LEDER: Hove burde være førstevalget

LA DE RULLE HIT: Hove Camping på Tromøy ligger tilrette for utvikling av også et bobiltilbud. Illustrasjonsfoto

Arendal mangler bobilparkering. På Hove er det nok av plass.

I bystyret sist torsdag tok debatten en brå sving ut på camping i saken om kommunen skulle bli eier i aksjeselskapet Tyholmen P-hus. Frps Ingrid Skårmo så sitt snitt til å trekke inn spørsmålet om bobil i bystyredebatten, ettersom saken legger opp til å kutte i antallet parkeringsplasser i sentrum av Arendal for å gi plass til grønne byrom. Dermed var diskusjonen i gang på temaet bobilparkering. Et tema som egentlig ikke hørte direkte inn i saken.

At Frp i Arendal er bobilpartiet er det liten tvil om. I åtte år har partiet ved flere anledninger tatt til orde for sentrumsnær bobilparkering. Målet er et turistene som kommer på hjul skal svinge ned til Arendal fra E18, fremfor å kjøre forbi. Har de ingen sted å parkere sine rullende ferieboliger, så ruller de heller videre, er argrumentet. En slags løsning er blitt sett på, ved å legge til rette for bobiler i Kuviga. Det fremstår som en snodig plassering, ettersom det stort sett ikke er noe i Kuviga, utover et nytt leilighetskompleks, sjøutsikt og et bryggeanlegg for småbåter. Sentrumsnært ja, men her skinner ikke sola om kvelden.

Et søk i Google avslører at bobil-politikk er tema mange steder i landet. Noen mener bobilturister ikke vil bo på campingplasser. De vil ha asfalt under fluktstolene, og bylivet et steinkast unna. Lokalavisen Geita mener det mest åpenbare stedet å lage et bobiltilbud på i Arendal heter Hove Camping. Her er det store arealer som kan frigjøres til bobilparkering, uten at bilene trenger å parkeres inne på den ordinære campingplassen. Til overmål eier Arendal kommune 100 prosent av Hove drifts- og utviklingsselskap AS. Her burde politikerne gjennom sin eierandel ha full mulighet til å kunne påvirke utviklingen.

Hove har mange unike opplevelser å by på. Selv om det ikke ligger sentrumsnært. Men betyr det at det ligger sentrumsfjernt? Det er ca. 11 kilometer inn til Arendal sentrum på asfalt. Sjøveien tar det ca. en halvtimes tid med ferjetransport. Ved å legge til rette for en godt utviklet bobilparkering, der ferjetransport inngår i døgnprisen kan de kjørende turistene møtes på veien; en god løsning for bobilparkering og en god løsning for de som vil ta en tur til byen. Det må naturligvis være mulig å ta ferje tilbake også sent på kvelden i sesongen.

På Hove ligger muligheten. Det handler om vilje og evne til å gjøre noe med det og med det skape et tilbud for enda en gruppe turister til Arendal, Tromøy og Raet Nasjonalpark.

 

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 6 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.