Senker beredskapen etter drap på Miriam (35)

POLITIET: Illustrasjonsfoto, arkiv.POLITIET: Illustrasjonsfoto, arkiv.

Sist oppdatert kl. 15:03 5. april 2024

Politiet tar ned beredskapen i Arendal etter pågripelse av mann.

Torsdag kveld meldte Agder politidistrikt i en pressmelding om at en mann er pågrepet og siktet for drap i sentrum av byen tirsdag.

Ifølge VG skal mannen være i 60-årene og bosatt i Arendal.

Fredag har politiet senket beredskapsnivået i byen og går bort fra midlertidig bevæpning. Likevel vil politiet være mer synlig i sentrum gjennom helgen.

– Etterforskningen i saken har styrket mistankegrunnlaget mot den siktede. Vi kan på nåværende tidspunkt ikke gå i detaljer om hva som gjør at mistankegrunnlaget er styrket, sier politiadvokat Vanja Bruvoll, som presiserer at en siktelse i en straffesak ikke nødvendigvis betyr at vedkommende er gjerningsperson.

Politiet har også gått ut med informasjon offentlig om at det var 35 år gamle Miriam Daniela Ayres Cea, som ble drept.

Den siktede mannen skal ikke ha ønske om å forklare seg for politiet og har ikke tatt stilling til siktelsen. Han blir fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett lørdag.

Ingen relasjon

Vedkommende er siktet for å ha drept en svensk statsborger i 30-årene.

– Politiet har etterforsket saken med full styrke etter at vi fikk melding om hendelsen tirsdag morgen. En mann er nå siktet for drap. Etterforskningen til nå tilsier at han ikke har noen relasjon til den avdøde, sier politiadvokat Vanja Bruvoll.

Politiet vil ikke kommentere rundt pågripelsen, men mener det er overveiende sannsynlig at han har begått drapet. Det utelukkes imidlertid ikke at det kan være en annen gjerningsperson og fortsetter etterforskningen.

– Det at en person er siktet i saken betyr at vi vurderer at det er sannsynlighetsovervekt for at han har begått drapet. Den videre etterforskningen vil avklare om mistanken mot den siktede styrkes eller svekkes, sier Bruvoll.

Hun understreker at en siktelse i en straffesak ikke nødvendigvis betyr at vedkommende er gjerningspersonen.

Fortsatt økt beredskap

Politiet økte beredskapen i Arendal i forbindelse med et mistenkelig dødsfall i sentrum av byen tirsdag. Torsdag kveld opplyser politiet at beredskapen fortsatt er hevet.

Torsdag formiddag opplyste politiet i en oppdatering at det er en kvinne med svensk statsborgerskap i 30-årene, bosatt i en kommune øst i Agder, som ble drept. Ifølge pressemeldingen er pårørende orientert om at politiet går ut med disse opplysningene.

Hendelsen skjedde utenfor apoteket i 09-tiden tirsdag. Livreddende førstehjelp ble utført, men kvinnens liv sto ikke til å redde. Den avdøde kvinnen skal, ifølge politiet ha vært ansatt på apoteket. Pårørende er varslet, men ønsker ikke at identiteten blir offentliggjort på dette tidspunktet.

Kan være tilfeldig

En foreløpig obduksjonsrapport og politiets etterforskning tyder på at kvinnen er blitt drept.

– Ingen personer er foreløpig mistenkt eller siktet i saken. Gjerningspersonen er fortsatt ukjent for politiet. Basert på foreløpig informasjon kan det ikke utelukkes at avdøde er et tilfeldig offer. Politiet jobber med full styrke for å avklare dette, uttaler politiadvokat Vanja Bruvoll i Agder politidistrikt.

Vitner er avhørt, videomateriale gjennomgås og det er gjort tekniske undersøkelser på stedet. Om det er gjort funn eller beslag vil ikke politiet opplyse om nå.

Økt beredskap

Agder-politiet hever beredskapen i forbindelse med saken fordi de ikke vet identiteten til gjerningspersonen eller motivene vedkommende har hatt.

– Derfor har vi også begrenset grunnlag for å vurdere faren for publikum. Agder politidistrikt har valgt å heve beredskapen for å sikre en raskere responsevne i Agder politidistrikt. Dette innebærer at politiet er tilstede med mer sivilt og uniformert personell i Agder og i Arendal, uttaler politiets stabssjef Vidar Arnesen.

Befolkningen oppfordres til å ha lav terskel for å ta kontakt med politiet og følge med.

– Vi har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon. Saken har naturligvis høyeste prioritet for politiet og etterforskes med alle tilgjengelige ressurser, sier han.

Lokalavisen Geita