SYNSPUNKT: Et innbydende Hove, hvor alle er velkomne

CANVAS-HOVE: – For at vi skal utvikle Arendal videre er vi nødt til å gjennomføre forandringer, selv om det vekker høylytt motstand, mener Erik Johan Tellefsen Lindøe (H). ArkivfotoCANVAS-HOVE: – For at vi skal utvikle Arendal videre er vi nødt til å gjennomføre forandringer, selv om det vekker høylytt motstand, mener Erik Johan Tellefsen Lindøe (H). Arkivfoto

Sist oppdatert kl. 17:34 24. oktober 2018

–For at vi skal utvikle Arendal videre er vi nødt til å gjennomføre forandringer, selv om det vekker høylytt motstand, skriver Høyre-politiker Erik Johan Tellefsen Lindøe.

Historien vår har gang på gang vist oss hvor mye lettere det er å være imot forandringer, enn det er å se nødvendigheten av de. Enten det gjelder innføringen av fargefjernsyn, medlemskap i NATO eller nedleggelse av Rutebilstasjonen så er det alltid motstanderne som skriker høyest og mobiliserer mest. Dette gjelder også for den nye utviklingsplanen for Hove Camping som har møtt høylytt motstand den siste uka. Men er de høylytte protestene representative for hva hele befolkningen egentlig mener?

Jeg er oppvokst en kort sykkeltur fra Hove og har iløpet av mine 22 år brukt mange dager i det vakre området. Enten det har vært turer på folkestien, fotball på kunstgressbanen, vollyball på stranda eller sommerleirer i leirsenteret har jeg alltid følt at Hove er en åpen plass for alle. Det eneste stedet jeg aldri har følt meg ordentlig velkommen er snarveien gjennom campingplassen, hvor jeg har følt at jeg forstyrrer de som bor der, ved at jeg rett og slett går igjennom det som jeg føler er deres hager.

Dette er mine opplevelser, som sikkert er satt på spissen og garantert ikke er representativt for hvordan alle på campingplassen er, men det er likefullt et inntrykk som flere jeg har snakket med de siste dagene har delt med meg. For det er ikke uten grunn at stien går rundt campingen, og de aller fleste føler ikke at campingområdet er for alle. Der det ligger med gjerder og egen resepsjon, fremstår det som en lukket plass.

Det er åpenbart at skjer mye bra på Hove i dag, men er dermed grunnlag for å si at det ikke kan skje enda mer, engasjere enda flere mennesker og skape enda flere opplevelser for resten av livet? Med de nye planene til Canvas Hove blir det presentert vi noe nytt, som vil tiltrekke seg flere folk fra både Tromøya, Arendal og resten av Norge.  Flere vil få muligheten til å se hvor fint det er i Raet Nasjonalpark, enten de overnatter i tretopphytter, ferdig oppsatte telt eller god gammeldags camping i telt som det fortsatt blir anledning til.

De høyt ropende motstanderne av denne helt nødvendige og tidsriktige utviklingen bruker  høytsvevende argumenter, med lite rot i fakta. For det er mange usannheter som blir spredd, spesielt i sosiale medier.

Det er ikke sånn at Hove blir privatisert, Hove Drift og Utvikling vil fortsatt være aksjonær i det nye selskapet og sitter i styret som skal styre utviklingen.

Canvas Hove må på lik linje med alle andre som skal bygge ut i kommunen få vedtatt en reguleringsplan for området, som blir behandlet av politikere. I den skal de gjeldende bestemmelsene for området ivaretas og det er ingen grunn til å tro at de kommer til å flatsprenge området. Her får også allmennheten og myndighetene muligheten til å komme med innspill og innsigelser.

Alt av busker og trær kommer ikke til å bli jevnet med jorden. Hele poenget som Canvas Hove spiller på er at de bygger et anlegg som tilpasser seg etter naturen og utnytter de mulighetene som naturen på Hove gir. Det er kommet skisser og illustrasjoner i avisen med forslag til hvordan det kan bli, men ingenting er avgjort og mange meninger kan og vil bli ivaretatt.

Det vi derimot kommer til å få med det nye konseptet er et mye mer åpent området hvor gjerdene rives, biltrafikken reduseres og menneskene ønskes velkommen. Det blir plass til barn og eldre, de som er på dagstur og overnatter, de som er fra Arendal og turister. Det blir plass til alle.

For at vi skal utvikle Arendal videre er vi nødt til å gjennomføre forandringer, selv om det vekker høylytt motstand. For det er ikke alltid de som roper høyest som har flest i ryggen, og det er sjeldent bedre å stå stille i fortiden, fremfor å møte fremtiden. Hove Camping har tilført mye glede, opplevelser og latter, men nå er det på tide å gå videre til noe nytt som favner flere og skaper et Hove for alle.

 

Erik Johan Tellefsen Lindøe
Arendal Høyre

 

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 6 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.