Har startet ny innsamlingsaksjon for Hove

NY INNSAMLING: Aksjonsgruppa Bevar Hoveodden med Liv Arneberg i front har startet ny innsamling for å forberede seg på en eventuell Hove-rettssak. Foto: Montasje/Esben Holm EskelundNY INNSAMLING: Aksjonsgruppa Bevar Hoveodden med Liv Arneberg i front har startet ny innsamling for å forberede seg på en eventuell Hove-rettssak. Foto: Montasje/Esben Holm Eskelund

Sist oppdatert kl. 08:39 12. februar 2020

Aksjonsgruppa «Bevar Hoveodden» forbereder seg til juridisk bistand og eventuelt rettssak i Hove-saken.

Tirsdag kveld opprettet aksjonsgruppens initiativtaker Liv Arneberg en ny innsamlingsaksjon på nett. For å møte bystyrets behandling av reguleringsplanen for campingområdet på Hove tar Bevar Hoveodden igjen bruk folkefinansiering som metode.

Les også: – Det går ikke ihop for meg

Tilspisser seg

I invitasjonen til å gi penger heter det at kampen for Hoveodden begynner å tilspisse seg.
– Om politikerne velger å støtte rådmannens forslag, så vil de samtidig støtte Canvas Hove sin drift av Hove de neste 45 år! skriver Arneberg om formålet med innsamlingen.
Etter planen skal bystyret behandle forslaget til regulering for den delen av Hoveodden som i dag er campingareal, men som mange også helst hadde sett ble gjort om til LNF-område eller innlemmes i Raet nasjonalpark.

Les også: Bruker folkefinansiering for Hoveodden-advokat

Rettssak

Arneberg ser ikke bort fra at bystyrets avgjørelse kan ende i retten, om den strider mot Bevar Hoveodddens ønsker.
– Pengene vil bli brukt til juridisk bistand og eventuelt rettssak om det desverre skulle gå så langt, opplyser Arneberg til Lokalavisen Geita.
Aksjonsgruppen har satt 100.000 kroner som mål for innsamlingen, som er satt til å ha en varighet på én måned. I løpet av den første timen innsamlingen hadde vært i gang tirsdag kveld hadde ti givere gitt penger.

Les også: Har satt advokat på Hove-saken

Hyret juridisk gjennomgang

Det er gått et knapt år siden aksjonsgruppen startet innsamling forrige gang. Da var hensikten å få et eksterne advokater til å vurdere avtaleverket inngått mellom Canvas Hove-selskapet Lowcamp AS og Hove drifts- og utviklingsselskap. Da summen var kommet opp i rundt 80.000 kroner noen uker senere ble advokatkontoret DLA Piper engasjert i å gjennomgå avtalene.

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.