Fant død person på 90 meters dyp

RESULTATLØST SØK: Kystvaktskipet KV Nornen i Galtesund mellom Havsøy og Rægevik på Tromøy tirsdag ettermiddag. Foto: Esben Holm EskelundRESULTATLØST SØK: Kystvaktskipet KV Nornen i Galtesund mellom Havsøy og Rægevik på Tromøy tirsdag ettermiddag. Foto: Esben Holm Eskelund

Sist oppdatert kl. 01:03 5. januar 2019

Politiet bekrefter funn av savnet fisker.

Agder politidistrikt melder kl. 13.42 at den avdøde personen som ble funnet i sjøen ved Arendal torsdag er den savnede fiskeren Jahn Løversen.
– Personen er nå identifisert og det er den savnede fiskeren Jahn Løversen som ble funnet død torsdag formiddag. Familien er informert, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Lars Hyberg i en pressemelding.
Ved hjelp av Havforskningsinstituttets kartlegging av sjøbunnen og bruk av undervannsfartøyet ROV ble den savnede funnet.
– Det er en trist sak, men vi er glad for bistanden vi har fått i letearbeidet og at det lyktes å finne avdøde, sier Hyberg.

Agder politidistrikt sendte ut melding om funnet av en død person i sjøen torsdag kl. 12.19. Funnet ble gjort i området der den savnede fiskeren Jahn Løversens fiskeredskap ble funnet i forbindelse med letingen som startet 2. påskedag.

Les også: Båt på skjær – søker etter fisker (71)

– Personen er ikke identifisert, men pårørende til den savnede er varslet om funnet, uttaler operasjonsleder i Agder politidistrikt, Lars Hyberg i meldingen.

Politiet opplyser at personen ble funnet på ca 90 meters dyp og ca 45 meter fra stedet hvor fiskeredskapen til savnede ble lokalisert. Avdøde blir nå tatt til land og det startes et arbeid med å identifisere personen.

2. påskedag ble det satt i gang en stor redningsaksjon etter funn av en sjark, som hadde grunnstøtt på Spornesskjæra utenfor Tromøy. Onsdag ble en undervannsbåt, en ROV, tatt i bruk for undersjøisk søk etter at overflate- og strandsøk tirsdag var resultatløse.

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 6 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.