LEDER: Ikke alt er bra på Tromøy

Lokalavisen GeitaLokalavisen Geita
Annonse:

Det må en lokalavis fortelle om.

Det er ikke alt som er bra på øya vår. Lokalavisen Geita må også sette fokus på det når det er nødvendig. Denne uken skriver avisen om en tiltalte som er tatt ut etter en alvorlig hendelse på vestsiden av øya. Der skal en mann ha truet med å drepe to andre personer, og må nå stå til rette i Aust-Agder tingrett for de påståtte truslene. Avisen skriver også om en person som må møte i retten, siktet for kjøring under påvirkning av rus. Hver for seg svært forskjellige saker, men i sum et tegn på at det heller ikke på Tromøy bare er bra.

Sannsynligvis ville innbyggerne på Tromøy aldri ha fått vite om disse to nevnte sakene gjennom andre medier. I avisene med større nedslagsfelt vil slike saker ofte til nød avspises med en notis. Du ville sannsynligvis heller aldri få vite at hendelsene utspant seg på Tromøy og har øyboere involvert. Når Lokalavisen Geita omtaler denne typen saker vil det aldri bli gjort på en slik måte at det vil være mulig å identifisere personer og steder. Det handler om respekt for lovverket.

Det er viktig med en lokalavis som tar alle deler av lokalsamfunnet vi lever i på alvor. Både på godt og vondt. En lokalavis skal ha plass til mange av de glade historiene. Det er det massevis av plass til i Lokalavisen Geita. Samtidig må det også være plass til historiene som omgir oss, men som ikke er like hyggelige og ikke alltid like lett å oppdage.

Ved å sette fingeren på det, kan det på sikt bli en enda bedre øy å bo på.

På Tromøy er det rundt 6.000 innbyggere. Det ville ha vært rart om alt var bra hele tiden. Slik er det jo ikke noen steder. Lokalavisen Geita har tatt på seg et samfunnsoppdrag og skal fungere som en god, sannferdig, vesentlig og viktig kilde til nyheter og informasjon om nærmiljøene. Det er viktigere enn noen gang med superlokale medier. Små initiativ som kommer og gjør endringer i medielandskapet, og påvirker samfunnet. De tradisjonelle mediene sliter med inntektene, færre journalister jobber der. Journalistikken blir grunnere og mindre viktig for nærmiljøene. Oftere og oftere leser du også «artikler», som er kjøpt og betalt av virksomhetene som omtales. Det er ikke journalistikk.

Lokalavisen Geita er på vei til å bli viktig for mange, og oppfordrer naturligvis enda flere til å tegne abonnement.

 

 

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

 

 

 

 

 

8. desember 2023
– Jeg si meg imponert på hvordan folk på Tromøy har taklet den slette behandlingen fra kommunen. Leserinnlegg: Innlegg etter folkemøte i regi av Arendal havn 6. desember 2023. Møtet…
by Innsendt in Synspunkt  0
28. november 2023
Høyre vil gjøre strukturelle grep som gir handlingsrom. Debattinnlegg: Kommunedirektøren har fremlagt […] Bli abonnent! | Er du abonnent? Klikk logg inn
by Innsendt in Synspunkt  0
28. november 2023
Norge er i ferd med å overlate hele styringen av det norske […] Bli abonnent! | Er du abonnent? Klikk logg inn
by Innsendt in Synspunkt  0

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 6 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.
Annonse: