LEDER: Mørkt i pengesekken

MØRKT I PENGESEKKEN: Feil på gatelys blir ikke rettet på grunn av pengemangel. IllustrasjonsfotoMØRKT I PENGESEKKEN: Feil på gatelys blir ikke rettet på grunn av pengemangel, ifølge Arendal kommune.
Annonse:

Det er underlig at det ikke tilføres penger når viktige pengesekker går tomme.

Arendal kommune melder på sitt nettsted at feilretting av gatelys må vente. Årsaken er at det mangler penger, fordi kostnadene til arbeid med feilretting så langt i år har blitt større enn det budsjettet la opp til. Det er ganske utrolig at slike tiltak ikke prioriteres når lyset slukes i pengesekken, mens andre tiltak tilsynelatende med letthet kan prioriteres. Som for eksempel da Arendal eiendom KF nylig kom løpende til bystyret med ønske om å få ta opp lån på 3,5 millioner kroner for å få revet den gamle ungdomsskolen på Roligheden snarest i frykt for hærverk og skader.

Skaden på skolebygningen har forsåvidt allerede skjedd, ettersom vedlikeholdet av denne mer eller mindre ble gitt opp for flere år siden i påvente av den nye skolebygningen. Det kan da umulig haste så mye med å få bygget revet. Kommunen har også gått inn med store summer i en berømt fotballstadion, som attpåtil gikk på en budsjettsprekk på flere millioner kroner. I 2023 ligger det an til å bruke store summer på å flotte seg med helårs skøytebane på Sam Eydes plass. Det er vel det vi trenger minst. For ikke å snakke om parkanlegget i Barbu, som ennå ikke har fått sin offisielle åpning – til tross for at den har vært ferdig lenge.

I mellomtiden slukner altså eksempelvis gatelysene rundt om i kommunen. Eller de står på og lyser døgnet rundt. Feilene kan man ikke gjøre noe med fordi det ikke finnes penger til det. Nå er høsten på vei inn over landet. Det blir mørkere om morgenen, mørkere om ettermiddag og stummende mørkt om kvelden. Det burde ikke være lov å nedprioritere gatebelysning rett og slett fordi det kan skape utrygghet og ikke minst være en risiko for trafikksikkerheten. Skulle noe skje fordi gatelysene ikke lyser vil det bli svært, svært mørkt i pengesekken.

I neste måned starter en ny bystyreperiode. Det blir en interessant samling lokalpolitikere som skal forvalte fellesskapets verdier. Noe av det første de må begynne med er å finansiere de lovpålagte tjenestene kommunen skal levere og de må prioritere trygghet, sikkerhet og forutsigbarhet for innbyggerne. Hvis ikke kan kommunen være raskere ute på glattisen, før Sam Eydes plass kan fryse til i 2023.

 

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 4 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.
Annonse: