LEDER: Jo flere politikere, jo bedre

FOR FÅ: Tre faste bystyrerepresentanter fra Tromøy er i snaueste laget. Arkivfoto

Ja takk til flere bystyrerepresentanter fra Tromøy.

Lokalvalget neste år begynner å gjøre seg gjeldende. 9. september 2019 skal vi stemme på partier og representanter til bystyret i Arendal. Da er det viktig at Tromøy har representanter i alle partier. Denne perioden har Tromøy vært fast representert ved Kristoffer Lyngvi-Østerhus (Høyre), Milly Olimstad Grundesen (Senterpartiet) og Rune Sævre (Sosialistisk Venstreparti).

I blant har Frode Filseth, Christian Byholt Endresen og Marianne Kjølner dukket opp på varaplass for Frp. Erik Johan Tellefsen Lindøe har møtt som vara for Høyre og i nøden har Eirik Sørsdal stilt for Sosialistisk Venstreparti.

Det er likevel bare tre faste ombudspersoner for godt rundt 6.000 innbyggere på Sørlandets største øy. Det er alt for få.

Valglistene begynner nå å ta form. Prosessene med å nominere kandidater til lokalvalget og fylkestingsvalget er i full gang. Arendal Aps nominasjonskomité foreslår to tromøynavn på sitt forslag til liste. Det er langt under antallet saltrødfolk som foreslås. Det bør partiet rette opp i på nominasjonsmøtet. Arendal Høyre foreslår til sammenligning hele sju kandidater fra Tromøy. Til og med tidligere Ap-ordfører Torill Rolstad Larsen stiller opp som kandidat for Høyre. I helgen ble det kjent at leder av Arendal Frp, Andreas Arff, foreslås til fylkestingslisten av nominasjonskomitéen i Agder Frp. Til Lokalavisen Geita bekrefter Arff langt på vei at han også har lyst på bystyreplass for partiet i Arendal.

Tromøy trenger bred representasjon i bystyret. For noen er partitilhørighet viktig. For fellesskapet, nærmiljøene og nabolagene er det viktig at det i det hele tatt sitter representanter fra disse i bystyret. Områder uten politisk representasjon blir dessverre ofte litt glemt i det store bildet. Derfor bør de som sympatiserer med det ene eller det andre partiet melde sin interesse for å delta i politikken og stille opp, om de kan. Jo flere representanter øya kan få inn i bystyret, i komitéer og politiske verv, jo bedre er det.

De «hersens politikerne». Slik skjelles mange ut over både kaffekoppen og en lav sko. Strengt tatt er disse «hersens» en av oss. Politisk interesserte og engasjerte, som representerer deg og meg. Det er vi som velger dem til å forvalte vårt felleseie. Om vi går bevisstløse inn i stemmelokalet, eller ikke møter for å hevde vår rett og gjøre vår plikt i det hele tatt – ja, da må vi ta det vi får.

 

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 6 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.