Oransje varsel for mye snø – går over til sløsj

SLØSJ I VENTE: Lunefulle mars sender en solid porsjon nedbør inn over oss det kommende døgnet, ifølge Meteorologisk institutt. Illustrasjon: @meteorologene / TwitterSLØSJ I VENTE: Lunefulle mars sender en solid porsjon nedbør inn over oss det kommende døgnet, ifølge Meteorologisk institutt. Illustrasjon: @meteorologene / Twitter
Annonse:

– Går raskt over til regn på kysten, ifølge varselet.

I døgnet mellom kl. 13 onsdag og 13 torsdag er det utstedt oransje varsel for svært mye snø. Det gjelder for hele Agder, men for kystområdene er det ventet at snøværet raskt vil gå over til sludd og regn. Da kan det bli sløsjete, eller slapsete – som det vel heter litt mer på korrekt bokmål.

Se video: Spektakulært «skumparty» på Spornes

En halv meter

– Utover torsdag ventes en snøgrense på 200-600 meter over havet, melder Yr.no.
Det er i indre og høyereliggende strøk vinteren virkelig ventes å gjøre comeback. I disse områdene kan det komme så mye som en halv meter snø. Langs kysten vil det sannsynligvis da bli en god gammeldags, kortvarig sørlandsvinter i mars.

Her kan du sjekke været.

Beregne mer tid

Anbefalingen fra meteorologene er å beregne mer tid på veien, og være forberedt på at mange som reiser vil kunne få lenger reisetid.
– Det kan generelt være vanskelige kjøreforhold, heter det.

Mye vind

Utover onsdag ettermiddag er det også ventet at vinden vil ta seg opp fra sørøst. Det vil blåse opp til stiv kuling 15 m/s, men det er muligheter for at det i en kort periode kan blåse sterk kuling. For Tromøy er den kraftigste vinden meldt natt til torsdag og torsdag. Utover torsdag ettermiddag og kveld skal den kraftige vinden og deretter regnværet gi seg. Temperaturene vil ligge på noen får plussgrader, med en periode natt til torsdag med null grader.

Lokalavisen Geita

Annonse: