SYNSPUNKT: Bry seg om du-byen!

OMSORG: Jeg håper at når denne ekstremsituasjonen er over, så «døpes» Arendal om til «Bry seg om du-byen» istedenfor «Banke du-byen», skriver Inger Brokka de Ruiter. Foto: Esben Holm EskelundOMSORG: Jeg håper at når denne ekstremsituasjonen er over, så «døpes» Arendal om til «Bry seg om du-byen» istedenfor «Banke du-byen», skriver Inger Brokka de Ruiter. Foto: Esben Holm Eskelund

Sist oppdatert kl. 14:32 15. mars 2020

– Nå handler det om å følge instrukser fra myndighetene og kommunens kriseledelse. Det er rett og slett livsviktig, skriver leder av helsekomiteen i bystyret i Arendal.

Det er rørende å se hvordan dugnadsånden er i kommunen vår om dagen. Jeg håper at når denne ekstremsituasjonen er over, så «døpes» Arendal om til «Bry seg om du-byen» istedenfor «Banke du-byen».

Nå handler det om å følge instrukser fra myndighetene og kommunens kriseledelse. Det er rett og slett livsviktig.

Denne krisen krever enormt mye av oss alle, og det utfordrer oss på alle mulige måter. Vi er sosiale vesener. Avstand og isolering strider imot noe grunnleggende i de fleste av oss.

Men det er nå tiden er inne for å ta denne felles dugnaden og gjøre alt vi kan for å stoppe dette viruset.

Ulempen ved noen ukers isolasjon eller karantene er liten i forhold til konsekvensene vi som samfunn, og særlig de mest sårbare og utsatte av oss, vil oppleve hvis folk opptrer uansvarlig og egoistisk. Tiden for å stinne sammen på kjøpesenteret, gå i kø i turløyper, ha «karantenefester», samle flere barn sammen for å leke og å gå på fest, er ikke nå!

Tiden er heller inne for å ta vare på hverandre. Ringe en venn. Si ifra til de folkevalgte og kommunen om dere ser at noen sårbare ikke ivaretas på en god nok måte. Og viktigst av alt: holde avstand og gjør kun det du absolutt må!

Så skal vi alle takke de virkelige heltene: de som jobber i helsevesenet, dagligvarehandelen, kollektivtrafikken, beredskapen, renholdere, transportarbeidere og alle andre som ikke kan jobbe hjemmefra. Og vi skal også huske de og verdsette de også etter (!) denne krisen. For uten de stopper Norge.

Inger Brokka de Ruiter
Gruppeleder Arendal SV
Leder av komite for helse

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.