LEDER: Bring it on!

FLOTTE FORBILDER: Traumas Bring-jenter gir tro på fremtiden. Foto: Esben Holm EskelundFLOTTE FORBILDER: Traumas Bring-jenter gir tro på fremtiden. Foto: Esben Holm Eskelund

Helgens håndballfest i Tromøyhallen kan gi god rekruttering.

Åpningen av Bring-serien i Tromøyhallen søndag ble en gedigen opptur. Det var en fornøyelse å være flue langs veggen nede på banen, mens jentene på Traumas 02-lag spilte sine kamper. Med noen unntak – kantskuddene kan gå oftere i nettet fremfor å fungere som linsesøkende flygende objekter ute av kurs.

Den første kampen gikk på formiddagen og den siste på ettermiddagen. Den første endte med et kjedelig tap mot langveiskjørende østfoldinger, den andre med et magesug av en seier. Stemningen 16-åringene klarte å hale ut fra tribunen under ettermiddagskampen, mot stavangerlaget Forus Gausel, var på høyde med hva som helst av håndballstemning man kan oppleve andre steder.

På banen fikk publikum være vitner til et lokalt lag der alle er med. Flere av spillerne er knallgode. Det vitner jo uttak av flere til blant annet regionsamlinger og landslagstrening. Trolig fikk et rekordstort tromøypublikum med seg lagarbeidet som foregikk på parketten i hallen søndag. Uansett om man er hardtarbeidende og satsende, eller bare er med for å være med, er det et teamarbeid som skaper gode lag. Her er både trenere, ledere og ikke minst foreldre viktige medspillere. De stiller opp, legger til rette og har også sikkert satt noen krav. Det viktigste kravet av de alle må være at jentene har det gøy med ball.

Det er superbra at 02-jentene til Trauma har klart å kvalifisere seg til Bring-serien. Det jentene presterer vil forhåpentligvis gjøre rekrutteringen til sporten økende. Det er mange yngre jenter på  Tromøy i dag som spiller håndball. Til nå har de heiet på Nora Mørk på landslaget. Nå kan de i stedet begynne å heie enda mer på Karin Steen, Fanny Skindlo og alle de andre lokale jentene som på kort tid har sørget for at håndballen i Trauma skinner som gull om dagen.

Det gjør noe med interessen når de yngste føler at de kjenner spillerne som de ser opp til, og attpåtil kan få se de briljere i kamp og gjennom rent spill være gode forbilder.

Det viktigste er ikke å vinne, men å delta. Det klarte både spillerne og publikum på søndag. Så bring it on! Det er bare å glede seg til fortsettelsen for Trauma-jentene i Bring-serien.

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 6 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.