– FrP er imot skatt på hytter

HYTTESKATT: Stortingsrepresentant for Aust-Agder Frp, Åshild Bruun-Gundersen vil eiendomsskatten til livs. Foto:HYTTESKATT: Stortingsrepresentant for Aust-Agder Frp, Åshild Bruun-Gundersen vil eiendomsskatten til livs. Foto:

Påsken er ikke det samme uten hytta.

FrP er i mot at kommunene skal ha mulighet til å kreve skatt på hytter.

Noe mer udemokratisk enn hytteskatt skal du lete lenge etter i dette landet. At politikere skattlegger mennesker de ikke er avhengig av for å bli gjenvalgt er direkte feigt. Vi nordmenn er et hyttefolk og det skal vi fortsette å være, helt uten at noen skal skattlegge oss for det.

Det at nordmenn ferierer i eget land er et mål for landet og en økonomisk gevinst for kommunene. Dette skal ikke straffes, det skal applauderes.

Det burde ikke vært mulig å skattlegge noen som ikke har stemmerett. Dersom beskatning av hytter fortsetter vil det være riktig å stille spørsmål om hytteeiere som betaler skatt burde få stemmerett ved lokalvalg i hyttekommunen sin. En helt unødvendig ordning som kan bli nødvendig å diskutere om kommunene ikke innser hvor udemokratisk eiendomsskatt på hytter er.

Flere meninger: Synspunkt

Hyttebygging og hytteeiere gir store inntekter for hyttekommunene. Ikke bare betaler hytteeiere store gebyrer på kommunale avgifter, de bidrar til enorm verdiskaping. I de største hyttekommunene ser vi et yrende liv av restauranter og butikker.  Lokale eiendomsmeglere gjør det bra, bønder tjener godt på salg av tomter og håndverkere har hendene fulle av arbeid.

Norske hyttetradisjoner har endret seg, og kanskje har det vært nødvendig for at hyttetrenden skal fortsette. Kanskje er vi mer opptatt av hytta vår enn noen gang. Hytta er en del av vår identitet og kultur enten vi leier eller eier. At nordmenn velger å feriere i eget land er en styrke for Norge og vi politikere må gjøre alt vi kan for at dette fortsetter. Vi skal legge til rette for at både nordmenn og utenlandske turister benytter seg av norsk natur.

FrP ønsker å frata kommunene muligheten til å kreve inn eiendomsskatt på hus og hytter. I regjering har vi fått skjerpet mulighetene for å kreve inn eiendomsskatten, men arbeidet for å få den fullstendig fjernet fortsetter.

Valget 2019 vil være avgjørende for å få fjernet eiendomsskatten en gang for alle.

 

Åshild Bruun-Gundersen

Stortingsrepresentant Fremskrittspartiet
Aust-Agder

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 6 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.