat det engasjementet selskapet håper på. Til og med ordfører Robert C. Nordli i Arendal publiserte torsdag et spørsmål på Facebook om noen visste hva denne lanseringen var for noe, en høyst uvanlig aktivitet fra ordførerens side. Klokken 17 fredag offentliggjøres det i sentrum av Arendal, at Hove igjen blir arena for en musikkfestival av stort nasjonal og internasjonalt format. Hva slags rammer med tanke på antall publikummere ønsker ikke festivalsjefen å gå ut med på nåværende tidspunkt.

Les også: Statsministeren er positiv til ny festival på Hove

Lokal forankring

I over ett år har Hove Music Festival jobbet med å legge rammene for en ny musikkfestival. Det er viktig for selskapet at en ny festival har så god lokal forankring som mulig.
– Vi har nå klart å skape et solid fundament for en langsiktig bygging av en ny festival på Hove, men vi er klare for første festival allerede til sommeren, sier han.
Både Arendal kommune og Aust-Agder fylkeskommune støtter opp under festivalen. Det er allerede flertall i bystyret i Arendal for at festivalen får en halv million kroner i oppstartstøtte de tre neste årene. Amundsen sier selskapet er utrolig takknemlige for støtten og håper flere vil komme på banen.
–  Vi oppfordrer enda flere i næringslivet og ikke minst publikum til å gjøre det samme. Vårt mål er å bygge en festival som tilbyr opplevelser også utover en bred musikalsk profil, sier festivalsjef Marius Amundsen.

Les også: – Vårt store mål er 2019

Kompetente festivalfolk

Hove Music Festival skal være en sommerfestival for musikkopplevelser og magisk stemning i det unike landskapet med skog og skjærgård som kjennetegner hele området. Ifølge Amundsen har festivalen etablert en langsiktig leieavtale på Hove, sikret en god finansiering og fått med seg flere av Norges beste arrangører på laget. Det er fra før kjent at festivalprodusent Dag Tynes er tilknyttet festivalen som sparringspartner. Videre er tidligere daglig leder i Hove Republic, Hovefestivalen, Benedikte Nilsen, med på eiersiden. Styreleder for Seaside Productions AS er Brynjar Løkke. I styret sitter også Trond Myhre Eriksen. Begge har fartstid i Stavernfestivalen i Vestfold. Deres mål er å skape et unikt arrangement som skal gi den magiske Hove-opplevelsen mange har friskt i minne. I 2019 er det fem år siden den siste utgaven av festival i denne størrelsen, var over.
– Jeg har fått med meg et team med svært dyktige mennesker som ønsker det beste for byen og landsdelen. Vi skal utvikle et solid fundament over tid for å sørge for at dette blir et av sommerens høydepunkter, sier Amundsen.
Lokalavisen Geita har tidligere skrevet om det amerikanske bandet Imagine Dragons, som fra scenen i Oslo Spektrum i vinter tydelig ga uttrykk for at de ønsket festival tilbake på Hove.

Les også: Imagine Dragons vil ha Hovefestivalen tilbake

<b>SETTES I STAND:</b> Amfiscenen på Hove skal rustes opp og tas i bruk under Hove Music Festival. Arkivfoto: Esben Holm Eskelund

SETTES I STAND: Amfiscenen på Hove skal rustes opp og tas i bruk under Hove Music Festival. Arkivfoto: Esben Holm Eskelund

Lokalt publikum

Scenen i Hove Amfi har de siste årene stått til forfall. Denne skal nå settes i stand og tas i bruk under Hove Music Festival 2019. Ifølge Amundsen skal mye av de samme områdene som har vært brukt tidligere også brukes under Hove Music Festival.
– Men vi ønsker nå også å åpne opp så publikum får både elementene skog, sjø, fin musikk og opplevelser ute på Hove, sier han.
Han opplyser at det skal selges både festivalpass og dagspass til neste års festival. Også lokalbefolkningen er naturligvis ønsket som publikum på festivalen.
– Hovedmålet er at man skal kunne bo i Arendal og komme seg fint ut dit og fint tilbake igjen til Arendal, sier han.
Amundsen er svært fornøyd med å ha det han mener er et godt team rundt seg, og han gleder seg til neste års arrangement. Sammen skal de bygge en helt ny festival, der det er tatt utgangspunkt i det beste fra mange festivaler både i Norge og utlandet.
– Vi tar med oss mye av det som har vært bra. Jeg er oppriktig fornøyd med at vi nå kan si at vi er tilbake med en ny festival på Hove, sier han.

Lokalavisen Geita