Smittetilfellene øker i Arendal

KORONAKRISEN: Ordfører Robert C. Nordli og rådmann Harald Danielsen i Arendal kommune har store oppgaver med å håndtere situasjonen. Foto: Esben Holm EskelundKORONAKRISEN: Ordfører Robert C. Nordli og rådmann Harald Danielsen i Arendal kommune har store oppgaver med å håndtere situasjonen. Foto: Esben Holm Eskelund

Sist oppdatert kl. 23:18 21. mars 2020

Antallet smittetilfeller av koronaviruset vokser.

Ifølge oppdateringen fra Arendal kommune fredag kveld var antallet ni bekreftede tilfeller. Det betyr at antallet økte med fire fra torsdag til fredag. Kriseledelsen i Arendal forbereder seg på enda flere smittetilfeller.

Lørdag kveld hadde VG i sin løpende kartlegging registrert ytterligere bekreftede smittede, slik at tallet nå er oppe i 12.

Les også: Jobber med egen koronalegevakt

Scenarier for Agder

Torsdag var ordfører Robert C. Nordli og kommunalsjef for helse og omsorg, Torill Skår, i møter mellom helseforetaket, Kristiansand, Flekkefjord og Agder fylkeskommune. Der var Helsedirektoratets notat om prioritering av helsehjelp under pandemien tema.
– Vi samarbeider om scenarier for Agder: Hvor mange syke får vi? Arendal kommune er i gang med å se på dette, og vil samarbeide med SSHF og Kristiansand kommune om dette, skriver kriseledelsen i sin dagsrapport.

Det opplyses også at alt helsepersonell fra hjemmetjenesten i kommunen har identifikasjonskort med seg når de kommer hjem til folk. Kriseledelsen i Arendal skal neste gang møtes mandag.

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.