LEDER: Det drar seg mot en spennende høst

KNUBBEN: Torsdag slippes planene for det gamle badeanlegget Knubben i Galtesund. Det er bare en av sakene som bør gjøre høsten spennende for tromøyfolk. ArkivfotoKNUBBEN: Torsdag slippes planene for det gamle badeanlegget Knubben i Galtesund. Det er bare en av sakene som bør gjøre høsten spennende for tromøyfolk. Arkivfoto
Annonse:

Flere store saker som angår Tromøy setter fart denne høsten.

Det drar seg mot høst selv om det heldigvis er mange uker igjen av sommeren. Det er i alle fall Lokalavisen Geita tilhenger av at det skal være noen uker til, slik at vi alle får ladet batteriene godt til en spennende høst både for øya og for området vi bor i.

For det er ikke små og få ting som er i gjære. Denne høsten kommer etter alle solemerker endelig et kommunalt utarbeidet forslag til reguleringsplan for campingområdet på Hoveodden på bordet til politikerne. Det kommer til å brennhete debatter om hva campingområdet skal være, om det skal være camping i det hele tatt og om så – hvor omfattende den skal kunne bli.

Gjennom sommeren har flere i sosiale medier igjen tatt til orde for at det er blitt åpent, fritt og tilgjengelig på Hoveodden. En ting er hvordan det ser ut nå hvor det i hovedsak er telt som opptar campingområdet, et åpent spørsmål er hvordan det vil kunne bli etter at en reguleringsplan er godkjent. Det vet ingen akkurat nå.

Det er derfor prosessen som i ukene fra slutten av september settes i gang for fullt blir viktig. Først vil politikerne diskutere planen i kommuneplanutvalget, og deretter vil planen sannsynligvis bli sendt på høring og offentlig ettersyn. Da vil det være mulig for alle å komme med innspill til reguleringsplanen i seks uker. Når det drar seg mot jul vil det kanskje foreligge et revidert planforslag, men når et endelig vedtak vil bli fattet i bystyret er enn så lenge ikke så godt å fastslå når vil skje.

Det viktigste med reguleringsplanen for campingområdet på Hoveodden er at den utarbeides og landes på demokratisk vis, og at den uavhengig av resultat respekteres. Det er demokrati å akseptere flertallets vilje.

En annen viktig sak for hele regionen er fremdriften i arbeidet med den bebudede batterifabrikken i Eyde Energipark i Heftingsdalen. Hele denne komplekse saken vil påvirke Tromøy på flere vis. Rent fysisk vil deler av Tromøy oppleve nærhet til fabrikken på kroppen, gjennom etter hvert å servere kjølevann fra Tromøysund og sørge for utskiping og innskiping via Arendal havn på Eydehavn. Vi er mange som venter i spenning på hvordan fremtiden vil bli med henblikk på dette.

Allerede denne uken vil det skje saker og ting som kan få innvirkning for Tromøy om det blir realisert. Etter flere utsettelser skal formannskapet i Arendal førstkommende torsdag få presentert planer for revitalisering av landemerket Knubben. Det gamle nedslitte badeanlegget i byfjorden, som ligger få svømmetak fra Skilsøy, skal relanseres.

Torsdag legges det frem planer utarbeidet av arkitektkontoret Snøhetta. Bak står stiftelsen Knubben Kultur og Aktivitetssenter, som har planer om å bygge noe de håper skal bli en ny og flott attraksjon i innseilingen til Arendal med et håp om både nasjonal og internasjonal interesse.

Journalistisk vil det også høsten 2021 være nok å høste for Lokalavisen Geita. På Tromøy er det aldri en kjedelig dag.

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

 

 

 

 

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 1 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.
Annonse: