NY FESTIVAL PÅ HOVE: – Vårt store mål er 2019

NY FESTIVAL PÅ HOVE: Marius Berge Amundsen er daglig leder i Seaside Production, som har konkrete planer om ny festival i internasjonalt format på Hove fra neste sommer. Fredag var han på ekskursjon på Spornesfestivalen. Foto: Esben Holm EskelundNY FESTIVAL PÅ HOVE: Marius Berge Amundsen er daglig leder i Seaside Production, som har konkrete planer om ny festival i internasjonalt format på Hove fra neste sommer. Fredag var han på ekskursjon på Spornesfestivalen. Foto: Esben Holm Eskelund

Sist oppdatert kl. 11:41 14. mai 2019

– Målet er ikke å skape en ny Hovefestival, men en ny festival på Hove, sier daglig leder Marius Berge Amundsen i festivalselskapet Seaside Production.

Fire år etter at Hovefestivalen ble holdt for siste gang under britisk eierskap, er det igjen liv i planer om en ny festival på Hove. I februar ble selskapet Seaside Production registrert i Brønnøysundregistret. I flere måneder har det vært en offentlig hemmelighet i mange miljøer i Arendal – at det jobbes med å etablere en ny stor festival av internasjonalt kaliber på Tromøy. Etter at Lokalavisen Geita mandag publiserte artikkelen der styreleder Ingunn Kilen Thomassen i Hove drifts- og utviklingsselskap AS ga et hemmelighetsfullt svar til generalforsamlingen om bruk av amfiscenen på Hove, begynte ballen å rulle.

<b>STORE MULIGHETER:</b> Marius Berge Amundsen understreker at selskapet må være ett hundre prosent sikker på at en ny festival på Hove vil ha lang levetid og et solid økonomisk grunnlag. Foto: Esben Holm Eskelund

STORE MULIGHETER: Marius Berge Amundsen understreker at selskapet må være ett hundre prosent sikker på at en ny festival på Hove vil ha lang levetid og et solid økonomisk grunnlag. Foto: Esben Holm Eskelund

Les også: – Neste år skal jeg si hva vi gjorde

Neste sommer

Lokalavisen Geita har i lang tid kjent til at det aktivt arbeides med å gjenreise festivalen på Hove. Det første signalet om at noe var i gjære kom på Facebook i oktober i fjor. Da opplyste Hovefestivalen, nettopp på Facebook, at engasjementet for festivalen hadde inspirert til å prøve å få den tilbake. Nå er det høy sannsynlighet for at en ny festival åpner portene neste sommer, trolig i juni.
– Vårt store mål er at vi er i gang i 2019, sier daglig leder Marius Berge Amundsen i Seaside Production til Lokalavisen Geita.
Han vil imidlertid bekrefte svært lite utover at det jobbes med å få på plass langsiktighet i festivalprosjektet. Verken festivaldatoer eller når billettsalget kommer i gang vil han si noe om.
– Vi ønsker å få på plass en ny festival som er bærekraftig på alle måter, og da er det mange brikker som skal på plass før vi er klare til å lansere en ny festival på Hove, sier Amundsen.

In english: New festival at Hove: – Our big aim is 2019

Ungdom og voksne

Lokalavisen Geita treffer Amundsen, bosatt på Tromøy, i solskinnet på Spornesfestivalen fredag kveld. Han holder kortene tett til brystet, men forteller at Seaside Production er en festivalarrangør som tar sikte på å bygge opp en stor festival igjen med Hove som ramme.
– Det blir litt som dette, men i en mye større oppskalert versjon. På Hove har vi sjøen som vi kan bruke som et tydelig element i vår festival, og det er en en magisk skog hvor vi kan skape noe nytt både for de unge og de eldre, sier han.
Han legger til at en ny festival primært ønsker å treffe et ungt publikum, men at det jobbes med å få på plass gode løsninger som gjør at også den eldre garde kan ha glede av å dra på festival.
– Vi ønsker å skape noe som gjør at far og sønn, mor og datter sammen kan ha glede av å være på festival der ute, sier han.
Ifølge Amundsen handler det om at det skal på plass en festivalcamp for de som ønsker det og busslinjer for å også å få lokale publikummere ut til festivalområdet.

<b>NY FESTIVAL:</b> Sommeren store høydepunkt gjennom flere år gjør sannsynligvis comeback. Trolig går den nye store festivalen av stabelen for første gang i juni neste år. Foto: Esben Holm Eskelund

NY FESTIVAL: Sommeren store høydepunkt gjennom flere år gjør sannsynligvis comeback. Trolig går den nye store festivalen av stabelen for første gang i juni neste år. Foto: Esben Holm Eskelund

Tidligere Hove-sjef

<b>INVOLVERT:</b> Tidligere daglig leder i Hovefestivalen, Benedikte Nilsen, er styremedlem i det nyopprettede selskapet. Arkivfoto: Esben Holm Eskelund

INVOLVERT: Tidligere daglig leder i Hovefestivalen, Benedikte Nilsen, er styremedlem i det nyopprettede selskapet. Arkivfoto: Esben Holm Eskelund

Amundsen sier selskapet har gjennomført en grundig analyse i festivalmarkedet. Ut fra dette har styret bestemt seg for å prøve å skape en ny festival med internasjonalt format, men med lokal forankring. Med i styret er tidligere norsk daglig leder for Hove Republic AS, Benedikte Nilsen. Styreleder i Seaside Production er tidligere daglig leder for Stavernfestivalen, Brynjar Løkke. I styret sitter også Trond Myhre Eriksen, som og har vært dypt involvert i festivalen i Vestfold.

Lokal forankring

På produsent- og arrangementssiden er arendalsmannen Dag Tynes i D3 med som rådgiver og sparringspartner. Han har gjort stor suksess med selskapet sitt, som blant annet har produsert flere festivaler i Stavern.
– Det er ingen tvil om at vi ønsker høye publikumstall. Samtidig er bærekraft det viktigste i vår strategiplan, sier Amundsen.
Om Nilsens rolle sier han:
– Hun er viktig å ha med på grunn av den lokale forankringen og er vår støttespiller på det som er gjort der ute tidligere. Hun er jo også tidligere norsk daglig leder av Hovefestivalen, sier han.

Les også: Kulturpolitiker: – Vi skal strekke ut hånden

Verdens vakreste

Benedikte Nilsen gleder seg over å jobbe sammen med folk som tenker langt frem i tid om festival.
– Dette blir spennende, jeg er heldig som får være på laget med mange flotte og flinke folk som ønsker å skape langsiktighet og bærekraft, sier hun til Lokalavisen Geita.
Hun mener at sammen med Arendal og med drahjelp fra hele landet, tror hun på å få til noe sammen.
– Hove er jo tross alt verdens vakreste festivalområde, sier hun.

– Tiår fremover

Amundsen bekrefter at Seaside Production AS har inngått en leieavtale med Hove drifts- og utviklingsselskap AS. Det kommunale aksjeselskapet står for driften av Hove-området på vegne av fellesskapet.
– For oss handler det om langsiktighet når vi går i gang. Vi ønsker å være tydelige i markedet i minst de neste ti til tjue årene, sier han – igjen uten å ville bekrefte at det blir festivalsommer på Hove neste år.
Hva festivalen eventuelt skal hete vil han ikke si noe som helst om. Internettadressen hovemusicfestival.no ble imidlertid registrert i april i år.

Les også: Imagine Dragons vil ha Hovefestivalen tilbake

Åpne armer

Leder av kulturkomitéen i bystyret i Arendal, Pål Koren Pedersen (V) sa til Lokalavisen Geita i vår at Arendal kommune vil ta imot en ny festival med åpne armer. Det sa han etter at bandet Imagine Dragons på en konsert i Oslo Spektrum etterlyste Hovefestivalens tilbakekomst og publikum responderte med jubel.
– Jeg mener vi har et så godt konsept for hva vi skal gjøre der ute, at jeg tror vi skal komme i mål. Vi ønsker å bygge opp noe som er langsiktig både i og for Arendal, sier Amundsen.

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 6 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.