LEDER: Vi trenger disse forbildene

TV-STJERNENE: Isak Knutsen, Simon Simonsen og Raylee er alle fra Tromøy og kommer snart på en TV-skjerm nær deg. Foto: Privat/TVNorge/MontasjeTV-STJERNENE: Isak Knutsen, Simon Simonsen og Raylee er alle fra Tromøy og kommer snart på en TV-skjerm nær deg. Foto: Privat/TVNorge/Montasje

Ungdom fra Tromøy inntar TV-skjermene. Det må vi glede oss over.

Førstkommende lørdag har TV-programmet «Villmark uten voksne» premiere på TV2. I hovedrollene står friluftsentusiastene Isak Knutsen og Simon Simonsen. I vår la de to tromøyguttene ut på sin vandring, som etter planen er å gå hele landet på langs. Strekningen mellom Lindesnes og Nordkapp må gå over flere etapper, for at det skal passe inn med å gå på skolen samtidig.

Til turen ble de to turkompisene utstyrt med utstyr for å filme seg selv underveis, mens Novemberfilm hadde regi på aktiviteter og utfordringer de to fikk. Dermed skal hele landet få ta del i de to guttenes opplevelser, som Lokalavisen Geita også har fått skrive litt om. De to vil garantert gjøre gode figurer på TV.

I forrige uke ble det kjent at også tromøyartisten Raylee er på vei tilbake i rampelyset. Hun skal ikke slite fjellstøvler, men skal være en av 100 musikkeksperter som skal være TV-dommere i et nytt konsept på TVNorge til våren. Charlotte Kristiansen er en artist som har markert seg på mange måter de siste årene, har gitt flere sanger og deltatt i både Melodi Grand Prix, Stjernekamp og Skal vi danse.

Tromøy fostrer forbilder på mange vis. De to turkompisene som får en egen TV-serie både på gammeldags TV og nett viser at det ikke bare er håndball og fotball man trenger å drive med for å ha det kult. De viser at det finnes andre måter å bygge vennskap, få god helse og ikke minst få fantastiske opplevelser i norsk natur. Raylee viser at det også er lov å ha det gøy med glam og glitter og leve ut sine kreative sider.

På TVNorge denne høsten deltok også en annen tromøygeit. I 71 Grader Nord. Vidar Braun holdt det gående lenge, men i november trakk han seg fra videre deltakelse. Det begrunnet han med at han mente han ikke var sterk nok fysisk til å gjennomføre etappen som sto for tur, samt at han ikke ønsket at dyr skulle lide for hans del. Det var et reflektert valg som det står respekt av, igjen et valg som for mange fremstår som et forbilde.

Vi trenger disse. Forbildene. De som gjør noe ikke alle andre gjør og attpåtil viser det frem bredt og stort.

Esben Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 6 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.