LEDER: Plukk med deg søppelet ditt

SØPPELDUGNAD: Også på søppelfronten er det behov for en dugnad. Ikke bare sleng dritten fra deg, slik som denne posen ved Strandhuset på Hove er et godt eksempel på. Foto: Esben Holm EskelundSØPPELDUGNAD: Også på søppelfronten er det behov for en dugnad. Ikke bare sleng dritten fra deg, slik som denne posen ved Strandhuset på Hove er et godt eksempel på. Foto: Esben Holm Eskelund
Annonse:

Hove, en søppelplass for alle?

Nei, langt ifra. Et av de vakreste områdene i Arendal kommune er slett ingen søppelkasse, selv om noen tilsynelatende har den oppfatningen.

I flere uker har Hove drifts- og utviklingsselskap AS vært rammet av koronapandemien, og har måttet permittere sine ansatte. Det innebærer blant annet at det heller ikke foregår søppeltømming i Hove-området.

Der Hove-ansatte tidligere har ryddet opp etter folk, er det nå ingen som gjør det. I sosiale medier tutes og sytes det over at det ikke ryddes opp. Enkelte legger skylda på de som faktisk forsøpler, andre igjen ber HDU rydde opp. Problemet er bare at driftsselskapet for Hove-leiren faktisk er i krise på grunn av sviktende inntekter, som følge av koronaviruset som rammer hele samfunnet.

Rundt om i leiren er det satt opp plakater som oppfordrer folk til å ta med seg søpla hjem. Da er det veldig rart at det ligger tørkepapir strødd i terrenget, hundeposer ligger slengt både med og uten innhold og at det til tider flyter med søppel på lekeplassen. Etter sist helg var det regelrett skikkelig ille akkurat her. Det kan ha vært voksne, det kan ha vært ungdommer og det kan ha vært hvem som helst.

Uansett hvem er det aldeles ikke greit å kaste fra seg søppel på bakken.

Hvem er det som bruker lekeplassen på Hove? Jo, i første rekke barn. Hvem er det som er fremtidens forsøplere? Jo, de samme barna som leker på lekeplassen i dag. Dette riktig nok satt litt på spissen ved å skjære alle over en kam. Noen av disse blir helt sikkert søppelplukkere også, men signalene det sender er på ingen måte gode.

Også her må vi ta en dugnad alle mann. Ta med deg søpla til en søppelkasse. Det er veldig lett.

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

 

 

 

 

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 3 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.
Annonse: