LEDER: Droner til besvær

DRONEFLYVNING: Å fly med drone i Raet nasjonalpark er ikke lovlig, men det vet de færreste om. Pilotene på bildet er sladdet. Foto: Esben Holm EskelundDRONEFLYVNING: Å fly med drone i Raet nasjonalpark er ikke lovlig, men det vet de færreste om. Pilotene på bildet er sladdet. Foto: Esben Holm Eskelund

Ulovlig droneflyvning i nasjonalparken må følges opp.

I sommer har det kommet opp mange informasjonsskilt i tilknytning til Raet nasjonalpark. Men de mangler en vesentlig opplysning, og det handler om bruk av droner.

Det er et forbud mot droneflyvning i Raet nasjonalpark. Man må søke om og få innvilget tillatelse for å kunne bruke droner både i kommersiell og i privat regi. Det kjenner de færreste til.

Lokalavisen Geita var i juli vitne til at det ble fløyet med drone blant annet fra inne i nasjonalparken på Gravene på Merdø. Det bar preg av lek, og det flyvende fartøyet suste over hodene på gjestene på stranden. Det var ikke veldig mange på stranden på det aktuelle tidspunktet, men likevel var det en sjenerende opplevelse å høre summingen over stranden og videre innover friområdet.

Om piloten ikke har kontroll på dronen kan den utgjøre en fare for publikum. I tillegg genererer droner en viss grad av støy og de kan sjenere fuglelivet. Det er en god grunn til at det er et generelt forbud mot bruk av droner i sårbare områder.

Da bør også nasjonalparken følge opp med tydelig informasjon om forbudet, slik at folk som ønsker å si ifra slipper å lete veldig lenge etter forskriftene for å påpeke at det faktisk ikke er tillatt å fly med droner, om det er aldri så ufarlig og bare er for gøy.

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

 

 

 

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.