Mesternes Mester fra Hellas til Tromøy

MESTERNES MESTER: Programleder Dag Erik Pedersen kommer til Arendal og omegn med årets innspilling av den populære TV-serien. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen/Rubicon TV/NRKMESTERNES MESTER: Programleder Dag Erik Pedersen kommer til Arendal og omegn med årets innspilling av den populære TV-serien. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen/Rubicon TV/NRK

Sist oppdatert kl. 09:34 25. juni 2020

Canvas-gründer Jan Fasting får honnør fra næringssjefen i Arendal for å ha sikret lokal innspilling av det populære TV-programmet.

HOVEODDEN: Canvas Hove er sannsynligvis en viktig brikke i årets innspilling av TV-suksessen Mesternes Mester. Arkivfoto

HOVEODDEN: Canvas Hove er sannsynligvis en viktig brikke i årets innspilling av TV-suksessen Mesternes Mester. Arkivfoto

Opprinnelig skulle deltakerne i TV-programmet der kjente, norske tidligere idrettsutøvere konkurrerer ha nytt greske omgivelser under årets innspilling. Det satter koronapandemien en stopper for. Torsdag melder flere medier at 2020-sesongen skal spilles inn i vårt område i september. NRK selv gir ikke mange opplysninger om hvor i Arendal innspillingen skal skje. Hvem som skal delta i den lokale innspillingen blir først offentliggjort senere i sommer.

Skal skjermes

– For at eventuelle skuelystne ikke skal troppe opp under innspillingen, gis det ingen detaljer om hvor deltakerne skal bo eller hvor de skal konkurrere, skriver NRK Sørlandet i sin artikkel.
Næringsrådgiver Linn Juul-Pettersen i Arendal kommune sier til NRK at hun håper lokale respekterer dette slik at innspillingen kan finne sted i fred for nysgjerrige skuelystne.

Tromøy

I et intervju Agderposten har gjort med Jan Fasting i Canvas, er det liten tvil om at Canvas Hove på Tromøy vil være sentral til innspillingen av programmet, som skal sendes på TV til vinteren. Ifølge avisen har Fasting tidligere vært i kontakt med produksjonsselskapet Rubicon for få prøve å til innspillingen som eventuelt skal skje i 2021. Da virusutbruddet var et faktum ble Canvas spurt om å ta på seg oppgaven allerede i år.
– Etter et par befaringer var ting i boks relativt raskt, uttaler Jan Fasting til Agderposten.

Får honnør

<b>FÅR SKRYT:</b> Canvas-gründer Jan Fasting får honnør av næringssjefen i Arendal for å ha sikret innspilling av Mesternes Mester helt lokalt. Arkivfoto

FÅR SKRYT: Canvas-gründer Jan Fasting får honnør av næringssjefen i Arendal for å ha sikret innspilling av Mesternes Mester helt lokalt. Arkivfoto

Fasting har egen erfaring som bidragsyter til programserien 71 grader nord. Det trekker han frem som en bonus for produksjonen, sammen med at Canvas kan stille med flere mulige innspillingssteder og et nær ferdig produkt. Til avisen sier han at det vil bli en synlig produksjon som vil foregå både i skogen, på strender og midt i sentrum og at det er viktig at innbyggerne samarbeider. Næringssjef Kåre Andersen i Arendal gir skryt til Fasting for å ha sikret en lokal innspilling.
– Uten Jan Fasting hadde det neppe blitt noe Mesternes mester i Arendal, sier han til Agderposten.
Ordfører Robert C. Nordli uttaler til avisen at han er glad for at Arendal blir valgt som det første nasjonale innspillingsstedet for programmet.

Vakthold

Ifølge VG er valg av hus hvor utslåtte deltakere skal bo også på plass. Vanligvis pleier disse å flytte inn på et hotell like i nærheten av innspillingsstedet. Det går ikke i år.
– Men vi har funnet et fint og usjenert sted hvor de utslåtte kan flytte inn, sier prosjektredaktør Pia Basberg i NRK til VG.
Hun uttaler til avisen at det jobbes med et opplegg for skjerming av både deltakere og innspillingsstedene fra nysgjerrige tilskuere, og viser til at det i utlandet har vært vakthold for å forhindre at uvedkommende skal komme seg inn.
– Det vil vi nok ha denne gangen også. Samtidig kan jeg ikke skjønne at folk synes det er morsomt å vite hvilke øvelser det konkurreres i og hvem som vinner til slutt, sier hun til avisen.

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.