LEDER: Våre viktige møteplasser

MØTEPLASSER: Gulrotfestivalen er et klart eksempel på at folk vil samles på Tromøy. Foto: Esben Holm EskelundMØTEPLASSER: Gulrotfestivalen er et klart eksempel på at folk vil samles på Tromøy. Foto: Esben Holm Eskelund

Sist oppdatert kl. 23:15 11. september 2018

Gulrotfestivalen viser at møteplasser er viktige for Tromøy.

Oppslutningen om det nyeste tilskuddet i møteplasser av en viss størrelse, som Gulrotfestivalen på Bjellandstrand gård, forteller en ting: møteplasser er viktige. Søndag myldret det av mennesker, både barn og voksne på utsiden av Tromøy. Denne typen festivaler er en fantastisk vitaminninnsprøytning på mange vis. Gulrotfestivalen er bygget rundt dugnad. En gruppe mennesker har gått sammen om å arrangere festivalen, som har preg av å være et marked. Dugnadsgjengen stiller opp i timesvis både før, under og etter festivalen ene og alene for å legge til rette for at lag, foreninger, kunst, kultur- og næringsliv kan få vise seg frem.

For de som stiller på stand og deltar på et eller annet vis er det ikke én krone i deltakeravgift. Her er det fritt frem for lokale krefter til å få stille ut eller å bidra. Med unntak av enkelte «overbroiske» innslag, er det utelukkende tromøyrelatert innhold i Gulrotfestivalen. Her legges det frivillig til rette for at alle kan få vise frem det de holder på med, og som er med på å skape liv, røre og naturligvis omsetning på øya.

Det som er veldig bra er at slike initiativ skaper møteplasser. Riktignok finnes det flotte møteplasser i mange nærmiljøer rundt om på Tromøy, men et slikt stort som samler mange, det er det ikke mange av. Hit kommer folk fra hele øya, også utenfra. Folk kan snakke sammen, møte gamle kjente, få inspirasjon og hyggelige opplevelser. At noen står på frivillig og egentlig helt gratis for å gjøre det mulig, har stor verdi for lokalsamfunnet.

Tilstelninger av denne typen er annerledes enn å gå på klubb, være med i kor, korps, idrett eller andre former for aktiviteter. Slike møteplasser er også viktige, men har ofte klare rammer for hva som skal foregå. En markedsfestival som Gulrotfestivalen, og den kommende Tromøymessa i Tromøyhallen i november, er slike steder hvor man kan ta pulsen på lokalsamfunnet på Tromøy. Uten at noen hadde satt det i gang, og holdt i gjennomføringen av det, hadde ikke disse møteplassene blitt skapt.

Den pulsen bør alle som bor her være en del av.

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

 

 

 

 

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 6 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.