Rotte løp for livet over veien

RATTUS NORVEGICUS: Et eksemplar av arten ble observert på Tromøy mandag. Illustrasjonsfoto: Wikipedia CommonsRATTUS NORVEGICUS: Et eksemplar av arten ble observert på Tromøy mandag. Illustrasjonsfoto: Wikipedia Commons

Sist oppdatert kl. 00:53 5. januar 2019

Nå er skadedyrene trolig på jakt etter mat. 

En rotte i fullt sprang over veien unnslapp hjulene på bilen til Lolakavisen Geita mandag formiddag. Like etter kl. 11 løp et eksemplar det den kunne klare over fylkesveien ved Tivoliveien og over mot bussbua på motsatt side av veien.

Eksemplaret av «Rattus Norvegicus» kom seg helskinnet over brøytekanten mot gang- og sykkelveien, og beviste at den er en god klatrer.

Det hele skjedde så fort at denne artikkelen er utstyrt med et illustrasjonsfoto. Trolig er det de store snømengdene som tvinger rottene frem på jakt etter mat. Derfor kan det være lurt å sjekke at avfallsdunker og annet fristende er utilgjengelig for sultne rotter.

Ifølge Folkehelseinstituttet holder rottene seg svært nær der de har bol. Der matmangelen blir stor kan brunrotta foreta vandringer på hundrevis av meter, enkelte ganger kilometervis.

Her kan du lese mer om hvordan brunrotter oppfører seg.

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 6 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.