Maren Walvik Johnsen har gått bort

DØDE FREDAG: Maren Walvik Johnsen døde fredelig fredag ettermiddag. Foto: PrivatDØDE FREDAG: Maren Walvik Johnsen døde fredelig fredag ettermiddag. Foto: Privat

Sist oppdatert kl. 14:36 17. juni 2023

Fredag døde tromøykvinnen, som har satt kvinnehelse på den nasjonale agendaen, fredelig.
I vår ble hele Norge kjent med 29-åringen, som er datter av TV-produsent Kjetil Johnsen, gjennom et program i serien «Norge bak fasaden». TV-programmet mottok senere utmerkelsen Gullruten for beste nyhets- og aktualitetsprogram.

Les også: Vant Gullruten med Marens krefthistorie

I forbindelse med programslippet uttalte Johnsen at hun hadde fått en prognose for hvor lenge hun kunne leve med tilbakevendt livmorhalskreft.
– Det er noe jeg velger å holde for meg  selv inntil videre. Jeg kan være heldig og få mange gode år. Uansett er fokuset mitt nå på å bruke tiden jeg har på best mulig vis, sa hun til TV2.

Les også: – Egentlig større enn Gullruten

Lørdag opplyste pappa Kjetil på Facebook at datteren har gått bort.

– Det er med stor sorg og blødende hjerte jeg dessverre må melde at min og vår alles kjære Maren døde fra oss i går ettermiddag. Pappas sol. Hun hadde ingen smerter, det gikk fredelig for seg. Vi hadde mange og fine samtaler mot slutten hvor livet og kjærligheten stod helt sentralt. Det er godt. Vi bærer med oss alle de gode minnene – akkurat slik Maren ville vi skulle gjøre. Og vi føler oss heldige som fikk ha henne i livet i nesten 30 år. Men det er vondt, veldig vondt, skriver han.

Les også: Maren åpner om kreftsykdommen og slipper podkast

Etter Marens ønske skal bisettelsen finne sted i Oslo, som hun ønsket etter å ha levd livet i hovedstaden de siste ti årene.

Dødsfallet omtales av Lokalavisen Geita med tillatelse.

Lokalavisen Geita