VALG 2019: – Veldig viktig å sikre et godt fritidstilbud

MDG-KANDIDAT: – De snakket stadig fint om å gjøre miljøvennlige valg, men det skjedde aldri, sier Miljøpartiet de grønne i Arendals andrekandidat til valget, Martine Alise Kvam. Foto: Esben Holm EskelundMDG-KANDIDAT: – De snakket stadig fint om å gjøre miljøvennlige valg, men det skjedde aldri, sier Miljøpartiet de grønne i Arendals andrekandidat til valget, Martine Alise Kvam. Foto: Esben Holm Eskelund
Annonse:

Sist oppdatert kl. 17:25 6. september 2019

Hør intervjuet med Martine Alise Kvam, som er fremste listekandidat for Miljøpartiet de grønne (MDG) på Tromøy ved kommunevalget i Arendal.

<b>FRITIDSTILBUD:</b> Hun kan få bystyreplass i lokalvalget, og er opptatt av gode fritidstilbud i kommunen i tillegg til et brennende miljø- og naturengasjement. Foto: Esben Holm Eskelund

FRITIDSTILBUD: Hun kan få bystyreplass i lokalvalget, og er opptatt av gode fritidstilbud i kommunen i tillegg til et brennende miljø- og naturengasjement. Foto: Esben Holm Eskelund

9. september er det kommune- og fylkestingsvalg i Norge. Frem mot valgdagen vil Lokalavisen Geita publisere intervjuer i lydformat med kandidater som står øverst på listene fra de ulike partiene, og som vil representere Tromøy i bystyret. Rundt 50 listekandidater fra øya har valgt å si ja til å gå for fire års politisk arbeid i kommunen. I salen er kun 39 stoler ledige, og med Hovelistas inntreden i valgkampen går det mot det mest spennende lokalvalget i Arendal siden Barbu-aksjonen for ca. ti år tilbake.

Følte ansvar

Martine Alise Kvam er ekte tromøygeit, og andrekandidat for MDG Arendal ved valget. Hun har aldri sett på seg selv som politiker og langt mindre planlagt å bli det.
– Jeg følte ikke at de som satt der tok seriøst det som jeg tok seriøst, og følte ikke det ble gjort nok på de punktene jeg synes er viktigst. De snakket stadig fint om å gjøre miljøvennlige valg, men det skjedde aldri. Det bare het så fint det, så da ble det automatisk til at jeg følte jeg måtte ta ansvar selv, sier hun.

I dette 20 minutter lange intervjuet stiller Lokalavisen Geita en rekke spørsmål som er relevante for Tromøy i arendalspolitikken, og som listekandidaten må svare på.

Hør hele intervjuet:

MDGs listekandidater

På lokalpartiets liste er det to navn fra Tromøy, som er mulig å stemme på. Valgreglene åpner for at det er lov å sette kryss ved personnavn du vil gi en ekstra stemme på listen. Er ikke dine favoritter på partiets liste, kan du føre disse opp som såkalte slengere. Det gjør man ved å skrive kandidatens navn på stemmeseddelen til det partiet du velger å gi stemme. For MDG fra Tromøy stiller disse kandidatene:

2. Martine Alise Kvam
9. John-Thomas Michelet

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.
Annonse: