LEDER: Ja, vi elsker festival!

NYE FESTIVALPLANER: Skiltet fra sist det var festival på Hove står fortsatt på Hove. Kanskje blir det tatt i bruk igjen allerede neste sommer? Foto: Esben Holm EskelundNYE FESTIVALPLANER: Skiltet fra sist det var festival på Hove står fortsatt på Hove. Kanskje blir det tatt i bruk igjen allerede neste sommer? Foto: Esben Holm Eskelund

En ny festival kan bli virkelighet på Hove. Hurra, rett og slett.

I forrige uke ble det kjent at det jobbes med ny, internasjonal festival på Hove. Trolig allerede fra neste sommer. Kommunen og fylkeskommunen strekker ut hendene og dekker leien av Hove-området for festivalarrangøren Seaside Production i inntil tre år. Det er et veldig godt grunnlag for å kunne starte opp.

Festival på Hove betyr mye for mange. Fortsatt. I de fire årene som har gått siden siste band gikk av scenen, portene ble stengt og nedrigg og opprydning startet, har festivalen vært savnet. Stadig kan man se folk som går rundt med Hove-klær og tydelig viser at den festivalen har hatt betydning for identiteten også for tromøyfolk.

Denne uken bringer Lokalavisen Geita intervjuer med tromøypolitikerne Milly Olimstad Grundesen fra Senterpartiet og Rune Sævre fra Sosialistisk Venstreparti, samt Høyre-politiker og ungdommens alibi i politikken, Erik Johan Tellefsen Lindøe. Sistnevnte drømmer om megastjerner på Hove-gresset. Frykt for rot, forsøpling, kaos og krise er ikke å spore verken hos Grundesen eller Sævre.

Hun sier at man rett og slett må la ungdommer få være ungdommer og la være å løfte pekefingeren alltid. Sævre bemerker at opprydningen fra siste festival var veldig god og at det ikke er grunn til å tro at det nye prosjektet skal bli verre. Heller bedre, mener han, siden det er folk i prosjektet med mye erfaring på hvordan en festival skal drives.

Det er inngått en langsiktig avtale om leie av Hove-området. Det som kanskje dukker opp neste år, er forhåpentligvis en festival som er for unge mennesker, men også for de litt eldre – og kanskje til og med flere generasjoner. For å sikre at festivalen kan leve år etter år er det viktig å legge til rette for at lokalbefolkningen helt fra Vestfold i øst og Kristiansand i vest kan få mulighet til å dra på festival – men uten å måtte betale hele dagspass og for overnatting. Det bør være mulig å få til kveldsbilletter eller billetter til enkeltkonserter, slik at man kan dra på konsert, oppleve litt festivalliv og kjøre hjem igjen etterpå.

Det er prisverdig at noen har hatt troen på Hove som festivalområde også etter at det flere ganger har gått dårlig økonomisk. Med god økonomisk styring, en fengende lineup og god, lokal forankring kan en ny festival på Hove leve lenge og gi veldig mye tilbake til både Tromøy og hele landsdelen.

Lokalavisen Geita gleder seg enormt til fortsettelsen!

 

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 6 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.