LEDER: Nå skal høyreregelen endelig avskiltes

SETTER STREK: I løpet av året skal seks kilometer mellom Kongshavn og Øyna gjøres om til forkjørsvei. Foto: Esben Holm EskelundSETTER STREK: I løpet av året skal seks kilometer mellom Kongshavn og Øyna gjøres om til forkjørsvei. Foto: Esben Holm Eskelund
Annonse:

Høyre-regelen avskiltes på Østre Tromøyvei.

Agder fylkeskommune har konkludert at høyreregelen skal gravlegges på Østre Tromøyvei. I forrige uke vedtok samferdselspolitikerne at det skal settes av penger til å gjøre om veien på strekningen fra Kongshavn til Øyna til forkjørsvei. Det betyr at alle trafikanter på fylkesveien har forkjørsrett.

Det vil fjerne flere usikkerhetsmomenter i trafikken på den østlige delen av øya. Det ene punktet som er spesielt farlig er i den såkalte kapellsvingen på Kongshavn. Her er det gjort utbedringer i selve krysset for å sikre utkjøringen noe. Nå skal det også avklares at når man kommer kjørende opp Kongshavnveien, så må man vike for trafikken på fylkesveien.

Les mer: Seks kilometer vei skal gjøres om til forkjørsvei

Et annet springende punkt er krysset mellom fylkesveien og Skareveien i Kvia. Her har trafikantene i dag vikeplikt for trafikken fra Skareveien, en vei som kommer inn på fylkesveien i Kvia på et litt uoversiktlig sted når man kommer fra høyre.

Så er det bare å håpe at det ikke er noe som stikker byråkratiske kjepper i hjulene for at skiltingen kan komme i gang, slik at den ca. seks kilometer lange strekningen i praksis blir forkjørsregulert snarest mulig.

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

 

 

 

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 2 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Annonse: