LEDER: Tromøy trenger en fritidsklubb

FRITIDSKLUBB: Gjennom mange år drev gode krefter fritidsklubb på Tromøy. I dag er klubben historie, men betyr det at interessen er borte? Arkivfoto: Esben Holm EskelundFRITIDSKLUBB: Gjennom mange år drev gode krefter fritidsklubb på Tromøy. I dag er klubben historie, men betyr det at interessen er borte? Arkivfoto: Esben Holm Eskelund
Annonse:

Lokalet tiltenkt fritidsklubb i den nye skolen kan bli brukt til noe helt annet.

Ungdommene på øya fester i mørket, røyker hasj i barnehagers områder og kjører i fylla på moped. Politiet er mer bekymret for ungdomsmiljøet på Tromøy enn på lenge. De opplysningene bør få klokkene til å ringe hos de som planlegger innhold i skolebygningen på Roligheden. Ifølge plantegningene og prosjektet, skal skolen inneholde et lokale tiltenkt fritidsklubb. I Tromøy Arbeiderlag har Tanja Javnes Sandåker tatt initiativ for å få noen til å gå i gang med et prosjekt for fritidsklubb. En klubb som skal favne de litt eldre unge på Tromøy. En klubb utenom idrett og menighet. Det trengs.

Det later til at de som planlegger innholdet i skolen har konkludert med at det ikke er behov for en fritidsklubb. Lokalene som er satt av er på 40 kvadratmeter. Det er ikke rare greiene, men det bør ikke være plassmangel som skrur av diskolampene. Da bør heller en fritidsklubb få mulighet til å bre seg noe mer i grendehusfasilitetene i den nye skolen. FAU på Roligheden har ytret ønske om å gjennomføre en undersøkelse på ungdomsskolen om hva elevene synes lokalet skal brukes til. I foreldreutvalget sitter de med følelsen av at det ikke er interesse for en fritidsklubb.

FAU later til å ha «glemt» at det også er eldre ungdommer på Tromøy, som ikke har noe tilbud om ikke de bare driver med idrett, er med i menighetsarbeid eller drar til sentrum for å henge. Lokalavisen Geita mener pådrivere for en ny fritidsklubb og de som planlegger innhold og aktiviteter i grendehuset  i den nye skolen på Roligheden må snakke sammen. Snarest. Her må det gjøres plass til de unge som ikke har noe sted å være.

I en årrekke ble det drevet fritidsklubb på Tromøy. Gode, frivillige krefter sto bak og skapte et trygt, godt og prestasjonsfritt miljø for ungdommer – også for eldre enn ungdomsskoleelever. Klubben ble til slutt drevet i lokaler som i dag er kondemnable. Om det finnes et godt tilbud vil sannsynligvis interessen for et nytt fritidstilbud på en klubb melde seg. Om innholdet er kult kommer de kule, og da følger som regel flokken etter.

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 5 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.
Annonse: